-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γνώμες ειδικών:
(αντιγραφή από τα newsletters του auto7 - Συγγραφέας Πάνος Φιλιππακόπουλος ο κατά τα άλλα γνωστός Π.Φ. που τη δεκαετία του 80 με μύησε στα μυστικά της μηχανολογίας και μαζί με τον ΚΚ της εποχής εκείνης διαμόρφωσε μέρους του χαρακτήρα μου)
ε αφου το ειπε ο ΠΦ ετσι θα ειναι
αλλωστε τι πιο λογικο απο το πληρωνεις 40€ σε διοδια για Αθ-Θεσ/νικη ή στην ωραιοτατη Κορινθου - Πατρων?
από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...
Γράφει κάπου για το ύψος του αντιτίμου των διοδίων?
Και εν κατακλείδι όταν ταξιδεύεις 1000 km στο εξωτερικό εκεί όπου υπάρχουν διόδια πόσο έχεις συνηθίσει να πληρώνεις...
Αλλά δεν θέλω να το πας εκεί που θέλεις (λεφτά και ύψος) αλλά στο αν και κατά πόσον είναι δίκαιο να πληρώνουν όλοι ώστε να οφελούνται κάποιοι..... Αυτό λέει ο ΠΦ και σε αυτό έχεις να πεις κάτι?
αν δεν ειναι το προβλημα το υψος των διοδιων τοτε πιο ειναι, η αναπαραγωγη του κορμορανου σε συνθηκες καυσωνα?
τι εννοεις? Στη Γερμανια που πηγαινω συχνα, δεν εχω πληρωσει ποτε διοδια! Ριχνεις και κατι 250αρες και ερχεσαι στα ισια σου
-
Στην Γερμανία επίσης που έχω πάει δεν έχουν όρια ταχύτητας στις autobahn. Στην Γερμανία έχουν βαριά βιομηχανία και η χώρα ανήκει στις 8 πιο ανεπτυγμένες στον κόσμο. Η γραφειοκρατία και ο δημόσιος τομέας είναι αναλογικά πολύ μικρότερα και απομυζούν σαφώς μικρότερο κομμάτι του μόχθου του φορολογούμενου. Οι διαδηλώσεις, καταλήψεις και τα τραπεζάκια των πολιτικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια τους είναι σχεδόν άγνωστα και υπάρχει σύνδεση με την αγορά εργασίας ώστε οι απόφοιτοι να μην περιμένουν να διοριστούν στο δημόσιο για να αποκατασταθούν.
Χωρούν συγκρίσεις με την Ελλάδα;
Το πρόβλημα στην περίπτωση μας δεν είναι τόσο το κόστος των διοδίων (σε μια χώρα όπου τα πάντα είναι ακριβά κυρίως λόγω φόρων προς το κράτος, γιατί να είναι οι δρόμοι φθηνοί; ) όσο η πυκνότητα των μετωπικών σταθμών που δημιουργούν κίνηση και λειτουργούν αντίθετα από τον σκοπό της ολοκλήρωσης ενός αυτοκινητόδρομου, της εξοικονόμησης χρόνου και ταλαιπωρίας.
Το Σάββατο που πέρασα, πρόσεξα ότι έχουν ανακαινίσει τα κουβούκλια στο Σχηματάρι στο ρεύμα προς Λαμία, φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα λειτουργήσουν και αυτά.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στην Γερμανία επίσης που έχω πάει δεν έχουν όρια ταχύτητας στις autobahn. Στην Γερμανία έχουν βαριά βιομηχανία και η χώρα ανήκει στις 8 πιο ανεπτυγμένες στον κόσμο. Η γραφειοκρατία και ο δημόσιος τομέας είναι αναλογικά πολύ μικρότερα και απομυζούν σαφώς μικρότερο κομμάτι του μόχθου του φορολογούμενου. Οι διαδηλώσεις, καταλήψεις και τα τραπεζάκια των πολιτικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια τους είναι σχεδόν άγνωστα.Χωρούν συγκρίσεις με την Ελλάδα;
σαφως και δε χωρουν. Αρα εχεις 2 λυσεις με το σκεπτικο σου: 'Η δημιουργεις σοβαρο κρατος και αποδιδεις στους πολιτες σου σοβαρες υπηρεσιες ή παραμενεις μπουρδελο και πληρωνεις αδικα και υψηλα διοδια.
διαλεξε
-
Οκ, το καταλαβαίνω για διόδια εν μέσω της ΕΟ. Τα πλευρικά γιατί να τα πληρώσουμεαφου βγαίνουμε από αυτήν?
Η απόδειξη που είχαμε κόψει πιο πρίν και φαντάζομαι ισχύει μέχρι το επόμενο σταθμό διοδίων , δεν καλύπτει και την διαδρομή μέχρι τα πλευρικά? -
o αλγόριθμος υπολογισμού του αντιτίμου των διοδίων ξεπερνά την ταπεινή νοητική σου ικανότητα.
μόνο ο Μπόμπολας και 1-2 Υποργοί πεχωδε μπορούν να τον συλλάβουν και απλά τον εφαρμόζουν στους υπηκόους. -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Οκ, το καταλαβαίνω για διόδια εν μέσω της ΕΟ. Τα πλευρικά γιατί να τα πληρώσουμεαφου βγαίνουμε από αυτήν?
Η απόδειξη που είχαμε κόψει πιο πρίν και φαντάζομαι ισχύει μέχρι το επόμενο σταθμό διοδίων δεν καλύπτει και την διαδρομή μέχρι τα πλευρικά?Πληρώνεις για το δρόμο που χρησιμοποίησες στην έξοδό του. Αυτό είναι το λογικό.
Και για να πούμε και κάτι ευχάριστο:
Η Ασφάλεια συνέλαβε στο σπίτι του το Μέλος του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, σήμερα το πρωϊ. Κρατείται στο Αστ΄. Τμήμα Κηφισιάς. Οι κατηγορίες δεν μας είναι ακόμη γνωστές, αλλά συνδέονται με τις δράσεις του κινήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μείνετε συντονισμένοι εδώ. Το Νομικό τμήμα του κινήματος θα έχει σύντομα ενημέρωση. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Eρώτηση: Αθήνα - Χαλκίδα είναι 2 σταθμοί διοδίων ή 3; Ο 3ος σταθμός νομίζω είναι στο Σχηματάρι, σωστά; Η στροφή για Χαλκίδα είναι πριν τα διόδια;
Τα μετωπικά διόδια στο Σχηματάρι έχουν καταργηθεί και περνάς ελεύθερα, πληρώνεις παρακάτω πριν την Υλίκη. Αλλά δεν ξέρω αν έχουν βάλει πλευρικά στο Σχηματάρι αφού βγεις από τον αυτοκινητόδρομο δεξιά προς Χαλκίδα.
μεχρι πριν λιγο καιρο απο Αθηνα μεχρι Χαλκιδα πληρωνες μονο στις Αφιδνες
για την ωρα. μετα μπορει να πληρωνεις και σχηματαρι και μετα απο λιγο και στο νεο δρομο για χαλκιδα πριν τη γεφυρα γιατι εκανες αλλα 12 χλμ που δεν πληρωσες διοδια
και φυσικα μην τυχον κι αντιδρασει κανεις, ειναι για το καλο μας
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Nαι αλλά δεν καταλαβαίνω την τοποθέτηση του ακριβώς.
Από την μία λέει πως είναι κατα του ''δεν πληρώνω'' κ από την άλλη αναφέρεται στην λαμογιά που παίζει με τα διόδια.
Οκ και εγω είμαι κατα του ''Δεν πληρωνώ'', μπορεί να μας πει ο κύριος ΠΦ με ποιο τρόπο θα αντισταθώ σε αυτό το φασιστικό καταστημένο?Λέει ότι τόσο το ότι είναι κατά του κινήματος 'Δεν πληρώνω' αλλά δεν μπορεί να ανεχτεί και επιχειρηματίες που το παίζουν εκ του ασφαλούς και απαιτούν αναδιαπραγματεύσεις. Dura lex sed lex. Η συμφωνία είναι αυτή και πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Τόσο από το Δημόσιο όσο και από τον Ιδιώτη. Αλλιώς κινήματα στυλ 'Δεν πληρώνω' νομιμοποιούν κάθε τον αντισυμβαλλόμενο να απαιτεί μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταβολή των όρων. Και καθώς έχουμε πικρή εμπειρία από το τι συνήθως γίνεται με την μεταβολή των όρων δεν γουστάρω να φάει και ο ΠΑΣΟΚΟΣ λεφτά όπως έγινε με την Α.Ο. και το Αεροδρόμιο. Ας ξεκινήσουν δικά τους έργα. Δεν είναι ανάγκη να διπλοπληρώνω και τις μίζες των πολιτικών.
δεν διπλο-τριπλοπληρωνεις τωρα τον κουφο;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Η απόδειξη που είχαμε κόψει πιο πρίν και φαντάζομαι ισχύει μέχρι το επόμενο σταθμό διοδίων δεν καλύπτει και την διαδρομή μέχρι τα πλευρικά?Πληρώνεις για το δρόμο που χρησιμοποίησες στην έξοδό του. Αυτό είναι το λογικό.
Η Ασφάλεια συνέλαβε στο σπίτι του το Μέλος του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, σήμερα το πρωϊ. Κρατείται στο Αστ΄. Τμήμα Κηφισιάς. Οι κατηγορίες δεν μας είναι ακόμη γνωστές, αλλά συνδέονται με τις δράσεις του κινήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μείνετε συντονισμένοι εδώ. Το Νομικό τμήμα του κινήματος θα έχει σύντομα ενημέρωση. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
Σπασμένα πλευρά έχει η γυναίκα.
Κάπως πρέπει να συμβιβαστούνε. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Χθες αναγκάστηκα και δεν πλήρωσα διόδια στο Μώλο.Σε χάλασε, ε?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Χθες αναγκάστηκα και δεν πλήρωσα διόδια στο Μώλο.
Σε χάλασε, ε?
Oταν λες αναγκάστηκα?
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
δεν διπλο-τριπλοπληρωνεις τωρα τον κουφο;Είναι αυτό που λένε: καλύτερα να μείνει στην οικογένεια...
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Χθες αναγκάστηκα και δεν πλήρωσα διόδια στο Μώλο.
Σε χάλασε, ε?
Oταν λες αναγκάστηκα?
Ήμουν κουρασμένος απο 3-4 ώρες ταξίδι και δεν είχα όρεξη να τους trollάρω.
-
Κάποιος ή εχει χάσει τη φόρμα του ή αλλάζει στρατόπεδο.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κάποιος ή εχει χάσει τη φόρμα του ή αλλάζει στρατόπεδο.Ή, αν και δηλώνει νομοταγής, προτιμά να γλυτώσει τα διόδια και να τα πληρώσουμε εμείς. Όπως υπάρχει γιαλαντζή επαναστάτης, έτσι, υπάρχει και γιαλαντζή νόμιμος...
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κάποιος ή εχει χάσει τη φόρμα του ή αλλάζει στρατόπεδο.Θα επανορθώσω σύντομα.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Κάποιος ή εχει χάσει τη φόρμα του ή αλλάζει στρατόπεδο.
Ή, αν και δηλώνει νομοταγής, προτιμά να γλυτώσει τα διόδια και να τα πληρώσουμε εμείς. Όπως υπάρχει γιαλαντζή επαναστάτης, έτσι, υπάρχει και γιαλαντζή νόμιμος...
Ευχαριστώ.
Kαι γιαλαντζί αριστερός και γιαλαντζί δεξιός και πολλά άλλα. Απο την άλλη εγώ γουστάρω πολύ τα ντολμαδάκια γιαλαντζί
-
Ειδικότερα, ομάδα ατόμων, που έφεραν σημαίες 'Δεν Πληρώνω', συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα το βράδυ της Κυριακής και απαιτούσαν από τον αστυνομικό σκοπό την επιστροφή στοιχείων κυκλοφορίας (αδειών κυκλοφορίας, πινακίδων κυκλοφορίας, αδειών ικανότητας οδήγησης), τα οποία έχουν αφαιρεθεί από παραβάτες για άρνηση καταβολής τελών διοδίων.
Έως ότου καταφθάσουν ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένα άτομα εισήλθαν στο τμήμα και αφαίρεσαν από την αρχειοθήκη αντίτυπα πράξεων βεβαίωσης παράβασης. Αφού τα έκαψαν στον προαύλιο χώρο, αποχώρησαν όλοι μαζί.
http://news247.gr/ellada/eisvolh_toy_de ... 31100.html
Νόου κόμμεντς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σπασμένα πλευρά έχει η γυναίκα.
Κάπως πρέπει να συμβιβαστούνε.Απ' ότι άκουσα σε δελτίο ειδήσεων, χθες (ή το Σάββατο) μπούκαραν σε Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων (δε θυμάμαι ποιο) κι αφαίρεσαν από την αρχειοθήκη τα αντίτυπα των βεβαιωμένων παραβάσεων. Οπότε η αστυνομία τον προσήγαγε (κι όχι συνέλαβε) για να διευρευνήσει το κατά πόσο ήταν ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στην 'απαλλοτρίωση'. Δε βρήκαν κάτι και τον άφησαν ελεύθερο.
Έχουμε ξεφύγει πάντως: κλείνουμε δρόμους με μπάζα (ΧΥΤΑ/Υ), μπουκάρουμε σε αστυνομικά τμήματα και αφαιρούμε μπλοκάκια με κλήσεις, κτλ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχουμε ξεφύγει πάντως: κλείνουμε δρόμους με μπάζα (ΧΥΤΑ/Υ), μπουκάρουμε σε αστυνομικά τμήματα και αφαιρούμε μπλοκάκια με κλήσεις, κτλ.ούτε εμένα μου αρέσει γιατί δεν μου αρέσουν οι επαναστάσεις
αλλά πως νομίζεις οτι γίνεται μια επανάσταση, με μπανεράκια στο in.gr?
όσοι φωνάζαν για γιαλατζί επαναστάτες και φωνές χωρίς πράξεις τα βρίσκουν μπροστά τους τώρα...
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!