-
Εμένα τον μ@λ@κ@ που μου χρωστάει το δημόσιο ένα σκασμό λεφτά, που έχω πληρώσει το ΦΠΑ για λεφτά που δεν έχω εισπράξει, που και εμένα μου έχουν κλείσει οι τράπεζες την κάνουλα, γιατί δεν εγγυάται για μένα το μπ@υρδέλο το δημόσιο στις τράπεζες με εγγύηση τα λεφτά που το ίδιο μου χρωστάει?
Μάντεψε.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όπως φαίνεται είναι μέγιστη προτεραιότητα να δοθούν 8,5 δις σε υπερκοστολογημένα ελλατωματικά 'έργα' που ΘΑ γίνουν.
οπότε λύση βρέθηκε. λεφτά υπάρχουν. παλιά μου τέχνη δάνειο.Επί 20 χρόνια 'ανάπτυξη' για την Ελλάδα σημαίνει (1) κατανάλωση (ως επί το πλείστον εισαγώμενων προϊόντων) με δανεικά (2) δημόσια έργα (πάλι με δανεικά). Τουλάχιστον τα δημόσια έργα μένουν.
Εκτός και αν πιστεύεις ότι δεν πρέπει να γίνουν τα έργα αυτά (πχ. Τέμπη, Κορίνθου-Πατρών) οπότε μπορείς να προτείνεις εναλλακτική αξιοποίηση των 8.5 δις (πχ. να δώσουν €708.33 σε κάθε Ελληνα, θα πιάσουν σίγουρα περισσότερο τόπο )
Μακάρι να τα κάναμε κάτι άλλο, πιο αποδοτικό από αναπτυξιακής πλευράς αλλά φοβάμαι, όπως έχουν δείξει αυτά τα 20 χρόνια, ότι για τόσο είμαστε...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μακάρι να τα κάναμε κάτι άλλο, πιο αποδοτικό από αναπτυξιακής πλευράς αλλά φοβάμαι, όπως έχουν δείξει αυτά τα 20 χρόνια, ότι για τόσο είμαστε...αυτό για μένα προσωπικά δεν παίζει. δανείζονται με βάση το σκαλπ μου, των σκαλπ των παιδιών σου κοκ.
αν κάποιος δεν μπορεί να επιτύχει την επιθυμητή απόδοση (τέτοια που να εξασφαλίζει τουλάχιστον αποπληρωμή) να μην δανειστεί. αλλιώς να βάλει το δικό του κεφάλαιο και όσο πάρει πίσω.
το ΜΟΝΤΕΛΟ έχει χ ρ ε ο κ ω π η σ ε ι._ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
όπως φαίνεται είναι μέγιστη προτεραιότητα να δοθούν 8,5 δις σε υπερκοστολογημένα ελλατωματικά 'έργα' που ΘΑ γίνουν.
οπότε λύση βρέθηκε. λεφτά υπάρχουν. παλιά μου τέχνη δάνειο.Επί 20 χρόνια 'ανάπτυξη' για την Ελλάδα σημαίνει (1) κατανάλωση (ως επί το πλείστον εισαγώμενων προϊόντων) με δανεικά (2) δημόσια έργα (πάλι με δανεικά). Τουλάχιστον τα δημόσια έργα μένουν.
Εκτός και αν πιστεύεις ότι δεν πρέπει να γίνουν τα έργα αυτά (πχ. Τέμπη, Κορίνθου-Πατρών) οπότε μπορείς να προτείνεις εναλλακτική αξιοποίηση των 8.5 δις (πχ. να δώσουν €708.33 σε κάθε Ελληνα, θα πιάσουν σίγουρα περισσότερο τόπο )
Μακάρι να τα κάναμε κάτι άλλο, πιο αποδοτικό από αναπτυξιακής πλευράς αλλά φοβάμαι, όπως έχουν δείξει αυτά τα 20 χρόνια, ότι για τόσο είμαστε...
Δηλαδή το να τους επιβληθούν ποινικές ρήτρες αφού δεν τηρούν το χρονοδιάγραμμα (λόγω έλλειψης χρηματοδότησης) και στη συνέχεια να τους κηρύξουν έκπτωτους και να εκπέσουν οι εγγυητικές για σένα δεν παίζει ε?
Καλύτερα να εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο δηλαδή όλοι εμείς για τις πολυεθνικές έτσι?
Ωραία λογική. -
Πας στοίχημα ότι θα πάνε στα δικαστήρια και θα βγουν δικαιωμένοι ?
Οπως δικαιώθηκε και η κοινοπραξία της υποθαλάσσιας Θεσσαλονίκης και την πληρώσαμε χωρίς να γίνει και όπως θα δικαιωθεί και η Siemens για το C4I. Οχι επειδή είναι λάθος οι συμβάσεις και πουλημένοι οι δικαστές κτλ. αλλά επειδή το κράτος δεν είναι εντάξει στις δικές του υποχρεώσεις (το 2007 αν θυμάσαι ήταν απασχολημένοι να ΜΗΝ προστατεύουν την Ελλάδα από τις πυρκαγιές και μετά να μοιράζουν προεκλογικά 3χίλιαρα)
Αλλο το wishful thinking το δικό σου και άλλο η πραγματικότητα και οι νόμοι...
-
Ειναι απιστευτο που μερικοι πιστευουν οτι υπαρχουν συμβασεις και συμφωνιες με το Ελληνικο κρατος, οπου οι οροι τους τηρουνται ακραιφνωςαπο το Ελληνικο δημοσιο σε βαθμο, που οταν παει δικαστηρια θα δικαιωθει..!!! μηπως ζητε σε Παραλληλο κοσμο- συμπαν...?. εχει καποιος απο εδω μεσα που θελει να κερδισει το Ελληνικο Δημοσιο, εμπειρια συναλλαγης μαζυ του?? ακομα και τα λαμογια για να κερδισουν πολιτικα μεσα τα στηριζουν..
-
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231103744
Προταση ηταν τελικα? Α στο καλο και χαρηκα..
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231103744Προταση ηταν τελικα? Α στο καλο και χαρηκα..
Παράλληλα, ανακοίνωσαν και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.
Το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Έτσι για να μη νομίσουμε ότι τα διόδια αφορούν την κατασκευή και επισκευή των δρόμων Και πάμε και στο fixed
Παράλληλα, ανακοίνωσαν και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.
Το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους και τους μισθούς, bonus, επιδόματα κτλ που αφορούν το διορισμό προσφιλών προς εμάς προσώπων στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην εταιρεία αυτή
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231103744
Προταση ηταν τελικα? Α στο καλο και χαρηκα..
Το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Έτσι για να μη νομίσουμε ότι τα διόδια αφορούν την κατασκευή και επισκευή των δρόμων Και πάμε και στο fixed
Το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους και τους μισθούς, bonus, επιδόματα κτλ που αφορούν το διορισμό προσφιλών προς εμάς προσώπων στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην εταιρεία αυτή
Τι είναι αυτά που γράφεις άνθρωπε μου??Δεν έχεις διαβάσει καθόλου τις προηγούμενες σελίδες??Το ξέρεις ότι άμα δεν πληρώνουμε διόδια δεν θα φτιαχτούνε οι δρόμοι??Και θα τα πληρώσουν άλλοι που δεν τον χρησιμοποιούν μέσω φορολογίας??
Ακου τα διόδια πάνε για να καλύψουν τρύπες και όχι για τους δρόμους ..Υ.Γ μπεεεεεεε
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ειναι απιστευτο που μερικοι πιστευουν οτι υπαρχουν συμβασεις και συμφωνιες με το Ελληνικο κρατος, οπου οι οροι τους τηρουνται ακραιφνωςαπο το Ελληνικο δημοσιο σε βαθμο, που οταν παει δικαστηρια θα δικαιωθει..!!! μηπως ζητε σε Παραλληλο κοσμο- συμπαν...?. εχει καποιος απο εδω μεσα που θελει να κερδισει το Ελληνικο Δημοσιο, εμπειρια συναλλαγης μαζυ του?? ακομα και τα λαμογια για να κερδισουν πολιτικα μεσα τα στηριζουν..Σε παράλληλο κόσμο ζούνε όσοι είτε είναι άσχετοι είτε δε θέλουν να καταλάβουν επειδή δεν είναι δικά τους τα λεφτά που θα εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο.
Σκεφτήκατε την περίπτωση μία εκ των πολυεθνικών να βαρέσει κανόνι (για άλλους λόγους) και να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στις τράπεζες???
Ποιος θα πληρώσει τότε???
Ο εγγυητής. Ποιος είναι ο εγγυητής???
Το ελληνικό δημόσιο δηλαδή εμείς.
Άρα σε αυτήν την περίπτωση ούτε δρόμοι θα γίνουνε αφού η εταιρεία θα έχει βαρέσει κανόνι και τα δάνεια θα τα πληρώσουμε εμείς. Τότε τι θα πείτε???
Λοιπόν, 'οποιος γνωρίζει από δημόσια έργα τα πράγματα είναι απλά:
Δεν ακολουθείς το χρονοδιάγραμμα γιατί δεν έχεις λεφτά να χρηματοδοτήσεις το έργο?
Ποινικές ρήτρες.
Μετά τις ποινικές ρήτρες?
Κηρύσεσαι έκπτωτος και εκπίπτει η εγγυητική επιστολή. Τέλος.
Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
Τι δικαστήρια και κουραφέξαλα. Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα???
Και στο φινάλε ποιός από δώ έχει κερδίσει δικαστήριο από το ελληνικό δημόσιο αν πράγματι το δημόσιο έχει την πολιτική βούληση να το κερδίσει.
Άμα γουστάρει το ελληνικό δημόσιο τους τυλίγει κανονικά σε μια κόλλα χαρτί και τους στέλνει αδιάβαστους.
Εσείς δηλ. γιατί νομίζετε ότι κάνουν κο κο κο και μιλάνε για μείωση των διοδίων. Γιατί είναι καλοί άνθρωποι και θέλουν το καλό μας?
Γιατί έχουν χ@σμ@νη τη φωλιά τους και προσπαθούν παρέα βέβαια με την κυβέρνηση να βρουν έναν τρόπο να βγουν αλώβητοι θυσιάζοντας έστω και κάτι λίγα.
Σ'αυτό (στην ενδεχόμενη μείωση) έπαιξε βέβαια μεγάλο ρόλο και το κίνημα 'δεν πληρώνω' γιατί αλλιώς θα δίνανε (το δημόσιο) τις εγγυήσεις (με το αζημείωτο βέβαια) χωρίς να το καταλάβει κανείς και δε θα άνοιγε ρουθούνι. -
Φίλε μου ο 224.v έχει περάσει τη ζωή του στα δημόσια έργα, ενώ εσύ, από αυτά που λες περί ρητρών και πολιτικής βούλησης , μάλλον για θεωρητικός μου φαίνεσαι (με όλο το σεβασμό). Οσο για την εγγύηση του Δημοσίου, δεν την είδα να καταπίπτει για κανένα έργο παραχώρησης (πχ. Αττική Οδός, Γέφυρα, Αεροδρόμιο, Μετρό όλα έγιναν με δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου), αντιθέτως κατέπεσε μια χαρά για τα θαλασσοδάνεια του ΟΣΕ, του ΟΑΣΑ κοκ. Δες λοιπόν γύρω σου που βρίσκεσαι γιατί μάλλον μπερδεύεις τις χώρες.
Το 'δεν πληρώνω' έπαιξε άθελα του το παιχνίδι των κοινοπραξιών, μην τα ξαναλέμε, έδωσε πάτημα στους εργολάβους να ζητάνε επαναδιαπραγμάτευση-επιμήκυνση (ή νομίζεις ότι μαγικά θα μειώσουν το αντίτιμο και δεν θα πάρουν κάτι ως αντάλλαγμα), εγγύηση του κράτους για τα δάνειά τους κτλ. Η μείωση των διοδίων είναι το τυράκι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλε μου ο 224.v έχει περάσει τη ζωή του στα δημόσια έργα, ενώ εσύ, από αυτά που λες περί ρητρών και πολιτικής βούλησης , μάλλον για θεωρητικός μου φαίνεσαι (με όλο το σεβασμό). Οσο για την εγγύηση του Δημοσίου, δεν την είδα να καταπίπτει για κανένα έργο παραχώρησης (πχ. Αττική Οδός, Γέφυρα, Αεροδρόμιο, Μετρό όλα έγιναν με δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου), αντιθέτως κατέπεσε μια χαρά για τα θαλασσοδάνεια του ΟΣΕ, του ΟΑΣΑ κοκ. Δες λοιπόν γύρω σου που βρίσκεσαι γιατί μάλλον μπερδεύεις τις χώρες.Το 'δεν πληρώνω' έπαιξε άθελα του το παιχνίδι των κοινοπραξιών, μην τα ξαναλέμε, έδωσε πάτημα στους εργολάβους να ζητάνε επαναδιαπραγμάτευση-επιμήκυνση (ή νομίζεις ότι μαγικά θα μειώσουν το αντίτιμο και δεν θα πάρουν κάτι ως αντάλλαγμα), εγγύηση του κράτους για τα δάνειά τους κτλ. Η μείωση των διοδίων είναι το τυράκι
Βιογραφικό δεν έχει δώσει κανένας ούτε με νοιάζει που έχει περάσει ο καθένας τη ζωή του, ούτε θα αποδείξω αν είμαι θεωρητικός ή όχι. Αυτό το κρατάω για τον εαυτό μου και για όσους με ξέρουν έξω από δω.
Για τα έργα που προανέφερες κανένα δάνειο δε δόθηκε με εγγύηση του δημοσίου.
Η δυνατότητα του να μπορεί να πάρει δάνειο από μόνος του ήταν εξάλλου από τα βασικά κριτήρια για την προεπιλογή των διαγωνιζομένων.
Όποιος έχει περάσει τη ζωή του στα δημόσια έργα μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό.
Αυτό που βλέπώ γύρω μου είναι ότι πληρώνουμε τα πιο ακριβά και άδικα διόδια της Ευρώπης και τα έργα είναι σταματημένα με ευθύνη των παραχωρησιούχων (όπως εξ'άλλου παραδέχονται) αφού δεν έχουν λεφτά να τα συνεχίσουν. -
Επειδή κάποιοι σου είπαν ότι έχουμε τα πιο ακριβά διόδια στην Ευρώπη, δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Επειδή κάποιοι σου είπαν ότι έχουμε τα πιο ακριβά διόδια στην Ευρώπη, δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας...Μήπως μπορείς να μου πεις εάν στις χώρες που πληρώνουν πιο ακριβά διόδια από εμάς,πληρώνουν επίσης και τέλη κυκλοφορίας?Και επίσης ποια είναι η τιμή της βενζίνης?
-
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
Επειδή κάποιοι σου είπαν ότι έχουμε τα πιο ακριβά διόδια στην Ευρώπη, δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας...
Μήπως μπορείς να μου πεις εάν στις χώρες που πληρώνουν πιο ακριβά διόδια από εμάς,πληρώνουν επίσης και τέλη κυκλοφορίας?Και επίσης ποια είναι η τιμή της βενζίνης?
Θέλεις μήπως να σου πω και τι μισθό παίρνουν σε αυτές τις χώρες; Είναι ερώτηση που ταιριάζει πάντα.
Επίσης μπορείς να με ρωτήσεις τι μουσική ακούνε, τι ποσοστό ομοφυλόφιλων έχουν, και αν έχουν πιο όμορφες γυναίκες απο τις ελληνίδες.
Και επειδή όλα αυτά, μαζί με αυτά που ρωτάς είναι άσχετα, δεν θα σου απαντήσω. -
Το δημίοσιο έχει δόσει χίλιες ευκαιρίες στους εργολάβους να ζητήσουν αποζημιώσεις για καθυστερήσεις: σε κάποια έργα δεν έχουν τελειώσει οι απαλοτριώσεις ενώ ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί, για κάποια τμήματα υπάρχουν ενστάσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που ακόμη εκδικάζονται και κανείς δεν ξέρει αν θα αλλάξει ακόμη και η χάραξη, αλλού γίνονται ανασκαφές. Και το κίνημα των διοδίων είναι μια καλή δικαιολογία. Μπορεί να λέμε οτι για τις καθυστερήσεις φταίνε οι εργολάβοι ή οι τράπεζες αλλά μεγάλη ευθύνη έχει και το δημόσιο. Όλα αυτά θα μετρήσουν στις διαπραγματεύσεις και πολύ περισσότερο θα μετρήσουν αν ματαιωθεί κάποιο έργο.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μήπως μπορείς να μου πεις εάν στις χώρες που πληρώνουν πιο ακριβά διόδια από εμάς,πληρώνουν επίσης και τέλη κυκλοφορίας?Και επίσης ποια είναι η τιμή της βενζίνης?
Θέλεις μήπως να σου πω και τι μισθό παίρνουν σε αυτές τις χώρες; Είναι ερώτηση που ταιριάζει πάντα.
Επίσης μπορείς να με ρωτήσεις τι μουσική ακούνε, τι ποσοστό ομοφυλόφιλων έχουν, και αν έχουν πιο όμορφες γυναίκες απο τις ελληνίδες.
Και επειδή όλα αυτά, μαζί με αυτά που ρωτάς είναι άσχετα, δεν θα σου απαντήσω.Γιατί είναι, κατά τη γνώμη σου, άσχετο αυτό που ρωτάει?
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Για τα έργα που προανέφερες κανένα δάνειο δε δόθηκε με εγγύηση του δημοσίου.Στην περίπτωση του Α/Δ το ελληνικό δημόσιο εγγυήθηκε τα δάνεια από την πρώτη ημέρα κατασκευής του έργου (συμμετέχοντας δηλαδή και στο κατασκευαστικό ρίσκο) και εισπράττει προμήθειες από την «Αερολιμήν Αθηνών», που διαχειρίζεται το Ελ. Βενιζέλος.
Στην Αττική Οδό το Δημόσιο δεν εγγυήθηκε τα δάνεια κατά την κατασκευαστική περίοδο, αλλά παρέχει εγγυήσεις για την περίοδο λειτουργίας. Έτσι, για κάθε τμήμα του έργου που ολοκληρώνεται, οι εγγυήσεις, που παρέχονται από τις εμπορικές τράπεζες, «μετατίθενται» στο Δημόσιο.Το Δημόσιο στην ουσία αναλαμβάνει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, τον κυκλοφοριακό κίνδυνο, στην περίπτωση που οι διελεύσεις στο νέο άξονα είναι λιγότερες από αυτές που είχαν προβλεφθεί στη μελέτη. Στην περίπτωση της Αττικής οδού δεν πρέπει να ξεχνάμε τα τεράστια ποσά που επιβαρύνθηκε το Δημόσιο για απαλλοτριώσεις ακινήτων αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση λόγω των απαλλοτριώσεων.http://www-old.civil.ntua.gr/~dtsamb/uploads/1.pdf
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τις παρακάτω πηγές:
- 10% του κόστους κατασκευής ως Μετοχικό κεφάλαιο
- 45% Χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου
- 45% Δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με την εγγύηση ομίλου εμπορικών τραπεζών κατά την περίοδο κατασκευής.
http://www.gefyra.gr/company/οικονομικά-νομικά-θέματα/
Αρα για το αεροδρόμιο έχεις άδικο, για τη Γέφυρα έχω άδικο και για την ΑΟ μισό-μισό.
Για το Μετρό έχεις δίκιο αρχικά διότι δεν ήταν συγχρηματοδοτούμενο αλλά νομίζω οι πρόσφατες επεκτάσεις κάτι τέτοιο παίζει.Όποιος έχει περάσει τη ζωή του στα δημόσια έργα μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό.
Δε χρειάζεται, το Google είναι φίλος μας
Η ουσία που παρέκαμψες είναι ότι το τραγικό σενάριο που ανέφερες παραπάνω 'και αν χρεωκοπήσει η εταιρία και χάσουμε τα λεφτά' είναι μεν εφικτό αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει πως το Δημόσιο δεν έχει χάσει λεφτά από εγγυήσεις δανείων τέτοιων έργων αντιθέτως με τα δάνεια δημοσίων επιχειρήσεων (σαν αυτή που ίσως αν και εφόσον έφτιαχνε τους δρόμους με 100% συμμετοχή του δημοσίου την εποχή του ΔΝΤ) που έχουν καταπέσει (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ) και το Δημόσιο μπήκε χοντρά μέσα.
Αυτό που βλέπώ γύρω μου είναι ότι πληρώνουμε τα πιο ακριβά και άδικα διόδια της Ευρώπης και τα έργα είναι σταματημένα με ευθύνη των παραχωρησιούχων (όπως εξ'άλλου παραδέχονται) αφού δεν έχουν λεφτά να τα συνεχίσουν.
Εχεις οδηγήσει στη Γαλλία ?
Σίγουρα υπάρχει η ευθύνη του Δημοσίου που άργησε τις απαλλοτριώσεις κτλ. κτλ.
Τώρα για τα λεφτά, το Δημόσιο εγγυήθηκε κυκλοφοριακούς φόρτους που λόγω κρίσης δεν επιτυγχάνονται και με βάση αυτή την υστέρηση εξόδων οι Τράπεζες (τελικά αυτές που δε χάνουν ποτέ είναι οι Τράπεζες) ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι αφορμή, αιτία είναι τα επιτόκια που είχαν δεχτεί το 2007 και είναι εκτός πραγματικότητας το 2011.
Αρα το 'δεν έχουν λεφτά να συνεχίσουν' δεν είναι τόσο απλό γιατι θα σου πουν 'εμείς το μετοχικό κεφάλαιο που είχαμε υπογράψει το βάλαμε, οι Τράπεζες δε δίνουν τα υπόλοιπα'. Οπότε αν πάνε σε κανα Δικαστήριο (μια και εμείς εδώ καφενειακή συζήτηση κάνουμε, εκεί κρίνεται η ιστορία) αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα χάσουν...(Δεν έχω καμία σχέση με καμία τέτοια εταιρεία, ούτε καν δουλεύω στην Ελλάδα)
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Και επειδή όλα αυτά, μαζί με αυτά που ρωτάς είναι άσχετα, δεν θα σου απαντήσω.Γιατί είναι, κατά τη γνώμη σου, άσχετο αυτό που ρωτάει?
Γιατί η τιμή των διοδίων δεν έχει καμία σχέση ούτε με την βενζίνη, ούτε με τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Και όμως έχει. Τέλος είναι και αυτό, μεγάλο ποσοστό πάει στο κράτος, όπως συμβαίνει και με τη βενζίνη. Στα περισσότερα πολιτισμένα κράτη είτε το ένα πληρώνεις, είτε το άλλο. Και αν κάπου πληρωνεις και μεσω βενζίνης και μεσω διοδίων, θα είναι σαφώς λιγότερο το σύνολο. Απλά στην Ελλάδα το αυτοκίνητο είναι η αγελάδα που δε σταματά ποτέ να κατεβάζει γάλα.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!