-
Ο χρήστης MAVGR έγραψε:
Φίλε μου σε καταλαβαίνω, αλλά μην κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Δε θα σου πω αν θα γίνει κανένας έλεγχος από τροχαία. Σκέψου να γίνει κανένα ατύχημα.
Θα σου τα χρεώσουν διπλάσια.
Δεν λέω τι θα γίνει αν θελήσεις να το πουλήσεις, γιατί απλά δεν πουλιέται πλέον.Γνωριζω τα παντα για το τι και το πως και το εαν φιλε μου και ευχαριστω για την απάντησή/γνώμη σου
Ειναι ενα ρισκο το οποιο και θα παρω !
Καποιες φορες τα πραγματα ερχονται ετσι και δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο !
Εαν δεν εχω αμαξι δεν θα μπορω να παω στην δουλεια μου...
Και η δουλεια μου ειναι 15 χιλιομετρα απο το σπιτι μου !
Να πληρωνω ΜΜΜ ?Ο κομπος ειναι στο χτενι
Δεν ξερω το εαν και το ποσο με καταλαβαινετε
Δεν τα έγραψα εγώ αυτά! Εγώ είμαι ο επαναστάτης.
Να συμπληρώσω επίσης ότι μπορείς να μην πληρώνεις μην πληρώνεις ΚΑΙ στα ΜΜΜ γιατί τα έχουμε χρυσοπληρώσει 10άδες φορές και είναι κοινωνικό αγαθό. Δε σου λέω βέβαια να τα χρησιμοποιήσεις, τη στιγμή που έχεις δική σου κούρσα, αλλά για να το γνωρίζεις.Και απο την αλλη επισης για ποσο νομιζετε οτι θα εχετε/εχουμε να πληρωνουμε ?
Μιλαω με γνωστο μου στην Αυστραλια και οταν του ειπα για τα ΤΕΛΗ και ολα αυτα τα σεναρια του 'ΚΡΑΤΟΥΣ' ,
μονον που δεν με ειπε και μαλακα ..με οτι αυτο συνεπαγεται !!Ειμαστε σχεδον το μονον κρατος που δινουμε Τελη !!
Το τελευταιο Κρατος που ειχε αυτο τον νομο ητανε η Εσθονια...οπου και εκει πριν απο 5 χρονια το καταργησανε !!Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!
-
Ο χρήστης MAVGR έγραψε:
Φίλε μου σε καταλαβαίνω, αλλά μην κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Δε θα σου πω αν θα γίνει κανένας έλεγχος από τροχαία. Σκέψου να γίνει κανένα ατύχημα.
Δεν λέω τι θα γίνει αν θελήσεις να το πουλήσεις, γιατί απλά δεν πουλιέται πλέον.Γνωριζω τα παντα για το τι και το πως και το εαν φιλε μου και ευχαριστω για την απάντησή/γνώμη σου
Και απο την αλλη επισης για ποσο νομιζετε οτι θα εχετε/εχουμε να πληρωνουμε ?
Μιλαω με γνωστο μου στην Αυστραλια και οταν του ειπα για τα ΤΕΛΗ και ολα αυτα τα σεναρια του 'ΚΡΑΤΟΥΣ' ,
μονον που δεν με ειπε και μαλακα ..με οτι αυτο συνεπαγεται !!Ειμαστε σχεδον το μονον κρατος που δινουμε Τελη !!
Το τελευταιο Κρατος που ειχε αυτο τον νομο ητανε η Εσθονια...οπου και εκει πριν απο 5 χρονια το καταργησανε !!ΜΗΝ πληρώνεις και ασφάλεια στο αυτοκίνητό σου, ακρίβυναν κι αυτές! Είναι κι αυτό ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις Απλά μετά, αν τυχόν τρακάρεις, μην αρχίσεις τις κλάψες
-
Ο χρήστης MAVGR έγραψε:
Μαλλον δεν καταλαβατεΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΗΜΑ !!
Και ουτε ο πρωτος ειμαι ουτε ο τελευταιος !
Υπαρχει κοσμος που δεν εχει δωσει ΤΕΛΗ για 4 και 5 χρονια !
Φιλοι και γνωστοι !
Ανθρωποι που για καποιον λογο κανουνε την δικια τους 'Επανασταση'
Μερικοι λογο 'ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ' και μερικοι λογο 'ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ'Φίλε μου σε καταλαβαίνω, αλλά μην κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Δε θα σου πω αν θα γίνει κανένας έλεγχος από τροχαία. Σκέψου να γίνει κανένα ατύχημα.
Και απο την αλλη επισης για ποσο νομιζετε οτι θα εχετε/εχουμε να πληρωνουμε ?
Το τελευταιο Κρατος που ειχε αυτο τον νομο ητανε η Εσθονια...οπου και εκει πριν απο 5 χρονια το καταργησανε !!Ούτε βενζίνη να πληρώνεις.
Του λες να φουλαρει...το πας λίγο μπροστά για να μην εμποδίζεις την αντλία και τη κοπανάς.
Τροφή για σκέψη...
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ούτε βενζίνη να πληρώνεις.
Του λες να φουλαρει...το πας λίγο μπροστά για να μην εμποδίζεις την αντλία και τη κοπανάς.
Τροφή για σκέψη...
Kαλα κρασια αδερφε !!
Περα απο 'εξυπναδες' με το συμπαθειο ,εχεις να μου προτεινεις κατι ?
Μαλλον βλεπεις κατι το περιεργο στην αδηναμία του αλλου να πληρωσει τα ΤΕΛΗ !!
-
Ο χρήστης MAVGR έγραψε:
Ούτε βενζίνη να πληρώνεις.
Τροφή για σκέψη...
Kαλα κρασια αδερφε !!
Περα απο 'εξυπναδες' με το συμπαθειο ,εχεις να μου προτεινεις κατι ?
Ναι:
Μαλλον βλεπεις κατι το περιεργο στην αδηναμία του αλλου να πληρωσει τα ΤΕΛΗ !!
Τίποτα απολύτως. Είναι φυσιολογικό. Δεν έχεις, μη πληρώσεις.
Ααααα...κι όταν πας τη merc για service, πες στον μάστορα ότι δεν έχεις να του δώσεις κάτι. Πες το ίδιο και στον βενζινά, σοβαρά. Το ίδιο και στον αστυνόμο που στον έλεγχο θα ζητήσει το αυτοκόλλητο του 2012.
Όλα καλα.
Προχωράμε
-
Τίποτα απολύτως. Είναι φυσιολογικό. Δεν έχεις, μη πληρώσεις.
Ααααα...κι όταν πας τη merc για service, πες στον μάστορα ότι δεν έχεις να του δώσεις κάτι. Πες το ίδιο και στον βενζινά, σοβαρά. Το ίδιο και στον αστυνόμο που στον έλεγχο θα ζητήσει το αυτοκόλλητο του 2012.
Όλα καλα.
Προχωράμε
Service το κανω μονος μου
Ειναι DIESEL
Επισης δεν ξεκινησα να λεω οτι δεν θα πληρωνω τπτ !!Το μονον που ειπα ειναι πως φετος για το ετος 2012 ..
ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΣΗΜΑ !!Οσο για τον Αστυνομο δεν μπορω να γνωριζω !
Και οπως ειπα...ειναι ενα ρισκο !!!
Ιωαννινα ειμαι...ξερω πανω κατω τα...'στενα'
Και οσο για τα μεγαλα Ταξιδια....δεν τα κανω συχνα !! -
Οι πολίτες του κράτους που λέγεται Ελλάς δύσκολα θα αλλάξουν...
-
Την λύση να πουληθεί η Merc (όποια κι αν είναι η τιμή της σήμερα) και να αντικατασταθεί με 1000άκι ή 1200άρι την έχεις σκεφτεί. Όλοι κάνουμε περικοπές στα πάντα, ας κάνουμε και στην 'κούρσα'. Άλλωστε 15χλμ κάνεις, δεν το χρειάζεσαι το 2λιτρο.
-
όποιος θέλει να κυκλοφορεί χωρίς σήμα ας το κάνει.
σε περίπτωση τρακαρίσματος ούτε οι τροχαία ούτε η ασφαλιστικές ζητάνε απόδειξη πληρωμής σήματος Ακόμα κ όσες φορές με έχουν σταματήσει για έλεγχο ή για κληση για ταχύτητα, ΚΑΝΕΙΣ αστυνομικος δεν μου έχει ζητήσει τα τέλη
αρκεί να ξέρει πως όταν παει να αποσύρει/πουλήσει θα πληρώσει χ2 την αξία (την τωρινή, όχι αυτήν που θα ισχυει τότε)
αυτό που δεν πρέπει να κάνει κανείς, και δυστυχώς ξέρω αρκετούς που το κάνουν, είναι να κυκλοφορεί χωρίς ασφάλεια -
Πάνω από 1 εκ. οχήματα είναι χωρίς ασφάλεια. Στ@@στες όλοι τους.
-
Υποθέτω ότι είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να βρουν αυτά τα οχήματα και τα ονόματα των κατόχων τους και να τους ρίξουν προστιματάρες τρελές.
Τόσο δύσκολο, που εμένα με έχουν πάρει 2 φορές τλφ στο κινητό, επειδή ήθελαν να κάνουν επισκευές η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ και το αυτοκίνητο εμπόδιζε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υποθέτω ότι είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να βρουν αυτά τα οχήματα και τα ονόματα των κατόχων τους και να τους ρίξουν προστιματάρες τρελές.Τόσο δύσκολο, που εμένα με έχουν πάρει 2 φορές τλφ στο κινητό, επειδή ήθελαν να κάνουν επισκευές η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ και το αυτοκίνητο εμπόδιζε.
Μπορείς να αναφέρεις σαν επίσημη δικαιολογία ότι το χρησιμοποιείς μόνο για χρήση μέσα στο χωράφι σου (ιδιωτικό χώρο), οπότε και δεν είσαι υποχρεωμένος να ασφαλίσεις το όχημά σου. (κάποιοι βέβαια το ασφαλίζουν και τότε για περιπτώσεις ατυχημάτων ώστε να έχουν καλυμμένο τον 'κώλο' τους τουλάχιστον για την αστική ευθύνη)
Όπως ομοίως δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το τέλος κυκλοφορίας αν δηλώσεις με υπεύθυνη δήλωση στην ΔΟΥ σου ότι το αμάξι το έχεις ακινητοποιημένο σε ιδιωτικό σου χώρο (που είτε σου ανήκει είτε νοικιάζεις) και δεν προτίθεσαι να γίνει χρήση του δημόσιου δρόμου (ακόμα και στάθμευση) για όλο το επόμενο έτος με το συγκεκριμένο όχημα.
Όπως επίσης** από όσα γνωρίζω**, αν είσαι κάτοικος εξωτερικού αλλά το αμάξι σου έχει ελληνικές πινακίδες δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το τέλος κυκλοφορίας, αν ομοίως εγγράφως δηλώσεις στη ΔΟΥ σου ότι το όχημα δεν θα πατήσει σε δημόσιο ελληνικό δρόμο για το επόμενο έτος . (δεν ξέρω αν μπορείς να δηλώσεις και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα)
Τώρα αν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν ασφαλιστεί είναι λίγο οξύμωρο και προφανώς χρειάζεται έρευνα.
-
Μια βάση δεδομένων με έξτρα πεδία όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, αριθμός ασφαλιστηρίου, αριθμός πινακίδας, παραβάσεις κ.λπ. είναι δύσκολο για αυτούς να γίνει?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όπως ομοίως δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το τέλος κυκλοφορίας αν δηλώσεις με υπεύθυνη δήλωση στην ΔΟΥ σου ότι το αμάξι το έχεις ακινητοποιημένο σε ιδιωτικό σου χώρο (που είτε σου ανήκει είτε νοικιάζεις) και δεν προτίθεσαι να γίνει χρήση του δημόσιου δρόμου (ακόμα και στάθμευση) για όλο το επόμενο έτος με το συγκεκριμένο όχημα.
Όπως επίσης** από όσα γνωρίζω**, αν είσαι κάτοικος εξωτερικού αλλά το αμάξι σου έχει ελληνικές πινακίδες δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το τέλος κυκλοφορίας, αν ομοίως εγγράφως δηλώσεις στη ΔΟΥ σου ότι το όχημα δεν θα πατήσει σε δημόσιο ελληνικό δρόμο για το επόμενο έτος . (δεν ξέρω αν μπορείς να δηλώσεις και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα)
αυτα όμως ισχύουν μονο αν καταθεσεις πινακιδες.
Αν εχεις αλλη πληροφόρηση θα ήμουν ευγνόμων αν μου έδειχνες που αναφερεται
-
η λογικη : ᾽᾽αν εχεις πληρωνεις,αν δεν εχεις μην πληρωσεις και στα τσακιδια᾽᾽ μου αρεσει...
σκεφτομαστε πολλοι γιατροι να την εφαρμοσουμε ειδικα μετα την νεα πολιτικη με τα ταμεια...
τροφη για σκεψη....
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Μια βάση δεδομένων με έξτρα πεδία όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, αριθμός ασφαλιστηρίου, αριθμός πινακίδας, παραβάσεις κ.λπ. είναι δύσκολο για αυτούς να γίνει?Δε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο...
Μία ενοποιημενη βάση στο Υ.ΜΕ., που υπηρεσιες συγκοινωνιων, ασφαλιστικες και ΚΤΕΟ θα καταχωρουν (υποχρεωτικα / δια νομου) τα στοιχεια τους).
Και ενα PDΑ στον αστυνομικο που θα τσεκαρει ενα αυτοκινητο που θα κινειται στο δρομο, και θα φωναζει 'ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ! Πιαστον!'
Ειναι πραγματικα το πιο απλο σεναριο, για να κερδισει και το κρατος ευκολα - και δικαια - χρηματα απο τους ανασφαλιστους.
Συν τοις αλλοις, μπορει αυτη η διαδικασια να χρησιμοποιηθει και για εξοικονομηση χαρτουρας και γραφειοκρατειας. Δε χρειαζεται να στελνουν πλεον αυτοκολλητα χαρτακια (κοστη εκτυπωσης και ταχυδρομησης), ουτε να κουβαλας μαζι σου χαρτουρες απο ΚΤΕΟ.
Θυμαμαι που ειχα δει ενα βιντεακι πριν αρκετα χρονια απο Αμερικη. Σε ενα περιπολικο ειχαν εγκαταστησει συστημα online και καμερες που διαβαζαν πινακιδες. Εκανε μια βολτα στο highway και ελεγχε δεκαδες αυτοκινητα καθε λεπτο εαν ειναι ασφαλισμενα.
-
Πλήρωσα τα 240€... Τα 660€ ακόμα έχω το χαρτί στο τραπέζι....
Μέ τρώει άσχημα να το κάψω, και τη Δευτέρα να καταθέσω πινακίδες.... -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Δε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο...
Και αυτοί το έχουν σκεφτεί. Δεν το εφαρμόζουν ή τρώνε τα χρήματα στην πορεία ή δεν τους ενδιέφερε το well being του κράτους ή... τρέχα γύρευε...
Σιγά την τρομερή τεχνολογία... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Δε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο...
Και αυτοί το έχουν σκεφτεί. Δεν το εφαρμόζουν ή τρώνε τα χρήματα στην πορεία ή δεν τους ενδιέφερε το well being του κράτους ή... τρέχα γύρευε...
Σιγά την τρομερή τεχνολογία...δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, οσο νομιζετε.
καταρχην απο θεμα υποδομων θελει πολλα χρηματα
1)server+backup
2)εγκατασταση σε ιδιοκτητο χωρο με φυλαξη, προσωπικο συντηρησης, κλιματισμο κτλ
3)αγορα hardware δικτυου+ extranet
4)ενοικιαση γραμμων για μεταφορα δεδομενων
5) αγορα αδειων χρησης για βασεις δεδομενων, λειτουργικων συστηματων
6) η δημιουργια του software απο μεγαλο team προγραμματιστων και ο χρονος υλοποιησης του
7) το data migration απο τα διαφορα υπουργεια στο νεο συστημα (ειδικα εαν δεν ειναι μηχανογραφημενα, μιλαμε για πολλες εργατοωρες)
αγορα pda για ολα τα περιπολικα, μισθωση γραμμων κινητης τηλεφωνιας για μεταφορα δεδομενωναυτα τα λιγα μου ηρθαν στο μυαλο μεσα σε 10 λεπτα. εαν το αναλυσω περαιτερω θα προσθεσω πολλα ακομα εξοδα. οποτε σαν αποτελεσμα εχουμε τεραστιο κοστος και μεγαλο χρονο υλοποιησης. και εαν παρουμε υποψιν οτι οι τιμες στην ελλαδα πολλαπλασιαζονται οταν εχουν να κανουν με το δημοσιο, μιλαμε για αρκετα εκατομμυρια ευρω για το καλημερα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
αυτα όμως ισχύουν μονο αν καταθεσεις πινακιδες.
Αν εχεις αλλη πληροφόρηση θα ήμουν ευγνόμων αν μου έδειχνες που αναφερεταιΙσχύει και με την διαδικασία που είπα (υπεύθυνη δήλωση κτλ).
Δυστυχώς όμως δεν έχω το νόμο εύκαιρο για να στο βρω.Πιστεύω ότι αν βρεις κάποιον εξυπηρετικό στη ΔΟΥ σου θα μπορέσει να σε εξυπηρετήσει (να σου πει έστω το νόμο που αναφέρεται ότι υποχρεωτικά για να αποφύγεις τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταθέσεις πινακίδες).
Τυχαίνει να γνωρίζω το περιστατικό γιατί το έκανε φίλος μου που κάνει διδακτορικό στην Ελβετία (άφησε το αμάξι μέσα στο κλειστό parking του με πινακίδες κι απλώς δεν το κινεί καθόλου - χρησιμοποιεί το αμάξι των γονιών του γι'αυτές τις πολύ λίγες μέρεςπου βρίσκεται στην Ελλάδα). Όχι απλώς μου το είπε αλλά είχαμε εμπλακεί τότε μαζί μπας και βρίσκαμε κάποια άκρη.
ΥΓ: Εννοείται βέβαια ότι αν σε πιάσουν να το κινείς ενώ έχεις κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι το αμάξι βρίσκεται ακινητοποιημένο στο χ ιδιωτικό χώρο, θα σε 'σκίσουν' κανονικά (αναδρομικά όσα τέλη γλίτωσες, πρόστιμο και ίσως, φυλακή λόγω ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης κτλ-κτλ)
Τέλη κυκλοφορίας