-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ο έχων κυβικά >1928 πληρώνει, και πολύ δυσανάλογα με το πόσο ρυπαίνει ...Ναι, αυτο προκυπτει απο την αδυναμια τους (λογω ανικανοτητας aλλα και για πρακτικους λογους) να βαλουν στην εξισωση την αξια και το μεγεθος. Οποτε λενε, χοντρικα, οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των διλιτρων ειναι μεγαλου μεγεθους και σεβαστης αξιας
Τα υπολοιπα που κανανε (εστω με χοντραδες, οπως πχ το πιθανο euro4 του... 2004) εχουν μια λογικη, οπως και η σχετικα αξιολογη επιδοτηση αποσυρσης.
Ξαναλεω: απο αυτους τα περιμενα χειροτερα. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ρε φίλε... εδώ πληρωνουμε 150 επειδή ειναι 2000 κυβικά....Για 150 ευρώ θα αλλάξεις αμάξι αμα δεν έχει πρόβλημα
δλδ ποσο πληρωνει το διλιτρο τελικα.
-
,,,,,,,,,,,,,,,
Στο limit-up +20% βρίσκεται η μετοχή της ομίλου Σφακιανάκης, μετά τα 'περιβαλλοντικά' μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και οφελούν την αγορά αυτοκινήτου, βασικότερος εκπρόσωπος της οποίας είναι ο προαναφερόμενος όμιλος.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
-
Μα μόνο το Άλτο και το Σπλας είναι κάτω από 140 το διοξείδιο για να ωφελούνται με ελεύθερο δακτύλιο.
Σιγά τις πωλήσεις που θα κάνει, υπάρχουν άλλοι καλύτεροι. -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Η απίστευτη προχειρότητα και ξεφτίλα τους.
Οι ημερομηνίες που βάλανε (1.1.2000 = Euro III και 1.1.2005 Euro IV) ήταν οι καταληκτικές για την εφαρμογή των στάνταρ αυτών για τους ρύπους. Ομως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν περίμεναν την τελευταία στιγμή και είχαν εφαρμόσει την αντίστοιχη νέα (τότε) προδιαγραφή κανά χρόνο νωρίτερα.
Δηλ. είναι πιθανόν το όχημά σας πχ. του 2004 να είναι μια χαρά** Euro ΙV** και παρά ταύτα να επιβαρύνεται με τέλη +50 ευρώ ενώ ανήκει στην 'απαλλασσόμενη κατηγορία'.
Βλέπω να πέφτουν βροχή οι προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια λόγω παραβίασης της αρχής της ίσης μεταχείρισης και να δικαιώνεται πολύς κόσμος.Αυτό είναι η μεγαλύτερη αδικία στο νομοσχέδιο και πιστεύω ότι δεν θα περάσει έτσι.
-
Ο ΣΦΑΚ ειναι μεγαλοdealer και σε πολλες αλλες λαϊκές μαρκες οπως η Ford κι η Opel οποτε θα βγαλει πολλα κι απο εκει.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αυτό είναι η μεγαλύτερη αδικία στο νομοσχέδιο και πιστεύω ότι δεν θα περάσει έτσι.
Γιατί δεν θα περάσει έτσι ???
ΟΛΑ τα έχουμε κάνει γαργάρα, έξτα φόρους εισοδήματος , εξτρα εισφορές για τέλη, έξτρα ΕΤΑΚ...
ΌΛΑΝα θυμίσω οτι η επανάσταση το 1821 ξεκίνησε όταν οι Οθωμανοί έβαλαν φόρο 10% (την δεκάτη) και εξερθήκαμε....
-
μια χαρά ειναι τα μέτρα δηλαδή ....
θα τα φάμε...
μόνο το 150 αρι στα δίλιτρα μας έμεινε.... Σε λίγο ο Παππούς θα πληρώνει τα ίδια με την νεα cayenne... που ειναι leasing -
ποιο 150αρι ρε παιδια;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
έχω ένα αμάξι 18 ετών που μέχρι τώρα το πήγαινα για service στην ΕΤΕΑ Θεσσαλονίκης και όλα είναι μαμά πάνω του. Δεν το κυκλοφορώ εδώ και 1 χρόνο περίπου, όμως πλήρωνα κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.
Για να μην πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για αυτό πρέπει να παραδόσω πινακίδες? ΑΝ τις παραδόσω, κατόπιν δεν δικαιούμαι να ξαναβγάλω νέες? Μετά γίνεται μόνο Φιλπα (στα πόσα χρόνια)?danke alle zusammen!
Αν κάνεις οριστική διαγραφή, στο τμήμα συγκοινωνιών, μάλλον θα σου ζητήσουν να το στείλεις για ανακύκλωση, εκτός κι αν είσαι σε νομό που δεν ισχύει ακόμα το μέτρο της υποχρεωτικής παράδοσης σε εταιρεία ανακύκλωσης, και πινακίδες κανονικές ΔΕΝ ξαναβγάζεις.
Αλλιώς, τις πινακίδες παραμάσχαλα και στην αρμόδια ΔΟΥ για προσωρινή κατάθεση. Με το συγκοινωνιών δεν ασχολείσαι (εκτός κι αν χρειάζεται να κοινοποιήσεις την προσωρινή κατάθεση). Όταν είναι να τις ξαναπάρεις πίσω, απλά πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας εκείνης της χρονιάς. π.χ. τις δίνεις φέτος για να το ξανακυκλοφορήσεις το 2011, δεν θα πληρώσεις τέλη για το 2010. Αλλά αν τις δώσεις τώρα για να τις πάρεις μέσα 2011, δεν γλιτώνεις τίποτα. Μάλλον μόνο την ασφάλεια για αυτό το διάστημα. Και οτι δεν θα χρειαστεί να τα πληρώσεις από τον Δεκέμβριο.
-
Μέχρι τώρα, μαζί με εμένα, είχα βάλει και την οικογένεια -εδώ και πολύυυ καιρό- να ανακυκλώνει, καθώς οι ειδικοί κάδοι είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι μας και ήταν πολύ εύκολο να ανακυκλώνεις σχεδόν τα πάντα(εκτός χρησιμοποιημένων χαρτιών και φαγητού). Δεν το έκανα γιατί είμαι χαζοβιόλης-παρανοϊκός οικολόγος(σαν κάτι απίθανους που μας δείχνει η τιβι), αλλά γιατί μπορούσα και εγώ να συμβάλλω χωρίς να μου κοστίζει τίποτα. (το περιβάλλον λίγο επωφελείται από εμάς, έτσι και αλλιώς: είναι ΠΟΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ αυτά που πρέπει να κάνουν όλα τα κράτη για κάτι ουσιαστικό, να μην πω για τα αυτονόητα, φορτηγά και βιομηχανίες....)
Λοιπόν... από τώρα και πέρα σταματώ: απαιτώ και θέλω το μερίδιό μου από την ανακύκλωση που κάνω, όχι όλο το 100% να το καρπώνεται ο κάθε δήμος και το κράτος που πουλάνε τα υλικά προς ανακύκλωση, γιατί μιλάμε για πολύ επικερδή επιχείρηση όλοι οι τόνοι αλουμινίου, χαρτιού και πλαστικού.
Θέλεις φίλε να πληρώνω 'πράσινους' φόρους; Δώσε μου το μερίδιό μου για την ανακύκλωση που κάνω με την κατανάλωσή μου(που έχω πληρώσει ΦΠΑ για την αγορά των προϊόντων, υπερτιμολόγηση επειδή ζω στο Ελλάντα, κ.,λ.π.).
Αλλιώς, ΜΗΝ απαιτείς να πληρώνω πράσινους φόρους, ΕΚΤΟΣ αν μου κάνεις το μισθό ίδιο με το δικό σου. Ναι, μην γελάς, ίδιο. Δεν είναι όλες οι δουλειές γραφείου να κάθεσαι, αλλά οι ελεύθεροι συνεχώς γυρνάνε, κουβαλάνε πράγματα της εταιρέιας πολλές φορές με τα δικά τους τουτού, πάνε σε ραντεβού στου διαόλου τη μάνα επειδή εκεί θέλει ο πελάτης(και φυαικά.... ΔΕΝ βολεύουν τα ΜΜΕ-ούτε καν... υπάρχουν, τι να λέμε τώρα, τα πάντα όλα-, για να προλάβω τους εξυπνάκηδες...)
Αλλιώς, αντε και...Από πείσμα και μόνο, θα κρατήσω το σαπάκι, ας δίνω και κάτι παραπάνω, καινούργιο δεν θα πάρω, αρκεί να ενοχλώ τους καινούργιους αυτοκινητάδες που με βλέπουν και κυκλοφορώ με το σαπάκι μου δίπλα στο μουράτο δικό τους, χαλάω την αισθητική του χώρου, ρυπαίνω περισσότερο, κ.λ.π...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγω πιστέυω ότι την έλυσαν σχετικά καλά την εξίσωση και προς το δίκαιο.
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που χτυπιούνται άδικα.Όπως π.χ. οι μερικές δεκάδες χιλιάδες *ηλίθιοι *με τα 1400άρια του 2004, που στο εξής θα πληρώνουν αρκετά παραπάνω από τους 'τυχερούληδες' με τα 1600άρια και 1800άρια του 2005 ενώ θα ρυπαίνουν σαφώς λιγότερο ανά χλμ... Collateral damage, ε?...
Πρέπει να έκανε γερή μπάζα ο Σουφλιάς, o οποίος άλλωστε φημίζεται... Άντε να χτίσει μερικά ακόμα αυθαίρετα για να ξεπλύνει τα βρώμικα.
Δεν έχω καταλάβει πώς μπορεί να βάζει μέτρα σύμφωνα με την ημερομηνία άδειας κυκλοφορίας, αφού ένα αμάξι μπορεί να έχει βγει στην παραγωγή αρκετά χρόνια πριν οπότε να είναι παλαιότερο. Τι πρόβλημα έχει να το πάει με τους ρύπους, αφού αυτό είναι το ζητούμενο;;; Σαφέστατα έπεσε δάκτυλος του ΣΕΑΑ, και μάλιστα απροκάλυπτα.
-
ενα διλιτρο με τα καινουρια μετρα ποσο θα πληρωνει τελικα.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Όταν είναι να τις ξαναπάρεις πίσω, απλά πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας εκείνης της χρονιάς. π.χ. τις δίνεις φέτος για να το ξανακυκλοφορήσεις το 2011, δεν θα πληρώσεις τέλη για το 2010. Αλλά αν τις δώσεις τώρα για να τις πάρεις μέσα 2011, δεν γλιτώνεις τίποτα.Αν κάποια χρονιά ΟΛΟΚΛΗΡΗ δεν τις χρειάζεται τις πινακίδες του, τα τέλη για εκείνη τη χρονιά δεν τα πληρώνει (μάλλον το τελευταίο '2011' που έγραψες πρέπει να είναι '2010').
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μα μόνο το Άλτο και το Σπλας είναι κάτω από 140 το διοξείδιο για να ωφελούνται με ελεύθερο δακτύλιο.
Σιγά τις πωλήσεις που θα κάνει, υπάρχουν άλλοι καλύτεροι.Είναι ΠΟΛΛΑ περισσότερα από αυτά τα δύο (μην αναφερθώ δε στο πόσα είναι πετρελαιοκίνητα ...).
Το πρόβλημα (κυκλοφοριακό, περιβαλλοντολογικό) που θα προκύψει, όταν ΟΛΑ τα ' -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ενα διλιτρο με τα καινουρια μετρα ποσο θα πληρωνει τελικα.Για το 206 μου, αν το είχα πάρει 2 μήνες νωρίτερα, θα μου ζητούσαν να πληρώσω τουλάχιστον 646 ευρώ
(446 'επειδή έχει τεράααααστιο μοτέρ' + 50 'επειδή θα ήταν λιγότερο πράσινο απ' όσο είναι τώρα, που η άδεια έχει βγει 2/2005' + 150 'επειδή για να έχω τέτοια αμαξάρα προφανώς είμαι πλούσιος'). -
O σύνδεσμος εμπόρων λέει βρήκε το μέτρο πολύ θετικό. Αυτοί δεν έχουν ιδέα,
Κούνια που τους κούναγε. Ότι έχουν στοκ στις μάντρες γράσο και εκεί που ξέρουν, Να κλείσουν όλοι γιατί στη τελική one man show είναι όλες οι μάντρες, ούτε κόσμο ταΐζουν ούτε τπτ.Το 150€ εφ’απαξ για 1929cc+ το πέρασαν στη ζούλα μόνιμο. Τα τέλη κυκλοφορίας για το διλιτρο δε λεει ότι είναι 578€ αλλά είναι 428 απλά χρωστάς και αλλά 150 έτσι για το χαβαλέ.
Ο Σουφλιας ξερει ότι ο κοσμάκης έχει ένα αμαξάκι 1400-1600cc το οποίο το έχει πάρει με δόσεις και μάλλον το χρωστάει ακόμα. Το αμαξάκι έχει απαξιωθεί τόσο πολύ, δε πιάνει μια και κανείς δεν έχει να βάλει αλλά 15Κ να το ανανεώσει. Οπότε τα +50-150€ θα τα πληρώνει μια ζωή και θα χορεύει στο ταψί.
Ζήτω τα αλαβάνια που ασπάζονται το δόγμα ´There is no replacement for displacement´
Ζήτω το 200 κομπρεσορ το αμάξι του λαού
Να βρούμε λύση για offshore αμεσα
Θέλω πινακίδα Liberia ή Μarshal Islands -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ποιο 150αρι ρε παιδια;δεν είπε ότι πάνω από 1929 να πληρώσουμε φόρο?
-
Παντως στις ειδησεις που ειδα λιγο το μετρο το 'πλασαρουν' ως κινητρα για το κοσμο να αγορασει καινουριο αμαξι...
-
είναι κίνητρο. Απλά τώρα του βάλανε και το μπριζάκι να παρει και με χαμηλούς ρύπους γιατί ποτέ δε ξέρεις τι θα γίνει
Οπότε πάρε 1200 να είσαι σίγουρος
Τέλη κυκλοφορίας