-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπερα παιδια.
Θελω να κανω ενα partition στον σκληρο δισκο του υπολογιστη μου.Εχω κατεβασει το EASEUS αλλα δε μπορω με τιποτα να καταλαβω πως να κανω partition!!!
Αν έχεις τα 7ια δεν θέλεις τίποτα - από διαχείριση τον δίσκων το κάνεις.
Αλλιώς το GParted - LiveCD είναι και στον γουγλη οδηγίες μπόλικες...Εχω τα 7.Πως γινεται να το κανω???
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στα 7άρια, δεν θα σε αφήσουν να κάνεις shrink το boot partition (C:), οπότε η μόνη λύση που θα σου μένει είναι κάτι τύπου GParted. Το κάνεις ένα google, κατεβάζεις, καις σε ένα δισκάκι, κάνεις boot από το cd, τρέχεις το GParted αν δεν τρέξει από μόνο του και μετά:
- Resize / shrink το
- New partition
- Apply changes
Μετά, μέσα από τα windows κάνεις format το νέο partition και του δίνεις ένα drive letter. Κατά πάσα πιθανότητα, τα windows στο πρώτο boot μετά το resize θα παραπονεθούν για το boot partition και θα κάνουν ένα checkdisk, μην πανικοβληθείς.
Αυτή είναι η διαδικασία σε γενικές γραμμές, κάνε ένα defragment πριν ξεκινήσεις και ρίξε μια ματιά στο documentation. Θέλει την προσοχή του το πράγμα, μην το 'κουρέψεις' κατά λάθος..
DISCLAIMER: DO ALL OF THIS AT YOUR OWN RISK!!!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Καλησπερα παιδια.
Θελω να κανω ενα partition στον σκληρο δισκο του υπολογιστη μου.Εχω κατεβασει το EASEUS αλλα δε μπορω με τιποτα να καταλαβω πως να κανω partition!!!
Αλλιώς το GParted - LiveCD είναι και στον γουγλη οδηγίες μπόλικες...Εχω τα 7.Πως γινεται να το κανω???
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στα 7άρια, δεν θα σε αφήσουν να κάνεις shrink το boot partition (C:), οπότε η μόνη λύση που θα σου μένει είναι κάτι τύπου GParted. Το κάνεις ένα google, κατεβάζεις, καις σε ένα δισκάκι, κάνεις boot από το cd, τρέχεις το GParted αν δεν τρέξει από μόνο του και μετά:
- Resize / shrink το
- New partition
- Apply changes
Μετά, μέσα από τα windows κάνεις format το νέο partition και του δίνεις ένα drive letter. Κατά πάσα πιθανότητα, τα windows στο πρώτο boot μετά το resize θα παραπονεθούν για το boot partition και θα κάνουν ένα checkdisk, μην πανικοβληθείς.
Αυτή είναι η διαδικασία σε γενικές γραμμές, κάνε ένα defragment πριν ξεκινήσεις και ρίξε μια ματιά στο documentation. Θέλει την προσοχή του το πράγμα, μην το 'κουρέψεις' κατά λάθος..
Τελικα το εκανα το partition με τα 7.Τωρα ομως θελω να βαλω ΧΡ σε εκεινο το partition...Ειναι ευκολα εφικτο να γινει???
-
γιατι να θες να κανεις κατι τετοιο?
αν τελικα δουλεψει, θα σου πιει πρωτα το αιμα μεχρι να βρεις drivers
αλλα γιατι να θες να κανεις κατι τετοιο?
-
Παιδιά, ψάχνω και εγώ για Laptop - όχι για μένα.
Προδιαγραφές : καλό και μέχρι** 800 €** αυστηρά, όχι σανΟ χρήστης tazz έγραψε:
..... Αυτονομία αδιάφορη, και οροφή βάζω τα 400€. Ζητάω πολλά;Υπόψιν, μην αρχίσετε προτάσεις του τύπου 'ανέβα άλλα 50€ και πάρε αυτό', εκτός αν έχετε σκοπό να τα τσοντάρετε εσείς
Σε λαπιτόπι δε θα τρέχει τίποτα σοβαρό! Για γραφείο είναι - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ δεν θα εγκατασταθεί!
Κατ'εμε και με 500 € βρίσκεις το απαιτούμενο!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
- 500 € με 800 €
- i3, i5
-
= 3 GB μνήμη
- Σκληρός με 7200 στροφές
- Οθόνη LED
- 15' Οθόνη
Από μάρκες (κατά σειρά προτίμησης) :
- DELL
- TOSHIBA
- HP
- SONY
- ΟΧΙ ACER
Ακούω προτάσεις - πάω και εγώ για αναζήτηση ...
-
Καλησπερα παιδια.
- Resize / shrink το
- New partition
- Apply changes
Τελικα το εκανα το partition με τα 7.Τωρα ομως θελω να βαλω ΧΡ σε εκεινο το partition...Ειναι ευκολα εφικτο να γινει???
Βάλε σε κανένα Virtual Machine και ησύχασε ...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατι να θες να κανεις κατι τετοιο?αν τελικα δουλεψει, θα σου πιει πρωτα το αιμα μεχρι να βρεις drivers
Για να παιζω παιχνιδια παραπανω επειδη τα 7 μου τρωνε γυρω στο 1gig απο τη ραμ μου χωρις να κανει κατι ο υπολογιστης.
-
Για να παιζω παιχνιδια παραπανω επειδη τα 7 μου τρωνε γυρω στο 1gig απο τη ραμ μου χωρις να κανει κατι ο υπολογιστης.
Ρε γιωργη αραξε στα κυβικα σου και μην σκεφτεσαι περιεργα
Ποση ραμ εχει το μηχανακι σου? γιατι αν εχεις 4, με τα xp θα χασεις περιπου το 1+ ο,τι θα τρωνε τα xpΤα 7αρια αν το απαιτησει η εφαρμογη θα δωσουν τη ραμ στην εφαρμογη, ασε τα xp ειναι γτπ πλεον
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Eγω παντως με 7αρια και 2γιγα RAM ειμαι ανετος στα παιχνιδια.
-
Κατ αρχήν, τα πιο καινούρια παιχνίδια δεν θα παίζουν σε XP γιατί η αγαπητή MS δεν βγάζει τα τελευταία DirectX γι αυτά πλέον...
Αν έχεις 64bit windows, απλά βάλε μνήμη. Αν έχεις 32bit, μπορείς να δεις μόνο μέχρι ~3GB, οπότε δεν πολυ-αξίζει να πας στα 4GB.
-
Λοιπον το μηχανακιμου εχει 4 gig.Αλλα βλεπω οτι στα κανονικα δηλαδη χωρις να εχω κανενα προγραμμα ανοιχτο μου τρωνε τα 7 1gig απο τη ραμ!Αλλα δεν ηξερα οτι τα κανουν παραχωρηση.Τα 86μπιτ πρεπει να εχω(βλεπε στα αρχεια εφαρμογων λεει χ86) λετε να κανω αλλα 4 giga αναβαθμιση ραμ?
-
Νομιζω πως ειναι υπερβολη να πας σε αναβαθμιση RAM.Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να βαλεις τα 64bit(τα χ86 ειναι 32bit).
Για παραδειγμα αυτη τη στιγμη ειμαι στο παλιο μου μηχανημα ''Core 2 duo 2.33GHz,2GB RAM DDR2,Win 7 64bit'' και η μνημη ειναι στο 88% με ανοχτο firefox,messenger και GTA IV.Mολις κλεισω το GTA παζει στο 25-44% οποτε μονο οταν ανοιξω καποιο βαρυ παιχνιδι την φτανω στα ορια της. -
Α ναι ειναι χ32. Η βλακεια ειναι οτι τα εχω αυθεντικα(βλεπε μαζι με την αγορα του λαπτοπ) και τα εχει ολα μαζι σε ενα disk partition πανω στον σκληρο οπου ειναι γυρω στα 20γκικα.Τεσπα δε καθομαι να ασχοληθω επρεπε να το ειχα προσεξει απο την αγορα. Επισης τωρα εγω που παιζω μονο τον chrome και καμποσα αλλα προγραμματα απο πισω εχω γυρω στα 39% πιασμενο με το σχεδιο της παροχης ενεργειας στην εξισσοροπηση.
-
Για το αν θα περάσει κάποιος τα 7 σε 64bit ή 32bit σε ένα λάπτοπ πρέπει να ισχύουν κάποιες προυποθέσεις στον επεξεργαστή ή οποιαδήποτε άλλο υποσύστημα?
-
Οχι δεν ειναι θεμα λαπτοπ αλλα επειδη τα 7 τα εχω σε partition στον σκληρο!
-
Κύριοι θέλω τα φώτα σας σε αυτό!
Έχω ένα τροφοδοτικό thermaltake toughpower 850w στον υπολογιστή μου με την λειτουργία PFC (Power Factor Corrected)! (σήμερα έμαθα για αυτό το feature). Είναι υποτίθεται καλύτερο από αυτά που δεν το έχουν!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν το σηκώνει κανένα ups (μέχρι) 1400va που έχω! Αντιστοιχων watts τροφοδοτικό δίχως αυτό το σηκώνει άνετα!
Δηλαδή αυτό πρέπει σύμφωνα με όσα πετυχα στο διαδίκτυο να συνεργαστεί μόνο με ups που ακολουθεί τον τύπο psu watts x 1.25;
Αν ισχύει αυτό χρειάζομαι 1100w ups ή 1800 -2000VA!
Υπάρχει τρόπος να το παρακάμψει κανείς αυτό; Θεωρώ αδιανόητο να πληρώσω 300 ευρώ για ups αυτής της ισχύος!To υπ;aρχων ups ου είναι ένα nilox business 1400va
-
Οχι δεν ειναι θεμα λαπτοπ αλλα επειδη τα 7 τα εχω σε partition στον σκληρο!Θέλω να τα περάσω και εγώ στο δικό μου γιαυτό ρώτησα
Απλά δεν ξέρω αν μπορώ να περάσω τα 32 ή 64...
-
Α ναι ειναι χ32. Η βλακεια ειναι οτι τα εχω αυθεντικα(βλεπε μαζι με την αγορα του λαπτοπ) και τα εχει ολα μαζι σε ενα disk partition πανω στον σκληρο οπου ειναι γυρω στα 20γκικα.Τεσπα δε καθομαι να ασχοληθω επρεπε να το ειχα προσεξει απο την αγορα. Επισης τωρα εγω που παιζω μονο τον chrome και καμποσα αλλα προγραμματα απο πισω εχω γυρω στα 39% πιασμενο με το σχεδιο της παροχης ενεργειας στην εξισσοροπηση.Μη νοιάζεσαι για τη μνήμη που αναφέρουν τα windows σαν ελεύθερη.. γενικά, τα μοντέρνα λειτουργικά συστήματα πιάνουν σχεδόν όλη τη μνήμη του μηχανήματος για buffers και disk cache, αλλά αν κάποια εφαρμογή χρειάζεται μνήμη, της δίνουν. Οπότε, δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα άκρη για το πόση μνήμη έχεις ελεύθερη.. Τα δε windows σαν να μη φτάνει αυτό, πάνε και βάζουν πράγματα και στο pagefile, χρειάζεται δεν χρειάζεται, έτσι για το χαβαλέ!
Αυτό που έχει νόημα να κοιτάς είναι η μνήμη που καταναλώνουν οι εφαρμογές.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Για το αν θα περάσει κάποιος τα 7 σε 64bit ή 32bit σε ένα λάπτοπ πρέπει να ισχύουν κάποιες προυποθέσεις στον επεξεργαστή ή οποιαδήποτε άλλο υποσύστημα?ναι πρεπει να μπορει ο επεξεργαστης να τρεξει x64 λειτουργικo, δε μπορουν ολοι (ειδικα οι παλιοτεροι), ενας pentium 4 πχ δε μπορει σε αντιθεση με εναν athlon 64 της ιδιας εποχης
αν μιλας για core duo και μετα δεν εχεις προβλημα
Κύριοι θέλω τα φώτα σας σε αυτό!
Έχω ένα τροφοδοτικό thermaltake toughpower 850w στον υπολογιστή μου με την λειτουργία PFC (Power Factor Corrected)! (σήμερα έμαθα για αυτό το feature). Είναι υποτίθεται καλύτερο από αυτά που δεν το έχουν!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν το σηκώνει κανένα ups (μέχρι) 1400va που έχω! Αντιστοιχων watts τροφοδοτικό δίχως αυτό το σηκώνει άνετα!
Δηλαδή αυτό πρέπει σύμφωνα με όσα πετυχα στο διαδίκτυο να συνεργαστεί μόνο με ups που ακολουθεί τον τύπο psu watts x 1.25;
Αν ισχύει αυτό χρειάζομαι 1100w ups ή 1800 -2000VA!
Υπάρχει τρόπος να το παρακάμψει κανείς αυτό; Θεωρώ αδιανόητο να πληρώσω 300 ευρώ για ups αυτής της ισχύος!To υπ;aρχων ups ου είναι ένα nilox business 1400va
κανα ο,τι εκανα εγω και πουλα το ups
σιγα τη χρησιμοτητα που εχει
-
Γιώργο αυτό πως μπορώ να το ξέρω αν δλδ ο επεξεργαστής μου μπορεί αν τρέξει λειτουργικό Χ64?
Αν σου πω τι επεξεργαστή έχω ας πουμε? (Το λάπτοπ είναι σπιτι και δεν θυμάμαι τι εχει )
-
πες στο περιπου τι ειναι και θα τη βρουμε την ακρη
ελπιζω μονο να μου πεις οτι ειναι core 2 duo για να να σου πω με βεβαιοτητα ναι
αλλα το βασικο (και μονο) ζητουμενο για 64μπιτο λειτουργικο ειναι ο επεξεργαστης
αν βρουμε τι μοντελο ειναι και μπουμε στο site του κατασκευαστη , μπορουμε να δουμε το instruction set του
πχ δες εδω στο δικο μου http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42915λεει 64 bit στο instruction set, αρα μπορει να τρεξει (οπως και κανει) 64 bit λειτουργικο
ενω αν μπεις σε εναν παλιο pentium πχ τυχαια.. http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27 ... L7PU,SL82X θα δει οτι λεει 32 bit, αρα δε μπορεις (υπαρχουν και pentium που τρεχουν 64)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]