-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
παραγγέλθη τελικά, ευχαριστώ για τις βοήθειεςμε γειες!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Κατα τα αλλα σε 1 λεπτο (απο το grub και μετα) ready to use
Απο Sleep/**hibernate **επανερχεται σε 10-15 δευτερα...
για ubuntu δεν μιλαω....Κατά τα άλλα, καλοζωισμένος ο SSD σου...
-
Ακριβώς αυτό. Οι SSD δεν χρειάζονται defrag γιατί όλα τα κελιά είναι 'ισότιμα' στην ταχύτητα πρόσβασης. Οπότε δεν έχει νόημα να γίνει μεταφορά των αρχείων ώστε να τα βρίσκει ο δίσκος ταχύτερα.
Σε παλιότερους SSD που δεν είχαν TRIM (ή Garbage Collection) και ιδιαίτερα σε λειτουργικό XP (πχ) το defrag μεταφέροντας αρχεία μείωνε δραματικά το read-write cylce των κελιών μνήμης και συνεπώς και την διάρκεια ζωής τους.
Επίσης για τον Vertex2 ψάξε το λίγο:
http://www.tomshardware.com/reviews/ocz-vertex-2-25nm-ssd,2867.htmlΑν και πέρα από τον Wagner ξέρω και άλλους που είναι ευχαριστημένοι, αλλά μάλλον παίζει κάτι με τις παρτίδες παραγωγής.
Ειχα τον OCZ Solid Series (απο τους πρωτους που βγηκαν) και με XP και μπορω να πω οτι πηγαινε καλυτερα απ οτι με τα 7αρια, τα οποια σαν λειτουργικο συστημα ειναι πιο βαρια, παρ ολα αυτα τιποτα το τραγικο ή ενοχλητικο και με τα 7αρια.
Αν και καμια φορα, οταν πολλα προγραμματα διαβαζουν και γραφουν ταυτοχρονα τρωει κατι σκαλωμματα.
Π.χ. με τον firefox ανοιχτο με 7-8 tabs, με το MS outlook ανοιχτο, το winamp να παιζει μουσικη ή το windows media center να παιζει TV, το Corel και το lightroom να χουν απο ενα μεγαλουτσικο αρχειο, θα τα παιξει για λιγο. Και στην εκκινηση τω 7 οταν φορτωνουν ολα τα προγραμματα, ξερω οτι δεν λεει να του ανοιξεις και firefox (με 3-4 tabs) και το MS outlook....
θα με βρησει....Κατα τα αλλα σε 1 λεπτο (απο το grub και μετα) ready to use
Απο Sleep/hibernate επανερχεται σε 10-15 δευτερα...
για ubuntu δεν μιλαω....τα ΧΡ είναι πιο ελαφιά οπότε είναι λογικό να πετάει με σόλιδ δίσκο.
Τώρα για τα 7αρια, ε με τόσα που ανοίγεις τι να κάνει και δίσκος. Και η ΡΑΜ έχει τα όριά της.. Πόση RAM έχεις; Χρησιμοποιείς τον δίσκο για page file;Τα 10-15'' από sleep με προβληματίζουν κάπως. Εμένα είναι σε 2 δευτερα (χωρίς πλάκα). Όταν είναι κλειστό θέλει 25-30'' (αφαιρώντας το χρόνο του password) για win7. Γενικά ο Intel x25m-2G είναι ταχύτατος σε OS loading (win7 και ΧP) & app loading. Επίσης θυμάμαι ότι είναι από τους κορυφαίους (ακόμη - μόνο οι ΣΑΤΑ3 είναι γρηγορότεροι) σε unzip. Λίγο στο file-write υστερεί, αλλά επειδή δεν είναι μια διαδικασία της καθημερινότητάς μου (εκτός από απλά save file) δεν μου έχει φανεί και δεν με ενοχλεί. Η εταιρεία υποστήριζε ότι αυτό οφείλεται στον custom controller που έδινε μακράν τα υψηλότερα IOPS (inputs outputs per sec) από κάθε άλλο δίσκο. Οι Vertex2 τον ξεπέρασαν σε αυτό (controller sandforce 1200kati, όπως και κάθε άλλο drive με ανάλογο controller) αλλά κάτι πήγε στραβά στην εξέλιξη της παραγωγής (από ότι φαίνεται).
αν και εχω sata 3 , δεν σκοπευω να το χρησιμοποιησω γιατι ** θα πεσει το bandwidth του pcie μου απο 16 σε 8** (μαλακισμενη intel ) και σαν gamer δεν ανεχομαι κατι τετοιο
(αν και παιζει να μην υπαρχει σοβαρη διαφορα, αντε κανα 3-5% )
Αυτό δεν το ήξερα.... Τρισμέγιστη @@ από την ιντελ...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κατα τα αλλα σε 1 λεπτο (απο το grub και μετα) ready to use
Απο Sleep/**hibernate **επανερχεται σε 10-15 δευτερα...
για ubuntu δεν μιλαω....Κατά τα άλλα, καλοζωισμένος ο SSD σου...
Γιατι, τι τρεχει με το hibernate ;;;
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
τα ΧΡ είναι πιο ελαφιά οπότε είναι λογικό να πετάει με σόλιδ δίσκο.
Δεκτο και γι αυτο το ανεφερα
Τώρα για τα 7αρια, ε με τόσα που ανοίγεις τι να κάνει και δίσκος. Και η ΡΑΜ έχει τα όριά της.. Πόση RAM έχεις; Χρησιμοποιείς τον δίσκο για page file;
**Το page file το απενεργοποιησει και ειμαι με 3GB RAM. Και με τα προγραμματα που εχω ανοιχτα ξερω οτι καποια στιγμη θα με κραξει... Το περιμενω **
Τα 10-15'' από sleep με προβληματίζουν κάπως. Εμένα είναι σε 2 δευτερα (χωρίς πλάκα). Όταν είναι κλειστό θέλει 25-30'' (αφαιρώντας το χρόνο του password) για win7. Γενικά ο Intel x25m-2G είναι ταχύτατος σε OS loading (win7 και ΧP) & app loading. Επίσης θυμάμαι ότι είναι από τους κορυφαίους (ακόμη - μόνο οι ΣΑΤΑ3 είναι γρηγορότεροι) σε unzip. Λίγο στο file-write υστερεί, αλλά επειδή δεν είναι μια διαδικασία της καθημερινότητάς μου (εκτός από απλά save file) δεν μου έχει φανεί και δεν με ενοχλεί. Η εταιρεία υποστήριζε ότι αυτό οφείλεται στον custom controller που έδινε μακράν τα υψηλότερα IOPS (inputs outputs per sec) από κάθε άλλο δίσκο. Οι Vertex2 τον ξεπέρασαν σε αυτό (controller sandforce 1200kati, όπως και κάθε άλλο drive με ανάλογο controller) αλλά κάτι πήγε στραβά στην εξέλιξη της παραγωγής (από ότι φαίνεται).
**
το 10-15' ειναι 'χονδρικα' γιατι δεν εχω κατσει να το μετρησω ποτε, και μιλαω για χρονο 'ready to use'.
Σε σχεση με το Χ25 που εχεις, ο δικος μου ειναι πιο αργος.
Γι αυτο τωρα θελω να τον αλλαξω και να παω σε κατι καλυτερο ** -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
αυτο ειναι θεμα του P55, επειδη δε φτιαχτηκε για να εχει sata 3 , αλλα του το κοτσαραν μετα και καποιοι κατασκευαστες μητρικων οπως η gigabyte αποφασισαν να κανουν αυτο
καποιοι αλλοι οπως η asus εβαλαν ενα bridge chip (οπως το ονομασαν ) και δεν σε επηρεαζει
στους sandybridge το θεμα αυτο λυθηκε , αλλα και παλι εχεις περιορισμο στα pcie lanes , δηλαδη σε crossfire το πρωτο pcie γινεται 8χ και αν ειναι και το 2ο 8χ (γιατι στις φθηνες μητρικες μπορει να ειναι και 4χ , αρα το ξεχνας ) κανεις cf εχοντας βεβαια καποιες μικροαπωλειες
στο P55 ακομα και αν εχεις μητρικη για να κανεις cf με 8χ στο καθε pcie , δεν ξερω αν μπορεις να κανεις καν εφ'οσον ενεργοποιησεις το sata 3 νομιζω πως δεν μπορεις
μονο στο x58 δεν εχεις κανενα προβλημα ( το καθε pcie σε cf παραμενει 16χ και αν βαλεις και 3η καρτα γινονται ολα 8χ) και δεν θα εχεις στο διαδοχο αυτου που δεν εχει βγει ακομα , μιας και το p67 ειναι στην ουσια διαδοχος του δικου μου chipset και οχι του high end χ58
(o ιδιος περιορισμος υπηρχε και στο ακομα παλιοτερο mainstream p45 γιατι ετσι εχει αποφασισει η intel για τα mainstream, αυτο δεν ειναι κατι καινουριο , απλα στη δικη μου περιπτωση ηθελαν ντε και καλα να βαλουν και sata 3, usb 3 στα νεοτερα revisions και σκεφτηκαν αυτο το 'κολπο' και γω εδωσα τα παραπανω λεφτα για αυτο το κολπο γιατι oι νεοτερες μητρικες ειχαν πιο ανθεκτικο socket που αντεχε στο o/c μιας και τα πρωτα καιγονταν αρκετα συχνα σε αυτο βεβαια εφταιγε απο οτι λεγεται η foxconn που ειναι υπευθυνη για αυτο το κομματι των μητρικων σε πολλους κατασκευαστες , αλλα οπως και να το κανουμε το προβλημα υπηρχε )διαφορετικα κοιτας σε amd που δεν εχει τετοια θεματα στα καλα της/νεοτερα chipset
-
@ Wagner: Αν εχεις Win7 έχεις native TRIM support. (η OCZ το λέει Garbage Collection και πρέπει να το έχει στο tool box του SSD). Οπότε λογικά μπορείς να χρησιμοποιείς page file κάποια gb ώστε να έχεις καλύτερη απόκριση, χωρίς προβλήματα στην μακροζωία του SSD. Αυτό το συμπέρασμα το έχω βγάλει και από το tool-box του Ιντελ που κάνει όλα τα tweaks στα win7 ώστε να έχει βελτιστοποίηση της απόδοσης και το page file δεν το πειράζει.
Η άλλη λύση έιναι να βάλεις RAM. (αν εχεις 64βιτ τουλάχιστον)υγ.: Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί (μια και πολλοί έλεγαν ότι το Page file επηρρεάζει την μακροζωία του ssd ) να κάνω ένα μικρό Partition, και να το έχω για αυτή την δουλειά. Αλλά οι γνωσεις μου δεν μου επιτρέπουν: 1. να ξέρω αν μπορεί κανείς να κάνει 'οδηγήσει' το page file σε ένα partition. 2. να ξέρω αν είναι μ@λ@κία γιατί ίσως μακροχρόνια να ξεσκίσω τα cells αυτού του partition
-
Γιατι, τι τρεχει με το hibernate ;;;Κάθε φορά που κάνεις hibernate, το σύστημα γράφει στο δίσκο ένα αρχείο με τα περιεχόμενα της RAM.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κάθε φορά που κάνεις hibernate, το σύστημα γράφει στο δίσκο ένα αρχείο με τα περιεχόμενα της RAM.
Και πάλι με το TRIM από ότι λένε οι κατασκευαστές και η μσφτ δεν έχεις πρόβλημα στον σσδ. Από ότι λένε πάντα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο ειναι θεμα του P55, επειδη δε φτιαχτηκε για να εχει sata 3 , αλλα του το κοτσαραν μετα και καποιοι κατασκευαστες μητρικων οπως η gigabyte αποφασισαν να κανουν αυτο
καποιοι αλλοι οπως η asus εβαλαν ενα bridge chip (οπως το ονομασαν ) και δεν σε επηρεαζει
στους sandybridge το θεμα αυτο λυθηκε , αλλα και παλι εχεις περιορισμο στα pcie lanes , δηλαδη σε crossfire το πρωτο pcie γινεται 8χ και αν ειναι και το 2ο 8χ (γιατι στις φθηνες μητρικες μπορει να ειναι και 4χ , αρα το ξεχνας ) κανεις cf εχοντας βεβαια καποιες μικροαπωλειες
στο P55 ακομα και αν εχεις μητρικη για να κανεις cf με 8χ στο καθε pcie , δεν ξερω αν μπορεις να κανεις καν εφ'οσον ενεργοποιησεις το sata 3 νομιζω πως δεν μπορεις
μονο στο x58 δεν εχεις κανενα προβλημα ( το καθε pcie σε cf παραμενει 16χ και αν βαλεις και 3η καρτα γινονται ολα 8χ) και δεν θα εχεις στο διαδοχο αυτου που δεν εχει βγει ακομα , μιας και το p67 ειναι στην ουσια διαδοχος του δικου μου chipset και οχι του high end χ58
(o ιδιος περιορισμος υπηρχε και στο ακομα παλιοτερο mainstream p45 γιατι ετσι εχει αποφασισει η intel για τα mainstream, αυτο δεν ειναι κατι καινουριο , απλα στη δικη μου περιπτωση ηθελαν ντε και καλα να βαλουν και sata 3, usb 3 στα νεοτερα revisions και σκεφτηκαν αυτο το 'κολπο' και γω εδωσα τα παραπανω λεφτα για αυτο το κολπο γιατι oι νεοτερες μητρικες ειχαν πιο ανθεκτικο socket που αντεχε στο o/c μιας και τα πρωτα καιγονταν αρκετα συχνα σε αυτο βεβαια εφταιγε απο οτι λεγεται η foxconn που ειναι υπευθυνη για αυτο το κομματι των μητρικων σε πολλους κατασκευαστες , αλλα οπως και να το κανουμε το προβλημα υπηρχε )διαφορετικα κοιτας σε amd που δεν εχει τετοια θεματα στα καλα της/νεοτερα chipset
το θεμα ειναι στους sandy οτι εφτιαξαν ενα προβλημα και δημιουργησαν αλλο λυνοντας το πρωτο
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κάθε φορά που κάνεις hibernate, το σύστημα γράφει στο δίσκο ένα αρχείο με τα περιεχόμενα της RAM.
ε και; το χρησιμοποιώ συνέχεια το hibernate κ δεν έχει πάθει τίποτα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
το θεμα ειναι στους sandy οτι εφτιαξαν ενα προβλημα και δημιουργησαν αλλο λυνοντας το πρωτοΓια υπολογιστές μιλάμε, ΦΥΣΙΚΑ και όταν λύνεται ένα πρόβλημα [Hardware και software] δημιουργούνται άλλα 100
Ή όπως είχε πει ένας παλιός συνάδελφος, 'το μαλάκα που είπε ότι με τους υπολογιστές θα μας λυθούν τα χέρια, αν τον βρω θα τον γ@#$#@%σω' [εν ώρα πραγματικής απογοήτευσης κατά την ανάπτυξη ενός μεγάλου υπολογιστικού συστήματος]
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
@ Wagner: Αν εχεις Win7 έχεις native TRIM support. (η OCZ το λέει Garbage Collection και πρέπει να το έχει στο tool box του SSD). Οπότε λογικά μπορείς να χρησιμοποιείς page file κάποια gb ώστε να έχεις καλύτερη απόκριση, χωρίς προβλήματα στην μακροζωία του SSD. Αυτό το συμπέρασμα το έχω βγάλει και από το tool-box του Ιντελ που κάνει όλα τα tweaks στα win7 ώστε να έχει βελτιστοποίηση της απόδοσης και το page file δεν το πειράζει.
Η άλλη λύση έιναι να βάλεις RAM. (αν εχεις 64βιτ τουλάχιστον)υγ.: Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί (μια και πολλοί έλεγαν ότι το Page file επηρρεάζει την μακροζωία του ssd ) να κάνω ένα μικρό Partition, και να το έχω για αυτή την δουλειά. Αλλά οι γνωσεις μου δεν μου επιτρέπουν: 1. να ξέρω αν μπορεί κανείς να κάνει 'οδηγήσει' το page file σε ένα partition. 2. να ξέρω αν είναι μ@λ@κία γιατί ίσως μακροχρόνια να ξεσκίσω τα cells αυτού του partition
η δευτερη γενια ssd εχει λυσει πολλα απο τα προβληματα που ειχαν οι πρωτοι(που στην ουσια ηταν μια μεγαλη ram)
αν θυμαμαι καλα μπορεις να βαλεις το page file σε αλλο part (απλα δεν θυμαμαι που γινεται στα 7 )
system propierties--->καρτελα advanced--->settings στο perfomance--->advance--->virtual memory--->Κουμπι change
-
να ρωτησω για pagefile πρεπει να χεις μπολικη ram (8GB) , αλλιως εχεις προβλημα , σωστα?
γιατι εχω διαβασει ατομα που το ειχαν ενεργοποιησει σε καποια βαρια παιχνιδια (metro πχ ) να τρωνε bsod
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να ρωτησω για pagefile πρεπει να χεις μπολικη ram (8GB) , αλλιως εχεις προβλημα , σωστα?γιατι εχω διαβασει ατομα που το ειχαν ενεργοποιησει σε καποια βαρια παιχνιδια (metro πχ ) να τρωνε bsod
αμα εχεις μπολικη μνημη δεν χρειαζεσαι το page file 8gb για win και οτιδηποτε αλλο σχεδον ειναι παρα πολυ πραμα
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ε και;;;
γι αυτο δεν ειναι ο δισκος;;;
για να γραφει και να διαβαζει απο αυτον το συστημα -
. >Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
να ρωτησω για pagefile πρεπει να χεις μπολικη ram (8GB) , αλλιως εχεις προβλημα , σωστα?
γιατι εχω διαβασει ατομα που το ειχαν ενεργοποιησει σε καποια βαρια παιχνιδια (metro πχ ) να τρωνε bsod
αμα εχεις μπολικη μνημη δεν χρειαζεσαι το page file 8gb για win και οτιδηποτε αλλο σχεδον ειναι παρα πολυ πραμα
ακριβώς. Η σχέση RAM - μέγεθος pagefile είναι (δυνητικά) αντίστροφη.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
. >>να ρωτησω για pagefile πρεπει να χεις μπολικη ram (8GB) , αλλιως εχεις προβλημα , σωστα?γιατι εχω διαβασει ατομα που το ειχαν ενεργοποιησει σε καποια βαρια παιχνιδια (metro πχ ) να τρωνε bsod
ακριβώς. Η σχέση RAM - μέγεθος pagefile είναι (δυνητικά) αντίστροφη.
το pagefile τα windows το χρησιμοποιούν για να μη γεμίζουν την RAM... σωστα;;
-
-
εχω ενα πολυμηχανημα ΗΡ το οποιο δεν εκτυπωνει..Τα μελανια ειναι καλα,αλλα ενω παιρνει το χαρτι δεν το τυπωνει...Ρωτησα σε ενα σχετικο καταστημα και μου ειπαν να το πεταξω και να αγορασω ενα καινουργιο!!! Ζητησα το τηλ της αντιπροσωπιας εδω στη Θεσ/νίκη, και τους το πηγα...Εκει χωρις να ελεγξουν το προβλημα απλα μου ειπαν να το παρουν και να μου το αντικαταστησουν με ενα ανακατακευασμενο απο το εξωτερικο και θα κοστισει περιπου 114ευρω μαζι με το ΦΠΑ...!!!!! Τελικα δεν το αφησα και θα κανω μια βολτα στα μαγαζια να δω ενα καινουργιο σε τι τιμες παιζει...
Επειδη ομως αυτο το μηχάνημα με βολευει,μηπως ξερετε κανενα μαγαζακι που τα επισκευαζει?
Τελος,εχετε να μου προτεινετε κανενα καλο μοντελο?ευχαριστώ!!!!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]