-
το καινουργιο to 2010 θα ερθει?
-
δε θυμάμαι πότε ακριβώς, το σίγουρο είναι ότι όπου' ναι αλλάζει. Δίκιο έχεις.
Ας ελπίσουμε να μην ακολουθήσει τη μοίρα του Ιμπρέζα γιατί από τα περίπου ...10 που κυκλοφορούν , δε θα κυκλοφορεί κανένα.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
δε θυμάμαι πότε ακριβώς, το σίγουρο είναι ότι όπου' ναι αλλάζει. Δίκιο έχεις.Ας ελπίσουμε να μην ακολουθήσει τη μοίρα του Ιμπρέζα γιατί από τα περίπου ...10 που κυκλοφορούν , δε θα κυκλοφορεί κανένα.
εμενα γιατι μ αρεσει???? το impreza βεβαια σαν παλιο huyndai ειναι αλλα μονο που ξερω την ακαμψια και οτι κρυβει μεσα του τοτε καθολου huyndai δεν ειναι!!!
http://www.netcarshow.com/subaru/2010-legacy/
δεν βαζω φωτο μην σκασει μουρη καμια corvetta και ψαχνομαστε!!!
ωραιο εσωτερικο και πολυ καλα τεχνικα χαρακτηριστηκα!!!! -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
δε θυμάμαι πότε ακριβώς, το σίγουρο είναι ότι όπου' ναι αλλάζει. Δίκιο έχεις.
Ας ελπίσουμε να μην ακολουθήσει τη μοίρα του Ιμπρέζα γιατί από τα περίπου ...10 που κυκλοφορούν , δε θα κυκλοφορεί κανένα.
εμενα γιατι μ αρεσει???? το impreza βεβαια σαν παλιο huyndai ειναι αλλα μονο που ξερω την ακαμψια και οτι κρυβει μεσα του τοτε καθολου huyndai δεν ειναι!!!
http://www.netcarshow.com/subaru/2010-legacy/
δεν βαζω φωτο μην σκασει μουρη καμια corvetta και ψαχνομαστε!!!
ωραιο εσωτερικο και πολυ καλα τεχνικα χαρακτηριστηκα!!!!δεν τις είχα υπόψη μου τις φωτό. Κι εμένα μου αρέσει και μάλιστα πολύ μέσα-έξω. Δείχνει πιο στιβαρό , πιο κακό και πιο πολυτελές. Οκ, έχω ένα θεματάκι που έχει να κάνει με τα εμπρός φωτιστικά σώματα που σε λίγο θα τα φτάσουν μέχρι την μπροστινή κολόνα!! Όχι μόνο η Subaru αλλά και άλλοι κατασκευαστές .
Ωραίο είναι
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Όχι, μια χαρά τα λες. Απλώς αυτό που λένε τα χαρτιά , δε 'βγαίνει' στο δρόμο.Τε σπα, άσε εμένα και ρώτα το Σπύρο που έχει οδηγήσει μερικές δεκάδες αυτοκίνητα και το είχε και πολύ καιρό.
δε βγαζει ο 2.0 Τfsi αυτα που λεει στο δρομο και τα βγαζει η subaru?
για ριξε μια ματια στις δυναμομετρησεις...Δεν είπα οτι είναι άχρηστη... αντιθέτως.
..........................
Γιατί με αυτή τη λογική, η πίσω κίνηση είναι απλά... επικίνδυνη.φιλε μορφεα λεμε το ιδιο πραγμα με αλλα λογια..
απλα εγω πιστευω οτι η 4κινηση κανοντας πιο ευκολη και φιλικη την οδηγηση συμβαλλει στην (ενεργητικη) ασφαλεια
φυσικα και δεν αυξανεται η προσφυση σου(τα λαστιχα ειναι δεδομενα), ομως δεν χανεις προσφυση σπιναροντας.
επισης εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις κινηση σε τροχους που διαφορετικα απλα θα γυρνουσαν.μου χει τυχεια αρκετες φορες σε βροχη να νιωσω οτι η ροπη εχει παει πισω, αλλιως θα ειχα πεταξει μουτρα..
δεν ενιωσα οτι θα εφευγα σε πεζοδρομιο γιατι πιστευω οτι κατε τετοια μπρορω να τα αντιμετωπισω ομως, βοηθησε.ακομα και σε παγο να πατανε οι εμπρος τροχοι, οι πισω με βοηθουν να ξεκινω δινοντας νορμαλ γκαζι χωρις να σπιναρω
δε σου λεω οτι οταν χιονιζει ή βρεχει κι εχει γλιτσα θα πηγαινεις γ@μιωντας με 4κινητο, απλα θα πηγαινεις σα να μη τρεχει και τιποτα, αναγνωριζοντας ομως οτι οι συνθηκες θετουν καποια ορια
η πισω κινηση παντως για καποιους ειναι οντως επικινδυνη.
σκεψου τα πρωτα s2000 χωρις esp εκει θες χερια τελεια και παυλα.αν δε τα χεις ειτε θα σου συμβουν ασχημα πραγματα (υπερεκτιμοντας τις ικανοτητες σου), ειτε δε θα μπορεσεις ποτε σου να χαρεις το αυτοκινητο σου..
δε λεω καν να το χαρεις οπως πρεπει! λεω να μην το χαρεις καθολου, εκτος απο απο κανα φαναρι -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Όχι, μια χαρά τα λες. Απλώς αυτό που λένε τα χαρτιά , δε 'βγαίνει' στο δρόμο.
Τε σπα, άσε εμένα και ρώτα το Σπύρο που έχει οδηγήσει μερικές δεκάδες αυτοκίνητα και το είχε και πολύ καιρό.
δε βγαζει ο 2.0 Τfsi αυτα που λεει στο δρομο και τα βγαζει η subaru?
για ριξε μια ματια στις δυναμομετρησεις...Ρίξε κι εσύ μια ματιά σε αυτά που γράφω, ελληνικά -θεωρώ ότι -ξέρεις.
Αν θεωρείς ότι ένας οικογενειάρχης που θέλει να κινηθεί σβέλτα , όπως τουλάχιστο περιέγραψε ο φίλος πιο πάνω , πρέπει να καταλήξει σε ένα αυτοκίνητο που κάνει 40+ χιλιάρικα και έχει το... cruise control στα έξτρα για να έχει 211 άλογα και 6,5 στα φανάρια μαζί με καμια 250άρα τελική , πάω πάσο.
-
ενταξει δε διαβασα σωστα λαθος μου..μπερδευτηκα με τα χαρτια και το δρομο
το οτι ενας οικογενειαρχης δε χρειαζεται 211 αλογα ειναι φυσικα αληθεια.και ενα 1.8Τ για του περισσοτερους ειναι παραπανω απο αρκετο.
αμα καποιος ομως θελει να παρει και 500 αλογα εγω θα του το χαλασω
αν θελει παντως 4κινηση και μαλιστα torsen τα 200 ειναι καλυτερα απο τα 160.
απο κει και περα αν δε θελει τοσα αλογα δε χρειαζεται να τα χρησιμοποιησει, καλο ειναι να τα χει ομως (αφου εχει το απαραιτητο χρημα και εχουν πεσει και οι τιμες) για καμια προσπεραση ή για να κανει καμια φορα τη πλακα του.
μου αρεσει παντως που σε πειραξε οτι δεν εχει στανταρ cruise control εδω ουτε χειριστηρια ραδιο/cd στο τιμονι δε θα εχει!!!
(ουτε γω εχω στο δικο μου )Δεν το ξερεις το φαινομενο να αγοραζεις RS4 με 100+ χιλιαρικα και να σου χρεωνουν εξτρα τα ηλεκτρικα παραθυρα?
αλλιως οι πισω μανιβελα -
Δε με πείραξε τίποτα. Απλώς μου φάνηκε παράξενο που ένα αυτοκίνητο με πάνω από 40 χιλιάρικα δεν το έχει στο βασικό εξοπλισμό. Είναι ένα 'συν' διότι σου κάνει αρκετή οικονομία στο καύσιμο, στις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει στους 'δρόμους' μας.
-
Το SUBARU πραγματι ανανεωνει τι υπαρχον μοντελο,γι'αυτο δινει το υπαρχον μοντελο στα 24,5κ,τιμη τουλαχιστον δελεαστικη.....επειδη διαβασα πολλα για torsen και haldex,ποιος μπορει να εξηγησει την σημαντικη διαφορα που εχουν αυτα τα 2 συστηματα,και ποιο υπερεχει?οσο για την ελλειψη ηλεκτρικων ευκολιων οπως ηλ.παραθυρα σε αμαξια τετοιου κοστους,ελεος δλδ...ποσα πρεπει να δωσουμε για να εχουμε πλεον τα απαραιτητα?
-
θα πληρώσεις όσα είσαι διατεθειμένος να φύγουν από την τσέπη σου για να 'γίνεις' premium !!!!
βλέπεις μια λογική τιμή .. μπαίνεις μέσα .... και με τα βασικά extra που έχεις βάλει, φεύγεις με +10Κ χαλαρά ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
θα πληρώσεις όσα είσαι διατεθειμένος να φύγουν από την τσέπη σου για να 'γίνεις' premium !!!!βλέπεις μια λογική τιμή .. μπαίνεις μέσα .... και με τα βασικά extra που έχεις βάλει, φεύγεις με +10Κ χαλαρά ....
Πολυ σωστα τα λες,αλλα δεν ειναι δικο μου πορτοφολι,αλλος πληρωνει,αλλα ειναι ικανοι 165hp να κινησουν τετοιο κορμι?πιθανοτατα ναι,γιατι η SUBARU δεν ειναι χτεσινη στην 4κινηση...αλλα λιγο γκαζι ακομα κανει κακο?το θεμα οτι θα παρεις ενα αμαξι που αποσυρεται,και σε ενα χρονο απο τωρα θα ειναι ηδη παλιο δεν μετραει?
-
για όλα τα αμάξια υπάρχουν αγοραστές στην κατάλληλη τιμή.
Τα αυτοκίνητα, πέραν της μετακίνησης, είναι προϊόντα που προσφέρουν ικανοποίηση στον κάτοχο τους.
άλλος ικανοποιήται... αισθανόμενος ότι κατέχει το πιογρήγορο
πολυτελές
τεχνολογικά άρτιο
αξιόπιστο
value for money
κτλ ....κάπου εκεί βάζεις και το ταβάνι στην τιμή και κάνεις την επιλογή σου ....
το ότι το suraru θα είναι παλιό μετράει .... αλλά θα έχεις πληρώσει 24.500€ και όχι 35.000+ που κάνει το audi, το οποίο μπορεί βέβαια να είναι πιο γρήγορο ....
Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή, είναι και ο χρόνος που σκέφτεσαι να κρατήσεις το νέο του όχημα .... αν θα το κρατήσεις 2-3 χρόνια, πρέπει να είναι εμπορικό .... όχι για να πετύχεις καλύτερη τιμή (αυτή την έχεις πληρώσει από την αρχή, για τα πιο εμπορικά), αλλά για να καταφέρεις να το πουλήσεις μόνος σου και να μην στο πάρει πίσω για ένα κομμάτι ψωμί η αντιπροσωπία (αν στο παίρνει).
στο δικό μου παράδειγμα ..... πρώην κάτοχος 106 Rallye, αποφάσισα ότι έπρεπε να το δώσω μιας και σε λίγο δεν θα χωρούσε μέσα η οικογένεια μου και μιας η παθητική του ασφάλεια ήταν για κλάματα. Κάνοντας την αγορά, πριν από τις μειώσεις των τιμών, αποφάσισα πως δεν ήθελα να δανειστώ ή μείνω ταπί για την αγορά αυτοκινήτου .... οπότε με τις δικές μου προτεραιότητες και την μείωση που έπαιζε εκείνη την εποχή στο V50 -3.500€, πήρα ένα V50 1.8 Sum, στα 27.000€ (τώρα θα έχει πέσει κι άλλο). Σήμερα μάλλον δεν θα το ξαναέπερνα .... θα επέλεγα ένα Α4 1,8 station ή ένα V50 T5 και αν με βάραγε η τσιγκουνιά μου ένα honda jazz 1,4 Εχ:ysterical:
μετράς τα κουκιά και τα θέλω σου και επιλέγεις !!!
-
Ασχετο,γενικα σαν θεωρια πιστευω πως ειναι σωστο το για να αγορασεις ενα αυτοκινητο πρεπει να εχεις αποταμιευμένα σχεδον τα διπλα,γιατι μοδα εχουν γινει πια οι κατασχεσεις: !!! θελεις αυτοκινητο 15-18.000 ευρω καλο ειναι να εχεις καμια 30.000 εύκαιρα η δυνατοτητα για ευκολη αποταμιευση 30.000!!1 αυτο το να παίρνουμε αυτοκινητο στο οριο των οικονομικων μας αντοχών ειναι γελοίο!! βλεπω αυτοκινηταρες με τυπους που μενουν σε ενα 50αρη διαμέρισμά και μονη τους ασχολια η εικονα τους μεσα στο αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πέτα έξω το saab και βάλε στη θέση του insignia 2.0T με 4x4
τώρα έχεις πραγματικό δίλημμα,με σχεδόν 10κ διαφορά τιμής.Κράτα και το Saab βάλε και το ISIGNIA.
Πάρε προσφορές και διάλεξε.Η μόνη σκέψη είναι αν δεν απασχολεί η διαφορά ποιότητας και συναρμολόγησης (δέν είναι τεράστια ,αλλά υπάρχει) τότε τα 10 + χιλιάρικα είναι μια χαρά για να τα αφήσεις στην τσέπη.
Αυτό με την μεταπώληση είναι ΜΥΘΟΣ για όλα τα μοντέλα.
Μην Ψωνήσεις Μεταπώληση αλλα ΑΥΤ/ΤΟ. -
μύθος δεν είναι ....
απλά τις περισσότερες φορές την έχεις αγοράσει extra μαζί με την υψηλή αρχική τιμή πώλησης.εξαίρεση ίσως αποτελούν παλιά sport αυτοκίνητα, που λόγω ζήτησης, κρατάνε ψηλή τιμή .... πχ
civic VTI, 106 Rallye, κτλ ... -
εγώ βλέπω ταχύτατη σύγκλιση στις τιμές των μτχ εντός και εκτός συνόρων, που σημαίνει λόγω υψηλότερης τιμής αγοράς, μεγαλύτερο ρυθμό απαξίωσης και απο τις χώρες τις ΕΕ.
οπότε όντως η μεταπώληση είναι σχεδόν αμελητέος παράγοντας κατά την αγορά(ή τουλάχισοτν θα έπρεπε να είναι) -
Ετσι είναι όπως τα λές .
Γιαυτό επιμένω στον μύθο . Υπήρχε και πέρασε, μάλλον ανεπιστρεπτεί.
Εχουμε αλλάξει μπόλικα αυτ/τα . Σε όλα δώθηκε κανονική για εμένα τιμή , άσχετα με την μάρκα. -
Ο χρήστης mixalisnaf έγραψε:
Το SUBARU πραγματι ανανεωνει τι υπαρχον μοντελο,γι'αυτο δινει το υπαρχον μοντελο στα 24,5κ,τιμη τουλαχιστον δελεαστικη.....**επειδη διαβασα πολλα για torsen και haldex,ποιος μπορει να εξηγησει την σημαντικη διαφορα που εχουν αυτα τα 2 συστηματα,και ποιο υπερεχει?**οσο για την ελλειψη ηλεκτρικων ευκολιων οπως ηλ.παραθυρα σε αμαξια τετοιου κοστους,ελεος δλδ...ποσα πρεπει να δωσουμε για να εχουμε πλεον τα απαραιτητα?Υπάρχει τέτοιο thread στα 'Τεχνικά Θέματα' και μάλιστα πολύ αναλυτικό. Κάνε μια αναζήτηση.
-
Ο χρήστης mixalisnaf έγραψε:
Ειναι θεμα ''κολακειας'' οδηγου η θεμα ασφαλειας?για μενα το 2ο....οικογενειαρχης ανθρωπος ειναι με μετακινησεις ελεω δουλειας,θελει απλα να κινειται σβελτα σε ταξιδια με ασφαλεια.
Δεν υπάρχει θέμα μεγαλύτερης ασφάλειας στα τετρακίνητα και απορώ που αρκετοί πιστεύουν κάτι τέτοιο.
Όταν ένα αυτοκίνητο χρειαστεί να δείξει την ενεργητική του ασφάλεια (απότομο φρενάριμα, απότομη αλλαγή πορείας κλπ) οι νόμοι της φυσικής είναι οι ίδιοι.Φιλε μου αν μπορεις να μου εξηγησεις τοτε,γιατι να παραγονται αυτοκινητα σενταν 4χ4?δλδ με ενα απλο δικινητο δεν υπαρχει καμι διαφορα?φιλικα παντα ετσι?σας αφηνω για λιγο γιατι ειναι ετοιμο και το αρνι....
Αν ήταν έτσι τα σούπερκαρς θα ήταν όλα τετρακίνητα. Τα μισά είναι όμως, τα άλλα μισά όχι! Τα τετρακίνητα είναι πιο εύκολα ως ένα σημείο και μετά είναι απρόβλεπτα εντελώς! Όταν χαθεί το τετρακίνητο δεν ξέρεις αν θα χάσει κώλο, μούρη ή τα τέσσερα! Εγώ προσωπικά δεν τα γουστάρω, αλλά αυτό είναι θέμα προτίμησης. Και τα λέω μετά από χρόνια με τετρακίνητο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειναι θεμα ''κολακειας'' οδηγου η θεμα ασφαλειας?για μενα το 2ο....οικογενειαρχης ανθρωπος ειναι με μετακινησεις ελεω δουλειας,θελει απλα να κινειται σβελτα σε ταξιδια με ασφαλεια.
Δεν υπάρχει θέμα μεγαλύτερης ασφάλειας στα τετρακίνητα και απορώ που αρκετοί πιστεύουν κάτι τέτοιο.
Όταν ένα αυτοκίνητο χρειαστεί να δείξει την ενεργητική του ασφάλεια (απότομο φρενάριμα, απότομη αλλαγή πορείας κλπ) οι νόμοι της φυσικής είναι οι ίδιοι.Φιλε μου αν μπορεις να μου εξηγησεις τοτε,γιατι να παραγονται αυτοκινητα σενταν 4χ4?δλδ με ενα απλο δικινητο δεν υπαρχει καμι διαφορα?φιλικα παντα ετσι?σας αφηνω για λιγο γιατι ειναι ετοιμο και το αρνι....
Αν ήταν έτσι τα σούπερκαρς θα ήταν όλα τετρακίνητα. Τα μισά είναι όμως, τα άλλα μισά όχι! Τα τετρακίνητα είναι πιο εύκολα ως ένα σημείο και μετά είναι απρόβλεπτα εντελώς! Όταν χαθεί το τετρακίνητο δεν ξέρεις αν θα χάσει κώλο, μούρη ή τα τέσσερα! Εγώ προσωπικά δεν τα γουστάρω, αλλά αυτό είναι θέμα προτίμησης. Και τα λέω μετά από χρόνια με τετρακίνητο...
AUDI vs SAAB