-
Έχει παρουσιαστεί σοβαρό πρόβλημα στο laptop μου. HP Pavilion dv9500.
Πατάω power, όλα τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά, τα ανεμιστηράκια δουλεύουν, η οθόνη όμως... τίποτα! Αχνοφαίνεται μόνο ένα μαυρο-μπλε backlight...
Ψάχνοντας βρήκα ότι προφανώς έχει καεί η κάρτα γραφικών, άρα πάει για αντικατάσταση μητρικής, οπότε...Το πρόβλημά μου είναι ότι είχα να κάνω backup από τον Σεπτέμβρη , και όλα τα αρχεία της δουλειάς είναι μέσα στον σκληρό...
Πόσο εύκολο είναι βγει ο σκληρός και (κυρίως) πόσο γρήγορα από κάποιον γνώστη, ώστε να πάρω πίσω τα δεδομένα μου;;; -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Πατάω power, όλα τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά, τα ανεμιστηράκια δουλεύουν, η οθόνη όμως... τίποτα! Αχνοφαίνεται μόνο ένα μαυρο-μπλε backlight...
Ψάχνοντας βρήκα ότι προφανώς έχει καεί η κάρτα γραφικών, άρα πάει για αντικατάσταση μητρικής, οπότε...Το πρόβλημά μου είναι ότι είχα να κάνω backup από τον Σεπτέμβρη , και όλα τα αρχεία της δουλειάς είναι μέσα στον σκληρό...
Πόσο εύκολο είναι βγει ο σκληρός και (κυρίως) πόσο γρήγορα από κάποιον γνώστη, ώστε να πάρω πίσω τα δεδομένα μου;;;Πανεύκολο είναι...
Αν κοιτάξεις από κάτω θα δείς ένα κάλυμα περίπου στο μέγεθος πακέτου τσιγάρων.
Συνήθως έχει 1 ή 2 βίδες που αν τις ξεβιδωσεις βγαίνει συρταρωτά ή ξεκουμπώνει.
Ο σκληρός βγαίνει συνήθως συρταρωτά.ΔΙΟΡΘΩΣΗ...
Το έψαξα λίγο, το μηχάνημα σου έχει θέσεις για 2 σκληρούς.
Είναι τα δύο πλαστικά εξογκώματα με τα μπροστινά ποδαράκια από το φορητό.
Το γυρίζεις ανάποδα και όπως το κοιτάς ο κανονικός σκληρός είναι ο δεξιά. (αν έχει μόνον ένα τότε η άλλη θέση θα είναι άδεια).Εδώ
Youtube Videoβλέπεις οδηγίες για επισκευή του προβλήματος που έχεις και εσύ... (απίστευτο τί βρίσκεις στο νετ πλέον ) και βλέπεις πώς θα βγάλεις τον ή τους δίσκους.
(από ότι είδα υπάρχει γενικότερο θέμα με τα εν λόγο λαπτοπ και την οθόνη τους) -
και φυσικα η καρτα γραφικη τωρα πια ΒΓΑΙΝΕΙ και στα laptop εαν ειναι εκει το προβλημα αρα μην το πας ακομη πισω...δες ποσο εχουν μερικες gpu και αν δεν σου δουλεψει στειλτο για service
-
Προσωπικά άνοιξα σήμερα για πρώτη φορά, από το 2007 που το έχω, το ένα καπάκι που έχει τις μνήμες για να δω αν 'κάθονται' καλά. Τελικά δεν εφταιγαν οι μν΄μες, όπως έγραψα κατά 99% είναι η κάρτα γραφικών.
Anyway, εκτός από το καπάκι για την RAM στο πίσω μέρος έχει δύο καπάκι που έχουν πάνω το σηματάκι του HDD.
Λογικά θα ανοίξω και τα δύο και όπου τον βρω θα τον αρπάξω...
Άλλη ερώτηση αδαούς: Άντε και τον έβγαλα, με τι (και που) τον συνδέω για να κάνω μεταφέρω τα data μου;;; -
Κατευθείαν σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή. Έχει τα ίδια βύσματα με τους 3,5'ρηδες δίσκους SATA.
-
Όταν ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά και η οθόνη είναι πολύ σκοτεινή (σα να έχει στο ελάχιστο την φωτεινότητα), μπορεί να φταίει το inverter. Είναι μία πλακετίτσα στην βάση της οθόνης συνήθως με κόστος 20-25 ευρώ, η οποία αλλάζεται αρκετά εύκολα.
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Ψάχνοντας βρήκα ότι προφανώς έχει καεί η κάρτα γραφικών, άρα πάει για αντικατάσταση μητρικής, οπότε...Για τσέκαρε στα σίγουρα nvidiasettlement.com ή το επίσημο support site, μήπως έχει βγει επίσημο recall, αν και πολύ αμφιβάλλω...
Επίσης είχα αντιστοιχο προβλημα στο tablet μου (hp tx2k), ελαττωματικο nvidia και παλι. Το επανεφερα (δυο φορες ) ζεσταινοντας τη motherboard και ξανα'κολλωντας' το τσιπακι, αν και κανονικα θελει 'reflow'. Αν ψαξεις στο youtube για π.χ. hp tx1000 fix, θα δεις πώς ακριβώς γίνεται. Στο ebay κάποιος πουλάει και ένα πραγματάκι για να βοηθάει την ψύξη.
Μετά απ'αυτό εννοείται δεν ξανααγόρασα laptop με nvidia.
Good luck.
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Προσωπικά άνοιξα σήμερα για πρώτη φορά, από το 2007 που το έχω, το ένα καπάκι που έχει τις μνήμες για να δω αν 'κάθονται' καλά. Τελικά δεν εφταιγαν οι μν΄μες, όπως έγραψα κατά 99% είναι η κάρτα γραφικών.
Anyway, εκτός από το καπάκι για την RAM στο πίσω μέρος έχει δύο καπάκι που έχουν πάνω το σηματάκι του HDD.
Λογικά θα ανοίξω και τα δύο και όπου τον βρω θα τον αρπάξω...
Άλλη ερώτηση αδαούς: Άντε και τον έβγαλα, με τι (και που) τον συνδέω για να κάνω μεταφέρω τα data μου;;;Αν το κατέχεις το άθλημα, αφαιρείς από το πίσω μέρος τον περίεργο connector που έχουν για να συνδέονται στο φορητό και μετά είναι ακριβώς ίδιες οι θύρες όπως σε έναν κοινό sata δίσκο.
Μπορείς να τον συνδέσεις σε ένα πισί κανονικά.Διαφορετικά, είτε αγοράζεις έναν κατάλληλο ματζφλάρι που τον μετατρέπει σε usb, είτε το δανείζεσαι από κάνα γνωστό.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες...
Φίλε dpolal, το άθλημα σε laptop δεν το κατέχω αλλά όταν φτάσεις στην ανάγκη το επιχειρείς.
Λοιπόν αγόρασα το πρωί τη θήκη για SATA με καλώδιο usb... Μέχρι να καταλάβω βέβαια ότι έπρεπε να βγει η ένωση και το πλαίσιο ώστε να μείνει ο δίσκος σκέτος για να χωρέσει στη θήκη...
Anyway, μετά από 10.5 ώρες ( ) η μεταφορά τελείωσε και τα δεδομένα είναι πλέον προσπελάσιμα και ασφαλή!!! -
http://www.ebw.gr/el-GR/Product/5386/Sony-PS3-Wireless-keypad-(PS3)-PS3-Qwerty-keypad-SONY-Ασυρματο-πληκτρολόγιο-Playstation-3-για-Joypad
Eχεί χρησιμοποιήσει κανεις το συγκεκριμένο προιον να μου πει κριτικές και εντυπώσεις?
H να πάω σε κάτι τέτοιο καλήτερα?http://www.skroutz.gr/s/68279/Logitech-Cordless-MediaBoard-Pro-for-PS3.html -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπερα.Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ μου.Πριν λιγο καιρο ποσταρα οτι ετριζε το ανεμηστιρακι.Τωρα παραδωξος σταματησε μονο του...Αλλα τωρα βιωνω ενα αλλο προβλημα με τις θερμοκρασιες.Το λαπτοπ ζεσταινεται ασυνηθιστα πολυ και οταν βαζω ενα παιχνιδι πχ να παιξει μετα δουλευει σε σχετικα υψηλη θερμοκρασια και δε πεφτει παρακατω απο τους 70-80 βαθμους θερμοκρασια.Ξερετε τι παιζει???Μηπως να το παω για εναν καθαρισμο???Τη βαση σπανια τη χρησιμοποιω μιας και τωρα το δουλευω μονο στο γραφειο.Λετε να μου κακομαθε να το βαλω παλι στο κρεβατι?
Τα φωτα σας!
Καλησπερα...
Με θυμαστε? Τελικα το πηγα για φυσημα και μεχρι ωρας δε ζεσταινεται οσο ζεσταινοταν.Δηλαδη χτες ειχα 60-62 βαθμους και τωρα εχω 50!Κατι δε μου ειπατε ομως.Ξερετε ποσο παει η αλλαγη της παστας??
-
Αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, θα σου κοστίσει όσο η πάστα (μερικά ευρουλάκια).
Τεχνικοί πολυκαταστημάτων έπαιρναν μεταξύ 35-50 € για τέτοια εργασία πριν κανά δυο χρόνια.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, θα σου κοστίσει όσο η πάστα (μερικά ευρουλάκια).Τεχνικοί πολυκαταστημάτων έπαιρναν μεταξύ 35-50 € για τέτοια εργασία πριν κανά δυο χρόνια.
Ναι ε?Μονος μου δε μπορω να βαλω χερι καθως εχω προσπαθησεθ ποσες φορες να ξεσφιξω 3 βιδες εκει που μπαινει η μπαταρια και δε μπορω με τη καμια!
-
ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΛΑΠΤΟΠ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ
τι δεν καταλαβαινεις?
και δεν ανοιγεις γενικα λαπτοπ , αν δεν εισαι σιγουρος οτι ξερεις τι κανεις..
αν εχεις προβλημα μιλα με το service, πες τους εχω το ταδε προβλημα βρειτε μου (δωρεαν εννοειται) λυση
-
Iσχύει αυτό που έλεγαν για τον μTorrent ότι μετά την 1.6 παρακολουθούνται τα downloads ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Iσχύει αυτό που έλεγαν για τον μTorrent ότι μετά την 1.6 παρακολουθούνται τα downloads ?ναι, εγώ γράφω από τη στενή τώρα
-
Κάπου είχα διαβάσει μία είδηση για αυτό αλλά nevermind.
-
deluge......
-
Μπααα ... δεν αλλάζουμε εύκολα συνήθειες.
-
Ο 1.6 φτάνει και περισσεύει.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]