-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ψήνομαι άσχημα για μια 6970....
Αν και δεν το έχω ψάξει καθόλου για θόρυβο και κατανάλωση στο 'ρελαντί'...ωπα φιλαρα χαλαρωσε!!!!
αν θες τσιμπα μια 6950 2GB και ξεκλειδωσε την σε 6970 ή και οπως ειναι να την αφησεις μια χαρα θα σαι
η 6970 ειναι δυσαναλογα πιο ακριβη για το +15% που προσφερει
εγω προσωπικα αν και βιαστηκα λιγακι και πηρα 6950 1GB (που στην αναλυση μου , 1080p , εχει ιδιες επιδοσεις με την 2gb , ομως ουτε ξεκλειδωνει ουτε κλοκαρει ιδιαιτερα) ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος ειναι τερατακι
ειναι αρκετα ησυχη και αρκετα κρυα (μεχρι 72 βαθμους φτανει και αυτο με stress test σε μετριο κουτι ) και γενικα αυτη η σειρα ουτε προβληματα ζεστης εχει ουτε καταναλωσης (με εξαιρεση την 6990, αλλα εκει εχουμε σαντουιτς )
στο 'ρελαντι' πεφτουν τραγικα τα ρολογια και εχω 34 μολις βαθμους
Μια που τα έχεις ψάξει (δεν έχω προλάβει ακόμα...) ίδιο πυρήνα έχουν 50 & 70?
Με το ξεκλείδωμα τι παίζει?H 50άρα 'Flex Edition' πάντως στο Πλαίσιο ελάχιστα φθηνότερη είναι από την 70άρα...
(με 2GB πάντα)ναι cayman εχουν και οι 2 , και oι reference 6950 ειναι πρακτικα κλειδωμενες 6970
η μονες διαφορες που εχουν ειναι στη τροφοδοσια (η 70 εχει ενα 8πινο και ενα 6πινο, ενω η 50 2 εξαπινα) και στις μνημες
οι μνημες της 6950 τρεχουν σε πιο χαμηλη συχνοτητα και πρεπει να αντεχουν και λιγοτερο ρευμα (γιατι καποιοι περνωντας bios απο 6970 αυτουσια τις χαλασαν λογω των μνημων)το ξεκλειδωμα αφορα τους shaders η 6950 εχει 1408 και η 6970 εχει 1536
αυτους με καταλληλα bios τους ξεκλειδωνεις και αν κατι παει στραβα (γιατι κανεις δε μπορει να σου εγγυηθει 100% επιτυχια) υπαρχει διακοπτης πανω στις reference παντα καρτες που επαναφερει τα αρχικα bios χωρις να χρειαστει να κανεις περιεργ (να τη βαζεις δλδ σε 2ο pcie με μια αλλη καρτα και να της ξαναπερνας bios) μιας και οι συγκεκριμενες καρτες κρατουν 2 bios επανω τουςμετα κλοκαρεις στα 880 mhz (μνημες καλυτερα να μην πειραξεις) και φτανεις τις επιδοσεις μιας στοκ 6970 με πολυ λιγοτερα λεφτα
ασε τη flex edition , παρε μια απλη που πλεον εχει θεικη τιμη (και στο πλαισιο και ξερω σιγουρα οτι εχει πανω διακοπτη για dual bios) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 00-40R.htm
απο internet παραγγελια εννοειται και τιποτα να μη πειραξεις (αν θες κλοκαρε λιγο απο το ccc ) παλι τουμπανος θα εισαι σε παρα πολυ καλη τιμηεγω βιαστηκα και πηρα την 1GB (δε το περιμενα οτι τοσο συντομα θα κατρακυλουσε η τιμη της μεγαλης ακομα και στο πλαισιο ) η οποια δεν πειραζεται καθολου ουτε εχει διακοπτακι, αλλα ακομα και αυτη ειναι παρα πολυ δυνατη καρτα
η διαφορα της 6950 και της 6970 σε επιδοσεις ειναι παντως γυρω στο 15% κατι το οποιο μπορεις να καλυψεις σε μεγαλο βαθμο ακομα και αν κλοκαρεις χαλαρα στο ccc χωρις να πειραξεις ρευματα και χωρις να ασχοληθεις με bios
η διαφορα τιμης δεν μεταφραζεται σε επιδοσεις , οποτε δεν εχει νοημα imho να πας στη μεγαλη
Έχεις δίκιο, αν είναι μόνο 15% διαφορά σε FPS σε κανα Crysis 2 και παίζει και ξεκλείδωμα σαφώς προτιμώ να γλιτώσω ένα 100ρικο και να το κάνω κάτι άλλο. Δε με ενδιαφέρει τόσο να πιάσω τις επιδόσεις στοκ 6970 (γιατί κι αυτή να πάρω σιγά μην αφήσω μαμά συνχότητες όταν τρέχει 3D, οπότε... ) όσο να σηκώνει καλά FPS σε 1920χ1200 (που είναι η DELL μου) ή σε full HD, και να είναι καλό value for money, να μη βλαστιμάω σε 6 μήνες (καλα, αυτό σχετικό είναι ).
-
μιας και ειπες crysis παντως , το καινουριο το τρεχει νερακι η 6950
εκαναν τρομερα καλη δουλεια σε ο,τι αφορα τα γραφικα και την εκμεταλλευση του hardware
(ακριβως το αντιθετο με το πρωτο δηλαδη )γενικα με αυτη τη καρτα σε αυτη την αναλυση (1920 χ 1080 παιζω εγω) δεν εχεις καποιο ιδιαιτερο θεμα παιζεις σχεδον τα παντα με ρυθμισεις τερμα (και λεω σχεδον γιατι εξαιρεσεις τυπου metro 2033 υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα)
το να ειναι παντως ενα πραγμα που απαξιωνεται τραγικα γρηγορα (οπως η gpu) value for money, για μενα προσωπικα που δεν κραταω πανω απο 1.5- 2 χρονια καρτα ειναι σημαντικος παραγοντας
πχ φιλος μου ειχε δωσει γυρω στα 500 ευρω , οχι πολυ καιρο πριν, για να παρει gtx 480 και αυτη τη στιγμη η καρτα ειναι για γελια (καλυτερη βεβαια απο 6950) δεδομενης της τιμης της και του τι υπαρχει σημερα με σαφως λιγοτερα χρηματα
και τα 250 ευρω αμα το καλοσκεφτεις ειναι πολλα, αλλα σε τετοια αναλυση δε μπορεις να παιζεις (και να εχεις κορυφαια γραφικα) με καρτες των 150 ευρω ,δυστυχως
-
ναι σαφως και εκαναν τρομερη δουλεια..
περιμενε λιγο καιρο και θα καταλαβεις γιατι παει σφαιρα σε ολα... -
-
το να ειναι παντως ενα πραγμα που απαξιωνεται τραγικα γρηγορα (οπως η gpu) value for money, για μενα προσωπικα που δεν κραταω πανω απο 1.5- 2 χρονια καρτα ειναι σημαντικος παραγοντας
Κι εγώ έτσι το βλέπω. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι ένα ρεζερβουάρ βενζίνη να κάνει κανείς οικονομία (πηγαίνοντας για μερικές μέρες με συγκοινωνία στη δουλειά του) στις μέρες μας, είναι μισή κάρτα.... Ή, ξερω γω, μερικά τέρα χώρου αποθήκευσης....
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
περιμενε λιγο καιρο και θα καταλαβεις γιατι παει σφαιρα σε ολα...Επειδη ειναι dx9 λες?
Και λοιπον? Ειναι αρκετα ομορφο.
Το τι θα γινει με το patch που λενε μενει να το δουμε , αν και μεχρι τοτε μαλλον θα το χω τελειωσειSent from my LG-P500 using Tapatalk
-
περιμενε λιγο καιρο και θα καταλαβεις γιατι παει σφαιρα σε ολα...Επειδη ειναι dx9 λες?
Το τι θα γινει με το patch που λενε μενει να το δουμε , αν και μεχρι τοτε μαλλον θα το χω τελειωσειSent from my LG-P500 using Tapatalk
DX9?!....
Eδώ το πρώτο και ήταν DX10 πριν 3 χρόνια και βάλε... -
οχι επειδη δεν ειναι στην ουσια 3d τα 3d if you catch my drift..
-
εχουν κανει παντως καλη δουλεια στο να το κρυψουν
τα δεντρα συγκεκριμενα (απο κει συνηθως το καταλαβανεις) μου φαινονται μια χαρα, θα ριξω βεβαια μια πιο προσεκτικη ματια
-
:hmmm:εχουν κανει παντως καλη δουλεια στο να το κρυψουν
τα δεντρα συγκεκριμενα (απο κει συνηθως το καταλαβανεις) μου φαινονται μια χαρα, θα ριξω βεβαια μια πιο προσεκτικη ματια
εγω σου ειπα πριν..
δεν υπαρχει περιπτωση αυτο το παιχνιδι να εγινε Leak την στιγμη που εχει την ea απο πισω..και δη κατηγορησαν Hacker την στιγμη που τα dev tools βγηκαν ΜΑΖΙ (πως ακριβως καταφερε ο hacker να βρει κοπια ολοκληρη την στιγμη που ηταν beta ακομη ?ε?ε?ε? )σκατα να φανε ολοι τους θα βγουν στην φορα τα πρωτα bugs της μηχανης και θα γελαει ο κοσμος με αυτα.. -
Εχουμε μια πολυ απλη html σελιδα. Θελω καθε που προστιθεται νεο υλικο (απλο κειμενο/links) να εχω ενα rss feed.
Μπορω να γραψω ενα xml για να κανει την δουλεια ; Για feed, βρηκα οδηγο κατα τον οποιον πρεπει σε καθε αλλαγη της σελιδα τα βαζω εγω ως new item την καθε νεα αλλαγη.
Ζητουμενο : με αλλαγη σελιδας να μου ερχεται με καποιον τροπο ειδοποιηση (rss?).καθε F1 θα βοηθησει
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Εχουμε μια πολυ απλη html σελιδα. Θελω καθε που προστιθεται νεο υλικο (απλο κειμενο/links) να εχω ενα rss feed.
Μπορω να γραψω ενα xml για να κανει την δουλεια ; Για feed, βρηκα οδηγο κατα τον οποιον πρεπει σε καθε αλλαγη της σελιδα τα βαζω εγω ως new item την καθε νεα αλλαγη.
Ζητουμενο : με αλλαγη σελιδας να μου ερχεται με καποιον τροπο ειδοποιηση (rss?).καθε F1 θα βοηθησει
κατι τετοιο ψαχνεις?
en
αλλα στο να σου στελνει εσενα Pm?
-
αναφερει κατι παρομοιο εδω : http://www.wikihow.com/Create-an-RSS-Feed
αλλα το καθε item χρειαζεται εισαγωγη απο 'μενα.Ναι, θελω ειδοποιηση με οποιονδηποτε τροπο, mail, rss reader κοκ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
DX9?!....
Eδώ το πρώτο και ήταν DX10 πριν 3 χρόνια και βάλε...ειναι port απο xbox , οσο και να λενε το αντιθετο
παρολα αυτα εχει αρκετα ωραια γραφικα και τρεχει νερακι δεδομενων των γραφικων που εχει
δεν σου κανει την εντυπωση που σου εκανε το 1, αλλα δεν το λες ασχημο σε καμια περιπτωση
και στο κατω κατω δεν καταλαβα τι νοημα εχει να βγαινουν παιχνιδια που γονατιζουν τα μηχανηματα μας
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
πάντως όποιο εργαλείο και να χρησιμοποιείς για html απλώς δεν γίνεται να μην μπει χέρι.
Θεωρητικά το dreamweaver είναι καλύτερο γιατί δε βάζει τη σαβούρα που βάζουν άλλα πχ το frontpage.
Προσωπικά ακόμα και χρόνια μετά με text editor δουλεύω (notepad ++) άντε σε καμιά σελίδα με πρόβλημα που ναι τίγκα στα table ή τα div να τη πετάξω στο dream να δω τι δε κλείνει σωστά+1000, η φωνή της λογικής.
Την προηγούμενη Τρίτη είχα πάει στο Web Camp της Microsoft για HTML5/IE9 και χρησιμοποιούσαν το notepad ++. Σε προηγούμενη εταιρία πάνω σε html σε περιβάλλον linux, κάποια παιδιά χρησιμοποιούσαν vi κι εγώ nedit. Επειδή κάποιοι μιλάνε για 'συμμετοχικά' αυτοκίνητα, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην html. Εδώ, 1+1=2.
ναι? ειπαν τιποτα καλο γιατι θελαμε να παμε και μεις αλλα τους εκραξα οτι δεν αξιζει να χασεις ενα 8ωρο δουλειας για html5 και λοιπες διαλεξεις
καλο το notepad++ αλλα εχει προβληματα ειδικα με τα encoding κλπ. ενας συναδελφος το χρησιμοποιουσε (γιατι μολις γυρισει απτο στρατό κομμένο) και ακομα βρισκω tags που δεν εκλειναν ποτε, εχει φαει πολυ κραξιμο. εμεις χρησιμοποιουμε netbeans σε win ή linux , παρα πολυ μπροστα σε παραγωγικότητα σε συγκριση με το notepad++ , βεβαια κατα 99% το αρχειο εχει και php και javascript και θες και κανα css οποτε ειναι μονοδρομος.
-
DX9?!....
Eδώ το πρώτο και ήταν DX10 πριν 3 χρόνια και βάλε...ειναι port απο xbox , οσο και να λενε το αντιθετο
παρολα αυτα εχει αρκετα ωραια γραφικα και τρεχει νερακι δεδομενων των γραφικων που εχει
δεν σου κανει την εντυπωση που σου εκανε το 1, αλλα δεν το λες ασχημο σε καμια περιπτωση
και στο κατω κατω δεν καταλαβα τι νοημα εχει να βγαινουν παιχνιδια που γονατιζουν τα μηχανηματα μας
Σε σχέση με του 1 (αν το έχεις βάλει καθόλου πρόσφατα) πώς σου φαίνονται τα γραφικά του 2?
Δεν περίμενες κάτι καλύτερο, δεδομένου του χρονικού διαστήματος που έχει μεσολαβήσει?Τα παιχνίδια που γονατίζουν τα μηχανήματά μας είναι για να ψωνίζουμε καλύτερρες κάρτες και μετά νέα παιχνίδια για να τις χαρούμε κι έτσι να ρέει το χρήμα στη βιομηχανία του gaming.
-
Το 1 δεν εχει και τοσο καλα γραφικα ωστε να δικαιολογειται το οτι ειναι τοσο βαρυ
(Και αμεση συγκριση με το 1 και το 2 δε μπορω να κανω κυριως λογω των διαφορετικων τοπιων, οι ζουγκλες και τα δαση παντως παντα εντυπωσιαζουν πολυ πιο ευκολα )
ή μαλλον ισως και να δικαιολογειται αμα το εξηγησει καποιος τεχνικα, αλλα για μενα παντα ηταν ενα 'προβληματικο' παιχνιδι.. θα μπορουσε πιστευω να ειναι πολυ πιο ελαφρυ
Το 2 απο την αλλη μπορει να μη σε αφηνει με το στομα ανοικτο με βαση τα σημερινα δεδομενα , ομως τα γραφικα του ο,τι και να λεμε ειναι απο τα κορυφαια και εχει γινει απιστευτα καλη δουλεια ωστε να τρεχει πολυ καλα ακομα και με mid end καρτες
Βαλτα και τα 2 στη τελικη και κρινε
ΥΓ
Τα παιχνιδια να γονατιζουν τα συστηματα μας, αλλα να υπαρχει και καποιος λογος..
Το μετρο πχ εχει καλο λογο που το κανει, το mafia δεν το κανει και ειναι πανεμορφο, το gta και το crysis 1 ειναι προβληματικα...Τι θελω να πω? Δως μου σοβαρα γραφικα και γονατισε με, οχι επειδη βαριεσαι ή επειδη θες να εντυπωσιασεις
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
τα γραφικα του 2 ειναι 2d mipmaps στις περιοχες με πολλα ατομα και 3d σε μερικα σημεια μονο..
η μηχανη εαν ηταν ολη 3d καμια σημερινη καρτα δεν θα το σηκωνε για αυτο και εγινε Leak (λεμε τωρα...........) μαζι με τα dev tools για να γινει ενα ανεπισημο bench πριν βγει.. -
Μάλλον decals θα εννοείς και όχι mipmaps. Τα mipmaps είναι μια 'τεχνική' για να έχεις γρηγορότερο texture rendering με την αποθήκευση διαφόρων resolutions του ίδιου texture.
Τα decals είναι η χρήση ενός ή λίγο περισσότερων 2d billboard [ή έστω μιας πολύ απλής γεωμετρίας όπως σφαίρας ή κυλίνδρου] αντί για 3d μοντελάκι. Από μακριά και αν είναι πετυχημένο μπορεί να μην ξεχωρίζει. Κλασσικά χρησιμοποιείται για δέντρα και χαρακτήρες σε μεγάλη απόσταση.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
πάντως όποιο εργαλείο και να χρησιμοποιείς για html απλώς δεν γίνεται να μην μπει χέρι.
Θεωρητικά το dreamweaver είναι καλύτερο γιατί δε βάζει τη σαβούρα που βάζουν άλλα πχ το frontpage.
Προσωπικά ακόμα και χρόνια μετά με text editor δουλεύω (notepad ++) άντε σε καμιά σελίδα με πρόβλημα που ναι τίγκα στα table ή τα div να τη πετάξω στο dream να δω τι δε κλείνει σωστά+1000, η φωνή της λογικής.
Την προηγούμενη Τρίτη είχα πάει στο Web Camp της Microsoft για HTML5/IE9 και χρησιμοποιούσαν το notepad ++. Σε προηγούμενη εταιρία πάνω σε html σε περιβάλλον linux, κάποια παιδιά χρησιμοποιούσαν vi κι εγώ nedit. Επειδή κάποιοι μιλάνε για 'συμμετοχικά' αυτοκίνητα, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην html. Εδώ, 1+1=2.
ναι? ειπαν τιποτα καλο γιατι θελαμε να παμε και μεις αλλα τους εκραξα οτι δεν αξιζει να χασεις ενα 8ωρο δουλειας για html5 και λοιπες διαλεξεις
καλο το notepad++ αλλα εχει προβληματα ειδικα με τα encoding κλπ. ενας συναδελφος το χρησιμοποιουσε (γιατι μολις γυρισει απτο στρατό κομμένο) και ακομα βρισκω tags που δεν εκλειναν ποτε, εχει φαει πολυ κραξιμο. εμεις χρησιμοποιουμε netbeans σε win ή linux , παρα πολυ μπροστα σε παραγωγικότητα σε συγκριση με το notepad++ , βεβαια κατα 99% το αρχειο εχει και php και javascript και θες και κανα css οποτε ειναι μονοδρομος.
Ουσιαστικά δεν είπαν κάτι που δεν ήταν γνωστό στους περισσότερους. Πιο πολύ θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ καλή περίληψη όλων των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο internet.
Πέρα από την παρουσίαση του ΙΕ9 (αδιάφορη πλην των Developer Tools), το καλό κομμάτι αφορούσε την ανάπτυξη εφαρμογών με HTML5, CSS3 και τη νέα JavaScript. Έδειξαν πώς χρησιμοποιούνται τα νέα tags (video, audio, svg κλπ) με καλά παραδειγματάκια, έδειξαν κάποια χρήσιμα εργαλεία που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν (από εδώ) και εξήγησαν τη χρησιμότητα και τις ιδιαιτερότητες της HTML5.
Σαν συμπέρασμα, από την πλευρά του development, δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα. Μάλλον μπερδεύονται περισσότερο θα έλεγα, γιατί πέρα από κάποια tags της HTML4 που καταργούνται και το γεγονός πλέον ότι η HTML5 θα είναι ίδια για όλους τους browsers (έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον), ουσιαστικά προστέθηκαν περισσότερα νέα tags και θα πρέπει πλεόν στη σχεδίαση ενός site να λαμβάνεται υπόψη η συμβατότητα προς τα πίσω (μέχρι αυτή τη στιγμή γιατί η πλειοψηφία των εγκατεστημένων browsers δεν υποστηρίζει τα νέα πρότυπα). Το θετικό είναι για τους τελικούς χρήστες συσκευών όπως το iPhone κλπ ότι θα λυθούν τα γνωστά προβλήματα με τα plugin αφού πλεόν όλα καταργούνται (πχ flash).
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]