-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μόνο εγώ είμαι δηλαδή με πολύ νορμάλ οδήγηση στα 4.5 λτ;;; Και αν το πιέσω φτάνει στα 5;;;
Πωπω παραπονα... Δηλαδη εμεις που βλεπουμε 7αρια να τους βαλουμε φωτια να τα καψουμε???
Δεν είναι παράπονα... αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι δεν έχω δει πάνω από 4,2...
Είπαμε ότι είναι οικονομικό αλλά μην λέμε ψέματα μεταξύ μας...
Εγώ σε φούλ κίνηση μέσα στην πόλη είμαι στα 5... σε χαλαρή κίνηση στο 4,8... και σε μικτή(+εκτός πόλης)περίπου στο 4,5!
Αυτά κάτω από 4λτ τουλάχιστον στο δικό μου αμάξι δεν παίζουν... -
Ο χρήστης antonis-tsif έγραψε:
Μόνο εγώ είμαι δηλαδή με πολύ νορμάλ οδήγηση στα 4.5 λτ;;; Και αν το πιέσω φτάνει στα 5;;;
Πωπω παραπονα... Δηλαδη εμεις που βλεπουμε 7αρια να τους βαλουμε φωτια να τα καψουμε???
Δεν είναι παράπονα.. αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι δεν έχω δει πάνω από 4,2...
Είπαμε ότι είναι οικονομικό αλλά μην λέμε ψέματα μεταξύ μας...Αφού δεν έχω δει βρε παιδιά πάνω από 4.2 μέση στο trip, με το ζόρι να είναι παραπάνω; Έλεος...Επειδή εσείς κινήστε μέσα στη πόλη ή δεν οδηγείτε σωστά ή το πατάτε συνέχεια λες και έχετε κανά GTi / RS και βλέπετε τέτοιες καταναλώσεις, πρέπει να βλέπουν και όλοι οι άλλοι που κινούνται σε προαστιακό/επαρχιακό/αττική οδό με νορμάλ οδήγηση;
Σε λίγο θα μου πείτε ότι έκανα και photoshop στις εικόνες που έβαλα παραπάνω...
-
Ο χρήστης deme έγραψε:
Είπαμε ότι είναι οικονομικό αλλά μην λέμε ψέματα μεταξύ μας...Αφού δεν έχω δει βρε παιδιά πάνω από 4.2 μέση στο trip, με το ζόρι να είναι παραπάνω; Έλεος...Επειδή εσείς κινήστε μέσα στη πόλη ή δεν οδηγείτε σωστά ή το πατάτε συνέχεια λες και έχετε κανά GTi / RS και βλέπετε τέτοιες καταναλώσεις, πρέπει να βλέπουν και όλοι οι άλλοι που κινούνται σε προαστιακό/επαρχιακό/αττική οδό με νορμάλ οδήγηση;
Ούτε άσχετοι με την οδήγηση είμαστε... ούτε κόντρες στα φανάρια βάζουμε... ούτε μας κορνάρει το κτελ γιατί πηγαίνουμε τέρμα δεξιά με 90χλμ/ω...
Επίσης ούτε εσύ έκανες photoshop... αλλά στην φωτογραφία το πηγαίνεις με 1750στρ/λ και 90χλμ/ω... άρα ή το μηδένισες το trip λίγο πριν βγάλεις την φωτογραφία... ή το πηγαίνεις για αρκετή ώρα σταθερά με αυτές τις στροφές... -
Ούτε άσχετοι με την οδήγηση είμαστε... ούτε κόντρες στα φανάρια βάζουμε... ούτε μας κορνάρει το κτελ γιατί πηγαίνουμε τέρμα δεξιά με 90χλμ/ω...
Επίσης ούτε εσύ έκανες photoshop... αλλά στην φωτογραφία το πηγαίνεις με 1750στρ/λ και 90χλμ/ω... άρα ή το μηδένισες το trip λίγο πριν βγάλεις την φωτογραφία... ή το πηγαίνεις για αρκετή ώρα σταθερά με αυτές τις στροφές...Και εκτός αυτού... εσύ δεν μπορείς να μιλάς για ΜΙΚΤΗ κατανάλωση κινούμενος ΜΟΝΟ στους δρόμους που ανέφερες και με τις ταχύτητες που μας έδειξες...
-
Λάβετε υπόψιν όλα τα δεδομένα. Δείχνει στην 2η εικόνα μέση ταχύτητα 63,7. Είναι σχετικά υψηλή. Επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του ( μεγάλο μέρος σε αυτοκινητόδρομο ) και μια τέτοια κατανάλωση αν δεν το πιέζεις δεν είναι παράλογη.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επειδή έχω περάσει και τις 2 φάσεις (όχι πάνω από 4,2 και κάτω από 4,5 δεν παίζει) και δυστυχώς είμαι τώρα κολλημένος στη 2η, σας λέω ότι ισχύουν και οι 2.
Στις εναλλαγές μέχρι την πέμπτη πίνει τα άντερα του (σε σχέση φυσικά με τα δικά του νούμερα) και κάθε φορά που ανεβοκατεβάζεις πάει 6,7,8. Μόνο όταν ηρεμήσει πέφτει κάτω από 4 και αυτό δεν γίνεται στη Βουλιαγμένης όταν πάνε όλοι για μπάνιο. Αυτό ανεβάζει την κατανάλωση στην πόλη τουλάχιστον στα 5 αλλά αν πας κανέναν Καρέα, Βαρης- Κορωπίου, Κηφισό, Αττική οδό με χαλαρή κίνηση πέφτει στα 4,5 - 4,7 ο μέσο όρος.
Αυτό που το βλέπω με μισό μάτι είναι το ECO γιατί έχω παρατηρήσει ότι θες περισσότερη ώρα να φτάσεις τις 2.000 στροφές μέχρι να αλλάξεις με αποτέλεσμα να μένει ψιλά η κατανάλωση. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει εντός πόλη χωρίς το ECO και επιφυλάσσομαι.
-
Έτσι έτσι τσακωθείτε λίγο γιατι το ίδιο αμάξι με διαφορετικούς οδηγούς σε πιθανοτατα διαφορετικές συνθήκες κίνησης έχει ένα λίτρο διαφορά στη μέση κατανάλωση του
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Έτσι έτσι τσακωθείτε λίγο γιατι το ίδιο αμάξι με διαφορετικούς οδηγούς σε πιθανοτατα διαφορετικές συνθήκες κίνησης έχει ένα λίτρο διαφορά στη μέση κατανάλωση τουκαι πολύ λες.
εδω συζητάνε για περιπου 0,5-0,6..... -
Επίσης ούτε εσύ έκανες photoshop... αλλά στην φωτογραφία το πηγαίνεις με 1750στρ/λ και 90χλμ/ω... άρα ή το μηδένισες το trip λίγο πριν βγάλεις την φωτογραφία... ή το πηγαίνεις για αρκετή ώρα σταθερά με αυτές τις στροφές...Λολ, σωστά, γιατί θέλω επιβεβαίωση για το διαφορετικό κινητήρα που έχουμε...
Τη φώτο την έβγαλα πριν μηδενίσω το μετρητή μετά το φουλάρισμα από το πρατήριο, μιας και λόγω της προσφοράς της shell εκείνη την ημέρα γινόταν χαμός στο πρατήριο και δε μπορούσα να τη βγάλω σταματημένος (και ούτε μπορώ να οδηγώ με περισσότερα χλμ με το ένα χέρι στο κινητό και το άλλο στο τιμόνι...την έκανα που την έκανα τη μλκια...). Την άλλη φορά θα βάλω dashcam με όλα τα 800-900 χιλιόμετρα που θα εχω κάνει μπας και με πιστέψεις...Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Έτσι έτσι τσακωθείτε λίγο γιατι το ίδιο αμάξι με διαφορετικούς οδηγούς σε πιθανοτατα διαφορετικές συνθήκες κίνησης έχει ένα λίτρο διαφορά στη μέση κατανάλωση του
και πολύ λες.
εδω συζητάνε για περιπου 0,5-0,6.....Μα αυτό προσπαθώ να του εξηγήσω...είναι δυνατόν να καίω το ίδιο εγώ που κινούμαι με σταθερή ταχύτητα σε αττική/περιφερειακή, χωρίς φανάρια και κίνηση με κάποιον που κινήται μέσα στην πόλη με τις ακριβώς αντίθετες συνθήκες; Και πάλι καλά που βλέπει μόνο τόση κατανάλωση...
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Κανένας δεν τσακώνεται... και ούτε το θέμα μας είναι το μισό ή το ένα λίτρο...Απλά δεν μπορώ να ακούω ότι κάποιος το πιέζει... και δεν έχει δει πάνω από 4.2....
-
Και πάλι η διαφορά που συγκρίνεται είναι απειροελάχιστη κι εγω σ' αυτο στέκομαι. + αν κάποιος καταφέρνει νούμερα οδηγώντας εντός πόλης ανθρωπινά κι όχι λες κι οδηγάει high reving ατμομοτόρι ή βενζινοκινητήρα κοντά σ' αυτά του κατασκευαστή εν πολλοίς επιβεβαιώνεται και η τυποποιημένη κατανάλωση.
-
Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!
Ενα νουμερο ειπα κ εγινε χαμος. Εγω οδηγουσα πολυ συντηρητικα οποτε εξηγειται η τοσο χαμηλη καταναλωση. Ολοι τα ιδια αμαξια εχουμε οποτε το ιδιο καινε αναλογα με τις συνθηκες.
Εμενα τελικα ενω ειχαμε πει για ΜΕΤΑ μου εβαλε MED συναγερμο. Την γνωριζει κανεις αυτη την μαρκα? Ξερει τι παιζει?
Θυμαμαι στο προηγουμενο αμαξι μου ειχαν πει το 1ο σερβις στα 1000χλμ!!!! Δεν ισχυει αυτο πλεον???
Μονο 5η εγγυηση εκανε δωρο η Renault? Την οδικη την αφησε στα 3 χρονια??? Θα πρεπει να εχουμε και εμεις ενα χαρτι που να λεει τα χρονια εγγυησης γιατι αν γινει κατι σε 4χρονια πχ μπορει να λενε διαφορα οποτε αν εχουμε το πιστοποιητικο εμεις εχουμε το κεφαλι μας πιο ησυχο.
Αν χρειαστουμε την οδικη ποιον αριθμο καλουμε?
-
Για το σέρβις μου έδωσαν έναν πίνακα που αναφέρει αναλυτικά τα διαστήματα σέρβις με τις εκάστοτε εργασίες που προβλέπονται αναλυτικά. Στο ίδιο χαρτί αναφέρεται η 3ετής εγγύηση καθώς και η 3ηετής οδική βοήθεια. Επιπλέον μου έδωσαν ένα φυλλάδιο της Οδικής καθώς και μία κάρτα με τον αριθμό που καλείς. Μπορεί να είναι μέσα στο φάκελο με τα υπόλοιπα χαρτιά που σου δίνουν ή ο πωλητής να 'ξέχασε' να στα δώσει!! Σε αυτό το σημείο να επισημάνω την φοβερή εξυπηρέτηση από τον πωλητή!!!
Αν είναι περασμένο στο σύστημα ότι η εγγύηση είναι 5 έτη δε θα χεις πρόβλημα γιατί βγαίνει online σε όλους τους εξουσιοδοτημένους με τον αριθμό πλαισίου!
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Για το σέρβις μου έδωσαν έναν πίνακα που αναφέρει αναλυτικά τα διαστήματα σέρβις με τις εκάστοτε εργασίες που προβλέπονται αναλυτικά. Στο ίδιο χαρτί αναφέρεται η 3ετής εγγύηση καθώς και η 3ηετής οδική βοήθεια. Επιπλέον μου έδωσαν ένα φυλλάδιο της Οδικής καθώς και μία κάρτα με τον αριθμό που καλείς. Μπορεί να είναι μέσα στο φάκελο με τα υπόλοιπα χαρτιά που σου δίνουν ή ο πωλητής να 'ξέχασε' να στα δώσει!! Σε αυτό το σημείο να επισημάνω την φοβερή εξυπηρέτηση από τον πωλητή!!!Αν είναι περασμένο στο σύστημα ότι η εγγύηση είναι 5 έτη δε θα χεις πρόβλημα γιατί βγαίνει online σε όλους τους εξουσιοδοτημένους με τον αριθμό πλαισίου!
Οποτε και εσυ το πρωτο service θα το κανεις στα 15,000 χλμ!?
Εχω να πω πως μια 6η θα χρειαζοταν καθως απο τα 70+ κατι βαζω 5η.
Και κατι αλλο...Πηγα να ρυθμισω το βραδυ ενω οδηγουσα τους καθρεπτες αλλα δεν φωτιζοταν ο διακοπτης. Υπαρχει καποια επιλογη?Επισης πηγα να συνδεσω το κινητο μου μεσω το bluetooth αλλα ενω λεει οτι συνδεθηκε δεν λειτουργει. Το κανω με της κοπελιας και λειτουργει. Βλεπω τηλεφωνικο καταλογο, παιρνω τηλ κτλ. Βεβαια το κινητο το κινητο μου ειναι dual sim. Λετε να φταιει αυτο? Ειχε κανεις παρομοιο προβλημα με dual sim κινητο?
-
Ναι! Αλλά δεν ξέρω μήπως αλλάξω λάδια πιο νωρίς (1500 χλμ) μόνο και μόνο για να φύγουν τα γρέζια κλπ!
Μάλλον εννοείς ότι θα χρειαζόταν μια 6η! Εγώ έχω το αυτόματο που είναι 6τάχυτο οπότε είμαι κομπλέ!!!
Για το διακόπτη θα σε γελάσω γιατί δεν το χω οδηγήσει ακόμα βράδυ!!!
-
Γρέζια... Καλώς ήρθατε στο 1960...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γρέζια... Καλώς ήρθατε στο 1960...Δεν εχει γρεζια πλέον. Στα 15000 θα το σκεφτώ να τα αλλάξω....
Επίσης τα πρώτα εργοστασιακά λάδια έχουν ειδικά καθαριστικά για τυχόν τέτοια περίπτωση οπότε καλό ειναι να τα κρατήσεις. Δεν σου λέω μέχρι τις 30000 που λέει η Renault αλλα μέχρι τις 15000.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Ναι! Αλλά δεν ξέρω μήπως αλλάξω λάδια πιο νωρίς (1500 χλμ) μόνο και μόνο για να φύγουν τα γρέζια κλπ!Το 20w-50 λαδάκι μην ξεχάσεις στην αλλαγή.
-
Ευχαριστώ πολύ για την ειρωνεία αγαπητοί παντογνώστες!!
Renault Clio IV