-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Να μην πας ταξίδι ή να μην κάνεις οικογένεια.
υπαρχει και πιο απλη λυση: μη πληρωσεις διοδια...
Ο φλώρος με το slk και το ξανθό ροτβάιλερ δίπλα του που σταμάτησε σήμερα το απόγευμα στο e-pass στα διόδια της Περιφερειακής στην Παλλήνη για να μην περάσουμε από πίσω του μάλλον δε θα το ξανακάνει...
Πες μου μόνο ότι μετρούσε καρπαζές. Αυτό μόνο τέλος.
Από μένα ξύλο ποτέ. Από το ροτβάιλερ μπορεί να μάζεψε καμμιά δαγκωνιά. Παρα λίγο να μετρήσει κάτι μπαριέρες αφού μετά το βρίσιμο ο κουλός προσπάθεσε να το παίξει γρήγορος στις στροφές της περιφερειακής. Αν μέτραγε την πίεση του θα είχε φτάσει 20.
Α! θα μέτρησε και 3-4 ευρώ σε ψηλά στο καραφλό-κουρεμένο καφάλι του αφού ζήτησε να του πληρώσω τη διέλευση. Ευτυχώς φορούσε και καπελάκι...γιατί τιν έβρισες?? επειδή έκοψε για να μην περάσει ο μ@λ@κας από πίσω του?
Συνεχίζεις να μπερδεύεις τις βούρτσες....
- δεν ήταν τιν. Αλλά και να ήταν θα ήταν τΗν. Ήταν τον.
- κάτι τέτοια έλεγε και αυτός και όπως είπα δε θα το ξανακάνει.
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.......
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι, αλλά έχεις μπει σε μια συλλογιστική πραγματικά τραγική. Μήπως έχεις την εντύπωση ότι οι μικροεγκληματίες ξεκίνησαν με την προοπτική να χρησιμοποιήσουν βία; Αν για παράδειγμα προσπαθήσει να σε σταματήσει ένας βενζινάς (όπως θα είχε ΚΑΘΕ λόγο να το κάνει), θα κάτσεις να σε πιάσει; Θα δεχτείς εκείνη την στιγμή να συλληφθείς και να τρέχεις στα δικαστήρια, ίσως και στην φυλακή (μιλάμε για κλοπή, μην ξεχνιόμαστε), ή θα προσπαθήσεις να του ξεφύγεις, ακόμα και με χρήση βίας αν δεν σε αφήνει αλλιώς;
Την επόμενη φορά τι θα σταματήσει κάποιον από το να μπει στο σπίτι σου για να κλέψει (αφού τον κλέβει το κράτος θα κλέψει και αυτός) και να σε χτυπήσει όταν προσπαθήσεις να τον σταματήσεις; Και μην μου πεις ότι συμβαίνει κάθε μέρα, αυτή τη φορά θα έχει συμβεί με την δική σου ευλογία, δεν θα είναι παρά μια έκφανση της δικής σου φιλοσοφίας περί δικαιοσύνης.
Μου κάνει ελεεινή εντύπωση πάντως -ειλικρινά- ότι διαβάζουμε για κλοπές και βία κατά ανθρώπων που απλά τηρούν τους νόμους και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Τόσο πολύ έχει χαθεί πλέον η έννοια της ηθικής στην χώρα μας;
απ' ολες τις εναλλακτικες που παρεθεσα, σ' αυτη σταθηκες; η σου ειπα οτι αυτο θα κανω; (μην εισαι σιγουρος οτι κι ο Χ βενζινας τηρει απολυτα τους νομους και δεν κλεβει). σ' εναν που πηγαινα και δεν ξαναπαταω, με ρεζερβουαρ 55 λιτρα, χωρις να μου εχει αναψει λαμπακι, γεμισε με... 55 λιτρα. αντε γεια
ενω τωρα βλεπεις δεν μπαινει κανεις στα σπιτια... κι αν προσπαθησεις ν' αμυνθεις και τραυματισεις/σκοτωσεις κλεφτη σε τρεχουν και στα δικαστηρια ΧΟΧΟΧΟΧΟ αυτο ειναι το μπουρδελο που ζεις/ζουμε
η μηπως τηρειται καποιος νομος στην αποκια της αφρικης;
το πιο πιθανο απο τις 5 εναλλακτικες ειναι η μεταναστευση, ειστε κλεφτες, δεν σας δινω τιποτα, αντε γεια. μαλλον δεν εχεις καταλαβει καθολου το σκεπτικο μου.
ηθικη;;; ποια ηθικη; μηπως ζεις σε αλλον πλανητη; καπου αλλου; γιατι εδω δεν φαινεται να αντιλαμβανεσαι πως εχει η κατασταση
-
Για να μου δωσουν οι ηθικοι του τοπικ (λαππας κ σια)μια απαντηση για το τρικ με τους ημιηπεθριους,και την φοροκλοπη που ερχετε?
-
εννοείται πως θα πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι αυτό , που στην ουσία δεν είναι χαράτσι - είναι μια δίκαιη πληρωμή προς το κράτος - , έτσι ώστε το καλό κράτος να σε φροντίσει και να σου φτιάξει υποδομές-νοσοκομεία κτλ κτλ . Άλλωστε δεν είναι δίκαιο να πληρώνει αυτός που δεν έχει ημιυπαίθριο . Να πληρώσεις εσύ που έχεις . Αυτός θα πληρώσει για κάτι άλλο που δεν έχεις εσύ , πχ θερμοσίφωνα παλαιάς γενιάς . Όσον αφορά το τρικ , δεν είναι σωστή λέξη αυτή . Μια παρεξήγηση έγινε βρε άνθρωπε , κάτι δε θα κατάλαβες καλά ! Βρες μου στην τελική μία δημοσιευμένη αξιόπιστη πηγή που να λέει με χαρτί και καλαμάρι οτι δε θα πληρώσεις φόρο !
Και μη με ρωτήσεις και για τα υπόλοιπα . Άμα θες να πιεις αναψυκτικό και να φας στο εστιατόριο θα πληρώσεις παραπάνω φόρο . Άμα δε μπορείς , να κάτσεις σπίτι σου , τι πιο λογικό και δίκαιο . Θα πίνει και θα τρώει μόνο αυτός που μπορεί , οι πολιτικοί και αυτοί που τους στηρίζουν δηλαδή ... -
Απ´ ότι φαίνεται τελικά, οι αγανακτισμένοι είναι αγανακτισμένοι για ένα και μόνο λόγο. Επειδή δεν μπορούν να κλέβουν και αυτοί με την ίδια άνεση που θεωρούν ότι το κάνει το κράτος. Η κρίση όμως εδώ δεν είναι τόσο οικονομική (χωρίς να θέλω επ ουδενι λόγο να υποβαθμίσω την σημασία και αυτής).
Είναι κρίση αξιών.
Ένα κράτος με διεφθαρμένους πολιτικούς που δεν φροντίζουν για το συμφέρον του συνόλου, αλλά αποκλειστικά και μόνο για τον πλουτισμό και την επανεκλογή τους είναι ντροπή για τους πολίτες του. Ένα κράτος με πολίτες που συζητούν δημόσια χωρίς να ντρέπονται πως να κλέψουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το κράτος είναι ντροπή για την Ευρώπη.
Ίσως τελικά ο παπους Καραμανλής να είχε άδικο. Δεν ανήκουμε στην δύση. Είμαστε ακόμα στην βαθιά, πολυ βαθιά και κουτοπονηρη ανατολή.
-
Επιτέλους το είπε κάποιος!
Έτσι ακριβώς είναι!
-
Δεν είναι καθόλου έτσι .
Απλά όταν είσαι στη ζούγκλα , τότε πρέπει να μάθεις να ζεις με τους νόμους της για να επιβιώσεις . Άμα ζεις με την ψευδαίσθηση πως είσαι σε ένα ήρεμο και ειδυλλιακό μέρος , τότε θα βρεθείς στον άλλο κόσμο .
Και οι αγανακτισμένοι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να μας μεταφέρουν από τη ζούγκλα στο ήρεμο και ήσυχο αυτό μέρος ... -
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Και οι αγανακτισμένοι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να μας μεταφέρουν από τη ζούγκλα στο ήρεμο και ήσυχο αυτό μέρος ...
Ένα ήσυχο μέρος χωρίς λεφτά, χωρίς παροχές, χωρίς δουλειές, αλλά με πολύ αγάπη.
(Μόνο μην ξυπνήσετε τους αγανακτισμένους) -
υπάρχει η επιλογή ignore στο forum;
γιατί τα ποστ σου το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν και να γαμάνε τη συζήτηση , δε νομίζεις πως το χεις παρακάνει λίγο; -
Απ´ ότι φαίνεται τελικά, οι αγανακτισμένοι είναι αγανακτισμένοι για ένα και μόνο λόγο. Επειδή δεν μπορούν να κλέβουν και αυτοί με την ίδια άνεση που θεωρούν ότι το κάνει το κράτος. Η κρίση όμως εδώ δεν είναι τόσο οικονομική (χωρίς να θέλω επ ουδενι λόγο να υποβαθμίσω την σημασία και αυτής).Καταρχάς, οικονομική κρίση υπάρχει, ασχέτως αν δεν τη βλέπεις εσύ στη Γλυφάδα. Θα τη δεις τελευταίος, αλλά θα τη δεις κι εσύ, αν και δεν το εύχομαι.
Η αγανάκτιση υπάρχει γιατί, όσο και να μην το πιστεύεις, υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτών που, όπως κι εγώ, δε χρησιμοποιούμε μέσον ή απάτες για να προχωρήσουμε και μονίμως βρισκόμαστε στην απέξω. Επίσης, υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτών που, χρησιμοποιεί μικροαπατές για να επιβιώσει, αλλά, όταν το κάνει, δεν αισθάνεται καλά και θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Η συντρηπτική πλειοψηφία όμως, αυτό που επιθυμεί είναι να υπάρχουν σταθεροί και εκ των προτέρων γνωστοί κανόνες διαβίωσης και, αντιστοίχως, δεδομένα με τα οποία να μπορεί να υπολογίσει το μέλλον.
Είναι κρίση αξιών.
Παγκοσμίως και όχι μόνο εδώ. Απλά, στην Ελλάδα, λόγω της ταυτόχρονης επίδρασης πολλών παραγόντων (κρίση αξιών, οικονομίας, παραγωγής κτλ) το φαινόμενο είναι μεγαλύτερο. Ακόμα και αξίες να υπήρχαν όμως, αυτές δε θα αντιστάθμιζαν την απουσία παραγωγή στη χώρα. Απλά, θα ανεχόμασταν στωικά τα χτυπήματα που δεχόμαστε τώρα. Ήδη μπορώ να πω ότι, λόγω ενοχών (εκεί χτύπησαν οι άρχοντες), οι αντιδράσεις είναι πολύ υποτονικές.
Ένα κράτος με διεφθαρμένους πολιτικούς που δεν φροντίζουν για το συμφέρον του συνόλου, αλλά αποκλειστικά και μόνο για τον πλουτισμό και την επανεκλογή τους είναι ντροπή για τους πολίτες του. Ένα κράτος με πολίτες που συζητούν δημόσια χωρίς να ντρέπονται πως να κλέψουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το κράτος είναι ντροπή για την Ευρώπη.
Μην ξεχνάς ότι, πολλές φορές μέχρι τώρα, έχεις γράψει πως, ουσιαστικά, δεν πρέπει να υπολογίζουμε στα κλεμμένα. Αυτό, δίνει άλλοθι και κίνητρο στους κλέφτες. Μόνο αν μπουν όλα μαζί σε τάξη θα προχωρήσουμε μπροστά. Διαφορετικά, θα κινούμαστε μονίμως στην κακομοιριά και την κατάντια όπως τώρα.
Ίσως τελικά ο παπους Καραμανλής να είχε άδικο. Δεν ανήκουμε στην δύση. Είμαστε ακόμα στην βαθιά, πολυ βαθιά και κουτοπονηρη ανατολή.
Αν εξαιρέσουμε τον τωρινό μας 'πολιτισμό', εκτός του ελληνικού και μετέπειτα ρωμαϊκού (αντίγραφο - προσθήκη στον ελληνικό λόγω συγγένειας των λαών), η Ευρώπη δεν έχει να επιδείξει κάποιον σπουδαίο πολιτισμό σε αντίθεση με την απολίτιστη ανατολή που έχει να δείξει αρκετούς πολιτισμούς στο βάθος του χρόνου. Το ζήτημα όμως, δε βρίσκεται εκεί. Δεν είναι δηλαδή ζήτημα ανώτερου ή κατώτερου πολιτισμού και σε ποιον θα ανήκουμε εμείς. Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσες άκρες τις ίδιες δυνατότητες. Το θέμα είναι αν εμείς θα αξιοποιήσουμε τις δικές μας στο έπακρο και θα καταφέρουμε να παίξουμε το ρόλο που μας αξίζει διεθνώς. Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι να μεγαλουργούν στο εξωτερικό (μπορώ να σου αναφέρω αρκετά παραδείγματα στις δικές μου επιστήμες που είναι κορυφαίοι στον κόσμο) και εντός της χώρας τους να είναι σε ανυποληψία. Αυτό δείχνει ότι κάτι στραβό υπάρχει στο ΚΡΑΤΟΣ και όχι στους ανθρώπους*.
Ευχαριστώ.
- Η συζήτηση που είχαμε για ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ και ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ υπαλλήλους και η διαφορά στο νόημα των δύο λέξεων.
-
γιατί τα ποστ σου το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν και να γαμάνε τη συζήτηση , δε νομίζεις πως το χεις παρακάνει λίγο;'Προσθήκη εχθρού'
-
αφρικη
κι επειδη οπως σου εχω ξαναγραψει πρωτα κλεβει το κρατος, αφου νομοθετει, μετα κλεβουν οι πολιτες. κοινως οπως στρωνει κοιμαται
γι' αυτο σε αλλες πολιτειες
-
γιατί τα ποστ σου το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν και να γαμάνε τη συζήτηση , δε νομίζεις πως το χεις παρακάνει λίγο;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
γιατί τα ποστ σου το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν και να γαμάνε τη συζήτηση , δε νομίζεις πως το χεις παρακάνει λίγο;'Προσθήκη εχθρού'
-
Μη μου στενοχωριέσαι, εγώ εδώ θα είμαι πάντα, για να στη λέω.
-
Κωνσταντίνε, εσύ τι γνώμη έχεις για αυτα που γράφουν οι φίλοι μας πιο πάνω;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μη μου στενοχωριέσαι, εγώ εδώ θα είμαι πάντα, για να στη λέω.
Κρίμα που δεν μπορώ να κατέβω άυριο Αθήνα να μαλώναμε λίγο απο κοντά. -
Κωνσταντίνε, εσύ τι γνώμη έχεις για αυτα που γράφουν οι φίλοι μας πιο πάνω;Oτι χωρίς δράση δεν υπάρχει αντίδραση, από αρχαιοτάτων χρόνων. Όπως οι Έλληνες της περιόδου της τουρκοκρατίας έμαθαν να είναι πολυμήχανοι για να επιζούν, ενίοτε και πονηροί-κουτοπόνηροι για να ξεγελάσουν τους μπουνταλάδες Τούρκους, έτσι και τώρα μηχανεύονται κόλπα, για να ξεγελάσουν τον κοινό εχθρο, που είναι το αδηφάγο κράτος. Στο κάτω-κάτω, δε νομίζω οτι έτσι όπως είναι τα πράγματα διαφέρουμε και πολύ από τουρκοκρατία. Και τώρα έχουμε κοτσαμπάσηδες, γενίτσαρους, βασανισμένο λαό και βεζύρηδες, απλά σε άλλες βερσιόν.
Μιλάμε λοιπόν για έναν πόλεμο. Κοινωνικό. Και ως γνωστόν, στον έρωτα και τον πόλεμο, όλα επιτρέπονται. Από τη μία οι κοτσαμπάσηδες, που κοιτάνε να ρουφήξουν και το μεδούλι, για χάρη του μεγάλου αφεντικού, από την άλλη ο λαός που είτε δεν έχει πραγματικά να δώσει, είτε κοιτάει να ξεγελάσει τον κοτσαμπάση, για να γλιτώσει όσα μπορεί. Μην ξεχνάς τις προσφορές γης που έγιναν στην εκκλησία εκείνα τα χρόνια, για να μην την πάρει ή τη φορολογήσει ο Τούρκος, μην ξεχνάς και τα Άγραφα, τα οποία ήταν η περιοχή που δεν πλήρωνε φόρους.
Εξάλλου η ιστορία με το 'δεν πληρώνω διόδια' είναι αρχαιότατη, θυμήσου τον Μένιππο. -
Ποιο είναι το μεγάλο αφεντικό ρε Κωνσταντίνε; Οι πολιτικοί (τους οποίους εμείς εκλέγουμε, γιά όνομα του θεού μην το ξεχνάς αυτο) επι χρόνια έκαναν ακριβώς αυτο που εμείς τους ζητούσαμε. Και το έκαναν γιατι ήξεραν οτι μονο έτσι θα ξαναέπαιρναν την ψήφο μας. Διορισμοί, αυξήσεις μισθών και συντάξεων από χρήματα που δεν περίσσευαν, οργάνωση κοματικών βάσεων με πολύ συγκεκριμμένα προνόμια για τα μέλη τους, τροπολογίες ώστε να βολευτεί ο λαός, να αποκτήσει σπίτια, να σβήνει κλήσεις, τεχνητά ολιγοπώλεια και μονοπώλεια για να μην αγγίξουμε τα συνδικάτα και την βδέλα του δημόσιου τομέα που απομυζεί την οικονομία... Όλα αυτα έγιναν εν αγνοία του λαού, Κωνσταντίνε;
Και τώρα έρχονται κάποιοι και προσπαθούν να αλώσουν την τελευταία άμυνα μας ενάντια στον παραλογισμο, προσπαθούν να μας πείσουν οτι η εννοια της νομιμότητας και την ηθικής στην κοινωνία μας είναι πολυτέλεια, ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο σε μια οργανωμένη κοινωνία να παρανομείς εναντίον οποιουδήποτε από την στιγμή που το κάνουν και άλλοι, οτι η κλοπή ειναι θεμιτή γιατι 'και το κράτος μας κλέβει'... Ουσιαστικά επειδή θεωρούν ότι δεν πήραν το δίκαιο μερίδιο τους από τα κλεψιμέικα;
Αναρωτιέμαι τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμα...
-
Απ´ ότι φαίνεται τελικά, οι αγανακτισμένοι είναι αγανακτισμένοι για ένα και μόνο λόγο. Επειδή δεν μπορούν να κλέβουν και αυτοί με την ίδια άνεση που θεωρούν ότι το κάνει το κράτος. Η κρίση όμως εδώ δεν είναι τόσο οικονομική (χωρίς να θέλω επ ουδενι λόγο να υποβαθμίσω την σημασία και αυτής).Είναι κρίση αξιών.
Χρήστο σορρυ που θα στο πω, αλλά δείχνεις να μην έχεις επαφή με την πραγματικότητα.
Κρίνεις με λάθος κριτήρια.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!