-
στο google αμα γραψω νόμος 3406/27,βγαζει σαχλαμαρες.
πες μας κι εμας το μυστικοδεν ειδα να απαντησεις στα προηγουμενα.αλλα μαλλον θες να στα κανω quote Κι εσενα προσωπικα?
γιατι δεν εχει ερθει προστιμο ποτε και σε κανεναν για μη καταβολη διοδιων μεχρι το 2012 ξερεις η οχι να απαντησεις? -
Που το ξέρεις ότι δεν έχει έρθει πρόστιμο σε κανένα;
-
να σου ξανακανω quote η δεν θα χει νοημα γιατι δε προκειται να απαντησεις στα αλλα?
-
Αναλυτικά:
Το ότι εσύ δεν ξέρεις ανθρώπους που να έχουν φάει πρόστιμο για τα διόδια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Ούτε εγώ ξέρω κάποιον προσωπικά που να έχει φάει πρόστιμο από τα ραντάρ της Αττικής Οδού, αλλά από ότι διαβάζω εδώ, έχουν ξεσκίσει κόσμο.
Τον νόμο τον άλλαξαν κατά πάσα πιθανότητα για να διευκολύνουν την είσπραξη των προστίμων. Άλλωστε τα μέτρα είναι συνήθως ανάλογα της παραβατικότητας. Σε πόλεις που ο κόσμος σέβεται τους συμπολίτες του για παράδειγμα δεν χρειάζονται κολονάκια στο πεζοδρόμιο για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.
Το ότι εσύ δεν είδες ταμπέλες δεν λέει τίποτα. Υπήρχαν και υπάρχουν. Ακόμα και να μην υπήρχαν όμως, όπως παραδέχτηκες και μόνος σου, ο πολίτης δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια του νόμου. Ούτε μπορούσε φυσικά να ισχυριστεί ότι παρανόμησε κατά λάθος, αφού για να περάσεις από τις μπάρες χωρίς να πληρώσεις ήθελε συνειδητή προσπάθεια.
Δεδομένων όλων αυτών λοιπόν, για πες αν θέλεις την γνώμη σου για αυτό:
Ο χρήστης nintza έγραψε:
οι νομοι αυτοι,βγηκαν μετα απο καποιο καιρο.αρα μεχρι τοτε δεν ηταν παρανομος.Γιατί γράφεις ανακρίβειες; Φυσικά και ήταν και τότε παράνομο να περνάς χωρίς να πληρώνεις διόδια
ο νόμος είναι ο 3406/27 (από το 1927 προβλέπει διόδια στις εθνικές οδούς και αντίστοιχα πρόστιμα 'ουχί κατώτερον του πενταπλασίου ουδ' ανώτερον του εικοσαπλασίου του παρ' αυτών οφειλόμενου ποσού' θυμάστε τα 20πλάσια πρόστιμα από εκεί βγαίνουν )
Τώρα που το λύσαμε αυτό, έστω και με τον δικό μας ιδιόμορφο τρόπο της στέπας, θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου, nintza. Πλέον ξέρεις ότι και τότε ήταν παράνομο να μην πληρώνεις διόδια. Προειδοποιήσεις υπήρχαν και στους σταθμούς διοδίων (άλλωστε όπως είπες και μόνος σου ο πολίτης δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια του νόμου). Κάποιοι παρόλα αυτά προέτρεπαν τον κόσμο να παρανομήσει διαβεβαιώνοντας τον ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες.
Τώρα που υπάρχουν συνέπειες (πρόστιμα) αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, δεν νιώθουν καν την ανάγκη να ζητήσουν ένα συγνώμη, μόνο κάποιοι υπερηφανεύονται για το πόσα χρήματα εξοικονόμησαν εις βάρος των φορολογούμενων. Πως σου φαίνεται; Καλό;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Που το ξέρεις ότι δεν έχει έρθει πρόστιμο σε κανένα;Στον πατερα φιλου μου, που ηταν 'δενπληρωνήστας' τους ηρθε προστιμο..
-
'δεν ξερεις,κατα πασα πιθανοτητα,κολωνακια,δε λεει τιποτα.'
κατι πιο συγκεκριμενο δεν εχεις να πεις?αρα μη λες οτι εγω γραφω ανακριβειες.μηπως ο νομος (που δε μπορω να βρω πουθενα) μιλαει για το τεο?το οποιο ειναι κρατικο,και αρα μπορει να βαλει προστιμο ενω ο ιδιωτης δε μπορει?
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Που το ξέρεις ότι δεν έχει έρθει πρόστιμο σε κανένα;
Στον πατερα φιλου μου, που ηταν 'δενπληρωνήστας' τους ηρθε προστιμο..
φωτο πλιζ.
-
Αν σου δώσουν και φωτο (σιγά μην μπει κανείς στον κόπο να σκανάρει κλήσεις για να σε πείσει ), μετά θα ζητάς απόδειξη ότι δεν είναι photoshop;
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν θέλεις να πιστέψεις αυτό που δεν σου αρέσει. No problem.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
στο google αμα γραψω νόμος 3406/27,βγαζει σαχλαμαρες.garbage in, garbage out
πες μας κι εμας το μυστικο
δεν ειδα να απαντησεις στα προηγουμενα.αλλα μαλλον θες να στα κανω quote Κι εσενα προσωπικα?
γιατι δεν εχει ερθει προστιμο ποτε και σε κανεναν για μη καταβολη διοδιων μεχρι το 2012 ξερεις η οχι να απαντησεις?Προφανώς σε κάποιον που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του, ό,τι δε βλέπει δεν υπάρχει. Τέλος πάντων, δεν έχω φίλους και γνωστούς τζάμπα μάγκες οπότε δεν ξέρω κανέναν. Οι δικοί μου γνωστοί (και εγώ) όταν διαφωνούν με κάποιο διόδιο πάνε από την παράκαμψη-εναλλακτική διαδρομή (έχω να πληρώσω στην Κορίνθου-Πατρών χρόνια).
Είναι προφανές ότι συζήτηση με θρασείς ημιμαθείς κωλοτούμπες δε γίνεται. Μάθε να διαβάζεις, μάθε να συζητάς, μάθε να χρησιμοποιείς το ιντερνέτι, μάθε τις υποχρεώσεις σου πριν από τα δικαιώματά σου και τα ξαναλέμε κάποτε.
-
*Σελίδα 1404-1405
Άρθρο 7
- Πόροι του Ταμείου είναι:
α. Ποσοστό του φόρου στα καύσιμα...
β. Βοήθεια του Δημοσίου (όχι μικρότερη των 100,000,000 δρχ ετησίως για μία πενταετία)...
γ. Φορολογία επί των διά των κατασκευασθησομένων νέων ή διαρρυθμισθωμένων παλαιών οδών μεταφερομένων ωνίων και εμπορευμάτων καθοριζόμενη ειδικώς διά εκάστη οδόν διά Διατάγματος, χωρίς να δύναται να υπερβή το τριπλάσιον του εκάστοτε ισχύοντος Δημοτικού δασμολογίου.
δ. Φορολογία επί έκαστου διερχόμενου δι' οσονδήποτε μικρού τμήματος της οδού τροχοφόρου μη δυνάμενη....*Να εστιάσουμε την προσοχή μας στους χρόνους που χρησιμοποιούνται στο εδάφιο γ.
Πλέον αυτού οι παράγραφοι 3 & 4 καθορίζουν και τα πρόστιμα και τον τρόπο είσπραξης τους σε περίπτωση μη καταβολής του ορισθέντος τιμήματος σε εμπόρευμα ή τροχοφόρο που διέρχεται από την οδό αυτή.
Βέβαια και πάλι κάποιοι θα συνεχίσουν να λένε για το αν υπάρχει ή όχι Νόμος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
αυτος ο νόμος δεν μετράει, ειναι στην ...καθαρευουσα.
πρέπει να μας τον δώσουν στη δημοτική και μαζί με τις διευκρινιστικές για τα...σκοτεινά σημεία
...
Στα σοβαρά τώρα, η αγορά (οπως και σε τόσα αλλα θέματα) αυτορρυθμίζεταιΣύμφωνα με τα στοιχεία οι καθημερινές διελεύσεις έχουν μειωθεί κατά 90 χιλιάδες, μείωση που αντιστοιχεί στο 30% των συνολικών διελεύσεων σε σχέση με το 2009.
Καθημερινά πλέον, διέρχονται από την Αττική οδό 217.000 αυτοκίνητα ενώ το 2009 ήταν 307.000. Μείωση κατά 40% παρουσιάζει και η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς.
http://www.inews.gr/225/Ta-aftokinita-d ... ki-odo.htm
Μ'ατρεσει που πριν κανα δυο χρονια ανησυχούσαν ολοι οτι έρχεται ο 'κορεσμός' της Α.Ο. και θα πηγαινουμε μποτιλιαρισμενοι...
-
Απορια: Γιατι να ειναι η αγορα που αυτορυθμιζεται και να μην ειναι η ανεργοι που απλα δεν εχουν να πανε στην δουλεια τους?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
στο google αμα γραψω νόμος 3406/27,βγαζει σαχλαμαρες.
garbage in, garbage out
πες μας κι εμας το μυστικο
δεν ειδα να απαντησεις στα προηγουμενα.αλλα μαλλον θες να στα κανω quote Κι εσενα προσωπικα?
γιατι δεν εχει ερθει προστιμο ποτε και σε κανεναν για μη καταβολη διοδιων μεχρι το 2012 ξερεις η οχι να απαντησεις?Προφανώς σε κάποιον που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του, ό,τι δε βλέπει δεν υπάρχει. Τέλος πάντων, δεν έχω φίλους και γνωστούς τζάμπα μάγκες οπότε δεν ξέρω κανέναν. Οι δικοί μου γνωστοί (και εγώ) όταν διαφωνούν με κάποιο διόδιο πάνε από την παράκαμψη-εναλλακτική διαδρομή (έχω να πληρώσω στην Κορίνθου-Πατρών χρόνια).
Είναι προφανές ότι συζήτηση με θρασείς ημιμαθείς κωλοτούμπες δε γίνεται. Μάθε να διαβάζεις, μάθε να συζητάς, μάθε να χρησιμοποιείς το ιντερνέτι, μάθε τις υποχρεώσεις σου πριν από τα δικαιώματά σου και τα ξαναλέμε κάποτε.
θα σε απογοητευσω αλλα ο νομος του 1927,που γραφτηκε επειδη τοτε δημιουργηθηκε το τ.ε.ο. και εχει ουσιαστικη ισχυ μεχρι το 2007 επι σουφλια που τους παραχωρησε σε ιδιωτες.γιατι τοτε σταματησαν σχεδον ολα τα διοδια να ειναι κρατικα.
και επειδη η επιβολη προστιμου απο ιδιωτη ειναι αδυνατη,στην ουσια ο νομος δεν εχει ισχυ,εκτος απο τα 2-3 διοδια που ειναι ακομα κρατικα,στα οποια υπαρχει η προειδοποιητικη πινακιδα περι 20πλασιου προστιμου.
αυτο το νομικο κενο ετρεξαν να μπαλωσουν ο ρεππας και ο βοριδης,και επειδη δεν μπορουσαν να δωσουν δικαιωμα στον ιδιωτη για προστιμο,το κανανε παραβαση του κοκ.
οσο για τους φιλους σου που λες οτι δεν ειναι τζαμπα μαγκες,πες τους οτι ειναι,γιατι και αυτοι παρανομουν μη καταβαλλοντας τα διοδια και πηγαινοντας απο την παρακαμψη. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
...οσο για τους φιλους σου που λες οτι δεν ειναι τζαμπα μαγκες,πες τους οτι ειναι,γιατι και αυτοι παρανομουν μη καταβαλλοντας τα διοδια και πηγαινοντας απο την παρακαμψη.Κάθε φορά που λέω ότι τα έχω διαβάσει όλα, έρχεται ένα μήνυμα και μου δείχνει ότι δεν έχω αρκετά μεγάλη φαντασία.
-
...οσο για τους φιλους σου που λες οτι δεν ειναι τζαμπα μαγκες,πες τους οτι ειναι,γιατι και αυτοι παρανομουν μη καταβαλλοντας τα διοδια και πηγαινοντας απο την παρακαμψη.
Κάθε φορά που λέω ότι τα έχω διαβάσει όλα, έρχεται ένα μήνυμα και μου δείχνει ότι δεν έχω αρκετά μεγάλη φαντασία.
χρηστο το παιχνιδι ειναι χαμενο απο τα αποδυτηρια...ειπαμε 3 λαλλουν και 2 χωρεύουν....
-
...οσο για τους φιλους σου που λες οτι δεν ειναι τζαμπα μαγκες,πες τους οτι ειναι,γιατι και αυτοι παρανομουν μη καταβαλλοντας τα διοδια και πηγαινοντας απο την παρακαμψη.
Κάθε φορά που λέω ότι τα έχω διαβάσει όλα, έρχεται ένα μήνυμα και μου δείχνει ότι δεν έχω αρκετά μεγάλη φαντασία.
βασικα η ερωτηση ειναι, ποιος νόμος το λεει αυτο;
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
οσο για τους φιλους σου που λες οτι δεν ειναι τζαμπα μαγκες,πες τους οτι ειναι,γιατι και αυτοι παρανομουν μη καταβαλλοντας τα διοδια και πηγαινοντας απο την παρακαμψη.
Αριθμός νόμου.
-
1799/88
και για να μη κουραζεστε και ψαχνετε,επειδη μερικα ειναι και δυσλεκτικα,για πιο ευκολα πραγματα ψαξε στο google για καμια κληση απο το τεο. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
1799/88
και για να μη κουραζεστε και ψαχνετε,επειδη μερικα ειναι και δυσλεκτικα,για πιο ευκολα πραγματα ψαξε στο google για καμια κληση απο το τεο.o 1799/88 λεει οτι ειναι παρανομο να πηγαινεις απο την παρακαμψη;
ξερεις καποιον που να του εχει ερθει κληση επειδη πηγε απο την παρακαμψη;
-
το γραφει πανω στη κληση.ψαξε λιγο.δεν ειναι δυσκολο το google.
-
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!