-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πλήρωσα τα 240€... Τα 660€ ακόμα έχω το χαρτί στο τραπέζι....
Μέ τρώει άσχημα να το κάψω, και τη Δευτέρα να καταθέσω πινακίδες....Καν'το έστω για ένα δίμηνο και βλέπουμε...
Θυμίζω ότι μέσα Ιανουαρίου αποφασίζουν για νέα μέτρα...Αλλιώς εδώ θα είμαστε και του χρόνου να λέμε για τα 726 που θα έχουν πάει τα δίλιτρα.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Δε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο...
Και αυτοί το έχουν σκεφτεί. Δεν το εφαρμόζουν ή τρώνε τα χρήματα στην πορεία ή δεν τους ενδιέφερε το well being του κράτους ή... τρέχα γύρευε...
Σιγά την τρομερή τεχνολογία...δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, οσο νομιζετε.
καταρχην απο θεμα υποδομων θελει πολλα χρηματα
1)server+backup
2)εγκατασταση σε ιδιοκτητο χωρο με φυλαξη, προσωπικο συντηρησης, κλιματισμο κτλ
3)αγορα hardware δικτυου+ extranet
4)ενοικιαση γραμμων για μεταφορα δεδομενων
5) αγορα αδειων χρησης για βασεις δεδομενων, λειτουργικων συστηματων
6) η δημιουργια του software απο μεγαλο team προγραμματιστων και ο χρονος υλοποιησης του
7) το data migration απο τα διαφορα υπουργεια στο νεο συστημα (ειδικα εαν δεν ειναι μηχανογραφημενα, μιλαμε για πολλες εργατοωρες)
αγορα pda για ολα τα περιπολικα, μισθωση γραμμων κινητης τηλεφωνιας για μεταφορα δεδομενωναυτα τα λιγα μου ηρθαν στο μυαλο μεσα σε 10 λεπτα. εαν το αναλυσω περαιτερω θα προσθεσω πολλα ακομα εξοδα. οποτε σαν αποτελεσμα εχουμε τεραστιο κοστος και μεγαλο χρονο υλοποιησης. και εαν παρουμε υποψιν οτι οι τιμες στην ελλαδα πολλαπλασιαζονται οταν εχουν να κανουν με το δημοσιο, μιλαμε για αρκετα εκατομμυρια ευρω για το καλημερα
Δεν θα σου πω πολλά μόνο το ακόλουθο: ο προϋπολογισμός για εξοπλισμό στα σχολεία πρωτοβάθμιας που λειτουργούν φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα ΖΕΠ είναι 65 εκατομμύρια. Για μερικές δεκάδες σχολεία.
Επίσης, αν λειτουργήσει ποτέ αυτό το πρόγραμμα, ξέρεις πόσα θα αποδώσει στο κράτος μέσα σε π.χ. 3 χρόνια?1 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα (βάλε μόνο το ΦΠΑ) + πόσες εκατοντάδες χιλιάδες που δεν πληρώνουν τέλη + δεκάδες χιλιάδες απλήρωτες κλήσεις. Do the math.
Άσε, αν θέλουν να το κάνουν, οι πόροι και οι εργατοώρες δεν είναι πρόβλημα. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Πλήρωσα τα 240€... Τα 660€ ακόμα έχω το χαρτί στο τραπέζι....
Μέ τρώει άσχημα να το κάψω, και τη Δευτέρα να καταθέσω πινακίδες....Καν'το έστω για ένα δίμηνο και βλέπουμε...
Θυμίζω ότι μέσα Ιανουαρίου αποφασίζουν για νέα μέτρα...Αλλιώς εδώ θα είμαστε και του χρόνου να λέμε για τα 726 που θα έχουν πάει τα δίλιτρα.
Άμα το κάνω για 2 μήνες και μπει Μάρτης, δεν τις παίρνω και καθόλου. Μάιο ακινητοποιείται πρακτικά μέχρι τον Οκτώβρη. Επιστρέφω και την ασφάλεια και τέλος για ένα χρόνο. Και μετά βλέπουμε.
-
@** kyr80 : Μην πληρώσεις για ολόκληρο το 2012!
Όσοι έχουμε και δεύτερο ΙΧ ή κάποιο άλλο μέσο που μας καλύπτει, πρέπει ** νομότυπα να καταθέσουμε πινακίδες.
Δεν ζώ με αυταπάτες ότι θα μας τα πάρουν με άλλο τρόπο του χρόνου, αλλά τουλάχιστον όχι με τα τέλη του 2012 ! -
Αρχισα να σκεφτομαι και εγω την καταθεση των πινακιδων της Μερκ, μιας και δεν την χρησιμοποιω , αλλα να τις παρω πισω τον Φλεβαρη . Τουλαχιστον θα περαστει ενα μηνυμα
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Δε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο...
Και αυτοί το έχουν σκεφτεί. Δεν το εφαρμόζουν ή τρώνε τα χρήματα στην πορεία ή δεν τους ενδιέφερε το well being του κράτους ή... τρέχα γύρευε...
Σιγά την τρομερή τεχνολογία...δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, οσο νομιζετε.
καταρχην απο θεμα υποδομων θελει πολλα χρηματα
1)server+backup
2)εγκατασταση σε ιδιοκτητο χωρο με φυλαξη, προσωπικο συντηρησης, κλιματισμο κτλ
3)αγορα hardware δικτυου+ extranet
4)ενοικιαση γραμμων για μεταφορα δεδομενων
5) αγορα αδειων χρησης για βασεις δεδομενων, λειτουργικων συστηματων
6) η δημιουργια του software απο μεγαλο team προγραμματιστων και ο χρονος υλοποιησης του
7) το data migration απο τα διαφορα υπουργεια στο νεο συστημα (ειδικα εαν δεν ειναι μηχανογραφημενα, μιλαμε για πολλες εργατοωρες)
αγορα pda για ολα τα περιπολικα, μισθωση γραμμων κινητης τηλεφωνιας για μεταφορα δεδομενωναυτα τα λιγα μου ηρθαν στο μυαλο μεσα σε 10 λεπτα. εαν το αναλυσω περαιτερω θα προσθεσω πολλα ακομα εξοδα. οποτε σαν αποτελεσμα εχουμε τεραστιο κοστος και μεγαλο χρονο υλοποιησης. και εαν παρουμε υποψιν οτι οι τιμες στην ελλαδα πολλαπλασιαζονται οταν εχουν να κανουν με το δημοσιο, μιλαμε για αρκετα εκατομμυρια ευρω για το καλημερα
ΟΛΑ μαζι τα εξοδα θα καλυφθουν σε 10 μερες λειτουργιας του συστηματος...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αυτα όμως ισχύουν μονο αν καταθεσεις πινακιδες.
Αν εχεις αλλη πληροφόρηση θα ήμουν ευγνόμων αν μου έδειχνες που αναφερεταιΙσχύει και με την διαδικασία που είπα (υπεύθυνη δήλωση κτλ).
Δυστυχώς όμως δεν έχω το νόμο εύκαιρο για να στο βρω.Πιστεύω ότι αν βρεις κάποιον εξυπηρετικό στη ΔΟΥ σου θα μπορέσει να σε εξυπηρετήσει (να σου πει έστω το νόμο που αναφέρεται ότι υποχρεωτικά για να αποφύγεις τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταθέσεις πινακίδες).
Τυχαίνει να γνωρίζω το περιστατικό γιατί το έκανε φίλος μου που κάνει διδακτορικό στην Ελβετία (άφησε το αμάξι μέσα στο κλειστό parking του με πινακίδες κι απλώς δεν το κινεί καθόλου - χρησιμοποιεί το αμάξι των γονιών του γι'αυτές τις πολύ λίγες μέρεςπου βρίσκεται στην Ελλάδα). Όχι απλώς μου το είπε αλλά είχαμε εμπλακεί τότε μαζί μπας και βρίσκαμε κάποια άκρη.
ΥΓ: Εννοείται βέβαια ότι αν σε πιάσουν να το κινείς ενώ έχεις κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι το αμάξι βρίσκεται ακινητοποιημένο στο χ ιδιωτικό χώρο, θα σε 'σκίσουν' κανονικά (αναδρομικά όσα τέλη γλίτωσες, πρόστιμο και ίσως, φυλακή λόγω ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης κτλ-κτλ)
Υπεύθυνη δήλωση κάνεις έτσι κι αλλιώς όταν καταθέτεις πινακίδες (για το που θα το παρκάρεις).
Αν θες να το κυκλοφορείς 1-2 μέρες το μήνα υπάρχει νόμιμος τρόπος και τον ανέφερε ο bebes μερικές σελίδες πιο πίσω.
Αν πρόκειται να φύγεις στο εξωτερικό πριν τις αρχές του έτους με το αμάξι σου και να λείπεις όλο το χρόνο, λογικό είναι να υπάρχει πρόβλεψη για να μην πληρώσεις τα Ελληνικά τέλη 'κυκλοφορίας' χωρίς όμως να καταθέσεις πινακίδες.
Αν όμως έχεις δικαίωμα να κρατήσεις τις πινακίδες (*) ενώ το παρκάρεις σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης κάνοντας απλα μια υπεύθυνη δήλωση, τότε γιατί δεν το κάνουν όλοι?...
(*) Να τις κάνεις τι, αφού θα το έχεις στο γκαράζ? Να το βγάζεις στη 'ζούλα' χωρίς να προκαλείς?!...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@** kyr80 : Μην πληρώσεις για ολόκληρο το 2012!
Όσοι έχουμε και δεύτερο ΙΧ ή κάποιο άλλο μέσο που μας καλύπτει, πρέπει ** νομότυπα να καταθέσουμε πινακίδες.
Δεν ζώ με αυταπάτες ότι θα μας τα πάρουν με άλλο τρόπο του χρόνου, αλλά τουλάχιστον όχι με τα τέλη του 2012 !Έχω δηλώσει 'κότα' επί του θέματος. Και κοίτα πως έχει το θέμα:
- 6.600€ και κάτι ψιλά είναι το χαράτσι(και αν ισχύσουν οι αυξήσεις στις αντικειμενικές για το 2012, θα πλησιάσουμε τα 8.000€). Οπότε τα 660 είναι ακριβώς το 10% των ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΩΝ φόρων που πληρωνω. Μετά το αυξημένο ΦΠΑ(από 13% πήγα στο 23%). Το οποίο, αν δεν βγει ο Σαμαράς που δεσμέυτηκε ότι θα το αλλάξει(λέμε τώρα), σημαίνει άλλα 30.000-35.000€(πως να αυξήσεις τιμές;;;). Και εφόσον το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία μείνει στο 6,5%. Οπότε μιλάμε το να δώσω 660€ για μια από τις λίγες καταναλωτικές σπατάλες που μου έμειναν. Και είναι 'ψίχουλα' σε σχέση με αυτά που μου παίρνουν με το στανιό.
- Όπως είναι κατανοητό από τα ποσά που σου αναφέρω, ισχύει το ρητό:' και με τα 5 φυλακή, και με τα 10 μέσα'
- Δε θα μου λείψουν ως χρήματα
Αλλά: - Σε σχέση με τα άλλα φέσια που είναι δυσβάσταχτα, αυτό είναι το μοναδικό με το οποίο ΝΟΜΙΜΑ, θα πάρουν τα @@ μου.
- Δεν είναι κίνηση ουσίας, αλλά αγανάχτησης.
Και αναρωτιέμαι: Μεγαλύτερο κακό θα κάνω σε αυτούς, που όπως είπες θα μας τα πάρουν μετά αλλιώς;; Ή σε εμένα, που αφού θα έχω σκάσει για το 2012 στην καλύτερη 10.000 και στη χειρότερη 45.000€ ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΑ, θα έχω κόψει μια απόλαυσή μου για 660€;; Μη χρησιμοποιώντας και ένα αντικείμενο που το έχω ΗΔΗ χρυσοπληρώσει(τέλη ταξινόμισης και ΦΠΑ).
Από την άλλη, τα άλλα μ@μήσια δεν μπορώ να μην τα πληρώσω(;). Αυτά μπορώ... Αλλά δεν έχω την ίδια διάθεση να το οδηγάω, όπως πριν...Όσο περνούν οι μέρες το χαρτί πλησιάζει το τζάκι... Αν έρθει άλλος ένας μαζί μου για την εφορία, που το συζητάμε(αντίστοιχη περίπτωση) τότε
-
Μ'αρέσει που όταν αγοράζεις ένα νέο αμάξι, η 'τεκμαρτή δαπάνη' (βάση των κυβικών... ) του υπολογίζεται ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του μέσα στο συγκεκριμένο έτος. Το πόσο θα πληρώσεις για το 'σήμα', όμως, όχι! Τι κλέφτες, ρε &*#%#@ μου!...
Κι ακόμα τα δεχόμαστε κάτι τέτοια....
-
@kyr80
κατέθεσε πινακίδες.
-λόγω καιρού το επόμενο δίμηνο δεν θα το χρησιμοποιήσεις παρά ελάχιστα.
-θα γλιτώσεις μέρος του τεκμηρίου
-ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να πας και να τις πάρεις πληρώνοντας κανονικά τα τέλη
-η στέρηση των εσόδων θα καταγραφεί, άρα θα ποσοτικοποιήσεις μερικώς τη δυσαρέσκειά σου.win win in my book. σήκω απο το καναπέ σου και κάντο, μην αποδειχτείς Ελληνάρας τη τελευταία στιγμή.
επειδή πέρασα απο εφορία/τμήμα αυτοκινήτων αυτήν την εβδομάδα, οι καταθέσεις πινακ. είναι μαζικές.(το διαπίστωσα αυτοπροσώπως)
ΤΩΡΑ μετράει η κίνηση και δεν σε γράφουν στα παπάκια τους. -
να δουμε εγω που εχω προγραμματισει να τις καταθεσω στις 30/12 τι θα κανω.
Θα καταφερω να φτασω στο γκισε, ή θα παρω τα @@ τους;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
@kyr80
κατέθεσε πινακίδες.
-λόγω καιρού το επόμενο δίμηνο δεν θα το χρησιμοποιήσεις παρά ελάχιστα.Ούτως ή άλλως ελάχιστα το χρησιμοποιώ(3.000χλμ το 2011)
-θα γλιτώσεις μέρος του τεκμηρίου
Αδιάφορο
-ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να πας και να τις πάρεις πληρώνοντας κανονικά τα τέλη
True
-η στέρηση των εσόδων θα καταγραφεί, άρα θα ποσοτικοποιήσεις μερικώς τη δυσαρέσκειά σου.
Αυτό δεν το κατάλαβα. Χρηματικά πάντως προτιμούσα να έχω γλιτώσει όλα τα άλλα Τέλη-Χαράτσια-ΦΠΑ. Αυτό θα ήταν χάδι.
win win in my book. σήκω απο το καναπέ σου και κάντο, μην αποδειχτείς Ελληνάρας τη τελευταία στιγμή.
επειδή πέρασα απο εφορία/τμήμα αυτοκινήτων αυτήν την εβδομάδα, οι καταθέσεις πινακ. είναι μαζικές.(το διαπίστωσα αυτοπροσώπως)
ΤΩΡΑ μετράει η κίνηση και δεν σε γράφουν στα παπάκια τους.Σηκώθηκα.... Και ξαναέκατσα
Τί εννοείς με το 'δε σε γράφουν στα παπάκια τους';;; Εσύ βλέπεις να έχουν κάποιο πλάνο εξόδου από αυτό το χάλι; Βλέπεις να ευαισθητοποιούνται από τις αντιδράσεις;; Εδώ ο χοντρός είπε:'Τα μέτρα είναι άδικα, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος'. Σαν να σου λέει:'Θα έρθει ένα μαύρος να σε γ@μήσ . Άνοιξέ του την πόρτα. Αλλιώς θα την σπάσει' -
εγω απο τον αυγουστο του 11 κατεθεσα πινακιδες σε 2 αυτοκινητα (αουντι ττ 3.2 + λαντ κρουισερ 3.4). θα Γλυτωσω 2100 απο τελη 2012, κανα 12αρι απο τεκμηρια 2011 και κανα 25-αρι απο τεκμηρια 2012 και την εκτακτη εισφορα του 11 στα 250 ευρω της ττ και την εκτακτη εισφορα του 12 500 ευρω. Πηρα πισω ασφαλιστρα 6 μηνων κανα 600αρι και για τα2 αμαξια και θα γλυτωσω ασφαλιστρα του 12 1200 ευρω. Γλυτωσα βενζινες 6 μηνων το 11 και 12 μηνων το 12. Μπαι μπαι 2 σερβις του 12 απο 1500 ευρω και για τα δυο τουλαχιστον. Το κρατος θα μου παρει τα οοοοοομου...απο βενζινες τελη εισφορες φπα σερβις και φορους των μηχανικων σερβις. Υπολογιζω οτι η βλακεια τους τους κοστισε απο μενα πανω απο 10,000 ευρω...εν τω μεταξυ με τα τεκμηρια σθμβαινει το τρελλο φαινομενο ενα αυτοκινητο να εχει εμπορικη αξια 3-4,000 ευρω (λαντ κρουισερ 99) κοστοσ συντηρησης 1500 ευρω το χρονο και τεκμηριο 11,000...3 φορες την αξια του αυτοκινητου. Μα καλα τοσο βλακες ειναι και νομιζουν οτι θα τσακωσουν τον φοροφυγαδα με την καγιεν που δηλωνει 12,000 το χρονο..?..απλα θα καταθεσει πινακιδες και θα νοικιασει αμαξακι η θα παρει μικροτερο και θα του μεινουν και ρεστα με ζημια του κρατους ...ουσιαστικα το κρατος χαριζει
αμαξια στους φοροφυγαδες και τους πριμοδοτει (τα ρεστα που λεγαμε). Τωρα κυκλοφορω με νιβα του 99 και ησυχασα. -
Ωραία τα υπολόγισες τι χάνεις....Μόνο που ξέχασες να γράψεις ότι δεν μπορείς πλέον να κινείς 2 καλά αυτοκίνητα.
-
ελτεο....εχτες κατα την βολτα που εκανα παραλιακή ειδα τουλαχιστον 10 απινακιδοτα!
-
Βρε συ kyr80...μου έκανες ολόκληρο κήρυγμα που έχω ο καημένος ένα αυτοκίνητο και αν θυμάμαι καλά έλεγες ότι θα καταθέσεις (βαριέμαι να ψάχνω τα ποστ)...και τώρα το σκέφτεσαι?
Κανονικά πρέπει να ήσουν ΗΔΗ εκεί! Έχεις και δεύτερο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ελτεο....εχτες κατα την βολτα που εκανα παραλιακή ειδα τουλαχιστον 10 απινακιδοτα!Αν σε πετύχει ΔΙΑΣ χωρίς πινακίδα την [spoiler:3b74jphy]πούτσισες[/spoiler:3b74jphy]! Δεν το θεωρώ λύση αυτό. 100% λάθος να μην πληρώνεις αλλά να το χρησιμοποιείς.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ωραία τα υπολόγισες τι χάνεις....Μόνο που ξέχασες να γράψεις ότι δεν μπορείς πλέον να κινείς 2 καλά αυτοκίνητα.ε ναι σαυτο εχεις δικηο...ξεχασα να πω οτι για τα κεφια μου κρατησα ενα 2-λιτρο μχ5 και ξεδινω. Στην καθημερινοτητα μου ομως εχω υποβιβαστει δυστυχως οπως και πολλοι αλλοι σε ολους τους τομεις. Ελπιζω να αλλαξουν τα τεκμηρια . Σιγουρα ομως ολο το 2012 θα τα βλεπω στο γκαραζ. Δεν ξερεις ποτε με αυτους τους λησταρχους τι θα βγαλουν αναδρομικα.
-
Υπαρχει κανεις χριστιανος να αγορασει το ford mondeo μου 2000 cc μοντελο 7/2007 8000 euro αθικτο 30.000 χλμ φυλαγμενο σε γκαραζ κλπ κλπ ΤΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΚΟΥΡΑΑΑΑΑΑΑ . Εχω πανικο μ αυτους τους αθλιους κυβερνωντες που χουμε μπλεξει... Για εξαγωγη βουλγαρια μ ζητησαν 4000 ευρω πφφφφφφφφ
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βρε συ kyr80...μου έκανες ολόκληρο κήρυγμα που έχω ο καημένος ένα αυτοκίνητο και αν θυμάμαι καλά έλεγες ότι θα καταθέσεις (βαριέμαι να ψάχνω τα ποστ)...και τώρα το σκέφτεσαι?Κανονικά πρέπει να ήσουν ΗΔΗ εκεί! Έχεις και δεύτερο αυτοκίνητο.
Αν διαβάσεις προσεκτικά τι έγραφα και όχι συγκεκριμένς φράσεις, θα δεις ότι λέω ότι είμαι κότα στο συγκεκριμένο θέμα. Και δήλωσα ότι μάλλον θα τα πληρώσω. Παραπάνω εξηγώ το συλλογισμό μου.
Τις αιτιολογήσεις που έβαζες δε συμφωνούσα, για αυτό και το 'κύρηγμα' που λες.Απλά όσο περνάνε οι μέρες, τείνω στο να τις καταθέσω....
Τέλη κυκλοφορίας