-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Διότι** ένα μεταχειρισμένο 10ετίας που πρωτοταξινομήθηκε στην Γερμανία και μετά στην Ελλάδα πριν 2 χρόνια, παραμένει αυτοκίνητο 10ετίας** με αξία πολύ μικρότερη αντίστοιχου μοντέλου που ταξινομήθηκε πρώτη φορά καινούριο στην Ελλάδα πριν 2 χρόνια. Έτσι ο κάτοχος του μεταχειρισμένου αν φορολογηθεί θεωρώντας ότι μετράει η 1η ταξινόμηση στην Ελλάδα, είναι σαφώς αδικημένος έναντι κατόχου ιδίου αυτοκινήτου που ταξινομήθηκε καινούριο στην Ελλάδα και μπορεί να προσφύγει (υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία και ποινή της Ελλάδας που αφορά την επιλεκτική φορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων).απλα να αναφερω οτι πριν 2 χρονια οταν τα τέλη ηταν λιγο φτηνοτερα για τα καινουρια αυτοκινητα, η κατηγορια αυτη ανήκε στα 'καινουρια'.
Λαμβανοταν υποψη η αδεια που ανεφερε μονο ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας -
και για να μην ξεσαλώσουμε και ξοδεψουμε τα λ7 (που θα γλυτωναμε απο τα τελη) αλλου, ανελαβαν δραση τα 'παπαγαλάκια' για να μας επαναφερουν...
πηγη: ημερησία (ομιλου Μπόμπολα )
Τέλη του 2012
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζουν στελέχη της αγοράς την επανεξέταση των Τελών Κυκλοφορίας του 2012 καθώς όπως επισημαίνουν στην “Η”: “Τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2012 είναι αδιανόητο πως θα επανεξεταστούν καθώς σε καμία περίπτωση το κράτος δεν μπορεί να χάσει ούτε ευρώ ενώ από την άλλη μεριά δεν μπορεί να “επιδοτηθούν” τα παλιά αυτοκίνητα καταβάλλοντας χαμηλότερα Τέλη αλλά ρυπαίνοντας περισσότερο από τα αντίστοιχα καινούρια τη στιγμή που είναι σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης. Από την άλλη μεριά οι παντρεμένοι με παιδιά δεν μπορούν να καταβάλλουν χαμηλότερα Τέλη από τους ανύπαντρους ενώ τέλος αν πραγματικά ήθελε η ηγεσία του υπ. Οικονομικών θα υπολόγιζε σε όλα τα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2005 βάσει των εκπομπών ρύπων και όχι με βάση τον κυβισμό του κινητήρα. Βέβαια αν γινόταν κάτι τέτοιο το κράτος θα έχανε πάρα πολλά χρήματα κάτι το οποίο απαγορεύουν να γίνει οι περιστάσεις...
-
αν πραγματικά ήθελε η ηγεσία του υπ. Οικονομικών θα υπολόγιζε σε όλα τα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2005 βάσει των εκπομπών ρύπων και όχι με βάση τον κυβισμό του κινητήρα. Βέβαια αν γινόταν κάτι τέτοιο το κράτος θα έχανε πάρα πολλά χρήματα...
Καταρχάς για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε κάποιοι να στρωθούν στη δουλειά, και η δουλειά ως γνωστόν είναι κακό πράγμα, ειδικά όταν μπορείς να πεις απλά '+ Χ % σε σχέση με πέρυσι'.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
αν πραγματικά ήθελε η ηγεσία του υπ. Οικονομικών θα υπολόγιζε σε όλα τα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2005 βάσει των εκπομπών ρύπων και όχι με βάση τον κυβισμό του κινητήρα. Βέβαια αν γινόταν κάτι τέτοιο το κράτος θα έχανε πάρα πολλά χρήματα...
Καταρχάς για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε κάποιοι να στρωθούν στη δουλειά, και η δουλειά ως γνωστόν είναι κακό πράγμα, ειδικά όταν μπορείς να πεις απλά '+ Χ % σε σχέση με πέρυσι'.
Ας εβαζαν εμας να την κανουμε
Σημερα πηγα να αλλαξω την αδεια στο συγκοινωνιων και ο υπαλληλος (ηταν γνωστος απο παλια) με εβαλε εμενα να τα γραψω στο κομπιουτερ 'γιατι σιγουρα γραφω πιο γρηγορα απ'αυτον'οποτε παω εθελοντικα και στο οικονομικων αν ειναι να γινει δουλεια
-
τι άλλαξες τα κυβικά... ?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τι άλλαξες τα κυβικά... ?Υγραεριο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Υγραεριο
ναι
δεν μου μιλουσες κι εσυ βρε κογιοτ πιο μπροστα;
Αλλαξα και διευθυνση, τι ηταν να βγαλω και 50 κυβικα απο το 'μεγαλο';
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Υγραεριο
ναι
δεν μου μιλουσες κι εσυ βρε κογιοτ πιο μπροστα;
Αλλαξα και διευθυνση, τι ηταν να βγαλω και 50 κυβικα απο το 'μεγαλο';
-
Ιs that even a possibility;
-
πάμε λάρισα να κάνουμε το 320 316. ειμαι σιγουρος οτι φετος στα χαρτια θα μεγαλωσουν τετοιες μετατροπες
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
πάμε λάρισα να κάνουμε το 320 316. ειμαι σιγουρος οτι φετος στα χαρτια θα μεγαλωσουν τετοιες μετατροπεςΕίμαι σίγουρος ότι κανείς στην Ελλάδα, τη χώρα που σε μαθαίνει να είσαι τίμιος και νομοταγής πολίτης από τη στιγμή που γεννιέσαι, δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι εννοείς.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
πάμε λάρισα να κάνουμε το 320 316. ειμαι σιγουρος οτι φετος στα χαρτια θα μεγαλωσουν τετοιες μετατροπεςΛάρισα, ε;
-
και να βαλεις μικροτερο κινητηρα παλι τα ιδια τελη θα πληρωνεις, για μ@λ@κες τους εχετε?
εαν ισχυε αυτο το subaru μου θα ηταν ηδη 1600
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
και να βαλεις μικροτερο κινητηρα παλι τα ιδια τελη θα πληρωνεις, για μ@λ@κες τους εχετε?εαν ισχυε αυτο το subaru μου θα ηταν ηδη 1600
Πού ακριβώς το βρήκες αυτό; Γιατί ψάχνω και δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα.
Αν αλλάξω μοτέρ και βάλω μεγαλύτερου κυβισμού, αυξάνονται τέλη και τεκμήρια. Αν κάνω το αντίθετο, γιατί να μην μειωθούν; Μου μοιάζει κάπως παράλογο.
-
μειωνονται γιατί αλλάζει η βαση δεδομένων του ΥΜΕ
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Νομίζω ότι πρεπει να τα μετονομασουν σε φορο χρησης ΙΧ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231120537
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται το ίδιο δύο κάτοχοι αυτοκινήτων, για παράδειγμα 1.800 κυβικών, που το ένα ταξινομήθηκε φέτος και το άλλο πριν από δέκα χρόνια.
κανείς δεν θα πάει και αυτό καθιστά το υπόλοιπο, μεγάλο, μέρος του ποστ σου άνευ ουσίας.
άλλωστε! τα δικαστήρια είναι εδώ για να βγάζουν αποφάσεις κατά παραγγελία, με το ανάλογο αντάλλαγμα βεβαίως βεβαίως.
οπότε περιμένεις να 'δικαιωθείς' στα δικααστήρια και να ανατρέψεις τους παραλογισμούς του ελληνικού κράτους με μια αποφασούλα σε ένα χαρτάκι?Δεν ξέρω, την τελευταία έκτακτη εισφορά την πλήρωσε κανείς ή μήπως και γι'αυτή προσέφυγαν και δικαιώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι διότι ήταν αντισυνταγματική; http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=114334
Φίλε - οι δικαστές έχουν κι αυτοί 'μεγάλου κυβισμού' όπως είχαν μεγάλα εισοδήματα. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι οι πραγματικά 'μεγάλου κυβισμού' έχουν και τα λεφτά και τη διάθεση να το πάνε μέχρι όσο δεν πάει.
Τέλος θέλω να πιστεύω ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δικαστές που δουλεύουν ευσυνείδητα (οκ αυτό ίσως είναι και μαλακία ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
και να βαλεις μικροτερο κινητηρα παλι τα ιδια τελη θα πληρωνεις, για μ@λ@κες τους εχετε?
εαν ισχυε αυτο το subaru μου θα ηταν ηδη 1600
Πού ακριβώς το βρήκες αυτό; Γιατί ψάχνω και δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα.
Αν αλλάξω μοτέρ και βάλω μεγαλύτερου κυβισμού, αυξάνονται τέλη και τεκμήρια. Αν κάνω το αντίθετο, γιατί να μην μειωθούν; Μου μοιάζει κάπως παράλογο.
ειχα ρωτησει στην εφορια και στο μηχανολογικο πριν 2 χρονια και αυτο μου απαντησαν.
-
Καλά, ας βρούμε το νόμο που αναφέρει κάτι τέτοιο και το συζητάμε. Τελείως παράλογο είναι αν βάλεις μεγαλύτερο κινητήρα να αυξάνονται τα τέλη αλλά αν βάλεις μικρότερο να μένουν τα ίδια. Ή πάνε με τα κυβικά ή δεν πάνε.
Εκτός κι αν είναι σαν τα τεκμήρια που είχαν καταργηθεί ως προς τον προσδιορισμό του εισοδήματος για ως 2000cc & 70Κ ευρώ, αλλά μετρούσαν κανονικά στην 'ανάλωση κεφαλαίου' (αν είχες π.χ. 2λιτρο 'έχανες' 20.500 το χρόνο κι ας μην έβγαζες τόσα - λογικότατο! ).
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Δεν ξέρω, την τελευταία έκτακτη εισφορά την πλήρωσε κανείς ή μήπως και γι'αυτή προσέφυγαν και δικαιώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι διότι ήταν αντισυνταγματική; http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=114334Φίλε - οι δικαστές έχουν κι αυτοί 'μεγάλου κυβισμού' όπως είχαν μεγάλα εισοδήματα. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι οι πραγματικά 'μεγάλου κυβισμού' έχουν και τα λεφτά και τη διάθεση να το πάνε μέχρι όσο δεν πάει.
Τέλος θέλω να πιστεύω ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δικαστές που δουλεύουν ευσυνείδητα (οκ αυτό ίσως είναι και μαλακία ).
η ιστορία είναι γνωστή αλλά θεωρώ τις δύο περιπτώσεις μη συγκρίσιμες.
επίσης οι 'πραγματικά μεγάλου κυβισμού' έχουν ήδη Βουλγάρικες ή άλλες ΕΕ πινακίδες και είναι στα φρύδια τους. σιγά μην κάτσουν να κυνηγήσουν το Ελληνικό Δημόσιο για σένα και για μένα.(σχήμα λόγου, εγώ είμαι εκτός εμβέλειας των μέτρων) -
Εδω δεν συζητουμε πλεον για την καταστροφη του κλαδου των αυτοκινητων , αλλα για καταστροφη οικογενειων .
Τα μετρα ειναι τοσο στοχευμενα που φαινεται ξεκαθαρα οτι το κανουν επιτηδες και με σχεδιο .
Ειναι το εκ προθεσεως εγκληματιες
Τέλη κυκλοφορίας