-
Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι από μέτριοι (δυτική Εγνατία), έως πάρα πολύ καλοί (Τριπόλεως Κορίνθου, Α.Ο., Αθηνών-Λαμίας).
-
το θεμα ειναι αν ειναι καλοι ή αν τους εχουμε πληρωσει 10 φορες παραπανω ή μηπως εαν με τα λεφτα που εχουμε ηδη πληρωσει θα επρεπε ολοι οι δρομοι μας να ειναι ετσι?
-
'Έτσι'; Όχι, δεν θα έπρεπε όλοι οι δρόμοι μας να είναι σαν την Α.Ο. Ούτε καν στην Γερμανία, την χώρα με τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο δεν είναι όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι αυτοκινητόδρομοι.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι επαρχιακοί (αλλά και οι αστικοί) δρόμοι δεν θα έπρεπε να έχουν καλή άσφαλτο, σωστές διαγραμμίσεις και σήμανση και να μην έχουν διάσπαρτες παγίδες από φρεάτια. Όμως για αυτό δεν φταίει το σύστημα με τις αναθέσεις που εφαρμόζεται στους αυτοκινητόδρομους, αλλά ο ανίκανος δημόσιος τομέας. Ανίκανος να κάνει (ή να εποπτεύσει) ένα έργο σωστά, ανίκανος να προστατεύσει τα χρήματα του φορολογούμενου, ανίκανος να ξεφορτωθεί όσους τον απομυζούν χωρίς να παράγουν ουσιαστικό έργο.
Αν λοιπόν θέλεις καλύτερους δρόμους, γνώμη μου είναι ότι δεν θα έπρεπε να ζητάς λιγότερες ιδιωτικές εταιρίες που σου ζητούν να πληρώσεις έργα που κάνουν, που βλέπεις, που όντως απολαμβάνεις, αλλά λιγότερο κράτος.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Οι δρόμοι είναι αγαθό - οι αυτοκινητόδρομοι πολυτέλεια!
Ο Πατρών-Κορίνθου και τα Τέμπη είναι αγαθά???
Το να μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι με μια υποτιπώδη ασφάλεια είναι πολυτέλεια??
Τρέλανέ μαςΠατρών-Κορίνθου και Τέμπη δεν είναι αυτοκινητόδρομοι.
Το να μπορείς να κάνεις ταξίδι σε έναν δρόμο 2-3 λωρίδων +ΛΕΑ ανα κατεύθυνση, με οδική βοήθεια δωρεάν, με τουαλέτες, με καλό οδόστρωμα, χωρίς ζώα μέσα (οι οδηγοί δεν συμπεριλαμβάνονται), με parking, με καλή σήμανση, φωτισμό παντού, με ανισόπεδες διαβάσεις, με υψηλά όρια ταχύτητας ΝΑΙ είναι πολυτέλεια.Οδική βοήθεια έχω δωρεάν από την ασφαλιστική μου δεν περιμένω κανένα μεγαλοεργολάβο να μου την προσφέρει..
Καλό οδόστρωμα..χμμμ δεν ήξερα ότι ένα καλό οδόστρωμα σε έναν αυτοκινητόδρομο,χωρίς λακούβες είναι πολυτέλεια
Χωρίς ζώα μέσα..επίσης δεν ήξερα οτί το να οδηγείς χωρίς τον φόβο να σου πεταχτεί κανά πρόβατο από το πουθενά είναι και αυτό πολυτέλεια (Να φανταστώ είχες το μυαλό σου την Εγνατία οδό που δεν έχει σκοτωθεί καμία αρκούδα κατά μήκος της )
Parking..Μετά λύπης μου πρέπει να σε ενημερώσω ότι parking έχει και η παλιά εθνική Τρίπολης-Καλαμάτας.Ναι αυτή που πάει γύρω γύρω το βουνό(Μήπως να βάλουμε και εκεί διόδια?)
Φωτισμός παντού..Ίσως κάνω και λάθος αλλά όλοι οι δρόμοι μας απ'όσο ξέρω έχουν φώτα μόνον κοντά σε διαβάσεις και σε σταθμούς διοδίων.Χωρίς να είμαι σίγουρος φυσικά
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γράφετε αυτοκινητόδρομοι και όχι ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΔΟΙ?Ολα αυτά που μου γράφεις τα θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΑ από ένα κράτος να μου τα προσφέρει σε ένα δρόμο που τον ονομάζει εθνική οδό.ΝΑΙ οι εθνικές οδοί δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά αγαθό όπως η παιδεία,η υγεία και άλλα.Δεν απαιτώ διάζομα στο δρόμο έξω από το χωριό μου ή άσφαλτο επιπέδου Α.Ο,ΑΠΑΙΤΩ όμως στην εθνική οδό που χρησιμοποιώ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Υ.Γ όσο για τις τουαλέτες εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοια κολλήματα..γρασίδι και άγιος ο θεός
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
'Έτσι'; Όχι, δεν θα έπρεπε όλοι οι δρόμοι μας να είναι σαν την Α.Ο. Ούτε καν στην Γερμανία, την χώρα με τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο δεν είναι όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι αυτοκινητόδρομοι.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι επαρχιακοί (αλλά και οι αστικοί) δρόμοι δεν θα έπρεπε να έχουν καλή άσφαλτο, σωστές διαγραμμίσεις και σήμανση και να μην έχουν διάσπαρτες παγίδες από φρεάτια. Όμως για αυτό δεν φταίει το σύστημα με τις αναθέσεις που εφαρμόζεται στους αυτοκινητόδρομους, αλλά ο ανίκανος δημόσιος τομέας. Ανίκανος να κάνει (ή να εποπτεύσει) ένα έργο σωστά, ανίκανος να προστατεύσει τα χρήματα του φορολογούμενου, ανίκανος να ξεφορτωθεί όσους τον απομυζούν χωρίς να παράγουν ουσιαστικό έργο.
Αν λοιπόν θέλεις καλύτερους δρόμους, γνώμη μου είναι ότι δεν θα έπρεπε να ζητάς λιγότερες ιδιωτικές εταιρίες που σου ζητούν να πληρώσεις έργα που κάνουν, που βλέπεις, που όντως απολαμβάνεις, αλλά λιγότερο κράτος.
δε ζηταω λιγοτερες εταιριες. Ζηταω ενα κρατος που να ξερω οτι αξιοποιει τα λεφτα μου σωστα: Ουτε δρομους που σπανε σε 2 χρονια ουτε δρομους που τους πληρωνω 10 φορες παραπανω απο την πραγματικη τους αξια.
-
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
Τρέλανέ μαςΠατρών-Κορίνθου και Τέμπη δεν είναι αυτοκινητόδρομοι.
Το να μπορείς να κάνεις ταξίδι σε έναν δρόμο 2-3 λωρίδων +ΛΕΑ ανα κατεύθυνση, με οδική βοήθεια δωρεάν, με τουαλέτες, με καλό οδόστρωμα, χωρίς ζώα μέσα (οι οδηγοί δεν συμπεριλαμβάνονται), με parking, με καλή σήμανση, φωτισμό παντού, με ανισόπεδες διαβάσεις, με υψηλά όρια ταχύτητας ΝΑΙ είναι πολυτέλεια.Οδική βοήθεια έχω δωρεάν από την ασφαλιστική μου δεν περιμένω κανένα μεγαλοεργολάβο να μου την προσφέρει..
Καλό οδόστρωμα..χμμμ δεν ήξερα ότι ένα καλό οδόστρωμα σε έναν αυτοκινητόδρομο,χωρίς λακούβες είναι πολυτέλεια
Χωρίς ζώα μέσα..επίσης δεν ήξερα οτί το να οδηγείς χωρίς τον φόβο να σου πεταχτεί κανά πρόβατο από το πουθενά είναι και αυτό πολυτέλεια (Να φανταστώ είχες το μυαλό σου την Εγνατία οδό που δεν έχει σκοτωθεί καμία αρκούδα κατά μήκος της )
Parking..Μετά λύπης μου πρέπει να σε ενημερώσω ότι parking έχει και η παλιά εθνική Τρίπολης-Καλαμάτας.Ναι αυτή που πάει γύρω γύρω το βουνό(Μήπως να βάλουμε και εκεί διόδια?)
Φωτισμός παντού..Ίσως κάνω και λάθος αλλά όλοι οι δρόμοι μας απ'όσο ξέρω έχουν φώτα μόνον κοντά σε διαβάσεις και σε σταθμούς διοδίων.Χωρίς να είμαι σίγουρος φυσικά
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γράφετε αυτοκινητόδρομοι και όχι ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΔΟΙ?Ολα αυτά που μου γράφεις τα θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΑ από ένα κράτος να μου τα προσφέρει σε ένα δρόμο που τον ονομάζει εθνική οδό.ΝΑΙ οι εθνικές οδοί δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά αγαθό όπως η παιδεία,η υγεία και άλλα.Δεν απαιτώ διάζομα στο δρόμο έξω από το χωριό μου ή άσφαλτο επιπέδου Α.Ο,ΑΠΑΙΤΩ όμως στην εθνική οδό που χρησιμοποιώ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Υ.Γ όσο για τις τουαλέτες εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοια κολλήματα..γρασίδι και άγιος ο θεός
Άλλο είναι εθνική οδός και άλλο αυτοκινητόδρομος. Σε αυτοκινητόδρομο βρίσκεσαι όταν βλέπεις πράσινες πινακίδες.
Το κράτος ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να σου προσφέρει αυτοκινητόδρομο, αλλά εθνική οδό οποιασδήποτε μορφής, έστω και μιας λωρίδας ανα κατεύθυνση και χωρίς διαχωριστικό. -
Το κράτος ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να σου προσφέρει αυτοκινητόδρομο, αλλά εθνική οδό οποιασδήποτε μορφής, έστω και μιας λωρίδας ανα κατεύθυνση και χωρίς διαχωριστικό.
αυτο ποιος στο ειπε? Ο Ανδριανοπουλος?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το κράτος ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να σου προσφέρει αυτοκινητόδρομο, αλλά εθνική οδό οποιασδήποτε μορφής, έστω και μιας λωρίδας ανα κατεύθυνση και χωρίς διαχωριστικό.
αυτο ποιος στο ειπε? Ο Ανδριανοπουλος?
Το αφεντικό μου ο Μπόμπολας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και τα αυτοκινητα πανω απο 1000κκ ειναι πολυτελεια
τα κινητα πανω απο 40€
οι τηλεορασεις πανω απο 200€
το ιντερνετ στο σπιτιΞεφύγαμε
Ιnfinity: To σωστό είναι αυτό που λες περί αυτοκινητοδρόμου απλά οι περισσότεροι λανθασμένα αναφερόνται σε αυτον ώς ''εθνική οδός'' η ''ταχείας κυκλοφορίας''
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι από μέτριοι (δυτική Εγνατία), έως πάρα πολύ καλοί (Τριπόλεως Κορίνθου, Α.Ο., Αθηνών-Λαμίας).Είμαι σίγουρος οτι το Αθήνα-Λαμία το εχεις κάνει και με συνθήκες βροχής.Ετσι δεν είναι;
Αν όντως το εχεις κάνει θα διαπίστωσες σίγουρα τις λίμνες-πισίνες που τις συναντάς εκει που δεν το περιμένεις..
Αρα το 'πάρα πολύ καλοί' εγω θα το έλεγα κάτω του μετρίου -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
τα κινητα πανω απο 40€
Ιnfinity: To σωστό είναι αυτό που λες περί αυτοκινητοδρόμου απλά οι περισσότεροι λανθασμένα αναφερόνται σε αυτον ώς ''εθνική οδός'' η ''ταχείας κυκλοφορίας''
Ποιό είναι σωστό?? ότι το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να σου προσφέρει αυτοκινητόδρομο αλλά εθνική οδό??? Πείτε μου που το λέει αυτό το κράτος σας παρακαλώ
-
-
Περιμένω να μου δείξετε τον νόμο που υποχρεώνει το κράτος να κατασκευάσει αυτοκινητόδρομους.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά η παραπομπή σου τα μπερδεύει λίγο... Οι δρόμοι διακρίνονται ως προς τη σπουδαιότητά τους σε εθνικές, επαρχιακές, αγροτικές οδούς. Ως προς τον τύπο τους έχουμε αυτοκινητοδρόμους, ταχείας κυκλοφορίας και «απλούς», με τους τελευταίους να περιλαμβάνουν και άλλους τύπους, χωρίς ιδιαίτερη διάκριση στα ελληνικά (π.χ. ο 2+1 που χρησιμοποιείται σε περιοχές με έντονες κλίσεις).
Εφόσον οι σημαντικότερες οδοί είναι εθνικές, πιθανότατα θα έχουν χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου. Δεν είναι όμως τόσο γενικό, ώστε να ταυτίζουμε τους όρους εθνική οδός και αυτοκινητόδρομος. Η Εγνατία, όπως και η Αττική, δεν είναι εθνικές οδοί. Ο Αυτοκινητόδρομος Α1, από την Κατερίνη και βόρεια τουλάχιστον, ακολουθεί αρκετά διαφορετική πορεία από την Ε.Ο.1. Από την άλλη, θα υπάρξει ποτέ η ανάγκη οι Ε.Ο. 34 και 34α (Βόλος-Πήλιο), 24 και 25 (στην Κέρκυρα), 35 (στη Ζάκυνθο) και άλλες να χρειάζονται χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου;
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι από μέτριοι (δυτική Εγνατία), έως πάρα πολύ καλοί (Τριπόλεως Κορίνθου, Α.Ο., Αθηνών-Λαμίας).
Είμαι σίγουρος οτι το Αθήνα-Λαμία το εχεις κάνει και με συνθήκες βροχής.Ετσι δεν είναι;
Αν όντως το εχεις κάνει θα διαπίστωσες σίγουρα τις λίμνες-πισίνες που τις συναντάς εκει που δεν το περιμένεις..
Αρα το 'πάρα πολύ καλοί' εγω θα το έλεγα κάτω του μετρίουΠαραδόξως το ίδιο μου έχει συμβεί με συνθήκες βροχής στις autobahn ανάμεσα στο Μόναχο και το Meersburg. Δεν θα άλλαζα τον χαρακτηρισμό όμως.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
τα κινητα πανω απο 40€
Ποιό είναι σωστό?? ότι το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να σου προσφέρει αυτοκινητόδρομο αλλά εθνική οδό??? Πείτε μου που το λέει αυτό το κράτος σας παρακαλώ
Δεν συνενεσα με το σύνολο του ποστ απλά αναφέρομαι στον Ορο Αυτοκινητόδρομο και την ετυμολογία του.
Το τι ειναι σωστο και τι οχι και αν εχει υποχρεώση το κράτος η οχι ,συγνώμη αλλά δε θα θελα να συμμετέχω,γιατι πολυ απλά τις θεωρώ ατέρμονες αυτές τις συζητήσεις -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τρέλανέ μαςκαι τα αυτοκινητα πανω απο 1000κκ ειναι πολυτελεια
τα κινητα πανω απο 40€
το ιντερνετ στο σπιτιΤα κινητά άνω των 40ευρώ προσφέρουν λειτουργικότητα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στο μέσο Έλληνα για να επιτελέσει βασικές ανάγκες του; Το ίδιο για τις τηλεοράσεις άνω των 200 ευρώ; Η βασική χρήση του κινητού είναι να κάνεις τηλέφωνα. Το κάνεις και με το πιο απλά. Η βασική χρήση της τηλεόρασης είναι να έχεις πρόσβαση σε τηλεοπτικά προγράμματα/ενημέρωση. Αν κάποιος θέλει και έχει την οικονομική άνεση αυτά να τα κάνει με κινητό 300 ευρώ και τηλεόραση 1000 ευρώ, μπράβο του. Αλλά όχι ότι δεν είναι πολυτέλεια. Για το internet στο σπίτι δε θα διαφωνήσω, γιατί προσφέρει πρόσβαση σε πληροφορία. Αν, όμως, μού έλεγες για dedicated γραμμή με static ip και ταυτόχρονη ύπαρξη backup γραμμής στα 8Mb, πάλι θα σου μιλούσα για πολυτέλεια. Αντίστοιχα, ένα αυτοκίνητο πάνω από κάποια ελάχιστη ιπποδύναμη (δε θα την προσδιορίσω, ικανή πάντως για ενεργητική ασφάλεια) και με κάποια ελάχιστη παθητική ασφάλεια, προφανώς και αποτελεί πολυτέλεια, αφού προσφέρει περισσότερα από τα απαραίτητα για το μέσο οδηγό!
Προφανώς, λέγοντας πολυτέλεια για τα παραπάνω, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα απολαμβάνει μόνο το 3% του πληθυσμού.
-
Ο χρήστης Ακανές έγραψε:
Έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά η παραπομπή σου τα μπερδεύει λίγο... Οι δρόμοι διακρίνονται ως προς τη σπουδαιότητά τους σε εθνικές, επαρχιακές, αγροτικές οδούς. Ως προς τον τύπο τους έχουμε αυτοκινητοδρόμους, ταχείας κυκλοφορίας και «απλούς», με τους τελευταίους να περιλαμβάνουν και άλλους τύπους, χωρίς ιδιαίτερη διάκριση στα ελληνικά (π.χ. ο 2+1 που χρησιμοποιείται σε περιοχές με έντονες κλίσεις).
Εφόσον οι σημαντικότερες οδοί είναι εθνικές, πιθανότατα θα έχουν χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου. Δεν είναι όμως τόσο γενικό, ώστε να ταυτίζουμε τους όρους εθνική οδός και αυτοκινητόδρομος. Η Εγνατία, όπως και η Αττική, δεν είναι εθνικές οδοί. Ο Αυτοκινητόδρομος Α1, από την Κατερίνη και βόρεια τουλάχιστον, ακολουθεί αρκετά διαφορετική πορεία από την Ε.Ο.1. Από την άλλη, θα υπάρξει ποτέ η ανάγκη οι Ε.Ο. 34 και 34α (Βόλος-Πήλιο), 24 και 25 (στην Κέρκυρα), 35 (στη Ζάκυνθο) και άλλες να χρειάζονται χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου;
Κατά τον ΚΟΚ οι δρομοι χωρίζονται σε :
Αυτοκινητόδρομους (Συνήθως είναι εθνικες οδοι ή διεθνείς αρτηρίες),
Ταχείας κυκλοφορίας (Συνήθως είναι εθνικες οδοι ή διεθνείς αρτηρίες),
Λοιπό οδικό δίκτυο ή επαρχικες οδοί (Συνήθως καλύπτουν το επαρχιακό δίκτυο)
Ατραπούς (χωματόδρομοι) -
Πάλι η συζήτηση για τις υποχρεώσεις του κράτους... Για τις υποχρεώσεις των πολιτών δε βλέπω κάτι...
Τέλος πάντων, απ΄όσο έχω διαβάσει, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ αναφέρονται οι ακόλουθες υποχρεώσεις του κράτους:
Παιδεία
Υγεία
Δικαιοσύνη
Αμυνα
Δημόσια τάξη / ασφάλειαΑυτά. Δεν είδα για δρόμους κάτι. Οποιος έχει όρεξη, ας το ψάξει και ας μας πει Τα υπόλοιπα είναι αυτοσχεδιασμοί...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάλι η συζήτηση για τις υποχρεώσεις του κράτους... Για τις υποχρεώσεις των πολιτών δε βλέπω κάτι...Τέλος πάντων, απ΄όσο έχω διαβάσει, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ αναφέρονται οι ακόλουθες υποχρεώσεις του κράτους:
Παιδεία
Υγεία
Δικαιοσύνη
Αμυνα
Δημόσια τάξη / ασφάλειαΑυτά. Δεν είδα για δρόμους κάτι. Οποιος έχει όρεξη, ας το ψάξει και ας μας πει Τα υπόλοιπα είναι αυτοσχεδιασμοί...
δε ξερω αν το ξερεις, αλλα οι πολιτες πληρωνουν για ολα αυτα που αναφερεις, κατι που λεγεται φορος. Δε γενναει δυστυχως το κρατος λεφτα για τις παροχες που κανει
για δες αν καπου στο Συνταγμα αναφερει τη λεξη διοδια.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!