-
εξοπλισμός ασφαλείας είναι ... και καλό είναι να υπάρχει !!!!!
700€ .... εγώ μάλλον θα το έβαζα.
-
και μόνο το γεγονός ότι χρεώνεται έξτρα θα έπρεπε να σας προβληματίσει ως προς την αναγκαιότητα ή μη για τις εν λόγω εκδόσεις...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
εξοπλισμός ασφαλείας είναι ... και καλό είναι να υπάρχει !!!!!700€ .... εγώ μάλλον θα το έβαζα.
+1
Και νομίζω ότι από το 2010 και μετά θα είναι υποχρεωτικό να το βάζουν οι κατασκευαστές σε όλα τα αυτοκίνητα (ή κάνω λάθος;)
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
εξοπλισμός ασφαλείας είναι ... και καλό είναι να υπάρχει !!!!!
700€ .... εγώ μάλλον θα το έβαζα.
+1
Και νομίζω ότι από το 2010 και μετά θα είναι υποχρεωτικό να το βάζουν οι κατασκευαστές σε όλα τα αυτοκίνητα (ή κάνω λάθος;)
Λοιπον το ABS ως γνωστον ειναι υποχρεωτικο, και το ESP θα υσχησει απο το 2011!
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/90900.asp -
από τα best seller, νομίζω ότι και το golf δεν έχει standard το ESP. Πιστεύω ότι δεν το έχουν τοποθετήσει, για να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους τα εργοστάσια. Επίσης, πιο δυνατά μοντέλα, μάλλον το χρειάζονται περισσότερο ,αλλά όχι ότι είναι άχρηστος εξοπλισμός σε κάθε μοντέλο. Αν θυμάμαι καλά η ΕΕ από κάποια χρονιά και μετά θα το επιβάλει σε κάθε κατασκευαστή.
-
Σωστά...χεχε...έπεσα έξω ένα χρόνο!
Λοιπόν φίλε, ειδικά από εξοπλισμό ασφαλείας, πιστεύω πως ότι μπορείς να βάλεις επάνω καλό είναι! Όλα ξεκίνησαν κάποτε σαν... εξοπλισμός πολυτελείας (βλ. ABS,AIRBAGS κτλ) και τώρα έχουν γίνει αναντικατάστατο τμήμα της αυτοκίνησης... το ίδιο και με το ESP θα γίνει όπως και με άλλα συστήματα ασφαλείας που λίγο λίγο παρουσιάζονται...
Εγώ είμαι της γνώμης να το βάλεις... τόσα λεφτά δίνουμε στα αυτοκίνητα ακόμα και για 'άχρηστο εξοπλισμό' stereo,dvd,navigators δερμάτινα καθίσματα κτλ (μην βαράτε... έχω βάλει εισαγωγικά!)... 700 ευρώ για εξοπλισμό ασφαλείας θα σκεφτούμε; -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
και μόνο το γεγονός ότι χρεώνεται έξτρα θα έπρεπε να σας προβληματίσει ως προς την αναγκαιότητα ή μη για τις εν λόγω εκδόσεις...Καπότε και το ABS χρεώνονταν σε αυτή την κατηγορία και οι αερόσακοι και το 5τάχυτο κιβώτιο κτλ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
και μόνο το γεγονός ότι χρεώνεται έξτρα θα έπρεπε να σας προβληματίσει ως προς την αναγκαιότητα ή μη για τις εν λόγω εκδόσεις...
Καπότε και το ABS χρεώνονταν σε αυτή την κατηγορία και οι αερόσακοι και το 5τάχυτο κιβώτιο κτλ
+1 Αστοχο το επιχειρημα θα ελεγα!
-
πήγαινε οδήγα το auris και από τις πρώτες στροφές θα σου κοπεί η όρεξη για παιχνίδια... οπότε traction να'χαμε να λέγαμε...
-
O ανθρωπος δε το αγοραζει το αυτοκινητο για να παιζει με την προσφυση του κ να κανει παιχνιδια οπως αναφερεις. Απλα λεμε οτι ειναι ενα συστημα οτι μια στο τοσο μπορει να σου χρειαστει!
Δε το αγοραζει για να συμετεχει στο WRC !! -
-
και μόνο το γεγονός ότι χρεώνεται έξτρα θα έπρεπε να σας προβληματίσει ως προς την αναγκαιότητα ή μη για τις εν λόγω εκδόσεις...Έψαχνα και εγώ να βάλω λινκ σε ένα από τα βίντεο της Bosch αλλά και μόνο το γεγονός ότι χρησιμοποιείς αυτό το λογικό επιχείρημα με έβγαλε τελικά από τον κόπο
-
90 άλογα τροχό, 1500 κιλά φορτωμένο ----->> περιττό το traction (οδήγησέ το και πες μου μετά)
traction σε τέτοια αμάξια είναι ΠΕΡΙΤΤΟ αξεσουάρ... σα να βάζεις quaife σε μπροστοκίνητο με 100 άλογα
κακό δεν κάνει απλά δε χρειάζεται.. -
Και στο Τ5 των 230 αλογων το DSTC ηταν εξτρα.....
Τα 90 αλογα τροχο και τα 1500 κιλα θα κρατησουν το αυτοκινητο σε μια κλειστη στροφη με γλιτσα? -
90 άλογα τροχό, 1500 κιλά φορτωμένο ----->> περιττό το traction (οδήγησέ το και πες μου μετά)traction σε τέτοια αμάξια είναι ΠΕΡΙΤΤΟ αξεσουάρ... σα να βάζεις quaife σε μπροστοκίνητο με 100 άλογα
κακό δεν κάνει απλά δε χρειάζεται..Διάβασες το link που έβαλε ο johnkyr για το site της Bosch? Είδες κάποιο από τα βίντεο που υπάρχουν στο ίδιο site?
Το πιθανότερο είναι πως όχι διότι αν τα είχες δει θα είχες προσέξει ότι το κακό μπορεί να συμβεί και με ταχύτητες της τάξης των 80 με 100 χιλιομέτρων (ακόμα και μικρότερες σε περιπτώσεις απότομου ελιγμού, πάγου, γλίτσας), ταχύτητες δηλαδή που άνετα μπορεί να πιάσει και ένα αυτοκίνητο 'με 90 άλογα τροχό, 1500 κιλά φορτωμένο'.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο για να σου δώσω να καταλάβεις ότι το αν θα σου φύγει το αυτοκίνητο είναι θέμα ταχύτητας και όχι υποδύναμης ....
-
τα είδα τα βίντεο.. εσύ είδες ότι τραβήχτηκαν σε μια παγωμένη λίμνη στη Β. Σουηδία συνθήκες που δε συνηθίζονται στο 99.9% της ελληνικής επικράτειας? επίσης κατάλαβες ότι τα αυτοκίνητα φορούσαν studded λάστιχα που η αίσθησή τους δεν έχει καμιά σχέση με τα καλοκαιρινά λάστιχα που φοράμε και στις οποίες περιπτώσεις το traction είναι 1000 φορές πιο χρήσιμο απ'ότι στην ελλάδα?
τέλος σκέψου το λόγο που όλα αυτά τα συστήματα αναπτύχθηκαν στις σκανδιναβικές χώρες και όχι σε αυτοκινητιστικές μετροπόλεις... οι κλιματολογικές συνθήκες εκεί (πάγος, χιόνι, παγωμενή βροχή, λάσπη με permafrost) καθιστούν το TRACTION και το 4WD αναγκαίο για την απλή μετακίνηση των αυτοκινήτων...
-
τα είδα τα βίντεο.. εσύ είδες ότι τραβήχτηκαν σε μια παγωμένη λίμνη στη Β. Σουηδία συνθήκες που δε συνηθίζονται στο 99.9% της ελληνικής επικράτειας? επίσης κατάλαβες ότι τα αυτοκίνητα φορούσαν studded λάστιχα που η αίσθησή τους δεν έχει καμιά σχέση με τα καλοκαιρινά λάστιχα που φοράμε περιπτώσεις στις οποίες το traction είναι 1000 φορές πιο χρήσιμο απ'ότι στην ελλάδα?τέλος σκέψου για το λόγο που όλα αυτά τα συστήματα αναπτύχθηκαν στις σκανδιναβικές χώρες και όχι σε αυτοκινητιστικές μετροπόλεις... οι κλιματολογικές συνθήκες εκεί (πάγος, χιόνι, παγωμενή βροχή, λάσπη με permafrost) καθιστούν το TRACTION και το 4WD αναγκαίο για την απλή μετακίνηση των αυτοκινήτων...
οι δρομοι της ελλαδας προσομοιώνουν κατα 99.9% τις συνθήκες των σκανδιναβικών χωρων. ειδικα αν πιασει κανα ψιλοβροχο αποκτας αμεσα καμμια 50 αλογα παραπάνω...
περα απο την πλάκα. esp αν υπαρχει δυνατοτητα καλό ειναι να μπεί. ειδικα στην χωρα μας που δεν ειναι τυχαιο το λαδι, τα χαλικια, τα νερα και οτιδηποτε αλλο που μπορει να βρεις σε μια στροφη επάνω. ειναι εξοπλισμος ασφαλειας οσα αλογα και να εχεις. θα χρειαστει μια φορα και αυτη την φορα θα το βγαλει τα λεφτα του. οπως και το abs και οι αεροσακοι και οτιδηποτε εχει σχεση με την ασφαλεια μας. δεν ζουμε σε καμμια σοβαρη χωρα που το επιπεδο προσφυσης ειναι σε αλλο επιπεδο -
τα είδα τα βίντεο.. εσύ είδες ότι τραβήχτηκαν σε μια παγωμένη λίμνη στη Β. Σουηδία συνθήκες που δε συνηθίζονται στο 99.9% της ελληνικής επικράτειας? επίσης κατάλαβες ότι τα αυτοκίνητα φορούσαν studded λάστιχα που η αίσθησή τους δεν έχει καμιά σχέση με τα καλοκαιρινά λάστιχα που φοράμε και στις οποίες περιπτώσεις το traction είναι 1000 φορές πιο χρήσιμο απ'ότι στην ελλάδα?τέλος σκέψου το λόγο που όλα αυτά τα συστήματα αναπτύχθηκαν στις σκανδιναβικές χώρες και όχι σε αυτοκινητιστικές μετροπόλεις... οι κλιματολογικές συνθήκες εκεί (πάγος, χιόνι, παγωμενή βροχή, λάσπη με permafrost) καθιστούν το TRACTION και το 4WD αναγκαίο για την απλή μετακίνηση των αυτοκινήτων...
Δεν αναφερόμουν σε αυτό το βίντεο αλλά σε αυτά
http://www.bosch-esperience.co.uk/uk/la ... tions.html
αν και πιστεύω ότι όσα και να δεις είναι πολύ δύσνόητο τελικά το 'είναι θέμα ταχύτητας και όχι υποδύναμης' αν δεν είσαι διατεθειμένος να εξετάσεις την πιθανότητα να κάνεις λάθος
-
μα τι σχεση εχουν τα αλογα με το συστημα ευσταθειας!!!
τι σχεση εχει η ποιοτητα της ασφαλτου εκει με την δικη μας!!!
φυσικα και ειναι απαραιτητο και για αυτοκινητα 60 αλογων!!!!
αν ειναι τοτε σε αυτοκινητα με λιγα αλογα και κυβικα να μην βαζουν abs μιας και κινουνται μεσα στην πολη και δεν το πολυ-χρειαζονται!!!
χρειαζομαστε αυτα τα συστηματα οχι για να μην τσιριζει το αυτοκινητο στο φαναρι αλλα για το οταν θα κανεις αποτομη αλλαγη φορτιου και κατω οπως παντα η ασφαλτος να εχει μηδενικη προσφυση!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=h4C2FE8GZH4
Youtube Video -
τι να το κάνει το ESP το 1300άρι auris?ειναι ετσι στημενο το αυτοκινητο που χανει προσφυση ο πισω αξονας για πλακα και με σχετικα αποτομο τροπο....
αλλα απο την αλλη 700 ευρω που ζητανε μαλλον ειναι πολλα..... μηπως ειναι πακετο με κατι αλλο???
ASTRA 1.4 VS AURIS 1.33 D VVTI