-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
και εγω ειμαι χωρις συναγιαρμο αλλα με αισθητηρες παρκαρισματος απο αντιπροσωπια.
Δεν ειχα τα προβληματα που αναφερθηκαν παραπανω οπως να μην παιρνει μπροστα για μιση ωρα η να μην σβηνουν τα λαμπακια κ να δειχνει μυνηματα check esp hill start κτλπ...
Τουλαχιστον προς το παρονΑπλως αυτο που μου συνεβη ειναι το να μην παρει μπροστα πατωντας τον συμπλεκτη κ χρειαστηκε να πατησω το κουμπι engine start. Το χρησιμοποιω αρκετα το συστημα start stop παντως αλλα υποψιν το εχω μονο δυο βδομαδες το αμαξι
Αυτό που λες συμβαινει και περιγράφεται και στο manual.
-
χωρις να γνωριζω και απλα υποθετω δε νομιζω οι αισθητηρες παρκαρισματος να μπρερδευουν καπου το start stop. μου φαινεται κατι ξεχωριστο που απλα τιθεται σε λειτουργια οταν επιλεγεται η οπισθεν.
samatistas εχεις δει εσυ τι πειραζουν για να βαλουν τους αισθητηρες?
Για το συναγιαρμο παντως επειδη ειδα πως τον βαζουν και τι καλωδιωσεις και πλαστικα ξηλωνουν αποφασισα να μη βαλω. +οτι πιστευω οτι αν καποιος ξερει πως να πλαστογραφησει καρτα δε θα τον εμποδισει ενας τυπικος συναγιαρμος. -
firestarter ποιο πραγμα θεωρεις φυσιολογικο και περιγραφεται κ στο manual?
Διευκρινιζω πως κινομουν σε κινηση κανονικα με το στοπ-σταρτ ενεργοποιημενο και πως οταν σταματησα σε φαναρι και εβαλα νεκρα ο κινητηρας εσβησε προβλεπομενα. απλα μετα με το που πατησα συμπλεκτη να βαλω 1η να ξεκινησω δεν πηρε μπροστα απο μονο του
-
firestarter ποιο πραγμα θεωρεις φυσιολογικο και περιγραφεται κ στο manual?Διευκρινιζω πως κινομουν σε κινηση κανονικα με το στοπ-σταρτ ενεργοποιημενο και πως οταν σταματησα σε φαναρι και εβαλα νεκρα ο κινητηρας εσβησε προβλεπομενα. απλα μετα με το που πατησα συμπλεκτη να βαλω 1η να ξεκινησω δεν πηρε μπροστα απο μονο του
Αυτό που περιγράφεις, αναφέρεται στο manual και πρέπει να πατήσεις δυνατά το συμπλέκτη μέχρι τέρμα. Το δοκίμασα και πήρε αμέσως. Αλλιώς με το stop start.
Στο παραθέτω από το αγγλικό manual
Special cases- Depending on the vehicle, while the system is operating and the engine is stopped (traffic jam, traffic lights, etc.), if the driver gets out of their seat or unfastens their seatbelt and opens the driver’s door, the ignition will be switched off. To restart and reactivate the Stop and Start system, press the start button (please see “Starting, stopping the engine”).
- In the event of the engine stalling, if the system is operational, press down the clutch pedal as far as it will go to restart.
- Depending on the vehicle, while the system is operating and the engine is stopped (traffic jam, traffic lights, etc.), if the driver gets out of their seat or unfastens their seatbelt and opens the driver’s door, the ignition will be switched off. To restart and reactivate the Stop and Start system, press the start button (please see “Starting, stopping the engine”).
-
Πολύ φασαρία για το τίποτα κάνετε
Κάτι τρώει κόλλημα απο λάθος ρύθμιση πιθανοτατα
Θα γινει καποια ανακληση σε λιγο καιρο πιθανότατα (γιατι στη Ρενώ δεν υπαρχουν περιεργης φύσης χαρακτηριστηκά και κατασκευαστικά features) κι ένας προγραμματισμός και θα στε οκ
Προς το παρον να το αναφερετε στις αντιπροσωπίες για να γίνουν οι απαραιτητες κινήσεις για να λυθεί το προβλημα.Μέχρι τότε απλα μη το χρησιμοποιείται.Δε χαθηκε κι ο κοσμος με το κ@λοσυστημα αν δε χρησιμοποιηθεί και 2-3 μηνες
Αυτό το θέματα τα Ρενω με τα ηλεκτρικά αστείο
Μένουν τα καινουρια απο δω κι απο εκεί απο ρευματα γι αυτο -
χωρις να γνωριζω και απλα υποθετω δε νομιζω οι αισθητηρες παρκαρισματος να μπρερδευουν καπου το start stop. μου φαινεται κατι ξεχωριστο που απλα τιθεται σε λειτουργια οταν επιλεγεται η οπισθεν.samatistas εχεις δει εσυ τι πειραζουν για να βαλουν τους αισθητηρες?
Οι αισθητήρες που βάζουν συνδέεονται με τη λάμπα της όπισθεν. Από εκεί τροφοδοτούνται και έτσι ενεργοποιούνται όταν περνάει ρεύμα μόνο. Λίγο δύσκολο είναι να επηρρεάζει το start stop κάτι τέτοιο. Εκτός αν ανιχνεύει κάποια ανωμαλία στην τάση λόγω αυτού το can bus και μπερδεύεται σε κάτι, αλλά δεν του δίνω και πολλές πιθανότητες.
-
Για εμενα αυτο στο συστημα ειναι μονο για να περναει το αμαξι καποια στανταρ προδιαγραφων - ρυπων....
Στο θεμα της καταναλωσης μπορει να βοηθαει λιγο... αλλα οταν αρχισουν να σκανε οι μπαταριες και οι μιζες τοτε θα πεσει πολυ κλαμα!!!
Το ξερω πως ειναι αλλης τεχνολογιας (μπαταριες - μιζες) σε σχεση με τα 'συμβατικα'... γιαυτο και το πολυ μεγαλυτερο κοστος!!! -
Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, μέχρι τώρα έλεγα πως με 'ενοχλεί' λιγάκι που τα 2 αυτοκίνητα που έχουμε δεν έχουν τέτοιο σύστημα. Αυτή η σκέψη μου γεννήθηκε κυρίως όταν αμέσως μετά από μηδενισμό της μέσης κατανάλωσης στο trip computer έβλεπα πόσο ανεβαίνει η μέτρηση με τον κινητήρα στο ρελαντί. Αλλά τώρα με αυτά που διαβάζω, λιγάκι αναθεωρώ...
-
Κι εγώ θεωρώ αδύνατον να επηρρεάζουν οι αισθητήρες παρκαρίσματος το S&S. Τώρα για το συναγερμό που επηρρεάζει καλωδιώσεις δεν το γνωρίζω.
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
Καλησπέρα
Σας έχει βγάλει κάποια στιγμή 'CHECK ESC' μήνυμα;
Μου το έβγαλε σήμερα το πρωι με το που έβαλα την κάρτα, πριν πατήσω το start και έσβησε αμέσως. Δεν καταγράφηκε καν στα μηνύματα και μου λέει No messages memorized.
Δεν το ξαναέβγαλε από τότε και δεν ειναι αναμένο κανένα warning.Αν έχει κάποιος καμμία ιδέα πριν το ψάξω παραπάνω.
Hello,
και εμένα μου έβγαλε πριν από λίγες μέρες το μήνυμα CHECK ESC και μετά από λίγο έσβησε και την επόμενη μέρα μου έβγαλε CHECK HILL START, έσβησα τη μηχανή και μόλις την ξαναάνοιξα δεν το έβγαλε. Τι είνια αυτό τώρα; Να το πάω για τσεκάρισμα; Ή αν το δεν το κρατάει αναμμένο δεν είνια σοβαρό;
Εσένα Firestarter26 σου το ξαναέβγαλε; Τι να κάνω;
Ευχαριστώ... -
Ο χρήστης athan77 έγραψε:
Hello,
και εμένα μου έβγαλε πριν από λίγες μέρες το μήνυμα CHECK ESC και μετά από λίγο έσβησε και την επόμενη μέρα μου έβγαλε CHECK HILL START, έσβησα τη μηχανή και μόλις την ξαναάνοιξα δεν το έβγαλε. Τι είνια αυτό τώρα; Να το πάω για τσεκάρισμα; Ή αν το δεν το κρατάει αναμμένο δεν είνια σοβαρό;
Ευχαριστώ...Αν σου το ξανακάνει, καλό θα ήταν να το πας.
Εμένα πάντως δεν μου το ξαναέβγαλε, προς το παρόν τουλάχιστον.. -
Εγγύηση δεν έχετε;Ντρέπεστε να πάτε εκεί που το αγοράσατε να το δουν;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγγύηση δεν έχετε;Ντρέπεστε να πάτε εκεί που το αγοράσατε να το δουν;Εγώ το πήγα, αλλά δεν δείχνει βλάβη στον υπολογιστή.
Οπότε δεν κάνανε κάτι. Ενημερώσαν απλά στα κεντρικά...
Απ'ότι φαίνεται υπάρχει γενικό θεματάκι, οπότε αναμένουμε.. -
Αυτό θα κάνω... αλλά απλά ρωτάω να δω τι γενικά παίζει γιατί άκουσα και άλλα που κάνουν το ίδιο...
-
Αυτό θα κάνω... αλλά απλά ρωτάω να δω τι γενικά παίζει γιατί άκουσα και άλλα που κάνουν το ίδιο...καλό θα ήταν να το αναφέρεις τουλάχιστον, ώστε να ενημερώσουν τα κεντρικά,
μπας και αρχίσουν να το ψάχνουν. -
Καλησπέρα
Σας έχει βγάλει κάποια στιγμή 'CHECK ESC' μήνυμα;
Μου το έβγαλε σήμερα το πρωι με το που έβαλα την κάρτα, πριν πατήσω το start και έσβησε αμέσως. Δεν καταγράφηκε καν στα μηνύματα και μου λέει No messages memorized.
Δεν το ξαναέβγαλε από τότε και δεν ειναι αναμένο κανένα warning.Αν έχει κάποιος καμμία ιδέα πριν το ψάξω παραπάνω.
Hello,
Ευχαριστώ...Hello
Ούτε εμένα το εβγαλε ξανά (είχε βγάλει μόνο το CHECK ESC). Αυτό που μου κάνει ειναι με το stop/start ενώ σβήνει τον κινητήρα στο φανάρι, δεν ανάβει το πράσινο Α στο καντράν. Μου το έχει κάνει 2-3 φορές μέχρι τώρα. Βέβαια το αυτοκίνητο παίρνει κανονικά μπρος μόλις πατάω τον συμπλέκτη. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά.
Τώρα ή το λαμπάκι παίζει να ειναι προβληματικό, ή κάτι άλλο το επηρεάζει (ασφάλειες, καλωδιώσεις κτλ). Την επόμενη εβδομάδα μάλλον θα πάω να το δουν.
Έχει κανένας άλλος παρόμοιο ζήτημα; -
Μου θυμίζει ένα Punto που είχαμε πάρει για τον αδερφό μου πριν μερικά χρόνια. Είχε 'δώρο' συναγερμό, και αρκετές φορές(1 περίπου κάθε χρόνο) έβγαζε μήνυμα στην οθόνη hill holder failure, και έβγαινε εκτός το συγκεκριμένο σύστημα. Το πάμε σε επίσημη αντιπροσωπεία, και λένε πως φταίει ο συναγερμός. Ο ηλεκτρολόγος του dealer που το πήραμε, σύμφωνα με τους τεχνικούς του συνεργείου πήρε ρεύμα για το συναγερμό από κάποιο καλώδιο που πήγαινε στο ABS, και είχε ως αποτέλεσμα αυτό. Επισκευή την πρώτη φορά εντός εγγύησης, και τη 2η αν θυμάμαι καλά. Την 3η και 4η πληρώναμε από ένα 50άρικο. Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα που με κάνουν να λέω μακριά από συναγερμούς δώρο.
-
Εχει καταφερει κανεις να παξει βιντεο στο medianav?
εχω δοκιμασει δυο φορμα .mp4 και .avi και δε τα βλεπει καν αν αρχεια μεσα.Επισης σημερα με τις βροχες δοκιμασα τη συμπεριφορα του σε βρεγμενο. Τα λαστιχα ειναι σαφως προσανατολισμενα σε στεγνο οπου κ κρατανε καλα εκει. Σε βρεγμενο δε θα το χαρακτηριζα επικινδυνο σε καμια περιπτωση αλλα θελει πιο προσοχη.
Δεν εβγαλα και ολοκληρωμενη αποψη οποτε θα ξαναδοκιμασω συμπεριφορα σε μετεπειτα ευκαιριες.Το esc δε το βλεπω να επενεργει παντως. εχει το αμαξι ηλεκτρονικο ελεγχο ευσταθειας η το θυμαμαι λαθος?
αντισπιν το βιωσα και απλως κοβει το γκαζι του κινητηρα. περιμενα απο τη φαντασια μου κ μονο να φρεναρει το τροχο που σπιναρει στην εκινηση ωστε να προσομειωνει κατι σαν μπλοκε διαφορικο. θα ειχε καλυτερες επιδοσεις σε εκινηση σε υγρο οδοστρομα ετσι παρα να κοβει το γκαζι συνολικα. το πιστευω αυτο -
Το esc δε το βλεπω να επενεργει παντως. εχει το αμαξι ηλεκτρονικο ελεγχο ευσταθειας η το θυμαμαι λαθος?
αντισπιν το βιωσα και απλως κοβει το γκαζι του κινητηρα. περιμενα απο τη φαντασια μου κ μονο να φρεναρει το τροχο που σπιναρει στην εκινηση ωστε να προσομειωνει κατι σαν μπλοκε διαφορικο. θα ειχε καλυτερες επιδοσεις σε εκινηση σε υγρο οδοστρομα ετσι παρα να κοβει το γκαζι συνολικα. το πιστευω αυτοηλεκτρονικο συστημα ευσταθειας (esp) σαφως και εχει το αμαξι σου.
η προσομειωση μπλοκε διαφορικου ειναι κατι διαφορετικο (XDS νομιζω το ονομαζει η vag). στηριζεται ομως στους αισθητηρες του esp και αυτο με την σειρα του στο abs. φυσικα και χρησιμοποιουνται διαφορετικοι επεξεργαστες και αλγοριθμοι για το καθε συστημα ξεχωριστα, αναλογως την χρησιμοτητα τους.
ροδα ειναι και γυριζει δηλαδη και αναλογως αν γυριζει πιο γρηγορα ή πιο...αργα, επεμβαινουν και τα αναλογα συστηματα.
φανταζομαι πως για καλυτερη εκκινηση σε υγρο οδοστρομα οπως αναφερεις, ιδανικος συνδυασμος θα ηταν το αντισπιν μαζι με το ηλεκτρονικο μπλοκε. η αισθηση υποθετω πως θα ειναι αρκετα τεχνητη αλλα σιγουρα αποτελεσματικη.
περισσοτερα επι τουτου οι εχοντες αρα γνωριζοντες. -
Εγώ να μη πω τη γνώμη μου για το Xds καλυτερα
Renault Clio IV