-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και βεβαια υπαρχουν λυσεις καλυτερες απο τα καυσιμα.Ενας συνδυασμος ιπποδυναμης,παλαιοτητας,βαρους,εκπομπων ρυπων κ.α. και θα ταν πολυ πιο δικαιος. Το μονο στανταρ και πανηλιθιο ειναι να εξεταζουμε ΚΥΡΙΩΣ τα κυβικα.
@@ μαντορλες.
Διαφωνεις μαζι μου ή θεωρεις οτι μια τετοια λυση δε θα εφαρμοστει ποτε?
Θεωρώ οτι η φιλοσοφία πισω απο τα τελη ειναι που μετράει και όχι τόσο ο τρόπος υπολογισμού. Δλδ έστω οτι γινεται οπως τα λες, αν γινει με τελικό μ.ο που πρεπει να πληρώσει ο έλληνας 300 ευρώ και πάλι μαμισι θα ειναι και πάλι άδικο θα ειναι και πάλι εκτός ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας θα ειναι με την συνέπεια μεγάλες απώλειες απο την κατάθεση πινακίδων.
-
Να και η τελική τροπολογία http://www.iefimerida.gr/news/236429/ta ... tropologia
Ψιλοάκυροι οι πίνακες του car_and_driver που αφορούν τα τέλη με βάση τους ρύπους των ταξινομημένων μετά το 2010 από οτι φένεται τελικά. -
τελικά υπάρχει και πάλι κάτω όριο ρύπων.....τα 90 γραμμάρια. Τώρα όλοι θα ψάχνουν για αυτοκίνητο με εκπομπές κάτω απο 90 γραμμάρια και του χρόνου θα μειωθεί το όριο....!!
-
Η αιτιολογίκηδεία έκθεση είναι για γέλια γιατί αποκρυπτει6το φόρο πολυτελείας
-
Ολη η συζητηση για εμενα σχετικα με το ποσο πρεπει να ειναι τα τελη κυκλοφοριας ειναι σε μεγαλο βαθμο λαθος. Γιατι πληρωνει καποιος τελης κυκλοφοριας θεωρητικα; Για να συντηρει και να φτιαχνει το κρατος δρομους. Εγω με το 3λιτρο που εχω, προκαλω μεγαλυτερη φθορα στους δρομους απο εναν με 1400αρι; Τα κυβικα πρεπει να παιζουν ρολο στα τεκμηρια διαβιωσης. Αλλα εξοδα κανεις για ενα 3λιτρο και αλλα για ενα 1400αρι, αρα εκει θα φορολογηθεις περισσοτερο αν δεν καλυπτεις το τεκμηριο. Ολα τα αλλα ειναι για να μαζευουν χρηματα. Η φορολογηση με βαση τους ρυπους. Εγω ρυπαινω με 120γρ. Ο αλλος με 90 γρ. Και τι εγινε; Θα χαλασει η ασφαλτος αν βγαζει η εξατμιση 120 γρ;
Το δικαιοτερο ειναι ο φορος στην βενζινη αντι για τελη. Κυκλοφορεις περισσοτερο, χρησιμοποιεις περισσοτερο το οδικο δικτυο, θα πληρωσεις και περισσοτερο. -
Έτσι ακριβώς. Όποιος κακομοίρης αναγκαζεται να πηγαινοερχεται στο μεροκαματο με κάνα σταρλετ 20ετιας να πληρώσει ο φουστης! Οι ποδηλατες γιατί να μην πληρώνουν? Κι αυτοί χρησιμοποιουν το οδικό δίκτυο
-
Γιατι να μην πληρώνουν και οι πεζοί; Δεν προκαλούν φθορές στο οδόστρωμα με τις ποδαρες τους;
-
Σωστός.... να υπολογίζουν τα τέλη ανάλογα με το νούμερο του παπουτσιού
Στάλθηκε από το XOOM 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Σωστός.... να υπολογίζουν τα τέλη ανάλογα με το νούμερο του παπουτσιούΣτάλθηκε από το XOOM 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
με 48 νούμερο φαντάζομαι ότι πάω για...φόρο πολυτελείας!!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
αχα.....έχεις και πλατυποδία!!!!
-
Τελικα αυξησαν τα τέλη σε ολα τα (σχετικα) καινουρια αυτοκινητα.
Οι οποιες μειωσεις έγιναν σε αυτοκινητα 15ετιας και πανω (λες και ο κατοχος διλιτρου 15ετιας με μηδενικη αξια πωλησης θα σωθει απο τα -30€)Περιμενα μεγαλυτερο 'σφαξιμο' στα πιο καινουρια (λογω του οτι ειναι πιο δυσκολο να παροπλισεις ενα καινουριο αυτοκινητο, ειδικα για 50-100€). Δεν εκαναν τιποτα για τα 'premium' χαμηλου-μεσαίου κυβισμου τουρμπάκια(που θα 'εκβιαζαν' τους κατοχους λόγω υψηλής τιμης)...
κοινως,
τα ιδια Παντελακη μου, τα ίδια Παντελη μου, ήθελαν να αυξήσουν τα τέλη γενικα, αλπά έπρεπε κάπως να το πλασάρουν για να μη φάνε (πολύ) κράξιμο...
Προσωπικα, δεν εχω κατι άλλο να κανω.
Θα καταθέσω τις πινακιδες στο μεγαλο για δυο μηνες (Ιαν-Φεβρ.)σαν ενδειξη αντίδρασης (κατι που εχω κανει άλλες δυο φορες και τους 'έκανα τα μούτρα κρεας' )
Μαρτιο το παιρνω αναγκαστικα γιατι δε βγαινει με ενα αυτοκινητο...win win κατασταση για τους π@@στηδες
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Σωστός.... να υπολογίζουν τα τέλη ανάλογα με το νούμερο του παπουτσιούΣτάλθηκε από το XOOM 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν συν υπολογίζεται το νούμερο του παπουτσιού, το σωματικό βάρος και η ηλικία θα ειναι πιο δικαιο
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αχα.....έχεις και πλατυποδία!!!!
όχι όχι! μόνο μήκος! όχι πλάτος!!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Θα καταθέσω τις πινακιδες στο μεγαλο για δυο μηνες (Ιαν-Φεβρ.)σαν ενδειξη αντίδρασης (κατι που εχω κανει άλλες δυο φορες και τους 'έκανα τα μούτρα κρεας' )
Μαρτιο το παιρνω αναγκαστικα γιατι δε βγαινει με ενα αυτοκινητο...win win κατασταση για τους π@@στηδες
Άλλο απαράδεκτο και αυτο με τα τελη που ειναι ανα χρόνο και όχι ανα μήνα η ανα τρίμηνο τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Άλλο απαράδεκτο και αυτο με τα τελη που ειναι ανα χρόνο και όχι ανα μήνα η ανα τρίμηνο τουλάχιστον.
Nai ειπαν οτι για εσενα θα κανουν εξαιρεση και θα δεχονται και πιστωτικη και 100 δοσεις αν θες και οποτε θες θα τα πληρωνεις. Μην αγχωνεσαι
Επηδει εχετε μπερδεψει λιγο την βουρτσα με την π...α, ο πεζος πληρωνει δημοτικα τελη για τα πεζοδρομια. Εκτος αν εσεις περπατατε μονον στο δρομο οποτε να σας βαλουν τελη κυκλοφοριας αν το θελετε.
Ο κακομοιρης με το starlet; Λεωφορειο γιατι ο κακομοιρης που δεν κανει πολλα χιλιομετρα πληρωνει για τον starlet. Εξαλλου με αυτη την κριση εχουν λιγοστεψει τα χιλιομετρα που κανουν οι περισσοτεροι. -
αν διαβάσετε την έκθεση είναι χαρακτιριστική
τα κάναμε πουτάνα όλα για να πάρουμε 13εκ ευρω -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αν διαβάσετε την έκθεση είναι χαρακτιριστική
τα κάναμε πουτάνα όλα για να πάρουμε 13εκ ευρω13 δις εννοεις. 10δις για τις τραπεζες και τα 3δις της δοσης
-
13 εκ ευρω κέδρος απο τα τέλη συνολικά
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Nai ειπαν οτι για εσενα θα κανουν εξαιρεση και θα δεχονται και πιστωτικη και 100 δοσεις αν θες και οποτε θες θα τα πληρωνεις. Μην αγχωνεσαι
Επηδει εχετε μπερδεψει λιγο την βουρτσα με την π...α, ο πεζος πληρωνει δημοτικα τελη για τα πεζοδρομια. Εκτος αν εσεις περπατατε μονον στο δρομο οποτε να σας βαλουν τελη κυκλοφοριας αν το θελετε.
Ο κακομοιρης με το starlet; Λεωφορειο γιατι ο κακομοιρης που δεν κανει πολλα χιλιομετρα πληρωνει για τον starlet. Εξαλλου με αυτη την κριση εχουν λιγοστεψει τα χιλιομετρα που κανουν οι περισσοτεροι.Sbr δεν συμφωνούμε πάντα αλλα αυτή την φορά η διαφωνία σου ειναι ανεξηγητη
Σε παρά πολλές πολιτισμένες χωρες τα τελη ειναι με τον μήνα,δεν εχει σχέση με την ευκολία πληρωμής αλλα με τον σεβασμό στον πολίτη που δεν ειναι αναγκασμένος να πληρώνει αναγκαστικά τελη όλο τον χρόνο αν θέλει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του για λίγους μήνες στις διακοπές η θέλει να αγοράσει καινουργιο αυτοκίνητο τον Νοέμβριο.
Για τα τελη στους πεζούς αν δεν κατάλαβες την ειρωνεια -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ο κακομοιρης με το starlet; Λεωφορειο γιατι ο κακομοιρης που δεν κανει πολλα χιλιομετρα πληρωνει για τον starlet. Εξαλλου με αυτη την κριση εχουν λιγοστεψει τα χιλιομετρα που κανουν οι περισσοτεροι.Sbr δεν συμφωνούμε πάντα αλλα αυτή την φορά η διαφωνία σου ειναι ανεξηγητη
Σε παρά πολλές πολιτισμένες χωρες τα τελη ειναι με τον μήνα,δεν εχει σχέση με την ευκολία πληρωμής αλλα με τον σεβασμό στον πολίτη που δεν ειναι αναγκασμένος να πληρώνει αναγκαστικά τελη όλο τον χρόνο αν θέλει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του για λίγους μήνες στις διακοπές η θέλει να αγοράσει καινουργιο αυτοκίνητο τον Νοέμβριο.
Για τα τελη στους πεζούς αν δεν κατάλαβες την ειρωνειαΈτσι είναι. Προσωπικά, τα τελευταία 3 χρόνια το αμάξι το χρειαζόμουν μόνο για 3 μήνες το καλοκαίρι (για δουλειά πάω με ΜΜΜ) αλλά αναγκαζόμουν να το πληρώνω για όλο το έτος. Θα μου πεις τα μόνα γ@μισιατικα είναι που πληρώνουμε με τους βλακες που μας κυβερνανε;
Τέλη κυκλοφορίας