-
ΚΑΙ στα χιόνια... Εγω πιστεύω ότι κάτι τέτοιες λαλακιες θα τους κλονίσουν, Να εχουμε ένα σύλλογο ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ με το τοπικό ράλι....
-
Βασικά το θέμα ειναι να μην τρακάρεις,. Και θα πληρώσεις και θα πας αυτόφωρο. Το ίδιο επίσης με πλαστές πινακίδες , πάλι αυτόφωρη διαδικασία. Καλυτερα 2 ίδια οχήματα στην ίδια οικογένεια, ίδιο χρώμα , ίδιο μοντέλο και πληρώνεις το ένα .
Κάτι γνωστοι μέ βέσπες το έκαναν αυτό με την αδεια στο όνομα του παππού και τσόνταραν όλοι για την ασφάλεια σήμα και ο καθένα ειχε την δικιά του. Μόνο πρόβλημα ότι δεν μπορουσαν να πάνε όλοι μάζί βόλτα , λόγω ίδια πινακίδας.....
-
Οι 2λιτροι (με τα κάτω από 5ετίας) θα πρέπει από του χρόνου να πληρώσουν μίνιμουμ 1100 ευρώ τέλη + 'έκτακτες' (660 αν δεν ανέεβουν κι άλλο συν 440). Μιλάμε για αύξηση της τάξεως του +200% σε σχέση με πριν 3-4 χρόνια (που και πάλι ήταν παράλογα ακριβά τα τέλη σε σχέση με τις προηγούμενες 'κατηγορίες κυβικών'. Βάλε και 6 κατοστάρικα για [απλή] ασφάλεια, αν θέλουμε να είμαστε νόμιμοι, και πάμε στα 1700 ευρώ το χρόνο 'ενοίκιο αμαξιού' (το οποίο αγοράσαμε!) προτού καν αρχίσουμε να πληρώνουμε τις βενζίνες και τα διόδια.
Το σε πόσους περισσεύουν στις μέρες μας αυτά τα χρήματα για το 'δικαίωμα να κυκλοφορούν νόμιμα' θα το δούμε.
Θα ήθελα να ήξερα τι υπολογισμούς κάνουν εκεί στο υπουργείο κι αν έχουν ιδέα πόσα θα χάσουν από όλους αυτούς που θα καταθέσουν πινακίδες, σε σχέση με το αν έβαζαν χαμηλότερα τέλη & 'εισφορές', αφού δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και οι βενζίνες (μόνο 5000 χλμ το χρόνο να κάνεις με ένα μέσο 2λιτρο το κράτος τσεπώνει κοντά στο 500ρικο από φόρους στα καύσιμα), το ΦΠΑ από τα σέρβις, ή από την ασφάλεια, που μπορεί να την κόψεις αν το έχεις στο γκαράζ (ψιλά γράμματα...) και δεν ξέρω τι άλλο ...
-
140€ το μηνα μονο για να το εχεις να καθεται
προσωπικα που εχω δοκιμασει για 20 μερες τωρα, το μονο που ζοριζει ειναι καποιο ταξιδι με το μικρο.
Αν κοπουν κι αυτα λογω οικονομικης δυσχέρειας (ή γινουν 1-2 το χρονο) δεν βλεπω λογο υπαρξης 'μεγαλου' αυτοκινητου
Πουλαει ενας γειτονας Opel Astra 2003 με 3500€.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οι 2λιτροι (με τα κάτω από 5ετίας) θα πρέπει από του χρόνου να πληρώσουν μίνιμουμ 1100 ευρώ τέλη + 'έκτακτες' (660 αν δεν ανέεβουν κι άλλο συν 440)...Η έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητο μεταχειρισμένο 2000cc, αγορασμένο τον Ιούλη του 2006 με πιάνει φέτος;Δηλαδή, από πότε μετράει η πενταετία;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
140€ το μηνα μονο για να το εχεις να καθεταιπροσωπικα που εχω δοκιμασει για 20 μερες τωρα, το μονο που ζοριζει ειναι καποιο ταξιδι με το μικρο.
Αν κοπουν κι αυτα λογω οικονομικης δυσχέρειας (ή γινουν 1-2 το χρονο) δεν βλεπω λογο υπαρξης 'μεγαλου' αυτοκινητου
- οταν λες μικρο τι εννοεις? εχω για μικρο ενα atos 1.1 και με πηγαινει παραπανω απο ικανοποιητικα αθηνα-καλαματα. ενα megane 1.6 που εχω για 'πρωτο' και που καθεται εδω και 4 μηνες σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το δωσω.
- το astra του γειτονα μοιαζει καλη περιπτωση...!!
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
140€ το μηνα μονο για να το εχεις να καθεται
προσωπικα που εχω δοκιμασει για 20 μερες τωρα, το μονο που ζοριζει ειναι καποιο ταξιδι με το μικρο.
- οταν λες μικρο τι εννοεις? εχω για μικρο ενα atos 1.1 και με πηγαινει παραπανω απο ικανοποιητικα αθηνα-καλαματα. ενα megane 1.6 που εχω για 'πρωτο' και που καθεται εδω και 4 μηνες σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το δωσω.
- το astra του γειτονα μοιαζει καλη περιπτωση...!!
οταν λεω μικρο, εννοώ ενα WagonR 1.300
Πρακτικά μπορεί να παει παντου, αλλωστε οταν το ειχα παρει ειχα γυρισει ολη την Ελλάδα μ'αυτοΟταν ομως εχω(εχουμε) συνηθίσει απο το Σουμπαρου μας κακοφαίνεται
Ειναι και θεμα ασφάλειας...Θα δουμε τι μπορεί να γίνει
-
Mε 1.000 ευρώ γλιτώστε Τέλη Κυκλοφορίας και Τεκμήρια!
http://www.inews.gr/36/Me-1000-evro-gli ... kmiria.htm
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Mε 1.000 ευρώ γλιτώστε Τέλη Κυκλοφορίας και Τεκμήρια!
http://www.inews.gr/36/Me-1000-evro-gli ... kmiria.htm
Ελληναριο...
Κι αν σε πιασουν...
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Δεν είμαι σίγουρος ότι αλλάζει κάτι στα τεκμήρια.... ενημερωνετε η βαση του ΥΜΕ?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι αλλάζει κάτι στα τεκμήρια.... ενημερωνετε η βαση του ΥΜΕ?Δε νομιζω.
Χαζομαρες...κι ακομα πιο χαζος ειναι ο κοσμος που τσιμπαει και δινει το 1000ακο με εντελως αγνωστο αποτελεσμα.
-
αυτό λεω... απλά τωρα που ύρθαν πολλά 1600 turbo κάτι θα κάνουν πάλι... σαν κυβέρνηση την ώρα που παίζουν με το excel
-
Απλά θα θεσπίσουν τεκμήρια από τα 1600 κυβικά εκατοστά και θα τελειώνει το παραμύθι. Όπως και με την ιστορία των 100gr CO2 όταν δουν ότι δεν θα τους βγουν τα κουκιά θα το μειώσουν στα 80 gr CO2 και θα αυξήσουν στο 1.5 € το gr CO2 την πρώτη κατηγορία και ούτω κάθ' εξής.
-
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Γιατί μόνο η δικιά μου....
-
οχι απλά δε θα υπάρχουν έσοδα και θα τα αναζητήσει. Γι αυτό έπρεπε να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα εν την γενέσει, πράγμα που το κοροιδεύαμε.... και λέγαμε ... α 2000 ήθελες.
Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι του χρόνου δε θα φτάνουν τα λεφτά και θα βάλει και άλλα τέλη πιο κάτω
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι του χρόνου δε θα φτάνουν τα λεφτά και θα βάλει και άλλα τέλη πιο κάτω
αν κατατεθουν οι πινακίδες απο το 1/4 ή 1/5 των πανω απο 2000 κ.εκ. ειναι πιθανόν.
Γιατι το να σκεφτούν οτι κατι κανουν λαθος είνα ... απίθανονκαι να εισαι σιγουρος οτι θα κατατεθουν πολλες πινακιδες, το ποσες θα ειναι θα φανει σε 2,5 μήνες
-
Κατσε μη φορολογουν βασει ιπποδυναμης οπως στο εξωτερικο...
-
και στο εξωτερικό στις περισσότερες χώρες έχουν μεταβεί από τους ίππους στους ρύπους ή σε συνδυασμό των δύο.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
και στο εξωτερικό στις περισσότερες χώρες έχουν μεταβεί από τους ίππους στους ρύπους ή σε συνδυασμό των δύο.Ποιός σου είπε ότι εμείς πάμε μπροστά σε σχέση με το εξωτερικό και τις περισσότερες χώρες? Συνήθως προς τα πίσω πάμε
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Απλά θα θεσπίσουν τεκμήρια από τα 1600 κυβικά εκατοστά και θα τελειώνει το παραμύθι. Όπως και με την ιστορία των 100gr CO2 όταν δουν ότι δεν θα τους βγουν τα κουκιά θα το μειώσουν στα 80 gr CO2 και θα αυξήσουν στο 1.5 € το gr CO2 την πρώτη κατηγορία και ούτω κάθ' εξής.Λογικό είναι αυτό. Αν μετά απο κάποιο διάστημα όλα τα αυτοκίνητα (ή έστω τα περισσότερα) είναι κάτω από 100gr δεν θα πληρώνει κανένας;
Τέλη κυκλοφορίας