-
Καποτε τα Renault σε εκαναν να χαμογελας σαν χαζος οταν αφηνες το τιμονι.... ακομα και στα κοινα θνητα μοντελα επερνες το κατι παραπανω... γινοσουν παιδι βρε αδερφε!!!
Μετα στα Clio II & Clio III τα πραγματα αλλαξαν.... αυτο το ηλιθιο χαμογελο το ειχες μονο στα RS κομματια....
Τωρα απο οτι βλεπω δεν το εχεις ουτε σε αυτα!!!!Αυτα ειναι λογια ενος κολλημενου ρενακια....
Συμπερασμα: Καθε περσι και καλυτερα!
Αρε Willy... αυτο σε εκανε αντρα μονο που εμπαινες μεσα!!!
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τι θα γινει τωρα για να καταλαβω
Παλι τα ιδια θα πουμε?
Να τα εμπεδωσουμε?
Τα έχουμε μαθει.Δεν ειναι καλο λοιπον το Clio Rs.
Παμ παρακατωΠολυ καλο ειναι, ως προιον, πλεον και περισσοτερο ολοκληρωμενο...
ΟΜΩΣ, τουλαχιστον απο πληροφοριες/feedback που υπαρχει, -καθοτι δεν το εχουμε οδηγησει- δειχνει να εχει ξεφυγει απο την γενικοτερη φιλοσοφια που ακολουθουσε μεχρι πρωτινως στα RS μοντελα της η Renault.Για μεγαλυτερο 'ανοιγμα' μεριδιου αγοραστικου κοινου, αυτο το...versatility που αποσκοπει η φιρμα (5θυρο, διπλοσυμπλεκτο, πιο ανετο...) θα ειναι καλο, για το παλαι ποτε ομως, πραγματικα ανησυχο κοινο, που τιμουσε τα Γαλλικα hot-hatch φαινεται να ειναι
μια αλλαγη πορειας, μια εγκαταλειψη της αρχικης προτεραιοτητας, αυτης της μεγιστης οδηγικης ευχαριστησης.Και ειναι κριμα, γιατι πχ και με το παραδειγμα που αναφερεται και στο Top Gear, και που καπου το ειχα αναφερει και εγω παλαιοτερα, -δεν θελει δα και ιδιαιτερη αντιληψη- (βγαλε την 'νορμαλ' RS εκδοση με διπλοσυμπλεκτο, και την cup με χειροκινητο, και performance hub, και χρεωσε το και παραπανω 2-3κ ευρω, μην μπεις 'μεσα' φραγκοφονια Ghon... ), θα μπορουσε να καλυψει στο επακρο και το παραδοσιακο κοινο, αλλα και ενα ακομα ευρυτερο, πιο mainsteram ενδεχομενως...
P.S Φυσικα ολα αυτα σε ενα πρωτο, θεωρητικο επιπεδο, καθοτι μπορει εδω να το οδηγησουμε και να μας φυγει η...μασελα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
http://www.topgear.com/uk/car-news/renault-clio-renaultsport-200-turbo-first-drive-2013-03-14
...τα λενε με το 'νι' και με το 'σιγμα', απλα και ξεκαθαρα...
...μακαρι να κανουν λαθος, αλλα πλεον ειναι καμποσες οι...κοινες διαπιστωσεις...
Το ότι δεν είναι τόσο σκληροπυρηνικό όπως ο προκάτοχος του, έχει φανεί εδώ και καιρό από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το θέμα όμως είναι το τι κάνουν και οι ανταγωνιστές του, από τους οποίους πιστεύω ότι θα είναι και πάλι το πιό οδηγοκεντρικό. Γι' αυτό καλύτερα ας περιμένουμε να δούμε και δοκιμές από τα GTi, ST. Οι φίλοι της πίστας ας περιμένουν το Gordini, το οποίο όπως λένε και οι ίδιοι της ρενω, θα έχει και τεχνικές διαφορές.
-
το 208 ειναι στο ιδιο μηκος κυματος, μονο το φιεστα μενει να δουμε αν θα προσφερει κατι διαφορετικο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το 208 ειναι στο ιδιο μηκος κυματος, μονο το φιεστα μενει να δουμε αν θα προσφερει κατι διαφορετικο...για εμενα παντως, μονο και μονο που θα φοραει το καταπληκτικο manual 6αρι οπως και το DS3 THP, το κανει ηδη διαφορετικο απο το clio RS. Επισης θα ειναι αποκλειστικα 3θυρο, με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται -ενδεχομενως- σε καλυτερη, πιο στιβαρη αισθηση πλαισιου.
Κατι περιπου σαν το ηδη καλο 156αρι DS3, αλλα με 200Ps, και παρομοια σε στυλ, σχετικα ανετη, αλλα οχι πλαδαρη αναρτηση, και ουτε απο την αλλη 'τραπεζι' και κουραστικη οπως λεγεται οτι ειναι του DS3 racing με 200ps.
Χρυση τομη δηλαδη, τουλαχιστον ετσι ακουγεται, και μενει να δουμε, στην πραξη, και στην χωρα μας, πως θα στριβει υπο πιεση.Το Fiesta ST , μετα και απο το ενδιαφερον Video στην ιδιωτικη πιστα της Ford, νομιζω οτι εχει ηδη εξασφαλισει εισιτηριο για τον 'τελικο' που θα αναδειξει το πιο ευχαριστο οδηγικα hot-hatch...
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
... το Gordini, το οποίο όπως λένε και οι ίδιοι της ρενω, θα έχει και τεχνικές διαφορές....γνωριζουμε κατι περισσοτερο για αυτο?
-
το 208 ειναι στο ιδιο μηκος κυματος, μονο το φιεστα μενει να δουμε αν θα προσφερει κατι διαφορετικο
...για εμενα παντως, μονο και μονο που θα φοραει το καταπληκτικο manual 6αρι οπως και το DS3 THP, το κανει ηδη διαφορετικο απο το clio RS. Επισης θα ειναι αποκλειστικα 3θυρο, με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται -ενδεχομενως- σε καλυτερη, πιο στιβαρη αισθηση πλαισιου.
Κατι περιπου σαν το ηδη καλο 156αρι DS3, αλλα με 200Ps, και παρομοια σε στυλ, σχετικα ανετη, αλλα οχι πλαδαρη αναρτηση, και ουτε απο την αλλη 'τραπεζι' και κουραστικη οπως λεγεται οτι ειναι του DS3 racing με 200ps.
Χρυση τομη δηλαδη, τουλαχιστον ετσι ακουγεται, και μενει να δουμε, στην πραξη, και στην χωρα μας, πως θα στριβει υπο πιεση.Το Fiesta ST , μετα και απο το ενδιαφερον Video στην ιδιωτικη πιστα της Ford, νομιζω οτι εχει ηδη εξασφαλισει εισιτηριο για τον 'τελικο' που θα αναδειξει το πιο ευχαριστο οδηγικα hot-hatch...
Οτι μπορείς να καταλάβεις διάφορες στιβαροτητας μεταξύ σύγχρονων 3θυρων και 5θυρων γτι απλά οδηγώντας τα...
-
... το Gordini, το οποίο όπως λένε και οι ίδιοι της ρενω, θα έχει και τεχνικές διαφορές.
...γνωριζουμε κατι περισσοτερο για αυτο?
Έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό κάποιες δηλώσεις, με τελευταία αυτή στην έκθεση της Γενεύης:
“Every Gordini model will have something special,” he said. “It might be the engine, it might be the transmission, it might be something else – but every Gordini must have something extra.”
http://www.autocar.co.uk/car-news/geneva-motor-show-2013/new-renaultsport-clio-will-not-lose-its-sporting-edge -
@Vespas
Ok, ευχαριστω. -
Παιδιά
καλησπέρα! Τώρα μιλάτε για το υπέροχο R.S. και σας το χαλάω λίγο, όμως είμαι ένας ευτυχής ιδιοκτήτης του επίσης υπέροχου clio iv dci 90hp dynamic και θα ήθελα να μοιραστώ 2-3 πράγματα με τους fun του μοντέλου. Είμαι κατενθουσιασμένος για τους εξής λόγους:
1ον: είναι πανέμορφο από κοντά. (το πήρα ανθρακί με κόκκινες λεπτομέρειες)
2ον: έχει απίστευτα καλό στήσιμο στο δρόμο
3ον: ο κινητήρας ειναι και στην πράξη τρομερά οικονομικός( έχω κάνει μόλις 200χμ μεικτή διαδρομή κι έχω μέση κατανάλωση 4,7 λίτρα/100 χλμ--φανταστείτε να στρώσει.
Μικροελαττώματα υπάρχουν, όπως αεροδυναμικός θόρυβος αρκετά έντονος από τους καθρέφτες, όμως νομίζω πως είναι όλα δευτερεύουσας σημασίας.. Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω μόλις αποκτήσω πιο ολοκληρωμένη εικόνα. -
Ενα πράγμα που με 'χαλασε' στο clio ήτανε λίγο η ορατότητα μπροστα. Δε βλέπεις καπώ... (εχω βέβαια συνηθίσει με αυτοκίνητα που βλέπεις μούρη). Απο το εσωτερικό του είσαι ικανοποιημένος? Βασικά θα προτιμούσα να μην είχε αυτα τα γυαλιστερά μαύρα πλαστικά (τί τα θέλανε), γεμίζουνε δακτυλιές...και αργότερα ίσως γρατζουνιές! Κατα τα άλλα περιμένω να δω τη τιμή στο diesel με διπλό συμπλέκτη. Σε 2 μήνες περιμένουνε τα πρώτα.
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
(εχω βέβαια συνηθίσει με αυτοκίνητα που βλέπεις μούρη).Πως γίνεται αυτό?
Ενα πράγμα που με 'χαλασε' στο clio ήτανε λίγο η ορατότητα μπροστα. Δε βλέπεις καπώ....
Ειναι το πλέον παραξενο μειονέκτημα που έχω ακούσει ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(εχω βέβαια συνηθίσει με αυτοκίνητα που βλέπεις μούρη).
Πως γίνεται αυτό?
4x4 παλαιάς σχολής (Land Rover, Land Cruiser, Pajero, Jeep κλπ), Mercedes (βλέπεις το αστέρι) ή εναλλακτικά αυτοκίνητα 30ετίας.
-
Τα μαύρα γυαλιστερά πλαστικά δεν είναι υποχρεωτικά. Οπότε αν τα θεωρείς μειονέκτημα απλά δεν τα βάζεις όπου μπορείς πχ σε τιμόνι, πόρτες, εξωτερικά τμήματα.
-
Τα πλαστικά πιστεύω με λίγη προσοχή θα είναι οκ...όσο για τις δαχτυλιές τι να πω...τα γούστα έχουν και το τίμημα τους..!!Πάντως εμένα μου φαίνονται όμορφα και δε θα έλεγα ότι δείχνουν φτηνιάρικα..Άλλο είναι αυτό που με προβληματίζει..Το αμάξι δεν έχει βιβλίο σέρβις!! (εχει καταργηθεί; ίσως έχω χάσει επεισόδια, καθόσον έχω 16 χρόνια να πάρω καινούριο αμάξι) Μου είπαν ότι προς το παρόν δεν το έχουν και ότι θα μου το δώσουν αργότερα και κάτι τέτοια μισόλογα.Πήρα μόνο το κλασικό βιβλίο του αυτοκινήτου. Πουθενά εγχειρίδιο συντήρησης) Επίσης όταν ρώτησα πότε πάω για 1ο ΄σερβις μου είπαν στις 20000χμ..είναι δυνατόν ρε παιδια;;;
-
Να επιμείνεις για το βιβλίο συντήρησης!
Όσο για το άλλο, γιατί να μην είναι δυνατόν; Πλέον τα αυτοκίνητα κάνουν σέρβις κάθε 20 και 30 χιλ. χλμ. -
Αυτό έχω σκοπό να κάνω και αν δεν ικανοποιηθώ θα μιλήσω με τον εισαγωγέα.. Έχεις δίκιο για τα σέρβις και το ξέρω όμως το πρώτο ήξερα ότι γίνεται νωρις στα 1000 ισως 5000 χλμ..
-
Και εγω στο ΙΙΙαρι δεν εχω βιβλιο σερβις.... αλλα κραταω ολες της αποδειξεις που αναγραφουν τι εγινε στο αμαξι και τα χιλιομετρα!!!
Οσο αφορα το σερβις αν θες μην αφηνεις τα λαδια καθε 20.000..... το σκοτωνεις το καημενο!!! Εγω καθε 10.000 τα αλλαζω!
Στάλθηκε από το GT-S7562 μου
-
Νωρίτερα μόνο λάδια αν θέλεις, από δική σου επιλογή, πχ κάθε 10.000.
Για βιβλίο συντήρησης εννοείται να επιμείνεις. -
Αλλο ενα ενδιαφερον Review απο το Αγγλικο Autoexpress για το νεο Clio RS:
http://www.autoexpress.co.uk/renault/cl ... naultsport
Renault Clio IV