-
γρίφος τα χρώματα .... εξόρμηση σε εκθέσεις, να τα δω από κοντά ....
το φίλτρο PDF, αλλαγή στα 100.000χλμ ???? ..... με κόστος 1000€
επίσης κάπου διάβασα ότι αλλάζεις το παραφλού κάθε 4χρόνια ... γιατί ?
στο volvo πχ το διάστημα αυτό είναι 10χρόνια. -
Ο χρήστης giteart έγραψε:
JohnKyr θα προτεινα σε λευκο!Στην εθνικη οδο δεν ειναι κουραστικο. Με 150 εισαι με 3000στρ ακριβως.
Εγω παντως το παω απο 110 εως 140 εθν οδο αναλογως.ο κινητήρας κρατάει τους 90Hp μέχρι τις 5.000 ??? πχ αλλαγή για προσπέραση ...
-
Σε καμια προσπεραση δεν θα φτασεις το μοτερ στις 5000 (κοφτη)
4000 το πολυ και ειδικα σε προσπεραση δεν θα σε κρεμασει!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ισχύει όντως αλλαγή dpf στα 100.000 χλμ?
-
Η αλήθεια είναι πως θα του πήγαινε καλύτερα το 6αρι και με τον κινητήρα των 110, αλλά προσωπικά πιστεύω πως το 5αρι με την κλιμάκωση που έχει, με καλύπτει. Είδα στο youtube το 90 dci μετην πιο αραιή κλιμάκωση που στις 3000 σαλ πιάνει 170. Πολύ καλο για όσους κανουν χιλιόμετρα στις ΕΟ αλλά δε νομιζω πως εχει έρθει η συγκεκριμένη έκδοση στην Ελλάδα.
-
Αυτό για το dpf δεν παίζει να ισχύει.
Για το παραφλού δεν γνωρίζω.
Κρίμα που ακόμη δεν έχουν βάλει το dci110. -
Σχετικά με τα καύσιμα που βάζουμε και το θέμα του βιοντιζελ και των μυκητών, έχει ακούσει καποιος για το diesel crystal της ελιν? Με βαση αυτα που αναφέρει η εταιρεία, ακούγεται πολυ promising. Εχει 3 λεπτά πανω απο το απλο diesel και δεν το εχουν ολα τα πρατήρια. Το βρηκα απο 1.36 στα νοτια προαστια μεχρι 1, 39 στα ΒΠ.
-
Ο χρήστης msa έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως θα του πήγαινε καλύτερα το 6αρι και με τον κινητήρα των 110, αλλά προσωπικά πιστεύω πως το 5αρι με την κλιμάκωση που έχει, με καλύπτει. Είδα στο youtube το 90 dci μετην πιο αραιή κλιμάκωση που στις 3000 σαλ πιάνει 170. Πολύ καλο για όσους κανουν χιλιόμετρα στις ΕΟ αλλά δε νομιζω πως εχει έρθει η συγκεκριμένη έκδοση στην Ελλάδα.αυτό πρέπει να έχει 84γρ
-
Γνωρίζει κανεις γιατι στις ενδείξεις του ταμπλό στο δικό μου clio εμφανίζεται μονο η θερμοκρασία κ οχι ωρα κ θερμοκρασία οπως αναφέρει το εγχειρίδιο χρήσης;;
-
Ο χρήστης Kondef έγραψε:
Γνωρίζει κανεις γιατι στις ενδείξεις του ταμπλό στο δικό μου clio εμφανίζεται μονο η θερμοκρασία κ οχι ωρα κ θερμοκρασία οπως αναφέρει το εγχειρίδιο χρήσης;;Την ίδια απορία είχα και εγώ αλλά από ότι κατάλαβα έτσι είναι σε όλους μας. Το εγχειρίδιο το αναφέρει αλλά αφορά τα μοντέλα που δεν έχουν οθόνη αφής αλλά απλό ηχοσύστημα χωρίς οθόνη. Πάντως καλό θα ήταν να εμφανιζόταν και στα δικά μας εκεί η ώρα, θα βόλευε.
-
Στο facebook της Renault Sport αναφέρουν για έκδοση GT Line του Clio. Μάλλον για εξοπλιστικό πακέτο θα πρόκειται όπως το αντίστοιχο του Megane.
-
Ο χρήστης tsomby έγραψε:
Γνωρίζει κανεις γιατι στις ενδείξεις του ταμπλό στο δικό μου clio εμφανίζεται μονο η θερμοκρασία κ οχι ωρα κ θερμοκρασία οπως αναφέρει το εγχειρίδιο χρήσης;;
Την ίδια απορία είχα και εγώ αλλά από ότι κατάλαβα έτσι είναι σε όλους μας. Το εγχειρίδιο το αναφέρει αλλά αφορά τα μοντέλα που δεν έχουν οθόνη αφής αλλά απλό ηχοσύστημα χωρίς οθόνη. Πάντως καλό θα ήταν να εμφανιζόταν και στα δικά μας εκεί η ώρα, θα βόλευε.
Προφανώς. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως θα βόλευε. Η θερμοκρασία απο μόνη της δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης.
-
Καλησπέρα σε όλους!!
Νέος κάτοχος του clio με τον 1.5dci90 (2.μιση μήνες 4000 χλμ) και ήθελα να μάθω κάποια πραγματάκια.
Το κουμπί eco τι ακριβώς κάνει? Αλλάζει χαρτογράφηση ρίχνοντας την ιπποδύναμη ή απλά πειράζει την απόκριση του γκαζιού ώστε να πετύχει οικονομία?
Το φίλτρο καυσαερίων λειτουργεί πάντα και με το ECO off ?
Επίσης σε μια επικίνδυνη προσπέραση (παλαιά εθνική οδός γαρ) διαπίστωσα ότι το πεντάλ του γκαζιού έχει ένα σκαλοπάτι μετά το τέρμα και εκεί τρως κλοτσιά από δύναμη! Σηκώνει over η τουρμπίνα? Μέχρι τι πίεση λειτουργεί και αν έχετε κανένα διάγραμμα που δείχνει τη λειτουργία της θα ήμουν υπόχρεος.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω στοιχεία του εγκεφάλου live (όπως είχα συνδέσει το laptop με bluetooth obd reader στο προηγούμενό μου αυτοκίνητο? )
Ευχαριστώ αρχικά για την ανάγνωση του 'κειμένου' -
νομίζω δεν έχει overboost max στις 1750σαλ 220Νm
το φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων, δεν έχει σχέση με το αν πατάς η όχι το ΕCO.δες εδώ....
http://www.powertrain.renault.com/appli ... _dCi_c.pdf
1.σε αυτά τα πρώτα 4.000χλμ , ποια είναι η κατανάλωση σου ? σε τι τύπου δρόμους έχουν γίνει τα χλμ ?
1a. πατώντας το ECO, σε μια γνωστή διαδρομή, βλέπεις μειωμένη κατανάλωση ?
2.γενικές εντυπώσεις απ το αυτοκίνητο ?
2.τι αυτοκίνητο οδηγούσες πριν ? -
Johnkyr στο λινκ που παραθετεις αλλα νομιζω κ στο μανιουαλ λεει για αλλαγη λαδιων στα 30.000χλμ η 2χρονια και εδω οι αντιπροσωπειες λενε στα 15.000 η 1 ετος.
Γιατι αραγε? Αν εγω τα αλλαξω στα 25.000χλμ τα λαδια μου θα χαθει η εγγυηση?
Το λεω για να μη δινουμε αυτη την 100σταρα για λαδια τοσο συχνα.
Επισης για ιμαντα χρονισμου στα 160.000χλμ?? πολλα δεν ειναι και αυτα?
Δεν ξερω στα ποσα θα μου πει η αντιπροσωπεια αλλα σιγουρα πιο νωρις.
Σε ενα παλιο κλιο που ειχα ηθελε καθε 60.000 -
τα παραπάνω ... είναι από επίσημο έγγραφο της renault.
μιας και αυτή την περίοδο κάνω έρευνα αγοράς για νέο όχημα ....
τα 30.000 μου τα επιβεβαίωσε και η LION πχ. Άποψή μου είναι, ότι είναι καλό να κάνεις μια ανάλυση λαδιών στα 10.000χλμ (στις συνθήκες που κυκλοφορεί το όχημα) να δεις σε τι κατάσταση είναι τα λάδια και το κυριότερο πόσο καύσιμο % έχει εισχωρήσει σε αυτά, αφού όταν δουλεύει η αναγέννηση του φίλτρου παρακράτησης σωματιδίων .... κάποιο ποσοστό diesel περνά σε αυτά. Σημαντικότερο όλων βέβαια, είναι τα λάδια να είναι 5-30 ACEA C4
Το δικό σου clio, πόσα χλμ έχει κάνει ? σου έχει κάψει καθόλου λάδι ?
http://www.opieoils.co.uk/c-1038-acea-c4.aspx . Τα λάδια μαζί με το φίλτρο πρέπει να κάνουν μαζί 50Ε. Τα αλλάζω και μόνος μου σπίτι
H εγγύηση αν θυμάμαι καλά, είναι 5χρόνια ή 100.000χλμ, σε σχέση πχ με την Toyota που είναι 6χρόνια ή 180.000.
-
Το εχω 10μηνες τωρα και αυτη τη στιγμη εχει 20.000χλμ
Λαδια αλλαξα στα 15000 οπως μου ειπε η αντιπροσωπεια.Θα τα αλλαζα και γω σπιτι μου μιας κ το εκανα κ στο παλιο μου αμαξι αλλα χανεται η εγγυηση αν δε κανεις το προβλεπομενο σερβις σε επισιμη αντιπροσωπεια.
Παντως λιγο απο μακρυα ειδα το ειδικο εργαλειο που χρησιμοποιησανε για το φιλτρο λαδιου κ δεν εμοιαζε με το κλασσικο. Μου φανηκε διαφορετικο. Ισως να ειναι κατι πιο εξειδικευμενο γιατι κ η προσβαση ηταν δυσκολη για το φιλτρο.
Λαδια παντως οχι δε μου εχει καψει καθολου. ημουν απαλος με το γκαζι μεχρι πριν την πρωτη αλλαγη λαδιων. Τωρα του πινω λιγο το αιμα καμια φορα
-
Δεν χανεται η εγγυηση, αρκει να γινουν οι εργασιες σε συνεργειο που εχει κρατικη αδεια.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
νομίζω δεν έχει overboost max στις 1750σαλ 220Νm
το φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων, δεν έχει σχέση με το αν πατάς η όχι το ΕCO.δες εδώ....
http://www.powertrain.renault.com/appli ... _dCi_c.pdf
1.σε αυτά τα πρώτα 4.000χλμ , ποια είναι η κατανάλωση σου ? σε τι τύπου δρόμους έχουν γίνει τα χλμ ?
1a. πατώντας το ECO, σε μια γνωστή διαδρομή, βλέπεις μειωμένη κατανάλωση ?
2.γενικές εντυπώσεις απ το αυτοκίνητο ?
2.τι αυτοκίνητο οδηγούσες πριν ?1 3.9 μικτό κυρίως ταξίδια μέχρι 120 χλμ με αρκετές προσπεράσεις
1α δεν το έχω βγάλει πολλές φορές να σου πω
2 άριστο με λίγους τριγμούς από το ταμπλό, πανέμορφο μέσα έξω, οικονομικό, άνετο αλλά κρατάει καλά, esp που σε αφήνει λίγο να παίξεις(άραγε βγαίνει εκτός?)
2α suzuki swift 3d (06) με αρκετές αντικαταστάσεις-αλλαγές στο στήσιμο. -
σε ευχαριστώ
1α) εννοείς ότι σε αυτά τα 4.000χλμ το έχεις μονίμως ενεργοποιημένο , προσπαθώντας να κάνεις extra οικονομία ;
το ESP δεν απενεργοποιείται
Renault Clio IV