-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στην προηγούμενή σου ζωή πρέπει να σε κυνηγούσε κανένα δράκουλας αλλά Τσέχος δεν εξηγείται αλλιώςΠροχθές οδήγησε το superb φίλος που έχει grand cherokee, A5, A3 2.0 s-line, c-klasse και xsara. Έμεινε έκπληκτος από κινητήρα, dsg, ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση και άνεση στο δρόμο. Βγαίνοντας μου είπε γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα, αυτό σε υπερκαλύπτει.
Όσο για την επιλογή του αυτοκινήτου με βάση την γυναίκα απλά νο κόμεντ...
H ερώτηση είναι απλή: θα πουλήσει κάποιο από αυτά που έχει για να πάρει το Skoda;
Πες τα kon o τυπος ειναι κολλημενος
Δεν λες τίποτε! Και ...ευτυχώς δεν είμαι μόνος μου!
Κρίμα ρε HF, αφού δεν σηκώνεις πλέον ούτε ένα αστείο με skoda, το έχασες το humor σου!
Πώς δεν τα σηκώνω; Εδώ μέσα έχω κάνει...μπράτσα χάρη στα Skoda! Μόλις πάρει κάποιος ένα, ξαναρχίζει το ίδιο...παραμύθι! Ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά....
(η αγορά Skoda εννοώ...είναι κι αυτά από τα αυτοκίνητα που αγοράζονται από λίγους και καλούς, εντελώς premium φάση δηλαδή... )ΥΣ: Οι ταξιτζήδες δεν μετράνε!
-
Αμάν βρε συνάδελφε, εσύ το έχεις πάρει πολύ σοβαρά το θέμα skoda!
Αλλά ποιός είμαι εγώ να κρίνω ένα απ'τα ιερά και τα όσια του 4tforum, την ανεξήγητη (επιμένω) εμμονή δηλαδή του HF με τα καημένα τα σκοντάκια...
Καλά κάνεις και τους τσιτώνεις τους σκονταίους όμως, γιατί πολύ χαλαρούς τους βλέπω τελευταία!
-
Πέρα από την πλάκα γιατί έχεις τόση εμπάθεια ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
Φίλε μου εμείς είχαμε bmw και πήραμε skoda. Και δεν ζοριζόμαστε οικονομικά και μερικά σπιτάκια έχουμε και εξοχικό και σκαφάκι για βόλτες κλπ. Σου αρκεί αυτό? Απλά είπαμε να γίνουμε πρακτικοί και να σώσουμε μερικά χιλιάριακα για αλλού, όπως οι γερμανοί ένα πράγμα που το octavia το compi το τσιμπάνε αβέρτα γιατί με λιγότερα χρήματα έχουν πολλά του group.
Και μένα δεν μου αρέσει η lancia και ιδίως η delta που έχει ένα κώλο σαν της μαϊμούς πίσω και φέρνει και σε κεφάλι alien αλλά δεν μπαίνω κάθε 3 και λίγο στο lancia forum να πουλάω πνεύμα στους κατόχους lancia. Αν τους αρέσει καλώς κάνουν και μπράβο τους.
Δεν σ'αρέσει? Καλώς. Κράτα για το εαυτό σου τα καλά λόγια και κάνε μας τη χάρη σε εμάς που την ψάχνουμε ή έτσι νομίζουμε.
Το αμάξι είναι vag. Αν θες να το καταλάβεις καλώς αν θες κιόλας να το δεις κάνε ένα test drive και εδώ είμαστε να μιλήσουμε καλοπροαίρετα.
Τώρα αν θες αμάξια για γκομενάκια όπως έχεις πει έχω τρόπο και πιο φθηνό να περάσεις φίνα πετσετομάγαζο στην Φρανκφούρτη και πιο φθηνά θα σου βγεί και θα φας τεφαρίκια.
Ειλικρινά έλεος πια με αυτό το τροπάριο.
-
Oxi κον5, εδώ μιλάμε ότι η Βιαμάρ του κόβει μισθό για τα up στα σκοντα φορουμ, κι εσύ τον κράζεις?
Δημοκρατία έχουμε, πάρτε το χαμπάρι!
(Δημοκρατία έχουμε? Σοβαρά? Από πότε?
) -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εδώ ούτε ο Μάρκος (markvag) δεν το κατάφερε να πείσει την γυναίκα του που είναι και...vagίτης, θα πεισθώ εγώ να πάρω ένα...βροντόσαυρο με το σήμα της Skoda; Ή και οποιοσδήποτε άλλος , εδώ που τα λέμε...
Ψιτ mister... Και πάλι octavia θα έπαιρνα, αλλά έβγαινε ακριβό...
και το picasso έχει χώρους που οποιοδήποτε μη πολυμορφικό δεν μπορεί ούτε να ονειρευτεί...
Και δεν είμαι Vagίτης, απλά Skodaκιας...
Χάλια... άστα να πάνε δηλαδή...
Βροντόσαυρος... υπερβολές... βροντοσαυράκι...
Αν ήμουν καμιά 60αριά χρονών, ίσως, αλλά και πάλι, τεράστιο, ανοικονόμητο άνευ λόγου... Δεν παίρνω ένα Golfάκι να γουστάρω; Έτσι ενδεικτικά το λέω... Να το κάνω τι το Superb ή το Octavia; Να σέρνω ένα κωλ που σχεδίασε τυφλός; Και οικογένεια να κάνω, θα βολευτώ σε ένα Golf πχ και θα είμαι μια χαρά.
Οδηγικά πάντως (και στα σοβαρά), πιο πολύ μ' άρεσε το octavia, παρά το golf... Τελικά το επιπλέον βάρος πίσω παίζει τον ρόλο του στις στροφές ( ). Γι' αυτό και πιστεύω ότι το SW θα είναι ακόμα καλύτερο... πιο ... 'ευέλικτο'
Τέσπα, σε αφήνω να τα πεις με τον Κριέζα, **είναι ειδικός στα Skoda **και ας μην έχει αυτοκίνητο...
Και γενικά στο πως να στήνεις ένα υποστροφικό προσθιοκίνητο για να αντιμετωπίσεις την υποστροφή...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Οδηγικά πάντως (και στα σοβαρά), πιο πολύ μ' άρεσε το octavia, παρά το golf... Τελικά το επιπλέον βάρος πίσω παίζει τον ρόλο του στις στροφές ( ). Γι' αυτό και πιστεύω ότι το SW θα είναι ακόμα καλύτερο... πιο ... 'ευέλικτο'Πια εκδοση του Octavia συγκρινες με πια εκδοση του Golf? Σορρυ κιολας αλλα το Golf V TSi ειναι πολυ καλυτερο στις στροφες σε σχεση με το RS. To τιμονι του Octavia ειναι τραγικα αργο για τον υποτιθεμενο χαρακτηρα του αυτοκινητου. Και αυτο το λεω μετα απο πολλες βολτες προς Σουνιο και με τα δυο και με Golf V GTi..
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πέρα από την πλάκα γιατί έχεις τόση εμπάθεια ειλικρινά δεν καταλαβαίνω..Δεν έχω καμία εμπάθεια, αλλά τρελαίνομαι για πλακίτσα. Και όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις σ' αυτό εδώ το φόρουμ, οι κάτοχοι Skoda προσφέρονται πάντα! Τους ευχαριστώ πολύ!
Φίλε μου εμείς είχαμε bmw και πήραμε skoda. Και δεν ζοριζόμαστε οικονομικά και μερικά σπιτάκια έχουμε και εξοχικό και σκαφάκι για βόλτες κλπ. Σου αρκεί αυτό? Απλά είπαμε να γίνουμε πρακτικοί και να σώσουμε μερικά χιλιάριακα για αλλού, όπως οι γερμανοί ένα πράγμα που το octavia το compi το τσιμπάνε αβέρτα γιατί με λιγότερα χρήματα έχουν πολλά του group. .
Κουμάντο θα κάνω στα λεφτά σου; Δεν πα να είχες και Bentley τι με νοιάζει; Αν εγώ αντί να τρώω φιλετάκι, το ρίξω σε ψωμί και νερό για να ρίξω μερικά χιλιάρικα αλλού, είναι δικαίωμά μου. Όπως και δικαίωμά σου είναι να το σχολιάσεις, να μου κάνεις καζούρα ή να μου πεις μπράβο. Το τι κάνουν οι γερμανοί με αφήνει πλήρως αδιάφορο, εκεί είναι γερμανία, εδώ είναι ελλάδα, μπορεί οι γερμανοί να είναι λακαμάδες, το έχεις σκεφτεί; Μπορεί να είναι μαμάτοι παντού, εκτός από την επιλογή των αυτοκινήτων επίσης... Το ότι το ...κάνουν οι γερμανοί, μου θυμίζει το γνωστό ρητό* 'Δισεκατομμύρια μύγες τρώνε σκατά, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν...'*
Και μένα δεν μου αρέσει η lancia και ιδίως η delta που έχει ένα κώλο σαν της μαϊμούς πίσω και φέρνει και σε κεφάλι alien αλλά δεν μπαίνω κάθε 3 και λίγο στο lancia forum να πουλάω πνεύμα στους κατόχους lancia. Αν τους αρέσει καλώς κάνουν και μπράβο τους. .
Και γιατί δεν πουλάς, στο απαγορεύει κάποιος; Αν το έχεις απωθημένο, προτείνω να το κάνεις. Κι ας μην το κάνουν οι...γερμανοί (οι οποίοι είναι φίλοι μας... ). Το κάνεις δεν το κάνεις, εμένα πάντως ένα και το αυτό...
Δεν σ'αρέσει? Καλώς. Κράτα για το εαυτό σου τα καλά λόγια και κάνε μας τη χάρη σε εμάς που την ψάχνουμε ή έτσι νομίζουμε..
Μα δεν έχω λόγο να τα κρατήσω για τον εαυτό μου! Εγώ γράφω αυτό που νομίζω, σωστό λάθος, χαζομάρα, εξυπνάδα, αστείο ή όχι και σε όποιον αρέσει. Είναι πολύ απλό. Δεν θα κάνω κανενός την χάρη, γιατί...δεν υπάρχει ζήτημα σοβαρό.... Περνάω καλά και ούτε εσένα, ούτε σε κάποιον άλλο πέφτει λόγος να με ...συνετίσει, να με μαλώσει ή να με φέρει στο σωστό (γερμανικό... ) δρόμο! Αν θέλεις, δες και τους κανονισμούς του φόρουμ, είμαι όσο on topic χρειάζεται: δεν μου αρέσει ένα αυτοκίνητο και εκφράζομαι. Εσύ κάνεις το αντίθετο. Όλα καλά.
Το αμάξι είναι vag. Αν θες να το καταλάβεις καλώς αν θες κιόλας να το δεις κάνε ένα test drive και εδώ είμαστε να μιλήσουμε καλοπροαίρετα. .
Αμέ , το καταλαβαίνω! Ούτε και το αμφισβήτησα εγώ ποτέ! Είναι ένα φθηνό VAG , αντίστοιχα με τα Seat δηλαδή, όταν τα VW είναι λίγο ακριβότερα, τα Audi αρκετά ακριβότερα και παίζουν και κάτι Lambo και Bentley που είναι ακόμη λίγο ακριβότερα... Φυσικά υπάρχει και η Porsche που της...ανήκουν όλες οι παραπάνω πλέον!
Τώρα αν θες αμάξια για γκομενάκια όπως έχεις πει έχω τρόπο και πιο φθηνό να περάσεις φίνα πετσετομάγαζο στην Φρανκφούρτη και πιο φθηνά θα σου βγεί και θα φας τεφαρίκια..
Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά ακόμη καταφέρνω να μαμάω χωρίς λεφτά ή αμάξι. Όταν όμως δεν θα τα καταφέρνω πια, θα σε θυμηθώ, μην ανησυχείς!
Ειλικρινά έλεος πια με αυτό το τροπάριο.
Στο ξαναείπα, αλλά θα συνεχίσω το ...τροπάριο: από την στιγμή που πήρες Skoda, έχασες το χιούμορ σου.
Τελικά πρόκειται περί επιδημίας / πανδημίας, δεν είσαι ο πρώτος (και μάλλον ούτε ο τελευταίος... ).(Και κάπου εδώ ο μοδερέιτορ θα σκέφτεται, να το σβήσω, να μην το σβήσω... )
-
Υπάρχει η σοβαρή συζήτηση και η γραφική είναι δε προφανέστατο ποιά επιλέγεις σε ένα κατασκευαστικό υποφόρουμ. Σταμάτα όμως να βγάζεις εμπάθεια και να κουράζεις τον αναγνώστη με το χιλιοειπωμένο τροπάριο. Και δεν είναι θέμα ούτε μοντερέιτορ ούτε τπτ τέτοιο είναι θέμα κούρασης και έχεις κουράσει αρκετά. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται ακόμα και ο παπάς.
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά ακόμη καταφέρνω να μαμάω χωρίς λεφτά ή αμάξι. Όταν όμως δεν θα τα καταφέρνω πια, θα σε θυμηθώ, μην ανησυχείς!Έχεις ο ίδιος δηλώσει πως αν μπορεί το αμάξι να σου εξασφαλίσει μερικές καυτές βραδυές δεν θα πεις όχι. Για να ξέρουμε δλδ τα κριτήρια όταν γράφουμε στο κατασκευαστικό υποφόρουμ ενός εργοστασίου κατασκευής...
Αν το Passat CC ή οποιοδήποτε άλλο, εξασφαλίζει μερικά γκομενάκια παραπάνω αντί ευτελούς αντιτίμου (3-4Κ δεν είναι τρελά λεφτά σ'αυτή την κατηγορία τιμής...), ΓΙΑ ΜΕΝΑ, αξίζει τον κόπο. Για τον Κωνσταντίνο όχι ή για κάποιους ακόμη επίσης όχι, αλλά αυτό είναι εντελώς μα εντελώς άσχετο...
Για μένα, το να κερδίσεις μερικά φίνα μωράκια αντί τόσο μικρού ποσού, είναι ευκαιρία και αυτό η Skoda φαντάζομαι το έχει δει στις έρευνές τις και απευθύνεται κυρίως σε οικογενειάρχες των ύστατων -άντα και κυρίως των -ήντα....
Δεν βλέπω γιατί διαφωνείτε τελικά... Αφού απλά έχουμε διαφορετικά γούστα και προτεραιότητες!
-
Hi-Fi δείξε κατανόηση βρε. Έχει που έχει τον κάθε άσχετο έξω να ξινίζει τα μούτρα του όταν ακούει skoda , να έχει κι εμάς στο φόρουμ που γνωρίζουμε 5 πράγματα παραπάνω;
Kon5 όλα τα πράγματα έχουν το τίμημά τους. Κερδίζεις από την τιμή , χάνεις στο prestige. Όλα τα έχουν υπολογίσει οι Γερμαναράδες.
-
Φίλε μου το prestige και το ύφος όσων βρισκονται μπροστά μας είναι κάτι που οιογενειακώς μας αφήνει παγερά αδιάφορους στην χώρα που η πλειοψηφία των γυναικών κυκλοφορούν με λουί βιτόν και ας είναι στο νοίκι και ενστερνίζονται το γνωστό ρητο: 'Ας με λένε Ζοζεφίνα και ας πεθαίνω από την πείνα'.
Και μπορούμε να πούμε πολλά ωραία τέτοια ρητά αλλά τί σχέση έχουν αυτά με ένα κατασκευαστικό υποφόρουμ?
-
Ανιατη περιπτωση...
-
δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης γιατί όσοι παίρνουν skoda προφανώς ξέρουν τι και γιατί το αγοράζουν, όπως και όσοι παίρνουν audi, seat ή lancia..
πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα πει πήρες skoda γιατί δεν είχες λεφτά για vw ή αγόρασες audi ενώ με λιγότερα θα το αγόραζες χωρίς τους 4 κύκλους ή αγόρασες leon cupra και θα μπορούσες να είχες πάρει gti... αυτά συμβαίνουν γιατί ο καθένας ταξινομεί με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητες που θέτει στην αγορά ενός αυτοκινήτου..
επιπλέον το βιοτικό επίπεδο παίζει το ρόλο του... ας πούμε στη φινλανδία δύσκολα βλέπεις show-off car, δλδ. με πολύ δυσκολία θα δεις ας πούμε roadster, ενώ θα δεις πολλά avensis estate, v50, elantra sw κτλ... οι άνθρωποι εκεί παρόλο ότι είναι πλουσιότεροι από εμάς (κατά μέσο όρο) επιλέγουν να επενδύσουν στην πρακτικότητα του station-wagon (το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών έχουν κάποιο μικρό σπίτι στην εξοχή οπότε οι έξτρα χώροι είναι απαραίτητοι), στην αξιοπιστία (πολλά γιαπωνέζικα station wagon άγνωστα στην ελλάδα όπως legacy outback, lancer sw κτλ) και όχι στο image..Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Οδηγικά πάντως (και στα σοβαρά), πιο πολύ μ' άρεσε το octavia, παρά το golf... Τελικά το επιπλέον βάρος πίσω παίζει τον ρόλο του στις στροφές ( ). Γι' αυτό και πιστεύω ότι το SW θα είναι ακόμα καλύτερο... πιο ... 'ευέλικτο'
Πια εκδοση του Octavia συγκρινες με πια εκδοση του Golf? Σορρυ κιολας αλλα το Golf V TSi ειναι πολυ καλυτερο στις στροφες σε σχεση με το RS. To τιμονι του Octavia ειναι τραγικα αργο για τον υποτιθεμενο χαρακτηρα του αυτοκινητου. Και αυτο το λεω μετα απο πολλες βολτες προς Σουνιο και με τα δυο και με Golf V GTi..
εγώ πάντως οδηγώντας το golf V gt (test-drive) σε παρατεταμένες των 180 (περιμετρική Πατρών) και σε γρήγορα εσάκια των 140-150 μου φάνηκε γενικά αρκετά χαλαρό σαν αίσθηση (μαλακό παρόλη τη sport ανάρτηση, υποστροφικό παρόλο τα 225/45R17, φρένα κάτω του μετρίου ίσως να έφταιγε και ότι ήταν test car) και όχι ότι θα περίμενα από ένα sub-eight αυτοκίνητο..
-
Το GT όμως είναι πολύ πιο μαλακό και λιγότερο σπορ από το GTi στο οποίο και αναφερόταν ο VolvoZeus φίλτατε Saxo 1100.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το GT όμως είναι πολύ πιο μαλακό και λιγότερο σπορ από το GTi στο οποίο και αναφερόταν ο VolvoZeus φίλτατε Saxo 1100.Πια εκδοση του Octavia συγκρινες με πια εκδοση του Golf? Σορρυ κιολας αλλα το Golf V TSi ειναι πολυ καλυτερο στις στροφες σε σχεση με το RS...
έλα που δεν εννοούσε καν το gt, εννοούσε το tsi που έχει μαλακότερη ανάρτηση (εκτός και αν είναι Gt Sport)..
και πραγματικά νομίζω είναι ψιλο-εγκάθετο να λέμε ότι το tsi που είναι φτιαγμένο για άνετες ροπάτες διαδρομές έχει καλύτερη συμπεριφορά από το στημένο RS της VRS Motorsport, με τα φρένα-τέρατα (312mm-286mm) σε σχέση με τα εκτός τόπου και χρόνου για τις επιδόσεις του golf 288mm-255mm... λάθος?Y.Γ. δεν έχει τύχει να οδηγήσω ούτε το RS ούτε κανένα octavia..
-
Ναι, δίκαιο έχεις. Διάβασα λάθος. Κι εγώ, όπως κι εσύ, δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο.
-
Α'ρε kon5, είπαμε να του τρώμε το δόλωμα, όχι να πιανόμαστε στο αγκίστρι!
-
παιδια μπορει καποιος να μας πει τη γνωμη του για τα fabia reflex και roomster?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι, δίκαιο έχεις. Διάβασα λάθος. Κι εγώ, όπως κι εσύ, δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο.Αναφερομουν στο GT Sport TSi 140 και στο GTi αλλα εδωσα εμφαση στο πρωτο μιας και ο χαρακτηρας του θεωρητικα ειναι λιγοτερο ηπιος απο του 'κακου' RS...Το μεγαλυτερο μειονεκτημα οδηγικα του RS για μενα ηταν το τιμονι του...Η διαδρομη προς σουνιο εχει πολλα S και εκει φαινετε ποσο αργο ειναι...Επισης η μεταφορα βαρους ηταν πολυ αισθητη, αν και ειχε αποδεκτες κλισεις. Το μπροστινο συστημα σε περιοριζει να πας αργα στο γκαζι ή να εισαι με μια ταχυτητα πανω. Γενικα ειναι πολυ υποστροφικο και δεν σου δινει την σιγουρια να πας με πολλα χιλιομετρα σε μια στροφη. Τωρα πια που εχει και προγραμμα/εξατμιση και τις λοιπες παπατζες (δυναμομετρημενο γυρω στα 280) απλα δεν οδειγειτε και ειναι σε αναζητηση μπροστινου συστηματος απο S3.
-
Αναφέρεσαι στο V RS να υποθέσω, έτσι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αναφέρεσαι στο V RS να υποθέσω, έτσι;Ναι στο V RS αναφερομαι το οποιο βεβαια για ολο τον κοσμο πλην του ελλαδισταν ειναι απλα το ΙΙ...Η αγορα εγινε Ιανουαριο του 2008
SKODA FORUM