-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Ακόμα δεν κατάλαβες?
Για κοίτα καλύτερα τους μακρυούς μου χαυλιόδοντες, την στριφτή ουρά μου, τα στραβά τριχωτά μου πόδια, τα μυτερά αυτιά, τα μακρυά σαν κουπιά χέρια, το ηλίθιο απλανές βλεμμα μου, το χαμηλό, στενό μέτωπο, τα σάλια που στάζουν από την γωνία του στόματός μου, το αρκουδοτόμαρο που είμαι ζωσμένος και το πτώμα του ΣπΥρου Μπιμπίλα που σέρνω απ'τον αστράγαλο...
Σαν ΤΙ θα μπορούσα να έχω καλέ?
ΣΚΟΝΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!
Και μάλιστα οκτάβια!!!
Αληθεια λεει τον εχω δει:
...τρελοtrhead...
Λαθος!!! τρελο...Max
-
Ήσουν κι εσύ στη συνάντηση του κλαμπ, ε?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ειμαι σιγουρος, το target κατι μου θυμιζει.Ισως ηταν ελληνικη ονομασια;Ναι.Μονο εδω λεγοταν ετσι.
Στην Αγγλια τα ελεγαν Estelle.
Η ονομασια τους απο το εργοστασιο ηταν 105/120 typ 742.
Παρηχθησαν απο το 1976 ως το 1990 σε περισσοτερα απο 1.000.000 αντιτυπα.
Το 1984 παρουσιαστηκε παραλληλα με τον (οπτικο) εκσυγχρονισμο των 105/120
και η σειρα 130 typ 746 με αυξημενο κυβισμο.
Ο κινητηρας αυτος περασε και στα Favorit, συνεχισε στα Felicia και τερματισε τη καριερα του στα Fabia 1.4 MPI το 2002 περιπου, μετα απο 30 χρονια και αρκετες τροποποιησεις και εκσυγχρονισμους.
Η σειρα 130 ελαχιστα κομματια εισηγαγε στην Ελλαδα και ο τυπος 125 μαλλον δεν εισηχθη καθολου.
Περισσοτερα εδω:
http://new.skoda-auto.com/COM/model/olders/home/Pages/Olders.aspx -
Μια ερώτηση... η Octavia 4 GT και η ίδια η RS, έχουν μεγάλες διαφορές;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Μια ερώτηση... η Octavia 4 GT και η ίδια η RS, έχουν μεγάλες διαφορές;Ναι.
Και η GT εκδοση της εδω αντιπροσωπειας ειναι.
Ουσιαστικα ειναι μια απλη Octavia 1,8T με αλλο προγραμμα αναρτησεις KW και ζαντες-προφυλακτηρες-(νομιζω και καθισματα) του RS.
Το RS εχει εργοστασιακο προγραμμα και αναρτησεις, με μεγαλυτερη αντιστρεπτικη και ενισχυση πισω θολων και βεβαια μεγαλυτερα φρενα. -
Αχα, οκ σε ευχαριστώ
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Μια ερώτηση... η Octavia 4 GT και η ίδια η RS, έχουν μεγάλες διαφορές;
Ναι.
Και η GT εκδοση της εδω αντιπροσωπειας ειναι.
Ουσιαστικα ειναι μια απλη Octavia 1,8T με αλλο προγραμμα αναρτησεις KW και ζαντες-προφυλακτηρες-(νομιζω και καθισματα) του RS.
Το RS εχει εργοστασιακο προγραμμα και αναρτησεις, με μεγαλυτερη αντιστρεπτικη και ενισχυση πισω θολων και βεβαια μεγαλυτερα φρενα.Και βασικά η GT έχει τον 1.8tsi 160ps με λιγότερη ροπή χαμηλά και σχεδόν καθόλου παραπάνω δύναμη (πολύ) ψηλά... Κοινώς δεν αξίζει τα λεφτά της σε σχέση με την απλή 1.8tsi...
-
Όχι οχι για την 4 λέω, όχι για αυτή που ειναι τώρα...
-
Όχι οχι για την 4 λέω, όχι για αυτή που ειναι τώρα...A...
Νομίζω πως η Gt έχει 193 άλογα (βελτίωση της ABT)... νομίζω όμως...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Όχι οχι για την 4 λέω, όχι για αυτή που ειναι τώρα...
A...
Νομίζω πως η Gt έχει 193 άλογα (βελτίωση της ABT)... νομίζω όμως...
Στα χαρτια τοσα εχει, 193.Στη πραξη πολυ λιγοτερα.Και φυσικα η ΑΒΤ δε φερει καμμια ευθυνη γιαυτο.Το προγραμμα ειναι ελληνικης κατασκευης.Υπηρχε βεβαια καποτε και το 1.8Τ ΑΒΤ (180 ιπποι) και το RS ΑΒΤ (210) οταν η Βιαμαρ αντιπροσωπευε και τους Γερμανους, αλλα ειχαν καποιο θεμα με τους εγκεφαλους και ετσι η ιδεα δεν ευδοκιμησε.Παντως τα διαφορα GT απλα, καμμια σχεση με την ΑΒΤ.
-
Δηλαδή, στην ουσία πόσα είναι περίπου;
-
Δηλαδή, στην ουσία πόσα είναι περίπου;Καποιοι παραπονιουνται οτι σε δυναμομετρα εχουν δει γυρω στα 170.
Εν πασει περιπτωσει κανεις δε μπορει να ειναι σιγουρος σε τετοιου ειδους βελτιωσεις γιατι πολυ απλα στη χωρα μας δεν υπαρχει πιστοποιημενος τροπος αλλα και φορεας δοκιμων.
Οποτε και αυτος που εχει δει σε δυναμομετρο 170 δικιο εχει και η αντιπροσωπεια που λεει 193 δικιο εχει...
με την εννοια οτι ολα εξαρτωνται απο τη λειτουργια των διαφορων δυναμομετρων. -
Ο χρήστης monty έγραψε:
Σας ευχαριστω!!!Και στα δικα σας για τους ανυπαντρους...Εμείς ευχες σου δίνουμε κύριος... εσύ γιατί μας καταριέσαι;
ΥΓ: Να σου ζήσει ο υιός.
-
Eχει κανενας καμια φωτογραφια απο τα καινουρια Σκοντα Οκταβια Χατσμπακ και Στεισον Βαγκον που αγορασε πριν απο κατι μηνες η ΕΛ.ΑΣ.;Αν ναι,παρακαλω καντε ποστ εδω.
-
Ηρθε στις 12 Αυγουστου η οκταβια.Αργησαμε λιγο,δεν πειραζει,ετσι κ αλλιως ημουνα διακοπες στη Ροδο.Πρωτες εντυπωσεις μετα απο 450 χιλιομετρα:
Εμφανισιακα,στο λευκο χρωμα ειναι ομορφουλα,ασχημο δεν το λες.Γουστα ειναι αυτα βεβαια,καποιος αλλος ισως το βρει εκτρωμα.Προσπαθω φιλοτιμα να συνηθισω τον ογκο του,μειον η περιορισμενη ορατοτητα πισω που μειωνεται ακομα παραπανω λογω της αεροτομης δωρο της αντιπροσωπειας.
Το εσωτερικο ειναι κλασικο γερμανικο..Τιποτα που να εντυπωσιαζει,ολα στη θεση τους ,ωραιος ο λευκος φωτισμος του πινακα οργανων.Θα μπορουσαν να ειχαν βαλει λευκο φωτισμο και στα υπολοιπα φωτακια γιατι το πρασινο με ενοχλει,ειμαι γαυρος και δε θελω το παιδι μου να βλεπει πρασινα φωτακια.Καλη θεση οδηγησης,πρακτικα ντουλαπακια και θηκες,ανετοι χωροι πισω,πορτ μπαγκαζ σπηλαιο που χωραει και τη γυναικα μου σε περιπτωση παρατεταμενης μουρμουρας.
Ταξιδευει πολυ ανετα.Ο κινητηρας του,1.4 tsi,ειναι καλυτερος απο οτι περιμενα.Αρκετα γρηγορο,προσπερναει πολυ ευκολα,δυναμη απο χαμηλα,σε γενικες γραμμες με καλυπτει για τη χρηση που θα κανω.Αθορυβο και με πολυ καλη κυλιση,λιγοι αεροδυναμικοι θορυβοι απο τους καθρεφτες,μαλλον.Μου φαινεται ομως μαλακο,θα ηθελα ενα κλικ πιο σφιχτες αναρτησεις.Πολυ καλος επιλογεας ταχυτητων.Καταναλωση Αθηνα-Λιβαδεια,μα clima,2 ενηλικες,1 μωρο και αποσκευες,7,4.
Πληρη αποψη δεν μπορω να εχω,ειναι λιγα τα χιλιομετρα Αρη,αλλα νομιζω πως εχω κανει μια παρα πολυ καλη επιλογη.Αυτα για την ωρα,παω να αλλαξω το γιο μου..
-
Ο χρήστης DemisHellas94 έγραψε:
Το εσωτερικο ειναι κλασικο γερμανικο..Τιποτα που να εντυπωσιαζει,ολα στη θεση τους ,ωραιος ο λευκος φωτισμος του πινακα οργανων.**Θα μπορουσαν να ειχαν βαλει λευκο φωτισμο και στα υπολοιπα φωτακια γιατι το πρασινο με ενοχλει,**
Συμφωνω και επαυξανω!!
Θα ηθελα να μου πει καποιος, εαν γνωριζει, πως μπορω να αλλαξω τον πρασινο φωτισμο στην octavia 5 fl. Πιστευω οτι μπορει να γινει...θα το ψαξω και εαν μαθω κατι θα ενημερωσω.. -
ξέρει κάποιος πως να βρω τα e-mail από αντιπροσωπείες skoda στη Θεσ/νίκη??
-
Ο χρήστης Άγης έγραψε:
ξέρει κάποιος πως να βρω τα e-mail από αντιπροσωπείες skoda στη Θεσ/νίκη?? -
ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ
Διεύθυνση: ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 249, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2310 426933, Fax: 2310 426931ΔΕΛΤΑ ΑΕ
Διεύθυνση: 14ο ΧΛΜ ΘΕΣ/ΚΗΣ-ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2310 475747, Fax: 2310 474146ΕΣΚΙΑΔΗΣ ΑΕ
Διεύθυνση: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 136, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2310 566380-1, Fax: 2310 566383
website: www.skoda-eskiadis.grΙ & Α ΓΙΑΝΝΙΡΗ Α.Ε
Διεύθυνση: 9ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνο: 2310-489100, Fax: 2310-489100(Από την σελίδα της Skoda).
Ίσως ένα τηλεφώνημα σε όλες να σε βοηθούσε. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(Από την σελίδα της Skoda).
Ίσως ένα τηλεφώνημα σε όλες να σε βοηθούσε.Το αλλο με το Τοτο το ξερεις??
Σιγα μη ξερουν στις αντιπροσωπειες αν το comfort βγαινει με μπεζ σαλονι...
SKODA FORUM