-
Σας παρακαλώ μια βοήθεια, γιατί έχω πελαγώσει...
Ψάχνω για μεταχειρισμένο μέχρι 5000 ευρώ. Τα κριτήρια μου είναι τα εξής:- Αξιοπιστία
- Οικονομική συντήρηση-επισκευή
- Ταχύτητα
- Άνεση-χώρους αποσκευών
- Να είναι hatchback και όχι sedan
Αυτή είναι η σειρά προτεραιότητας και αν μπορούν να καλυφθούν όλα, ακόμα καλύτερα βέβαια.
Με βάση αυτά, κοίταξα αρχικά για Toyota Corolla 1.3 ~'99. Είναι και 1300, οπότε έχει και χαμηλό σήμα. Αυτό είναι στα 87bhp. Είδα όμως ότι οι τιμές τους είναι αρκετά ψηλά για αυτοκίνητο 10ετίας. Π.χ. με αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω ένα Ibiza του '04. Βέβαια πάμε στα 1400cc, που με το 1600 δεν έχει και μεγάλη διαφορά... Μήπως ένα Opel Astra; Θα μπορούσα ένα Punto, αλλά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε; Τι επιλογές έχω;
-
Ψάχνω για μεταχειρισμένο μέχρι 5000 ευρώ. Τα κριτήρια μου είναι τα εξής:- Αξιοπιστία
- Ταχύτητα
- Άνεση-χώρους αποσκευών
Αυτή είναι η σειρά προτεραιότητας και αν μπορούν να καλυφθούν όλα, ακόμα καλύτερα βέβαια.
Με βάση αυτά, κοίταξα αρχικά για Toyota Corolla 1.3 ~'99. Είναι και 1300, οπότε έχει και χαμηλό σήμα. Αυτό είναι στα 87bhp. Είδα όμως ότι οι τιμές τους είναι αρκετά ψηλά για αυτοκίνητο 10ετίας. Π.χ. με αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω ένα Ibiza του '04. Βέβαια πάμε στα 1400cc, που με το 1600 δεν έχει και μεγάλη διαφορά... Μήπως ένα Opel Astra; Θα μπορούσα ένα Punto, αλλά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε; Τι επιλογές έχω;
-
- Ταχύτητα
- Άνεση-χώρους αποσκευών
-
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν παίζει τόσο ρόλο το μοντέλο όσο το σε τί κατάσταση είναι το κάθε αυτοκίνητο.
Αν βρίσκεις Ιbiza του 04 σε καλή κατάσταση πάρε το!
Ένα Astra θα είναι λίγο πιο άνετο σε ταξίδι/χώρους.Θα έλεγα δες τί υπάρχει στα χρήματα που διαθέτεις σε 2-3 μοντέλα που σου αρέσουν (πχ Ibiza ή Astra που αναφέρεις, εγώ θα πρόσθετα και Focus 1,6 ή Stilo) και εν συνεχεία να δεις πολλά αυτοκίνητα και να κρίνεις κατά περίπτωση.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Βρήκα ένα καλό corolla '01 1.4 h/b στα 5500 ευρώ. Είναι καλή αγορά; Που μπορώ να βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο;
-
Πολύ ρευστή εποχή για να αγοράσει κάποιος μτχ. Νομίζω ότι την πρωτη προτεραιότητα έχει η κατάσταση και η συντήρηση που έχει δεχθεί το αυτοκίνητο (βάσει αποδείξεων, service book αλλά και της απτής κατάστασης του οχήματος). Γιατί ένα (σχολαστικά συντηρημένο) μοντέλο 7ετίας μπορεί να είναι σαν καινούργιο και άλλο (παραμελημένο) τριετίας να ειναι ρημάδι. Το δυστύχημα είναι ότι η 'αγορά' αποτιμά στην ίδια περίπου τιμή και τα καλομεταχειρισμένα και τα χάλια μαύρα...
-
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=263&article=6537 ειναι για το σενταν αλλα παιρνεις μια ιδεα!!! για αυτο το μοντελο λες???
-
H τιμή 5.500 αν το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση είναι ΟΚ.
Πρόσεξε και τα αναλώσιμα όπως δίσκους/τακάκια και αμορτισέρ, αν χρειάζονται αλλαγή να διαπραγματευτείς ανάλογη μείωση τιμής. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=263&article=6537 ειναι για το σενταν αλλα παιρνεις μια ιδεα!!! για αυτο το μοντελο λες???Ναι αυτό, σε 3πορτο.
H τιμή 5.500 αν το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση είναι ΟΚ.
Πρόσεξε και τα αναλώσιμα όπως δίσκους/τακάκια και αμορτισέρ, αν χρειάζονται αλλαγή να διαπραγματευτείς ανάλογη μείωση τιμής.Θα το πάω σε μηχανικό μου να δει τι χρειάζεται αλλαγή και αναλόγως θα πράξω. Πιστεύω τα 5500 είναι νορμάλ τιμή, αφού για τα μοντέλα του '99 μου ζητούσαν λίγο παρακάτω.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Βοήθεια για αγορά μεταχειρισμένου...