-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εγώ δε καταλαβαίνω κάτι. Εντάξει, αυτοί που δε θέλουν να πληρώσουν ας μη πληρώσουν. Γιατί εμποδίζουν όμως αυτούς που θέλουν να πληρώσουν; Με ποιό δικαίωμα κάθονται μπροστά στον γκισέ, εμποδίζοντας τους να πληρώσουν;Γιατί μπορούν να πάνε στα επόμενα διόδια και να πληρώσουν δύο διελεύσεις αν το θέλουν τόσο πολύ ή να κεράσουν τον από πίσω τους μια διέλευση στα επόμενα διόδια ή να πάνε να κάνουν δωρεά στη Νεά Οδό ή την Αττική Οδό.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτό το θέλω να πληρώσω από τη στιγμή που δεν σου στερεί κανείς ούτε τη διέλευση,ούτε σα καθυστερεί. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι μεγάλο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ. Ή το κάνουν για να προκαλέσουν και να γίνουν προβοκάτσιες. -
Ή το κάνουν για να προκαλέσουν και να γίνουν προβοκάτσιες
Συμφωνώ υπό την έννοια του ότι δεν κερδίζουν κάτι. Και ειδικά ο βουλευτής μόνο να χάσει είχε. Όμως από την άλλη μπαίνουν στο τριπάκι των denplironistas 'είναι δικαίωμα μου να κάνω ότι γουστάρω' και κάνουν αυτό που τους κάβλωσε.
Όπως και να χει το σήριαλ αρχίζει να γίνεται βαρετό. -
Από την στιγμή που υπάρχει ΦΠΑ, τα διόδια είναι το χρέος του οδηγού προς το σύνολο των φορολογούμενων, όχι προς τους άλλους οδηγούς. Το να 'κεράσει' κανείς κάποιον άσχετο οδηγό λοιπόν είναι εντελώς άκυρο και ηλίθιο ως επιχείρημα. Για τυπικούς λόγους επίσης δεν γίνεται να διπλοπληρώσεις μια διέλευση από τον επόμενο σταθμό, ο οποίος μπορεί να μην έχει καν την ίδια τιμή, ή να βρίσκεται μετά τον προορισμό σου.
Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι κάποιοι με την βία προσπαθούν να αναγκάσουν τον κόσμο να παρανομήσει, πράγμα το οποίο από μόνο του είναι σχιζοφρενικό. Κάνε την διαδήλωση σου, πέρνα χωρίς να πληρώσεις (επωμιζόμενος τον κίνδυνο να υποστείς τις συνέπειες του νόμου, δικό σου θέμα πλέον), αλλά άφησε με να λειτουργώ βάσει της οργανωμένης κοινωνίας υπακούοντας τους νόμους του κράτους και την συνείδηση μου.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Εγώ δε καταλαβαίνω κάτι. Εντάξει, αυτοί που δε θέλουν να πληρώσουν ας μη πληρώσουν. Γιατί εμποδίζουν όμως αυτούς που θέλουν να πληρώσουν; Με ποιό δικαίωμα κάθονται μπροστά στον γκισέ, εμποδίζοντας τους να πληρώσουν;
Γιατί μπορούν να πάνε στα επόμενα διόδια και να πληρώσουν δύο διελεύσεις αν το θέλουν τόσο πολύ ή να κεράσουν τον από πίσω τους μια διέλευση στα επόμενα διόδια ή να πάνε να κάνουν δωρεά στη Νεά Οδό ή την Αττική Οδό.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτό το θέλω να πληρώσω από τη στιγμή που δεν σου στερεί κανείς ούτε τη διέλευση,ούτε σα καθυστερεί. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι μεγάλο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ. Ή το κάνουν για να προκαλέσουν και να γίνουν προβοκάτσιες.Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω κάτι τύπους που βρίσκουν ένα πορτοφόλι, για παράδειγμα, στο δρόμο και το παραδίδουν στην αστυνομία. Είναι καραγκιοζιλίκι. Πορτοφόλι στο δρόμο σημαίνει το κλέβεις.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Εγώ δε καταλαβαίνω κάτι. Εντάξει, αυτοί που δε θέλουν να πληρώσουν ας μη πληρώσουν. Γιατί εμποδίζουν όμως αυτούς που θέλουν να πληρώσουν; Με ποιό δικαίωμα κάθονται μπροστά στον γκισέ, εμποδίζοντας τους να πληρώσουν;
Γιατί μπορούν να πάνε στα επόμενα διόδια και να πληρώσουν δύο διελεύσεις αν το θέλουν τόσο πολύ ή να κεράσουν τον από πίσω τους μια διέλευση στα επόμενα διόδια ή να πάνε να κάνουν δωρεά στη Νεά Οδό ή την Αττική Οδό.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτό το θέλω να πληρώσω από τη στιγμή που δεν σου στερεί κανείς ούτε τη διέλευση,ούτε σα καθυστερεί. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι μεγάλο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ. Ή το κάνουν για να προκαλέσουν και να γίνουν προβοκάτσιες.Θέλουν να πληρώσουν και να πάρουν το απόκομμα για την συλλογή τους, εσένα τι σε πειράζει;
Εγώ πχ τα ΣΚ βρίσκομαι με τον infinity και βλέπουμε αν έχουμε όλα τα αποκόμματα από τα ταξίδια μας. Ο έχων ελλειπή την συλλογή κερνάει μια κάσα μπύρες ή κονιακόμελα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πχ τα ΣΚ βρίσκομαι με τον infinity και βλέπουμε αν έχουμε όλα τα αποκόμματα από τα ταξίδια μας. Ο έχων ελλειπή την συλλογή κερνάει μια κάσα μπύρες ή κονιακόμελα.
Μη βγάζεις τα άπλυτά μας στη φόρα.
-
Δεν ανέφερα τι κάνουμε στις μυστικές συναντήσεις (οκ, όχι πλέον) των μεγαλοεργολάβων στην οδό Χαλκοκονδύλη 9.
-
Θα επιθυμούσα να μη γίνει γνωστή η επόμενη συνάντησή μας αυτή την Κυριακή στις 7 το απόγευμα γιατί θα παραστεί και γνωστό στέλεχος της κυβέρνησης.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτό το θέλω να πληρώσω από τη στιγμή που δεν σου στερεί κανείς ούτε τη διέλευση,ούτε σα καθυστερεί. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι μεγάλο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ. Ή το κάνουν για να προκαλέσουν και να γίνουν προβοκάτσιες.Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω κάτι τύπους που βρίσκουν ένα πορτοφόλι, για παράδειγμα, στο δρόμο και το παραδίδουν στην αστυνομία. Είναι καραγκιοζιλίκι. Πορτοφόλι στο δρόμο σημαίνει το κλέβεις.
Ακριβώς. Επίσης αυτούς που δε σφάζουν το κόκκινο όταν δε βλέπουν άλλο στο δρόμο. Πραγματικά άξιο απορίας. Λες και τους υποχρεώνει κάποιος ή κάτι.
-
Και φυσικά δεν είναι και κάποιος αστυνομικός -συγνώμη- μπάτσος εκεί κοντά.
-
δεν ξερω αν ειναι εικασίες του συγκεκριμενου blog...
Έρχονται πριν το Πάσχα οι μειώσεις στα διόδια
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 12&catid=3
edit:
το εβγαλε κι ο Λαμπρακης...Στόχος να ισχύσουν πριν την έξοδο
Έως τη Μ.Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τις μειώσεις στις τιμές των διοδίων -
Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται η εισαγωγή μεταξύ άλλων, εκπτωτικών καρτών για τους συχνούς χρήστες αλλά και αναλογικής χρέωσης με βάση τα διασχιζόμενα χιλιόμετρα.
Δηλαδή αν γίνουν αυτά ο αγώνας θα σταματήσει;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
'Ο,τι νά'ναι.
Όπως επίσης να συμπληρώσω ότι το ίδιο καραγκιοζιλίκι είναι να μπουκάρεις στα αστυνομικά τμήματα και να βουτάς κλίσεις. -
Γενικά από τα όσα έχω διαβάσει αλλά και τα όσα έχω δει/ακούσει έξω έχω κάνει κάποιες κατηγοριοποιήσεις των ανθρώπων και της μιας πλευράς και της άλλης .
Σε αυτούς που δεν πληρώνουν
α) κάποιοι κατανοούν πλήρως γιατί το κάνουν , έχουν ψαχτεί , έχουν μάθει , έχουν ενημερωθεί και βάσει της λογικής τους πιστεύουν οτι είναι το σωστό .
β) κάποιοι που το κάνουν για να γλυτώσουν τα φράγκα,να πουλήσουν μαγκιά χωρίς να ξέρουν τους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους το κάνουν
από την άλλη πλευρά υπάρχουν αυτοί που
α) πιστεύουν πως είναι σωστό το να υπάρχουν διόδια με τη μορφή που υπάρχουν σήμερα , θεωρούν το κόστος δικαιολογημένο σε ένα βαθμό και συμφωνούν ακόμα και με το να προπληρώνουν για κάτι που θα γίνει μετά . Βάσει της λογικής τους , το θεωρούν σωστό .
β) θα ήθελαν πολύ να μη πληρώσουν αλλά επειδή κολάνε και δεν μπορούν , φθονούν όσους το κάνουν . Μπορεί επίσης να το θεωρούν απλά γυφτιά το να μη πληρώσεις και επειδή αυτοί είναι large τύποι με ακριβά αυτοκίνητα δε θα καταδέχονταν ποτέ να το κάνουν .δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως και στις 2 πλευρές , οι περισσότεροι ανήκουν στη 'β' ομάδα ...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δεν ξερω αν ειναι εικασίες του συγκεκριμενου blog...Έρχονται πριν το Πάσχα οι μειώσεις στα διόδια
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 12&catid=3
edit:
το εβγαλε κι ο Λαμπρακης...Στόχος να ισχύσουν πριν την έξοδο
Έως τη Μ.Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τις μειώσεις στις τιμές των διοδίωνΕγώ θα κάνω τσαμπουκά στους διοδιάδες.
Θέλω να πληρώνω τα ακριβά διόδια.
Είναι in τελευταία. -
πάρε μια δαγκάνα και όταν φτάνεις στα διόδια , τσίμπα τη μπάρα , κατέβαστη και αν δε σε αφήσουν να πληρώσεις μην την αφήσεις.
Και εννοείται και youtube το βίντεο και αν σε ρωτήσουν γιατί θες να πληρώσεις πες γιατί έχασε ο ολυμπιακός από τη σιένα -
Απορία: Η κατασκευή παράδρομου είναι συμβατική υποχρέωση της παραχωρησιούχου εταιρείας ή του δημοσίου?
-
Σε λύση του «γόρδιου δεσμού» της χρηματοδότησης των μεγάλων έργων, των οδικών αξόνων, που η κατασκευή τους σταμάτησε λόγω της διακοπής της δανειοδότησής τους από τις τράπεζες, φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση η οποία σε συνεργασία με τις κοινοπραξίες προωθεί διπλή παρέμβαση:
-
Την άμεση εξόφληση των οφειλών προς τις κατασκευαστικές εταιρείες που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις που θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών στα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να τις χρηματοδοτήσουν και
-
Την προείσπραξη μελλοντικών εσόδων από τα διόδια και ένα μέρος των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων μέσω της μεθόδου της τιτλοποίησης, ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι χρηματοδοτικές ανάγκες των έργων ως τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σύνθετο αυτό εγχείρημα που απαιτεί συνεννόηση με όλα τα μέρη, αλλά και ενδεχομένως αλλαγή ορισμένων εκ των όρων των συμβάσεων παραχώρησης των έργων, αφού πλέον οι εισπράξεις από τα διόδια θα είναι δημόσιο έσοδο, προωθούν από κοινού ο υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων κ. Δ. Ρέππας και ο υφυπουργός επί των Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης.
Για να προχωρήσει η λύση απαιτείται να συσταθεί εταιρεία ειδικού σκοπού, την οποία θα ιδρύσει το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω της εταιρείας το Δημόσιο θα δανεισθεί τα ποσά από τις εμπορικές τράπεζες με εγγύηση τα μελλοντικά έσοδα του κράτους από τα διόδια.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών, της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο, δείχνουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία και αυτό μετά τη διακοπή των έργων λόγω έλλειψης πόρων στην Κεντρική οδό του άξονα Ε65 και τμημάτων της Ιονίας οδού.
Στελέχη των κοινοπραξιών που συμμετέχουν στις λεπτές αυτές διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των εν λόγω προτάσεων. Παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί καθώς, όπως εξηγούν, οι δανείστριες τράπεζες πιέζουν για απτές εγγυήσεις και συγκεκριμένα στη λύση της δέσμευσης μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου για λογαριασμό τους, προκειμένου να ανοίξουν εκ νέου την «κάνουλα» της χρηματοδότησης.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η τελική απάντηση των τραπεζών και των κατασκευαστικών εταιρειών στις κυβερνητικές προτάσεις, αν και για να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα δύο-τριών μηνών.
Πού βρίσκονται σήμερα τα έργα
Πλην του «Μορέα», δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου- Καλαμάτας, όλες οι υπόλοιπες συμβάσεις παραχώρησης είτε έχουν «ρίξει» ρυθμούς, όπως η Ολυμπία οδός και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, είτε έχουν σχεδόν «παγώσει» την κατασκευή των έργων, όπως στην περίπτωση της Ιονίας οδού και του Ε65. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν παραχωρηθεί και αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο σε περίοδο οικονομικής κρίσης ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ.
Η επανεκκίνησή τους εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και κυρίως θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας στις περιοχές όπου γίνονται τα έργα.
Η αρνητική εξέλιξη που όλοι ελπίζουν ότι θα αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό και μόνιμο τρόπο προέκυψε μετά την παύση της χρηματοδότησης των έργων από τις 45 τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μάλιστα, η «φραγή» στη ρευστότητα κρατάει πολλούς μήνες και μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, έχει «χρονίσει».
Οι λόγοι αυτής της εξέλιξης δεν ήταν άλλοι από τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, που προκάλεσαν η οικονομική κρίση και η αύξηση της τιμής της βενζίνης, αλλά κυρίως οι καθυστερήσεις της κρατικής μηχανής στις απαλλοτριώσεις και τη μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφέλειας που καθιστούσαν αδύνατη την πρόοδο των έργων.
Βέβαια, είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Υποδομών κινήθηκε ταχύτερα και κάλυψε εν μέρει το κενό, ωστόσο η μείωση των εσόδων από τις εταιρείες λόγω του κινήματος «δεν πληρώνω» δημιούργησε νέα προβλήματα.Τι θα γίνει με τα διόδια
Το υπουργείο Υποδομών στοχεύει στη μείωση της τιμής του διοδίου κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα, αλλά και σε μια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική για τους μόνιμους χρήστες και τους κατοίκους περιοχών που αναπόφευκτα χρησιμοποιούν καθημερινά τους αυτοκινητοδρόμους. Η χρηματοδότηση των συμβάσεων παραχώρησης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα διόδια, τα οποία αποτελούν περίπου το 25% του προϋπολογισμού τους και θεωρούνται από τις κοινοπραξίες η ραχοκοκαλιά της οικονομικής τους βιωσιμότητας. Στα τρία εκ των πέντε έργων (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ιονία οδός, Ολυμπία οδός) και με διαφορετικές χρονικές αφετηρίες, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων θα διοχετεύεται στο δημόσιο ταμείο. Τα υπόλοιπα δύο έργα (Μορέας και Ε65) θα λειτουργούν με ρίσκο, καθώς είναι χαμηλότερου μεταφορικού φόρτου.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=394399&wordsinarticle=Διόδια
-
-
Μάλιστα.
Τι λέει δηλαδή?
Επειδή ως γνωστόν οι τράπεζες -όπως σε 'ολες τις επιχειρήσεις- κλείσαν τις κάνουλες και οι εταιρείες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα έργα (κάτι το οποίο δεν ενδιαφέρει ούτε τους πολίτες, ούτε το κράτος και είναι μέσα στο επιχειρηματικό ρίσκο), θα βρεθεί μια φόρμουλα να εγγυηθεί το δημόσιο στις τράπεζες για να πάρουνε τα δάνεια οι εταιρείες.
Βρήκαν επίσης το τρικάκι να βαφτίσουν έτσι τα διόδια δημόσιο έσοδο οπότε το 'δεν πληρώνω' δε θα'ναι τόσο απλό. Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια.
Εμένα τον μ@λ@κ@ που μου χρωστάει το δημόσιο ένα σκασμό λεφτά, που έχω πληρώσει το ΦΠΑ για λεφτά που δεν έχω εισπράξει, που και εμένα μου έχουν κλείσει οι τράπεζες την κάνουλα, γιατί δεν εγγυάται για μένα το μπ@υρδέλο το δημόσιο στις τράπεζες με εγγύηση τα λεφτά που το ίδιο μου χρωστάει?
Ε όχι. Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω-δεν πληρώνω χίλιες φορές.
υγ. όπου εμένα βάντε χιλιάδες μικρομεσσαίες επιχειρήσεις. -
όπως φαίνεται είναι μέγιστη προτεραιότητα να δοθούν 8,5 δις σε υπερκοστολογημένα ελλατωματικά 'έργα' που ΘΑ γίνουν.
οπότε λύση βρέθηκε. λεφτά υπάρχουν. παλιά μου τέχνη δάνειο.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!