-
Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να πληρώνω διόδια στην Κορίνθου-Πατρών που τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και μήνες?
-
για να ξαναξεκινήσουν
προς το παρόν δεν είναι διόδια, είναι λύτρα για να απελευθερώσουν την όμορφη Ν.Ε.Ο -
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να πληρώνω διόδια στην Κορίνθου-Πατρών που τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και μήνες?Γιατί, πληρώνεις στις Αφίδνες ή στην Ελευσίνα, όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι τελειωμένος ?
Οταν γίνονταν ακόμα τα έργα στην Κορίνθου-Πατρών πλήρωνες ? -
-
Ο χρήστης το τυπάκι που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο έγραψε:
Από την σύμβαση δεν δικαιούται να ζητήσει αστυνομική συνδρομή για να εισπράξει τα λεφτά του. Τώρα το κράτος του έφτιαξε και νόμο για να εισπράξει τα λεφτά του. Αυτή είναι η κατάντια!Δηλαδή το σωστό θα ήταν να κάνουμε συμβάσεις με ιδιώτες για να μας φτιάχνουν έργα, αλλά να μην τους πληρώνουμε. Έτσι μάλιστα.
Τελικά τι έγινε με την δίκη; Γιατί το ρεπορτάζ μας είπε όοοοολα τα άλλα εκτός από το ζουμί της υπόθεσης.
-
Πάντως χτές στους αγανακτισμένους στον λευκό πύργο ήταν και ένας εκπρόσωπος των 'δεν πληρώνω' και μίλησε για λίγο προτρέποντας τον κόσμο να μήν πληρώνει διόδια εκτος απ τα μάλγαρα και λέγοντας πώς α) όταν δεν υπάρχει τροχαία στον σταθμό σηκώνουμε μπάρα, β) όταν υπάρχει τροχαία συμπληρώνουμε ένα χαρτί κάτι για 'αδυναμία πληρωμής'.
-
O Χρήστος Λάππας έχει την ευτυχία να εξασκεί στην Ελλάδα ένα επάγγελμα που του αποφέρει λεφτά.
Εμένα μου δίνουν ψίχουλα και δε μου φτάνουν για να πληρώνω διόδια.
Όσοι αισθάνεστε οτι η Ελλάδα δε σας εκμεταλλεύεται πληρώστε ελεύθερα. -
Αλήθεια, ο Χρήστος Λάππας που ξέρει πολύ καλύτερα από τον mousato ότι τα χρήματα που παίρνει από την δουλειά του δεν είναι αρκετά, δικαιούται να μην πληρώνει εφορία και να παρακινεί και τους άλλους να το κάνουν ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει επιπτώσεις; Δικαιούται να μην πληρώνει τέλη, κυκλοφορώντας το αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες για παράδειγμα; Δικαιούται να βρει κάποιο νομικίστικο παραθυράκι για να γλιτώνει τα δημοτικά τέλη μια και θεωρεί ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες δεν είναι αρκετά καλές; Να μην πληρώνει ΕΡΤ που παρακολουθεί σπάνια;
Ασφαλώς και θα με βόλευε να μου πληρώνει ο φορολογούμενος το κόστος των διοδίων κάθε φορά που χρησιμοποιώ τους αυτοκινητόδρομους. Μια χαρά θα ήταν. Με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσα να κάνω ένα σωρό πράγματα, να αγοράσω gadgets, να πηγαίνω διακοπές, να αγοράσω καινούργια πέδιλα. Θεωρώ όμως πιο δίκαιο το να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου προς τους οικονομικά ασθενέστερους, στον βαθμό που μου αναλογούν.
Το κίνημα 'να μου πληρώνουν οι άλλοι τα έξοδα (aka δεν πληρώνω)' προσπαθεί να ανατρέψει ακριβώς αυτό. Ο Χρήστος Λάππας σύμφωνα με την λογική τους πρέπει να πηγαίνει για σκι με έξοδα του φορολογούμενου.
Δίκαιο; Ειλικρινά δεν νομίζω.
Με την δίκη τελικά ξέρουμε τι έγινε;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να πληρώνω διόδια στην Κορίνθου-Πατρών που τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και μήνες?
Γιατί, πληρώνεις στις Αφίδνες ή στην Ελευσίνα, όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι τελειωμένος ?
Οταν γίνονταν ακόμα τα έργα στην Κορίνθου-Πατρών πλήρωνες ?Στις Αφίδνες και στην Ελευσίνα υποτίθεται πληρώνουμε για συντήρηση.Βλέπεις εσύ κάποια συντήρηση στη Κορίνθου-Πατρών?
Οταν γίνονταν τα έργα δεν έτυχε να πέρασω..πέρασα πρόσφατα όμως που τα έργα είχαν σταματήσει και πλήρωσα.Θα άλλαζε κάτι μήπως άμα δεν πλήρωνα?γιατί το πρόβλημα αν δεν έχεις καταλάβει ΔΕΝ είναι η μη πληρωμή διοδίων.. -
Ο χρήστης geko έγραψε:
Οφείλω να διορθώσω προηγούμενη δημοσιεύση, τελικά στα υπο εξέλιξη έργα (μόνο τα τέμπη είχαν μείνει) το δημόσιο έχει πληρώσει το μερίδιο του, αυτοί που δεν πληρώνουν είναι οι ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι θεωρούν ότι η επένδυση είναι υψηλού ρίσκου. Απο την ερχόμενη εβδομάδα μάλλον τερματίζουν οι εργασίες στα Τέμπη! Οι οφειλές των κατασκευαστικών προς τους προμηθευτές χτυπάνε κόκκινο. Τρέχα γύρευε........... -
Χθες επέστρεψα από Β. Ελλάδα. 46,40 ευρώ το συνολικό κόστος διοδίων (πήγαινε-έλα) όταν πέρσι για την ίδια διαδρομή είχα πληρώσει 42,40. Τι συνέπειες όμως μπορεί να κάνει μια αύξηση της τάξεως των 4 ευρώ (10%) σε μια δεδομένη χρονική στιγμή Σε όλους τους σταθμούς, αν και δεν είχε κίνηση, άκουγες τη γνωστή σειρήνα. Ουκ ολίγες φορές είδα τον μπροστινό μου να κατεβαίνει και να σπρώχνει τη μπάρα και η ταμίας να σημειώνει τον αρ. κυκλοφορίας του. Οι μόνοι που δεν κατέβαιναν ήταν κάτι νταλικέρηδες...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Χθες επέστρεψα από Β. Ελλάδα. 46,40 ευρώ το συνολικό κόστος διοδίων (πήγαινε-έλα) όταν πέρσι για την ίδια διαδρομή είχα πληρώσει 42,40. Τι συνέπειες όμως μπορεί να κάνει μια αύξηση της τάξεως των 4 ευρώ (10%) σε μια δεδομένη χρονική στιγμή Σε όλους τους σταθμούς, αν και δεν είχε κίνηση, άκουγες τη γνωστή σειρήνα. Ουκ ολίγες φορές είδα τον μπροστινό μου να κατεβαίνει και να σπρώχνει τη μπάρα και η ταμίας να σημειώνει τον αρ. κυκλοφορίας του. Οι μόνοι που δεν κατέβαιναν ήταν κάτι νταλικέρηδες... -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Χθες επέστρεψα από Β. Ελλάδα. 46,40 ευρώ το συνολικό κόστος διοδίων (πήγαινε-έλα) όταν πέρσι για την ίδια διαδρομή είχα πληρώσει 42,40. Τι συνέπειες όμως μπορεί να κάνει μια αύξηση της τάξεως των 4 ευρώ (10%) σε μια δεδομένη χρονική στιγμή Σε όλους τους σταθμούς, αν και δεν είχε κίνηση, άκουγες τη γνωστή σειρήνα. Ουκ ολίγες φορές είδα τον μπροστινό μου να κατεβαίνει και να σπρώχνει τη μπάρα και η ταμίας να σημειώνει τον αρ. κυκλοφορίας του. Οι μόνοι που δεν κατέβαιναν ήταν κάτι νταλικέρηδες...Mόνο ο infinity λέει τα δικά του ως συνήθως
-
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
Χθες επέστρεψα από Β. Ελλάδα. 46,40 ευρώ το συνολικό κόστος διοδίων (πήγαινε-έλα) όταν πέρσι για την ίδια διαδρομή είχα πληρώσει 42,40. Τι συνέπειες όμως μπορεί να κάνει μια αύξηση της τάξεως των 4 ευρώ (10%) σε μια δεδομένη χρονική στιγμή Σε όλους τους σταθμούς, αν και δεν είχε κίνηση, άκουγες τη γνωστή σειρήνα. Ουκ ολίγες φορές είδα τον μπροστινό μου να κατεβαίνει και να σπρώχνει τη μπάρα και η ταμίας να σημειώνει τον αρ. κυκλοφορίας του. Οι μόνοι που δεν κατέβαιναν ήταν κάτι νταλικέρηδες...
Mόνο ο infinity λέει τα δικά του ως συνήθως
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Χθες επέστρεψα από Β. Ελλάδα. 46,40 ευρώ το συνολικό κόστος διοδίων (πήγαινε-έλα) όταν πέρσι για την ίδια διαδρομή είχα πληρώσει 42,40. Τι συνέπειες όμως μπορεί να κάνει μια αύξηση της τάξεως των 4 ευρώ (10%) σε μια δεδομένη χρονική στιγμή Σε όλους τους σταθμούς, αν και δεν είχε κίνηση, άκουγες τη γνωστή σειρήνα. Ουκ ολίγες φορές είδα τον μπροστινό μου να κατεβαίνει και να σπρώχνει τη μπάρα και η ταμίας να σημειώνει τον αρ. κυκλοφορίας του. Οι μόνοι που δεν κατέβαιναν ήταν κάτι νταλικέρηδες...Δεν είναι θέμα αύξησης. Απλά ο Έλληνας συνειδητοποίησε (ή νομίζει) ότι βρήκε ένα τρόπο να απολαμβάνει μια υπηρεσία χωρίς να πληρώνει. Θα το έκανε ακόμα και αν οι τιμές ήταν ίδιες, ή και χαμηλότερες.
Το κίνημα δεν πηγάζει από την λαϊκή αγανάκτηση για τις αυξημενες τιμες (αν και οντως αυτο εδωσε μια δυναμικη) όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε, αλλά απο την σιγουριά ότι η παρανομία δεν θα έχει επιπτώσεις. Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος για τον οποίο έχουν πολλαπλασιαστεί οι περιπτώσεις όσων παραβιάζουν μονοδρομους, παρκάρουν σε πεζοδρόμια, κλείνουν ράμπες αναπήρων, και περνούν με κόκκινο.
Σε ένα κράτος χωρίς ουσιαστική αστυνόμευση, βρίσκουν και τα κάνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Μάλγαρα όλοι πληρώνουν.
-
Αφου η ολη φιλοσοφια και το σκεπτικο του κινηματος 'δεν πληρωνω'ειναι εναντιον τς αυξησης των διοδιων ,γιατι ΠΡΙΝ σηκωσουν την μπαρα δεν δινουν στο ταμειο το παλιο αντιτιμο που πληρωναν;
Αααα μηπως επειδη δεν θα παρουν αποδειξη;
Η μηπως φοβουνται μη κανουν τον ταμια κλεφτη; -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν είναι θέμα αύξησης. Απλά ο Έλληνας συνειδητοποίησε (ή νομίζει) ότι βρήκε ένα τρόπο να απολαμβάνει μια υπηρεσία χωρίς να πληρώνει. Θα το έκανε ακόμα και αν οι τιμές ήταν ίδιες, ή και χαμηλότερες.
Το κίνημα δεν πηγάζει από την λαϊκή αγανάκτηση για τις αυξημενες τιμες (αν και οντως αυτο εδωσε μια δυναμικη) όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε, αλλά απο την σιγουριά ότι η παρανομία δεν θα έχει επιπτώσεις. Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος για τον οποίο έχουν πολλαπλασιαστεί οι περιπτώσεις όσων παραβιάζουν μονοδρομους, παρκάρουν σε πεζοδρόμια, κλείνουν ράμπες αναπήρων, και περνούν με κόκκινο.
Πολύ ισοπεδωτικός είσαι. Υπάρχουν και αυτοί που απλά δεν μπορούν άλλο και είναι πολλοί. Εσένα μπορεί να μη σου λέει τίποτα η όποια αύξηση, πολλούς όμως τους γονατίζει.
Βεβαια, μιλάμε για τη χώρα όπου η κίνηση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα είναι ένα 'ανοργάνωτο πανηγυράκι'
-
Ποιος σου λέει ότι εμένα δεν με πονάει η αύξηση και η κάθε αύξηση ρε Κωνσταντίνε; Μήπως νομίζεις ότι στα Σούρμενα τρυγάμε τα Ευρώδεντρα; Ή ότι δεν θα ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο με τα χρήματα που δίνω στα διόδια; Απλά πιστεύω ότι αν είναι άδικο μια φορά για εμένα να πληρώνω διόδια, είναι 10 φορές πιο άδικο να περιμένω απο τον φορολογούμενο να τα πληρώσει ώστε να πηγαίνω εγω πιο γρήγορα και άνετα.
-
Αν διπλασιαστούν θα εξακολουθείς να πληρώνεις αδιαμαρτύρητα?
-
Δεν θα διπλασιαστούν. Το ερώτημα στερείται λογικής βάσης.
Παρόλα αυτά, για να καταλάβεις λίγο γιατί δεν είναι θέμα αβάσταχτου βάρους στον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά μαγκιάς, σκέψου το εξής. Πόσες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες είδες για την συγκλονιστική αύξηση στην τιμή της βενζίνης ως αποτέλεσμα της φορολογίας; Πόσα πανό, οργανώσεις κινήματα και επιτροπές; Και ομως, αν είναι κάτι που πραγματικά έχει πονέσει την τσέπη όσων πηγαίνουν καθημερινά στην δουλειά τους είναι η βενζίνη πολυ περισσότερο απο τα διόδια.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!