-
To αντίθετο θα είναι μιας και δεν βλέπω για την επόμενη 10ετία να αλλάζει αυτοκίνητο ο έλληνας......
-
Μιας και ο πατέρας μου όπως φαίνεται θα παραδόσει τις πινακίδες του 2λιτρου φέτος, έχω καποιες απορίες:
- Έστω ότι τις παραδίδουμε φέτος. Το 2012 θα πληρώσουμε έκτακτη εισφορά; (δηλαδή το 5% των 8800ε που λένε;)
- Ισχύει ότι έχει δικαίωμα να τις παραδόσει μόνο για ένα έτος;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Μιας και ο πατέρας μου όπως φαίνεται θα παραδόσει τις πινακίδες του 2λιτρου φέτος, έχω καποιες απορίες:- Έστω ότι τις παραδίδουμε φέτος. Το 2012 θα πληρώσουμε έκτακτη εισφορά; (δηλαδή το 5% των 8800ε που λένε;)
- ΟΧΙ. Αφου δεν το εχεις στην κατοχη σου δεν θα πληρωσεις. Το θεμα ειναι πως θα φαινεται στη φορολογικη δηλωση.
Μαλλον στο κουτακι που δηλωνεις μηνες κατοχης στο 2011 βαζεις '0'. - Τις παραδίδεις για οσο θελεις. Αν περασει ενας χρονος πιθανον να καταστραφουν και να χρειαστει να παρεις νεες (30 €)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μιας και ο πατέρας μου όπως φαίνεται θα παραδόσει τις πινακίδες του 2λιτρου φέτος, έχω καποιες απορίες:
- Έστω ότι τις παραδίδουμε φέτος. Το 2012 θα πληρώσουμε έκτακτη εισφορά; (δηλαδή το 5% των 8800ε που λένε;)
- ΟΧΙ. Αφου δεν το εχεις στην κατοχη σου δεν θα πληρωσεις. Το θεμα ειναι πως θα φαινεται στη φορολογικη δηλωση.
Μαλλον στο κουτακι που δηλωνεις μηνες κατοχης στο 2011 βαζεις '0'. - Τις παραδίδεις για οσο θελεις. Αν περασει ενας χρονος πιθανον να καταστραφουν και να χρειαστει να παρεις νεες (30 €)
Λάθος ως προς το 1. Η έκτακτη εισφορά που θα έρθει το 2012, θα αφορά το έτος χρήσης 2011... Άρα πληρώνει, καθώς μέσα στο 2011 το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε...
-
ετσι είναι. Την πληρωνεις και μάλιστα αυξημένη γιατι τα τεκμήρια του 2011 ειναι αυξημενα
-
Μάλιστα ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Δηλαδή το 270άρι φέτος αφορά το έτος χρήσης 2010. Πάντως είπανε ότι απο 1/1/2012 απο κρατήσεις μισθών θα κρατήσουν την έκτακτη εισφορά (όχι για το αυτοκίνητο μόνο, αλλά γενικά) για το 2012, ενω θα πληρώσουμε εφάπαξ ΚΑΙ την έκτακτη εισφορά που αφορά το 2011 (γιατί η φετινή αφορά εισοδήματα του 2010).Όπως και να χει βλέπω τον άλλο μήνα παράδοση πινακίδων γιατί οι τυποι μας κοροιδεύουν, κι ας αναρωτηθούν μετά γιατί τα έσοδα πάλι είναι μειωμένα και δε τους βγαίνουν Μέγιστη κοροιδία είναι να πληρώσουν του χρόνου 660+440 έκτακτη εισφορα γιατί... έτσι
-
Κατεθετοντας πινακιδες γλυτωνεις εκτακτη εισφορα απο το τεκμηριο;
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
ΟΧΙ. Μόνο τα τέλη!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κατεθετοντας πινακιδες γλυτωνεις εκτακτη εισφορα απο το τεκμηριο;Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
ΟΧΙ. Μόνο τα τέλη!
Η έκτακτη εισφορά, μπαίνει στο τεκμήριο του προηγούμενου έτους. Φέτος πληρώσαμε την έκτακτη εισφορά για το 2010. Αν την συνεχίσουν (που σίγουρα θα την συνεχίσουν...), του χρόνου θα πληρώσεις την έκτακτη εισφορά για το 2011. Άρα αν καταθέσεις πινακίδες τώρα και δεν κυκλοφορήσεις το αμάξι το 2012, θα 'χρωστάς' την έκτακτη εισφορά για το...2011 που το κυκλοφορούσες.
Για όσο έχεις κατατεθειμένες τις πινακίδες, δεν μετράει το τεκμήριο.
Αν καταθέσεις πινακίδες στο τέλος του 2011, για το οικονομικό έτος 2012 δεν θα υπάρχει τεκμήριο για το αυτοκίνητο.Αυτά.
-
Το κράτος, τώρα αποδέχεται με την παράδοση πινακίδων, να μη σε φορολογήσει το έτος 2013 για το έτος 2012, σύμφωνα με το παράδειγμα το οποίο παραθέσαμε, εφόσον οι πινακίδες θα παραδοθούν την 31/12/ 2011 και δεν θα αγορασθεί το σήμα του 2012.
Ποιός μας λέει ότι , εφόσον το αυτοκίνητο είναι περιουσιακό στοιχείο, το οποίο συνεχίζεις να το κατέχεις, (δεν το πούλησες-στο γκαράζ το έχεις) , δεν θα φορολογηθεί με το ίδιο ποσό, όπως και σήμερα ?
Επειδή δεν θα έχει τις λαμαρινοπινακίδες ή επειδή δεν θα έχει το 'αυτοκόλλητο σήμα 2012' ????
Η επειδή εσύ θα βάζεις στη φορολογική δήλωση, στο κουτάκι κατοχή το '0' ???Καθίστε ήσυχα, μην μας φορολογήσει και γκαρνταρόμπες, κουταλοπήρουνα, κλπ !!!
ΑΒΥΣΣΟΣ !!!
-
παιδια γνωριζει κανεις ποσο εχουν παει τα τεκμηρια? μεχρι προτεινος ηταν 'αμελητεα' (απο 0 που ηταν πριν απο καναδυο χρονια, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα) αλλα εχω την εντυπωση πως σιγα σιγα εχουν 'τσιμπησει'.....
-
http://www.megaline.gr/component/conten ... -2012.html
-
δεν ισχυει 5ετια στα τεκμηρια? παει κατευθειαν στα 10?
συγνωμη αλλα ετσι που εχουν παει (και να θες να κρυφτεις απο το εισοδημα της δουλειας σου -δεν συζητω αλλο εισοδημα), ακομα και στα 1400 κυβικα με την μειωση του αφορολογητου -μαντεψτε- μας πιανει. εμενα με 2 αμαξια (1600+1100) μαλλον θα με θεωρουν και.. ευεργετη!! -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
συγνωμη αλλα ετσι που εχουν παει (και να θες να κρυφτεις απο το εισοδημα της δουλειας σου -δεν συζητω αλλο εισοδημα), ακομα και στα 1400 κυβικα με την μειωση του αφορολογητου -μαντεψτε- μας πιανει. εμενα με 2 αμαξια (1600+1100) μαλλον θα με θεωρουν και.. ευεργετη!!Από το λινκ του elteo:
Επίσης, από την έκτακτη εισφορά εξαιρούνται οι ανάπηροι, ενώ ξεχάστηκαν οι πολύτεκνοι. Παράλληλα, να αναφέρουμε πως τα τεκμήρια ισχύουν για αυτοκίνητα ηλικίας έως 5 ετών, ενώ για αυτοκίνητα ηλικίας 6-10 ετών υπάρχει μείωση 30%, οπότε η έκτακτη εισφορά είναι κάπως χαμηλότερη.
Άρα, έχεις 30% 'έκπτωση' για άνω της 5ετίας, ενώ μετά την δεκαετία, πας στο 50% έκπτωση. -
Οπότε για μένα από 8.800 θα πάει -30% = 6.160. Οπότε αν ισχύσει το 5% και του χρόνου θα έχω 308 εισφορά.
Έεετσι...ασάλιωτο...
-
και μετα στα ανω τον 10 ετων αμαξια κοπανανε πιο ακριβα τελη και ετσι δεν γλυτωνει κανεις.να δω ποτε θα πεσει αυτη η κυβερνηση.ζητειται ηγετης με @@ να αναλαβει τη χωρα!!!
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Λάθος ως προς το 1. Η έκτακτη εισφορά που θα έρθει το 2012, θα αφορά το έτος χρήσης 2011... Άρα πληρώνει, καθώς μέσα στο 2011 το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε...
ναι έκανα λάθος
το σωστό θα ήταν : Μαλλον στο κουτακι που δηλωνεις μηνες κατοχης στο 2012 βαζεις '0'.
οπως πολυ σωστα συμληρωσαν οι επομενοιουσιαστικα αν το εχεις ακινητοποιημενο το 2012 δεν θα πληρωσεις το 2013.
η εκτακτη εισφορα θα μπει στους μισθους το επομενο ετος, αλλα τα τεκμηρια μαλλον θα ερχονται χωριστα -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
συγνωμη αλλα ετσι που εχουν παει (και να θες να κρυφτεις απο το εισοδημα της δουλειας σου -δεν συζητω αλλο εισοδημα), ακομα και στα 1400 κυβικα με την μειωση του αφορολογητου -μαντεψτε- μας πιανει. εμενα με 2 αμαξια (1600+1100) μαλλον θα με θεωρουν και.. ευεργετη!!Από το λινκ του elteo:
Επίσης, από την έκτακτη εισφορά εξαιρούνται οι ανάπηροι, ενώ ξεχάστηκαν οι πολύτεκνοι. Παράλληλα, να αναφέρουμε πως τα τεκμήρια ισχύουν για αυτοκίνητα ηλικίας έως 5 ετών, ενώ για αυτοκίνητα ηλικίας 6-10 ετών υπάρχει μείωση 30%, οπότε η έκτακτη εισφορά είναι κάπως χαμηλότερη.
Άρα, έχεις 30% 'έκπτωση' για άνω της 5ετίας, ενώ μετά την δεκαετία, πας στο 50% έκπτωση.mea culpa..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Από το λινκ του elteo:
[i]Επίσης, από την έκτακτη εισφορά εξαιρούνται οι ανάπηροι, ενώ ξεχάστηκαν οι πολύτεκνοι. ...Μετά από αυτό, τη μείωση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά, το πρώτο νομοσχέδιο του ΓΑΠ θα φταίω εγώ αν θεωρήσω ότι η παρούσα κυβέρνηση θέλει τον πλήρη αφελληνισμό της χώρας;
Γιατί το μόνο που θα προκληθεί είναι κατακόρυφη μείωση των γεννήσεων από τα μέτρα αυτά. Λαμβάνοντας υπόψη τις καραβιές των μεταναστών που θα νομοποιηθούν χωρίς κανέναν έλεγχο και με ευγνωμοσύνη θα ψηφίσουν το κυβερνών κόμμμα θα φταίω εγώ αν τους πω δοσίλογους και προδότες;
Δεν είναι σοβαροί οι άνθρωποι. Δλδ κάποιος με 3 ή περισσότερα παιδιά πρέπει να οδηγεί 1.4 λίτρα; Για να μπορεί να σκοτωθεί με ασφάλεια; Γνωρίζουν αυτοί κανένα πολυμορφικό με super-dooper τετρατούρμπινο κινητήρα και 200+ άλογα για να μπορεί να κινήσει με ασφάλεια ένα όχημα 1800+ κιλών που απαιτείται για τη μεταφορά 6 ατόμων και των αποσκευών τους; Θα ήθελα να ήξερα ποιοί είναι αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι που δεν έχει τη στοιχειώδη ευφυία ώστε να καταλάβουν το προφανές!
Αλλά ξέχασα για όλα φταίει ο Χοντρός και η παρέα του και όλα συνέβησαν από το 2004 ως το 2009. Ο χοντρός δε, είχε πάρει μία χρονομηχανή και είχε αυτός συνάψει τα δάνεια της Ολυμπιάδας που τώρα δεν μπορούμε να πληρώσουμε πίσω το 2001.... Όπως και ο χοντρός είχε δηλώσει ότι 'είμαστε διαφθερμένοι και χρεωκοπημένοι'
Άντε πρωινιάτικα....
-
Αυτό έλειπε να ξεσηκωθούν και οι πολύτεκνοι. Για να μη μιλήσω για τρίτεκνους.
Τέλη κυκλοφορίας