-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
με κάποιο από αυτά ...http://www.car.gr/classifieds/cars/?off ... rive_type=
Έτσι!
Η επιτομή της ασφάλειας, της τεχνολογίας και κυρίως της οικονομίας.
Δηλαδή για να γλιτώσει κάποιος τα 1.100 ευρώ θα πάει να πάρει ένα χρέπι με 150Κ κμ να το πληρώσει 500 ευρώ και καμιά 200αριά ακόμα σε μικρομαζεματάκια και ποιός ξέρει τι άλλες ζημιές θα του βγάλει.
Δηλαδή αυτό είναι έξυπνο?
Νίκο εγώ 2λιτρο δεν έχω αλλά θα προσπαθήσω να πείσω τον αδερφό μου (που ΟΚ δεν το χρησιμοποιεί και πολύ) να καταθέσει πινακίδες. Είναι ελεεινή κοροϊδία το όλο θέμα. Ότι βαριούνται/δεν θέλουν να μαζέψουν από εκεί που πρέπει θα το παίρνουν με τον εύκολο τρόπο αμολώντας τον σερίφη του Νότινγχαμ να τα τσεπώσει από τους χωρικούς.
Ίσως όταν μετρήσουν πόσα όχι μόνο 1000αρικα αλλά και 600αρια στην τελική δεν θα βάλουν στο ταμείο τους θα το δουν αλλιώς το θέμα.
Εκκρεμούν κάτι πρόστιμα εκατομμυρίων (που έχουν πάρει το γνωστό δρόμο της δικαστικής οδού=@@) και θα σου πουν εσένα του μισθωτού που είσαι ΟΚ και δεν έχει κρύψει ούτε λέπι να σκάσεις 1100 ευρώ επειδή έχεις ΔΙΛΙΤΡΟ κινητήρα στο αμάξι σου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εσύ ο καπιτάλας πρέπει να δώσεις 1100 ευρώ και το φτωχαδάκι με μια SLK ή μια Ε class θα δώσει κανά 300άρι.
Αν έβαζαν κάτω εργοστασιακές αξίες να πω πάει στο διάβολο. Αλλά η γνωστή μαλακία με τα κυβικά δεν έχει πια πλάκα...Συμφωνώ με το συλλογισμό σου...είναι μ@λ@κες, εγκληματίες, λαμόγια, ψάχνουν να βρούνε λεφτά και τα παίρνουν από τους 2λτ καθώς ΜΟΝΟ στην Ελλάδα θεωρούνται υψηλά κυβικά, πολυτέλεια κλπ. ΟΚ. Συμφωνώ.
Αλλά είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια τι έγινε ρε συ Eddie!
ΤΟΣΕΣ πινακίδες κατατέθηκαν και επειδή προφανώς δεν μάζεψαν τα χρήματα που ήθελαν, βάζουν υψηλότερα τέλη.
Είναι απλά μαθηματικά.
Ο κοσμάκης πιστεύει ότι επειδή ΔΕΝ θα μαζέψουν όσα υπολογίζουν να μαζέψουν από τα τέλη...θα μας λυπηθούν και θα πούνε....'αχ μωρέ τα καημένα...ε ας το πάρουμε πίσω το μέτρο'.
Κι επειδή όπως είπα είναι απλά μαθηματικά, αν τους λείψουν 'Χ' χρήματα από τα τέλη φέτος...για μάντεψε τι θα γίνει του χρόνου?
Καλά μάντεψες...το 1.100 θα γίνει 1.500 και πάει λέγοντας.
Δε ξέρω...λέω κάτι παράλογο?
Και ναι είπαμε...είναι μ@λ@κία...προφανώς! Θέλει κανείς να πληρώνει 1000άκα έτσι? Του περισσεύουν? Φυτρώνουν σε κανένα δέντρο?
Για παράδειγμα...ΔΕΝ μπορώ να μείνω χωρίς αυτοκίνητο. Πως θα πηγαίνω στο γραφείο? Πως θα πηγαίνω στους γονείς μου να τους βλέπω? Πως θα πάω να κάνω ένα κάρο δουλειές που έχω να κάνω (συμπεριλαμβανομένου του τρέιλερ και προπόνηση), πως θα πάμε ΑΣΦΑΛΕΣ ταξίδι κλπ?
Λες και φταίει ο ΓΑΠ ή ο Βενιζέλος. Νομίζεις ότι αυτοί κυβερνάνε? Πάνε στους έξω και λένε: '...από αυτά τα μέτρα, θα εξοικονομήσουμε αυτά'. Απάντηση ΔΝΤ: '...δεν μας φτάνουν, θέλουμε κι άλλα'.
Αυτοί μας τα δανείσανε, αυτοί θέτουν τους όρους στο δάνειο...όχι εμείς! Είναι σαν να χρωστάς και να θες εσύ να θέσεις τους δικούς σου όρους...γίνεται?
Δενομίζωτάκη...
-
κράτα τους συμβιβασμούς για τον εαυτό σου.
μόνος σου είπες 'δεν έχουνε όλοι τις ίδιες εναλλακτικές'
το γιατί ισχύει αυτό δεν σε ενδιαφέρει, προφανώς, οπότε άσε το 'κοσμάκη' να νομίζει και να πράττει όπως θέλει. τάκη. -
μονο αν μαζευτούν 100.000 ατομα θα πεισθούν.
εν το μεταξύ τωρα είχε ρεπορτάζ στην ΝΕΤ και ελεγε οτι η έκτακτη στα 2000 ειναι 270 ευρω.. ειναι και λαλακες?
-
Νίκο είπα να έβαζαν άλλα -πιο δίκαια- κριτήρια, πχ εργοστασιακή αξία οχημάτων. Την τελευταία φορά (νομίζω 09) που έβαλαν πάλι έκτακτη εισφορά βάσει παλαιότητας την πήραν πίσω επειδή πήγαν πάρα πολλοί με παλιά οχήματα και τους έδωσαν τις πινακίδες δώρο.
Όταν δουν όπως σου είπα ότι όχι μόνο δεν εισπράττουν το 1000αρικο που ονειρεύονταν αλλά ούτε καν το 600άρι πίστεψε με θα το πάρουν πίσω όπως έκαναν το 2009. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νίκο είπα να έβαζαν άλλα -πιο δίκαια- κριτήρια, πχ εργοστασιακή αξία οχημάτων. Την τελευταία φορά (νομίζω 09) που έβαλαν πάλι έκτακτη εισφορά βάσει παλαιότητας την πήραν πίσω επειδή πήγαν πάρα πολλοί με παλιά οχήματα και τους έδωσαν τις πινακίδες δώρο.
Όταν δουν όπως σου είπα ότι όχι μόνο δεν εισπράττουν το 1000αρικο που ονειρεύονταν αλλά ούτε καν το 600άρι πίστεψε με θα το πάρουν πίσω όπως έκαναν το 2009.Γιατί κανένας δε ρωτάει αυτά τα πράγματα στις εκπομπές?
-
Όπως και γιατί κανένας δεν βγάζει μια λίστα με όλα τα πρόστιμα προς είσπραξη και μουσική υπόκρουση κάποιο άσμα του Τολάκη του άρχοντα.
Για μισόΟΚ.
Είναι σαφώς πιο εποικοδομητικές οι συγκρίσεις με Αργεντινή-Τανζανία, οι τσιρίδες περί κατοχής και οι μαλακίες περί εργατικού αγώνα, χούντας κλπ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όταν δουν όπως σου είπα ότι όχι μόνο δεν εισπράττουν το 1000αρικο που ονειρεύονταν αλλά ούτε καν το 600άρι πίστεψε με θα το πάρουν πίσω όπως έκαναν το 2009.Ναι, το κατάλαβα.
Προφανώς δεν τους βγήκε ο λογ/σμος γιατί θα εισέπρατταν λιγότερα.
Τόσα τους έλλειπαν...
@wannabe δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος προτιμάει να δώσει 800 ευρώ σε ένα χρέπι και όχι 300 παραπάνω για να κρατήσει το αμάξι του.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
η εκτακτη εισφορα ειναι συνδεδεμενη με το εντυπο που στελνουν για τα τελη οποτε αν κατατεθουν οι πινακιδες απλα δεν θα πληρωθει εκτος και αν μεσα στο 2012 πας να τις παρεις παλι πισω οποτε θα πληρωσεις τα τελη + την εκτακτη!
...ε μηπως ηρθε η στιγμη να αντισταθουμε καταθετοντας μαζικα τον προσεχη Δεκεμβρη οσοι εχουμε ΙΧ ανω των 1926cc τις πινακιδες μας μπας και καταλαβουν οτι αυτο που κανουν οχι μονον ειναι τεραστια αδικια αλλα θα εχει και τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που περιμενουν?
Ρε πστ μου...αυτές οι ξεσηκωτηκές προτροπές με εκνευρίσζουν αφάνταστα!
Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι κάποιοι τα αυτοκίνητα τα χρησιμοποιούμε?
Να καταθέσουμε τις πινακίδες, ωραία...με τι θα μετακινούμαστε?
πυρόβλημα σου!!!!!!!!!!!
-
Πρόβλημά μου που το χρησιμοποιώ.
ΟΚ...απλά ΙΣΩΣ κι άλλοι θα έχουν το ΙΔΙΟ πρόβλημα.
Τέσπα...δε θα βγάλουμε άκρη, οπότε όπως λέει και ο Βασίλης (A-Viper7)...καλή καρδιά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όταν δουν όπως σου είπα ότι όχι μόνο δεν εισπράττουν το 1000αρικο που ονειρεύονταν αλλά ούτε καν το 600άρι πίστεψε με θα το πάρουν πίσω όπως έκαναν το 2009.Ναι, το κατάλαβα.
Προφανώς δεν τους βγήκε ο λογ/σμος γιατί θα εισέπρατταν λιγότερα.
Τόσα τους έλλειπαν...
@wannabe δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος προτιμάει να δώσει 800 ευρώ σε ένα χρέπι και όχι 300 παραπάνω για να κρατήσει το αμάξι του.
Διότι α) γλυτώνει τουλάχιστον 1 μήνα βενζίνες β) του χρόνου που πάλι δε θα βγαίνει το μεσοπρόθεσμο και θα πάει η έκτακτη εισφορά και τα τέλη στα €3.000 θα έχει τον κώλο του καλυμμένο.
Μην ξεχνάτε μέσα σε όλα αυτά ότι τα τωρινά ΤΚ εμπεριέχουν (ενσωματώνουν) και τον έκτακτο φόρο πολυτελείας που επιβλήθηκε το 2009.
Κανείς δε διαφωνεί με τη λογική ότι 'τόσα μας λείπουν, τόσα θα πληρώσετε', οκ κάπως πρέπει να βρεθούν αυτά τα χρήματα που λείπουν. Όλοι διαφωνούν με τον άδικο τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατανομή του βάρους για τη συγκέντρωση των χρημάτων αυτών (εξ'ού και προτάσεις όπως να μπεί στην εργοστασιακή αξία κτλ).
Με την τρέχουσα λογική, ο κατέχων κυβικά πληρώνει ως εξής:
Μια οικογένεια έχουσα 1 αυτοκίνητο 3000 κ.εκ -> 800 (εισφορά) + 880 ΤΚ = 1680
Μια οικογένεια έχουσα 1 αυτοκίνητο 1200 κ.εκ κι ένα δεύτερο 1.600 -> 135ΤΚ + 265ΤΚ + 0 εισφορά = 400 (το 25% του ποσού που πληρώνει άλλος, ενώ κατέχει τα ίδια κ.εκ σύνολο).Μπράβο στους μαλάκες. Να τους χαιρόμαστε. Προφανώς η 2η οικογένεια με 2 αμάξια που θέλουν τα διπλά σέρβις, λάστιχα, συντήρηση, ασφάλειες κτλ κτλ, διαβιεί λιγότερο πολυτελώς από την 1η, ενώ η 1η είναι πάμπλουτη και πρέπει να την ξεσκίσουμε.
Ενδεικτικά, και προς απόδειξη της διαφοράς στην πολυτέλεια διαβίωσης, η 1η οικογένεια είναι φίλος μου μαραγκός που κάνει λίγα χιλιόμετρα και είπε 'Ας πάρω κάτι καλό για τα ταξίδια μου' και πήρε (με πολύ σκληρή δουλειά) το maverick το 2006 (3.0), η 2η οικογένεια είναι του γνωστού κου Αλαβάνου του Συριζα ο οποίος έχει (δηλωμένη) πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη περιουσία (ναι, δηλώνει 2 αμαξάκια 1.200 και 1.600 κεκ)...
-
Αυτες τις μέρες όλοι λενε την ατάκα, ελαφρια την καρδια...
Καλά εσυ δίλιτρο πηρες... δεν είδες τι έγινε πέρισυ...
και τους λες... ρε εγω το πηρα για παράδειγμα, πριν αρχίσουν αυτά...
Αυτή όμως η ατάκα με σκοτώνει γιατί είναι σαν να νομιμοποιεί τη διαδικασία... ότι ειναι αναμενόμενο και νόμιμο
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13182
εδω τα τεκμήρια τα έχει λάθος... έτσι?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
με κάποιο από αυτά ...
http://www.car.gr/classifieds/cars/?off ... rive_type=
Έτσι!
Η επιτομή της ασφάλειας, της τεχνολογίας και κυρίως της οικονομίας.
Δηλαδή για να γλιτώσει κάποιος τα 1.100 ευρώ θα πάει να πάρει ένα χρέπι με 150Κ κμ να το πληρώσει 500 ευρώ και καμιά 200αριά ακόμα σε μικρομαζεματάκια και ποιός ξέρει τι άλλες ζημιές θα του βγάλει.
Δηλαδή αυτό είναι έξυπνο?
...........
κοίτα, την μια χρονιά, γδέρνουν τα παλιά που έιναι euro0,1,2,3 , τότε κίνησε με την 320
την άλλη χρονιά, γδέρνουν τα καινούρια +2000cc πολυτέλεια κτλ, τότε κινήσε με το χρέπιτην άλλη χρονιά, δεν υπάρχει λόγος να κινήσε ... αφού θα είμαστε όλοι άνεργοι .....
το κράτος θα σκεφτεί για την φυσική σου κατάσταση και θα έχουμε ποδήλατο, προσοχή όμως, γιατί τα αλουμινένια, ανθρακονημάτινα, με δισκόφρενα κτλ θα έχουν μεγάλο τεκμήριο ..... -
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 74&catid=3
-
αυτό καρασυμφέρει για μτχ. το παίρνεις κατευθείαν Βουλγάρικο απο Γερμανία και γλιτώνεις και όλα τα εφάπαξ ελληνικά χαράτσια που προηγούνται των τελών/έκτακτων εισσφορών. άσε που η Βουλγαρική άδεια μπορεί να είναι και χρήσιμη στο εγγύς μέλλον
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν δεχτούμε την συλλογιστική σου, να παρανομούμε και να μην πληρώνουμε διόδια εφόσον το κράτος μας αδικεί, αυτό θα έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: Την ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση όσων δεν έχουν την παραμικρή επιλογή να διαφύγουν από το σύστημα, τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, ανθρώπους που δεν έχουν τα χρήματα για να συντηρήσουν ούτε ένα μικρό και φτηνό αυτοκίνητο.
Είναι ασφαλώς της μόδας αυτή η νοοτροπία , αλλά η λογική του να κλέψω και να αδικήσω όσο μπορώ γιατί και οι άλλοι με αδικούν είναι από τους κύριους λόγους που φτάσαμε σε αυτό το χάλι.
Ναι, η φορολογική πολιτική είναι άδικη, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Βενιζέλος σήμερα, αλλά ο νόμος της ζούγκλας του οποίου είσαι υπέρμαχος, θα βλάψει πρώτα και κύρια τους πιο αδύναμους.
Αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, έτσι δεν είναι;
παμε παλι, το πρωτο που παρανομει ειναι το κρατος.-
τα τεκμηρια δεν εχουν καμια λογικη κι αν καποιος το τραβηξει δικαστικα, το πιο πιθανο ειναι να το κερδισει. ειδικα τα τεκμηρια βασει κυβικων δεν στεκνουν πουθεναγιατι νομιζεις οτι θα εχουν πολλοι τα δωσουν; η εγω θα εχω να τα δωσω; που με κατατασσεις; τον αλλο μηνα θα εχω εργοδοτη τον οαεδ, οποτε να τα πληρωσετε εσεις που δεν εχετε προβλημα και που δεν αντιδρατε
το νομο της ζουγκλας πρωτο απ' ολους τον εφαρμοζει το κρατος και με τη ΜΗ εφαρμογη νομων. επειδη το ειπε ο ασχετος επι των οικονομικων χοντρος β, σημαινει κατι; μονο να μιλαει επι ωρες ξερει, χωρις να λεει τιποτα
και προσεξε... δεν θα κλεψω, απλως θα τους παραδωσω πινακιδες, τοσο απλα. η ειμαι υποχρεωμενος να τα πληρωσω γιατι ετσι;
επειδη δεν ξερουν τι τους γινεται; η μηπως θα καταφερουν κατι; εδω δεν μπορουν να υπολογισουν ουτε τα εσοδα τους, ουτε ποσα χρειαζονται
και το ακομα χειροτερο ειναι πως δεν μπορουν να πουληθουν ολα αυτα τα αυτοκινητα. θα φτασουν στο σημειο ορισμενοι που εχουν μεικτη η ολικη κλοπη να τα καταστρεψουν η να τα αφησουν να τα κλεψουν
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=84374&catid=3Για 100 ευρώ δε συμφέρει. Τόση είναι η διαφορά για τα 2λτ. Σου ζητάει 1.000 ευρώ για το πρώτο χρόνο λέει:
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=84374&catid=3
Για 100 ευρώ δε συμφέρει. Τόση είναι η διαφορά για τα 2λτ. Σου ζητάει 1.000 ευρώ για το πρώτο χρόνο λέει:
στην τιμη συμπεριλαμβανονται όλα τα απαιτουμενα εξοδα-χρεωσεις : (αδεια παραμονης,αδεια κυκλοφοριας,τελη ταξινομησης,τραπεζικα εξοδα,ασφαλεια τυπου αστικη ευθυνη+πρασινη καρτα,τακτικος μηχανικος ελεγχος,τελη κυκλοφοριας,οικολογικος φορος,συμβολαιογραφικα.)
-
στον 2ο χρονο γλυτωνεις 800€
σιγουρα θα εχεις και πιο φτηνη ασφαλεια.edit: αν ισχυουν τα του προηγουμενου ποστ, μιλαμε για τουλαχιστον 600€ το χρονο, αρα στα 2 χρονια γλυτωνεις 2000€ περιπου (not bad )
Το θεμα δεν ειναι αν συμφερει ή οχι και ποσο.
Το θεμα ειναι οτι μας πιεζουν να στραφουμε σε λυσεις που μεχρι προτινος κατηγορούσαμε και σιγουρα δεν ειμαστε περηφανοι γι'αυτες.Δεν θελω να πιστευω τι θα γινοταν τωρα αν πριν 3 χρόνια άρεσε εστω και λιγο στην γυναικα μου το τετραπορτο wrangler...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=84374&catid=3
Για 100 ευρώ δε συμφέρει. Τόση είναι η διαφορά για τα 2λτ. Σου ζητάει 1.000 ευρώ για το πρώτο χρόνο λέει:
στην τιμη συμπεριλαμβανονται όλα τα απαιτουμενα εξοδα-χρεωσεις : (αδεια παραμονης,αδεια κυκλοφοριας,τελη ταξινομησης,τραπεζικα εξοδα,ασφαλεια τυπου αστικη ευθυνη+πρασινη καρτα,τακτικος μηχανικος ελεγχος,τελη κυκλοφοριας,οικολογικος φορος,συμβολαιογραφικα.)
Το ΚΤΕΟ δε το είδα.
Δεν είναι λοιπόν 100, είναι 150.
Ούτε για 150 συμφέρει, γιατί το κράτος για το πατάξει του χρόνου δε ξέρεις τι μπορεί να σκαρφιστεί.
Οπότε φύλαγε τα ρούχα σου, να'χεις τα μισά.
Πάει να βγάλει λεφτά ο τύπος τώρα από το πουθενά...ζητάει 1000άκο ενώ κάλλιστα μπορεί να στοιχίζει τα μισά.
@bebes από το 2ο χρόνο και μετά αξίζει, ίσως γιαυτό το κάνει για να το σκεφτείς πιο μακροπρόθεσμα και να πεις 'να, δίνω τώρα 1000άκο...αλλά του χρόνου τα γλιτώνω'.
Δε ξέρεις όμως τι μπορεί να σκαρφιστεί το κράτος.
Οπότε λίγο προσοχή, αυτό λέω.
Τέλη κυκλοφορίας