-
Όταν λεω ζητας πολλα αυτο εννοω
Μα ειναι δυνατον να παρουμε κατι τοσο πολυπλοκο όσο ένα σημερινο αυτοκινητο και να διαβασουμε το manual?
Ειναι βαρετο και δεν χριαζεται -
Εντάξει, να καίμε τότε βενζίνες και να χάνουμε εργατώρες από και προς τα 'εξουσιοδοτημένα', για ψύλλου πήδημα, επειδή 'είμαστε στην εγγύηση' .
-
Ο χρήστης panagiotisgousis έγραψε:
Ρε παιδια προβλημα με το start and stop.Μου το βγαζει unavailable. Δεν εχω ενεργοποιημενο το cruise control ουτε κατι αλλο αλλα εδω και 2-3 μερες οαν σταματω μου βγαζει την ιδια ενδειξη.και εννοειται οτι εγω το εχω στο ενεργοποιημενο.Καμια ιδεα πριν παρω στην αντιπροσωπεια;Φίλε και συνονόματε Παναγιώτη,πιστεύω πως δεν έχεις πρόβλημα καθώς το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό το unavailable ορισμένες φορές και στο δικό μου Clio και ομολογουμένως στην αρχή φοβήθηκα μήπως είναι κάποιο πρόβλημα αλλά αφού διάβασα το manual και παρατήρησα και με τον καιρό πως ''δουλεύει'' το εν λόγω σύστημα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει θέμα,συνήθως το αμάξι όταν είναι κρύο και μέχρι να σβήσει το μπλέ λαμπάκι της ένδειξης ότι το μοτέρ είναι ''κρύο'' το start&stop δεν δουλεύει,κοινώς είναι μη διαθέσιμο η unavailable,τώρα υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι που μπορεί να μην σου δουλεύει όπως πχ να δουλεύει πχ το A/C και να μην μπορεί να σβήσει την μηχανή ή κάποιο άλλο τέτοιο ''κουλό'' όλα αυτά τα γράφει στο manual δες και θα καταλάβεις τι παίζει,κοινώς μην ανησυχείς είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάτι το clio σου απλά είναι μέχρι να εξοικοιωθείς με τις λειτουργίες του,το μόνο που θα πρέπει να σε προβληματίσει είναι αν στο διάστημα αυτό που αναφέρεις έχεις προσπαθήσει σε διάφορες ''φάσεις'' να το δουλέψεις το σύστημα και αυτό αρνείτε,είτε είναι κρύο είτε ζεστό,εκεί ίσως θα θέλει να το κοιτάξεις παραπέρα αλλά και πάλι δεν νομίζω το πιο πιθανό είναι να σου έχει κάτσει φάση με τα ''κουλά'' που έλεγα παραπάνω,για διάβασε το βιβλιαράκι και θα κατατοπιστείς.....
-
Παίδες λύθηκε το θέμα. Να διευκρινίσω ότι φυσικά και διάβασα το manual πριν αγχωθώ αλλά παιδιά το manual είναι ελλιπές. Πολλά δεν τα λέει. π.χ. Δεν έγραφε ότι όταν έχεις ενεργοποιημένο το cruise control δεν λειτουργεί το start and stop. Μόνος μου το ανακάλυψα. Όπως επίσης και στο πρόβλημα που είχα χθες έφταιγε το γεγονός ότι είχα τον αέρα ανοιχτό και τη θερμοκρασία στους 18 βαθμούς (επισημαίνω απενεργοποιημένο το air condition- απλώς αέρα είχα). Εξωτερική θερμοκρασία 19 βαθμούς. Μόλις έκλεισα τον αέρα εντελώς όλα καλά. Αυτό προς επιβεβαίωση ότι το manual δε γράφει πολλές από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.
-
Πως γίνεται με εξωτερική θερμοκρασία 19 βαθμούς και χωρίς την αρωγή του αιρ να έλεγε μέσα 18;;;
-
Μιλάμε για αμαξαρες,αλλάζουν το μικροκλίμα,απεριόριστο τακτ
Sent under heavy fire
-
Λεει για την θερμοκρασια που ειναι ρυθμιζμενο το clima... και οχι το ποσο πραγματικα ειναι!
-
18 αιρ κοντισιον
Στο κλίμα προεπιλεγεις θερμοκρασία και αυτο ενεργοποιεί τα υποσυστηματα του για να το επιτύχει...
Δεν εχει νόημα αυτο που λες και δεν συμβαίνει
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Λεει για την θερμοκρασια που ειναι ρυθμιζμενο το clima... και οχι το ποσο πραγματικα ειναι!αυτό ακριβώς. μπορείς να απενεργοποιησεις το ac όσο χαμηλά κ να έχεις ορίσει την θερμοκρασία. εννοείται βέβαια ότι δεν θα την πιάσεις αυτήν την θερμοκρασία
περίεργο παντως να μη μπαινει το start & stop παρόλο που το ac ήταν απενεργοποιημένο, πόσο μαλλον να μη μπαινει αν έχεις ενεργοποιήσει το cruise control. Tί το πειράζει? -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Λεει για την θερμοκρασια που ειναι ρυθμιζμενο το clima... και οχι το ποσο πραγματικα ειναι!
αυτό ακριβώς. μπορείς να απενεργοποιησεις το ac όσο χαμηλά κ να έχεις ορίσει την θερμοκρασία. εννοείται βέβαια ότι δεν θα την πιάσεις αυτήν την θερμοκρασία
περίεργο παντως να μη μπαινει το start & stop παρόλο που το ac ήταν απενεργοποιημένο, πόσο μαλλον να μη μπαινει αν έχεις ενεργοποιήσει το cruise control. Tί το πειράζει?Με δικά σου λόγια δεν εχει καμία σχέση η θερμοκρασία που δείχνει η οθόνη, και δεν εχει κανένα λόγο μα σβήσει το στ
-
μηπως βλεπει καταναλωση ρευματος (ανεμιστηρα) και γιαυτο δεν σβηνει?
-
Με την ίδια λογική βλέπει και κατανάλωση ντειλαιτς, καθαριστηρες κλπ κλπ...
Κλείνει το στ όταν δουλεύει ο κομπρεσορας του αιρ... -
Η καταναλωση απο τα φωτα ημερας ειναι πολυ μικροτερη απο τον ανεμιστηρα...
Πιστευω πως βαζει ενα οριο ρευματος που τραβαει για να μπει στην διαδικασια να κανει το start&stop!!!
Το Ac οπως και να το κανουμε ζηταει δυναμη απο τον κινητηρα... αρα δεν υπαρχει περιπτωση να σβησει οταν ιεναι αναμενο το ac!
-
μα ρε παιδιά ο άνθρωπος λεει πως είχε απενεργοποιημένο το ac
-
ειπαμε..ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ a/c πώς το λένε! Διαβάστε μερικοί πριν απαντήσετε..όσο για τους δυσπιστους δοκιμαστε το στα δικα σας clio αν εχετε και θα δειτε. Μαλλον για λογους ρευματος το κανει και προστασιας της μπαταριας.
-
Ο χρήστης panagiotisgousis έγραψε:
Μαλλον για λογους ρευματος το κανει και προστασιας της μπαταριας.Αυτο λεω και εγω.... μπορει να μην εχει σχεση με το τι ειναι αναμενο... αλλα να το πηγενει συνολικα με τη ρευμα ζηταει εκεινη την στιγμη!!!
Το ac το αναφερα στο προηγουμενο ποστ για να πω πως δεν εχει σχεση με την καταναλωση ρευματος μιας και το βασικο για να δουλεψει ειναι η κινηση απο τον κινητηρα! Το καταλαβα οτι ειναι κλειστο.... αλλα με ανοιχτο ανεμιστηρα!
-
Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά οι φίλοι στο clubford, αναφέρουν ότι σε ζεστή ατμόσφαιρα(όπως σήμερα) το start stop δεν μπαίνει σε λειτουργία.
-
ισχυει
-
Ρε παιδες πολυ το ζοριζουμε
Για καποιο λγο δεν θα αναβει.Καποια ρυθμιση θα έχουν κανει σε καποιες συνθηκες να μην δουλευει.
Νταξ δοξα το Θεο τοση εξελιξη δεν την κανουν για πλακα.Κατι προστατευουν με το να μη δουλευει σε καποιες συνθηκες -
Κάτι τέτοιο νομίζω ισχύει και στο σύστημα του QQ. Με κλειστό a/c αλλά στην ανακύκλωση ...
Sent from my MT27i using Tapatalk
Renault Clio IV