-
Οταν είσαι μία οικογένεια που έχασες 20Κ σε μία χρονιά... το κόστος του αυτοκινήτου μπορεί να σε απασχολεί.
Αν εχεις ακίνητη περιουσία που δεν ενοικιάζεται πρέπει να την ξεπουλήσεις? Είναι λογικά αυτά τα πράγματα?
Δεν είναι δυνατόν να μπορούν να επιβάλουν ότι τέλη θέλουν.... Δεν υπάρχει νόμος γι αυτό... κάτι στην Ευρωπαική ένωση?
Τίποτα που να καλύπτει αυτό τον τομέα? -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Παπάτζα...να κάνεις ό,τι θες. Ό,τι σε φωτίσει η Παναγία. Στο έγραψα και πριν. Σε εμάς μη λες να κάνουμε το ίδιο ή μη μας λες 'μ@λ@κες' και καλά να πάθουμε επειδή δεν 'αγανακτούμε' όπως εσύ.Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, προτεραιότητες και εναλλακτικές.
αυτη αποκλειεται να με φωτισει, το μονο σιγουρο.
σου ειπα να μην πληρωσεις; να μην διαμαρτυρεσαι και δυσανασχετεις σου ειπα. απ' οτι φαινεται στο λενε κι αλλοι, μαλλον γιατι υποστηριζες και το giorgaki. ειμαι νεος, δεν ξερω τι γινοταν περυσι & προπερσι
εδω αλλοι παραπονιουνται για τα πολλα αυτοκινητα και να κυκλοφορουμε με (ανυπαρκτα πλη μετρο) ΜΜΜ κι εγω που πχ θα καταθεσω πινακιδες θα ειμαι το προβλημα επειδη δεν θα πληρωσω τελη;
τελικα το φορουμ θελει να πληρωνουμε τελη (για να μην πληρωσουν περισσοτερα οι αυτοι που τα δεχονται αμασητα) αλλα να κυκλοφορουμε με ΜΜΜ και ποδηλατα
yeah, right
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Είναι απλό. Οποιος δεν κατεβαίνει στο Σύνταγμα, οποιος δεν αναγνωρίζει ότι για τα προβλήματα μας φταίνε οι πολιτικοί και μόνο αυτοί και επουδενί λόγο ο αγνός και τίμιος λαός ο οποιος τίποτα απολύτως δεν εγνώριζε για τον φόνο, όποιος δεν δηλώνει ευθαρσώς ενωπιον του forum οτι θα πάψει να πληρώνει τέλη, οποιος επιμένει να πληρώνει διόδια αναγνωριζοντας ότι υπάρχουν άλλοι σε ΠΟΛΥ πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση απο αυτόν που πλέον ζουν μέσα σε πραγματική φτώχεια... είναι απο άλλη χώρα/πλανήτη/εκτός πραγματικότητας/στο payroll των μεγαλοεργολαβων.
Όταν ο μέσος μισθός έχει πέσει στα 500-600 ευρώ τι πιο λογικό να πληρώνεις τέλη, έμμεση και άμεση φορολογία στο Θεό μειώνοντας ακόμα περισσότερο το εισόδημα (και αγοραστική δύναμη) κατά κάποιους μήνες...
Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζονται όσοι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ζουν μέσα σε πραγματική φτώχεια;
Αν αυτοί που έβγαζαν 700-800 ευρώ, τώρα βγάζουν 500-600 ευρώ και έχουν 2λτ...τότε το πρόβλημα είναι άλλο Βασίλη, λυπάμαι. Εξ'αρχής δεν έπρεπε να το είχαν αγοράσει, πως να το κάνουμε?!;
Ποιος είπε πως έχουν όλοι 2λτ; Έπειτα μη ξεχνάς πως πριν λίγα χρόνια μπορεί κάποιος να το είχε αγοράσει με τέλη 372 ευρώ. Δίκαιος ο διπλασιασμός+; Με ποια λογική; Μόνο νοοτροπία νταβατζιλικιού και αρπαχτής βλέπω. Εκείνος δηλαδή που έχει οικογένεια δεν δικαιούται να έχει ένα ασφαλές 320 (που να το έχει αγοράσει 3-4 χρόνια πριν) όπως εσύ για την οικογένειά του; Επειδή πχ βρέθηκε άνεργος τώρα ή για τον οποιοδήποτε χ,ψ,ζ λόγο έχει στριμωχτεί οικονομικά θα πρέπει να το σκοτώσει για ψίχουλα; Και τι να πάρει για να μην του κοστίζει; Picanto;
Κακομάθαμε Βασίλη μου, όλοι μας. Σε εύκολα αμάξια με δάνεια, σε μεγάλα σπίτια (πάλι με δάνεια), στις ακριβές διακοπές (πάλι με δάνεια), στα ακριβά ρούχα (πάλι με δάνεια), στα ακριβά κινητά (guess what?) και άλλα πολλά. Αφού χρήμα δεν υπήρχε...δανείστηκε...και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ναι, βεβαίως...τεράστια ευθύνη έχουν οι πολιτικοί...αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί.
Αυτή είναι η δουλειά του κράτους. Να κάνει καλύτερη τη ζωή του λαού και να φροντίζει για την ευημερία του, ενώ παράλληλα να τον προστατεύει. Τώρα αν έκανε πλάτες στις τράπεζες και έπαιζαν με το να δανείζουν χρήματα που ΔΕΝ υπήρχαν και πολύ πάνω από τα όρια τους, όταν έκανε πλάτες στα βρώμικα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, όταν έπαιζε σε ομόλογα και άλλες ιστορίες τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, όταν λίγους μήνες πριν παιζόντουσαν ΧΟΝΤΡΑ παιχνίδια με CDS, αυτός που δανείστηκε για να πάρει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο έφταιγε; Μην λέμε ότι θέλουμε.
Οι φόροι λοιπόν ως αποτέλεσμα όλων των από πάνω (και άλλων πολλών, δε διαφωνώ) έχουν πραγματικά γονατίσει την αγορά και δε κουνιέται φύλλο.
Πόσα εκατομμύρια είπαμε πως χρωστάει ο Ραπτόπουλος; Πόσα ο Ψωμιάδης; Πόσα ο Λαναράς; Ο Βοσκόπουλος πόσα πλήρωσε τελικά στο κράτος ξέρεις; Οι τράπεζες που έλαβαν χρήματα πόσα πλήρωσαν τελικά στο κράτος γνωρίζεις; Μήπως κάνουν το κορόϊδο τώρα την ώρα της πληρωμής; Αλλά το Παπακωνσταντίνου έχει πάλι τη λύση. Θα φορολογίσω όλα όσα χρησιμοποιεί καθημερινά ο απλός λαός να βγάλω τα σπασμένα.
Πλέον λοιπόν, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες και πρέπει (δυστυχώς) να μάθουμε να ζούμε φτωχότερα από παλιά. Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Όλοι μας. Πιστεύεις ότι ο μέσος Έλληνας είναι έτοιμος να το κάνει? Είναι έτοιμος να αλλάξει?
[/quote]
Δεν το κατάλαβα αυτό Νίκο. Ζητάς δηλαδή από τον άλλον να πάει πίσω 20-30 χρόνια 'γιατί έτσι' ; Τι θυσίες είσαι έτοιμος να κάνεις εσύ για πες μας να καταλάβουμε. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ποιος είπε πως έχουν όλοι 2λτ; Έπειτα μη ξεχνάς πως πριν λίγα χρόνια μπορεί κάποιος να το είχε αγοράσει με τέλη 362 ευρώ. Δίκαιος ο διπλασιασμός+; Με ποια λογική; Μόνο νοοτροπία νταβατζιλικιού και αρπαχτής βλέπω. Εκείνος δηλαδή που έχει οικογένεια δεν δικαιούται να έχει ένα ασφαλές 320 (που να το έχει αγοράσει 3-4 χρόνια πριν) όπως εσύ για την οικογένειά του; Επειδή πχ βρέθηκε άνεργος τώρα ή για τον οποιοδήποτε χ,ψ,ζ λόγο έχει στριμωχτεί οικονομικά θα πρέπει να το σκοτώσει για ψίχουλα; Και τι να πάρει για να μην του κοστίζει; Picanto;Μα δε δικαιολόγησα το διπλασιασμό. Σε καμία περίπτωση.
Εντελώς παράλογο είναι...κι αυτό λέμε.
Αν όμως με 700 ευρώ μισθό πήγε και πήρε 2λτ αμάξι και δανείστηκε το μεγαλύτερο ποσοστό του και είχε δόση το μισό μισθό του...τότε όπως και να το κάνουμε, ήταν λάθος κίνηση. Και μη μου πεις ότι δεν έχεις τέτοια παραδείγματα! Έχω γνωστούς που και το έκαναν αυτό και τώρα κλαίγονται και άλλους που πληρώνουν δόση δανείου 1.200 ευρώ όταν το εισόδημά τους είναι 2.400...γιατί τους άρεσε το σπίτι των 450.000 ευρώ!
Πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν τέτοια παραδείγματα? Ή ότι οι συγκεκριμένοι είναι εξαίρεση?
Αγοράζεις αυτό που μπορείς να συντηρείς.-
Απλά με το εύκολο χρήμα τα μυαλά όλων μας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) πήραν αέρα.
Αυτή είναι η δουλειά του κράτους. Να κάνει καλύτερη τη ζωή του λαού και να φροντίζει για την ευημερία του, ενώ παράλληλα να τον προστατεύει. Τώρα αν έκανε πλάτες στις τράπεζες και έπαιζαν με το να δανείζουν χρήματα που ΔΕΝ υπήρχαν και πολύ πάνω από τα όρια τους, όταν έκανε πλάτες στα βρώμικα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, όταν έπαιζε σε ομόλογα και άλλες ιστορίες τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, όταν λίγους μήνες πριν παιζόντουσαν ΧΟΝΤΡΑ παιχνίδια με CDS, αυτός που δανείστηκε για να πάρει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο έφταιγε; Μην λέμε ότι θέλουμε.
Γιαυτό σου έγραψα και πολλά άλλα ακόμα.
Αλλά μη μου λες ότι ο δε φταίμε κι εμείς! Δεν το δέχομαι σε καμία περίπτωση.
Πόσα εκατομμύρια είπαμε πως χρωστάει ο Ραπτόπουλος; Πόσα ο Ψωμιάδης; Πόσα ο Λαναράς; Ο Βοσκόπουλος πόσα πλήρωσε τελικά στο κράτος ξέρεις; Οι τράπεζες που έλαβαν χρήματα πόσα πλήρωσαν τελικά στο κράτος γνωρίζεις; Μήπως κάνουν το κορόϊδο τώρα την ώρα της πληρωμής; Αλλά το Παπακωνσταντίνου έχει πάλι τη λύση. Θα φορολογίσω όλα όσα χρησιμοποιεί καθημερινά ο απλός λαός να βγάλω τα σπασμένα.
Γιατί το Σαμαρά θα είχε άλλη λύση?
Πλέον λοιπόν, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες και πρέπει (δυστυχώς) να μάθουμε να ζούμε φτωχότερα από παλιά. Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Όλοι μας. Πιστεύεις ότι ο μέσος Έλληνας είναι έτοιμος να το κάνει? Είναι έτοιμος να αλλάξει?
Δεν το κατάλαβα αυτό Νίκο. Ζητάς δηλαδή από τον άλλον να πάει πίσω 20-30 χρόνια 'γιατί έτσι' ; Τι θυσίες είσαι έτοιμος να κάνεις εσύ για πες μας να καταλάβουμε.
Βασίλη...δεν ζητάω από κανένα τίποτα. Θα αναγκαστεί να πάει, όπως πάμε όλοι. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη ζωή που κάναμε. Όλοι μας έχουμε περιορίσει τις παράλογες σπατάλες και όλοι θα πρέπει να το κάνουν. Ξεκινάμε από εκεί και βλέπουμε που θα μας πάει.
-
+1 συμφωνό σε όλα ανεξαιρέτως ...
-
Νίκο μήπως όταν οι γνωστοί σου όταν το αγόρασαν ήταν άλλα τα δεδομένα και άλλες οι δυνατότητές τους;
Εσύ πριν 4-5 χρόνια τι σκεφτόσουν; Ότι πάμε για φούντο ή ότι θα είχες διαφορετικές προοπτικές στη ζωή σου (όπως εξελίσσονται όλες οι χώρες); Σκεφτόταν κανείς πως θα μειωθούν οι μισθοί; Πως θα πέσουν κάτω από 1000; Πως θα πέσουν ακόμα πιο κάτω σε 600 ακόμα και 500;
Εκεί σαν κράτος, όταν αποφασίζεις να μειωθούν οι μισθοί, αν θες να εισπράττεις αναπροσαρμόζεις και όλα τα υπόλοιπα στα ίδια επίπεδα. Τώρα με νεκρή αγορά και άτομα να μην ξοδεύουν καληνύχτα. Μ' αρέσει που κάνουν και δηλώσεις για την ανεργία και την πεθαμένη αγορά. Τζιμάνια. Περίμενε με τα τέλη να δεις γέλιο που θα πέσει και ας βγάζεις άκυρο τον Παπάτζα.
Δεν είναι θέμα Σαμαρά. Τα ίδια σκατά είναι. Συμφοιτητές ήταν με τον ΓΑΠ και γνωρίζεις σε ποιά χώρα (με ότι αυτό συνεπάγεται).
Τέλος, άλλο να περιορίζεις απλά τα έξοδα, και άλλο να αναγκάζεις και να επιβάλλεις σε ανθρώπους να αποχωριστούν την περιουσία τους. Μην τα βλέπεις όλα τόσο κοντόφθαλμα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δεν είναι σύννεφο που θα ρίξει ότι είναι να ρίξει και θα φύγει. Θα κρατήσει πολλά χρόνια και ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Νίκο μήπως όταν οι γνωστοί σου όταν το αγόρασαν ήταν άλλα τα δεδομένα και άλλες οι δυνατότητές τους;Εσύ πριν 4-5 χρόνια τι σκεφτόσουν; Ότι πάμε για φούντο ή ότι θα είχες διαφορετικές προοπτικές στη ζωή σου (όπως εξελίσσονται όλες οι χώρες); Σκεφτόταν κανείς πως θα μειωθούν οι μισθοί; Πως θα πέσουν κάτω από 1000; Πως θα πέσουν ακόμα πιο κάτω σε 600 ακόμα και 500;
Δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τους συγκεκριμένους. Φαντάσου σε άλλους που έχουν αλλάξει.
Και να ήταν άλλα τα δεδομένα, δικαιολογείται ο μισός μισθός της οικογένειας να πηγαίνει σε σπίτι 450.000 ευρώ?!
Εγώ πριν 4-5 χρόνια νοίκιασα σπίτι φίλε μου και δε μεγαλοπιάστηκα και συνεχίζω να μένω στο ενοίκιο γιατί ανά πάσα στιγμή το αφήνω και πάω σε μικρότερο/φθηνότερο ή και μεγαλύτερο.
Όταν λοιπόν μου έλεγαν...πετάς λεφτά στο ενοίκιο, πάρε μωρέ ένα σπίτι...τώρα μάλλον επιβεβαιώθηκα.
Και όπως είπα...είναι κι άλλοι πολλοί όχι μόνο οι συγκεκριμένοι.
Εκεί σαν κράτος, όταν αποφασίζεις να μειωθούν οι μισθοί, αν θες να εισπράττεις αναπροσαρμόζεις και όλα τα υπόλοιπα στα ίδια επίπεδα. Τώρα με νεκρή αγορά και άτομα να μην ξοδεύουν καληνύχτα. Μ' αρέσει που κάνουν και δηλώσεις για την ανεργία και την πεθαμένη αγορά. Τζιμάνια. Περίμενε με τα τέλη να δεις γέλιο που θα πέσει και ας βγάζεις άκυρο τον Παπάτζα.
Πως θα αναπροσαρμόσεις όλα τα υπόλοιπα? Θα πεις στον έμπορο πόσο να πουλήσει? Εδώ πας στο γιατρό και σου λέει 100 χωρίς απόδειξη και 130 με απόδειξη!
Δεν γίνονται έτσι απλά τα πράγματα...πως θα αναπροσαρμόσεις όλες τις τιμές προς τα κάτω σε ΚΟΙΝΟ Ευρωπαϊκό νόμισμα?
Τέλος, άλλο να περιορίζεις απλά τα έξοδα, και άλλο να αναγκάζεις και να επιβάλλεις σε ανθρώπους να αποχωριστούν την περιουσία τους. Μην τα βλέπεις όλα τόσο κοντόφθαλμα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δεν είναι σύννεφο που θα ρίξει ότι είναι να ρίξει και θα φύγει. Θα κρατήσει πολλά χρόνια και ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί.
Βασίλη μου έχω μεγαλώσει στη ζωή μου με το εξής σοφό ρητό που έλεγε το παππούς μου. Άπλωνε τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Αν έβγαλαν τα πόδια πολύ έξω από το πάπλωμα, φυσικό κι επόμενο δεν είναι να πουλάνε τώρα τη περιουσία τους επειδή δε μπορούν να τη πληρώσουν? Ή περίμεναν στη 35ετή δόση του στεγαστικού τα πράγματα να μείνουν ως έχουν, σταθερά?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έχω γνωστούς που και το έκαναν αυτό και τώρα κλαίγονται και άλλους που πληρώνουν δόση δανείου 1.200 ευρώ όταν το εισόδημά τους είναι 2.400...γιατί τους άρεσε το σπίτι των 450.000 ευρώ!Αυτοί οι φτωχομπινέδες πήδηξαν την αγορά. (άσχετο )
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Έχω γνωστούς που και το έκαναν αυτό και τώρα κλαίγονται και άλλους που πληρώνουν δόση δανείου 1.200 ευρώ όταν το εισόδημά τους είναι 2.400...γιατί τους άρεσε το σπίτι των 450.000 ευρώ!
Αυτοί οι φτωχομπινέδες πήδηξαν την αγορά. (άσχετο )
Α μπράβο!
My point exactly...και πόσοι άλλοι τόσοι υπάρχουν με σκάφη, αυτοκίνητα, οικόπεδα και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Κι όπως έγραψα...προφανώς και οι κυβερνήσεις έκαναν μ@λ@κίες...αλλά μη λέμε ότι δε φταίμε κι εμείς. Όλα τα παραπάνω προφανώς και δανείστηκαν από κάπου για να δοθούν σ'αυτούς.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πως θα αναπροσαρμόσεις όλα τα υπόλοιπα? Θα πεις στον έμπορο πόσο να πουλήσει? Εδώ πας στο γιατρό και σου λέει 100 χωρίς απόδειξη και 130 με απόδειξη!
Δεν γίνονται έτσι απλά τα πράγματα...πως θα αναπροσαρμόσεις όλες τις τιμές προς τα κάτω σε ΚΟΙΝΟ Ευρωπαϊκό νόμισμα?
πανευκολα το αναπροσαρμοζεις... τα τελη δεν ειναι θεμα κοινου νομισματος. ελληνικης βλακειας ειναι.
οκ, σου μειωνω το μισθο, σου μειωνω και τα τελη. σου μειωνω το μισθο, αλλα η βενζινη 1 ευρω (φοροι ειναι τα υπολοιπα, μην τα ξαναλεμε, δεν ειναι θεμα ευρω) με τη βενζινη στο ευρω, αυξανεται κι η ανταγωνιστικοτητα κι ο τουριστας μπορει και να ξαναρθει. στο 1,8 στα νησια σιγα μην ξαναπατησει
σου μειωνω το μισθο, αλλα το φπα στο 15%, οχι μειωνω μισθους κι αυξανω φορους & κοβω φοροαπαλλαγες. δεν μπορεις βεβαια απο ατομα τυπου π'κωνσταντινου-σαχινιδη που δεν εχουν δουλεψει ποτε να τα σκεφτουν ολα αυτα
οποιαδηποτε εταιρεια/επιχειρηση/μαγαζι/περιπτερο εφαρμοσει την ελληνικη 'πολιτικη' παει για φουντο (οπως και το ελλαντα)
μειωνονται οι πωλησεις κι αυξανουμε τις τιμες για να βγαλουμε τη χασουρα ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ
μειωνονται πχ τα εσοδα στο συνεργειο και ανεβαινει το σερβις στα 500 για να βγαλουμε τα σπασμενα. σε ποσο χρονο θα κλεισει;
πεφτουν οι πωλησεις των αυτοκινητων κι αντι για προσφορες, να αυξησουν οι εισαγωγικες τις τιμες, νταξ στανταρακι θα πουλησουν...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νίκο μήπως όταν οι γνωστοί σου όταν το αγόρασαν ήταν άλλα τα δεδομένα και άλλες οι δυνατότητές τους;
Εσύ πριν 4-5 χρόνια τι σκεφτόσουν; Ότι πάμε για φούντο ή ότι θα είχες διαφορετικές προοπτικές στη ζωή σου (όπως εξελίσσονται όλες οι χώρες); Σκεφτόταν κανείς πως θα μειωθούν οι μισθοί; Πως θα πέσουν κάτω από 1000; Πως θα πέσουν ακόμα πιο κάτω σε 600 ακόμα και 500;
Δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τους συγκεκριμένους. Φαντάσου σε άλλους που έχουν αλλάξει.
Και να ήταν άλλα τα δεδομένα, δικαιολογείται ο μισός μισθός της οικογένειας να πηγαίνει σε σπίτι 450.000 ευρώ?!
Εγώ πριν 4-5 χρόνια νοίκιασα σπίτι φίλε μου και δε μεγαλοπιάστηκα και συνεχίζω να μένω στο ενοίκιο γιατί ανά πάσα στιγμή το αφήνω και πάω σε μικρότερο/φθηνότερο ή και μεγαλύτερο.
Όταν λοιπόν μου έλεγαν...πετάς λεφτά στο ενοίκιο, πάρε μωρέ ένα σπίτι...τώρα μάλλον επιβεβαιώθηκα.
Και όπως είπα...είναι κι άλλοι πολλοί όχι μόνο οι συγκεκριμένοι.
Για το ενοίκιο κι εγώ το υποστήριζα και είμαι της άποψης πως πλέον δεν συμφέρει να ξοδέψεις για να αποκτήσεις κάτι που φορολογείται αγρίως. Είχε γίνει σχετική συζήτηση στο τοπικ του αντίλογου για το αν αξίζει να αγοράσει κανείς σπίτι.
Δεν πας ούτε τον ΦΠΑ, ούτε τα τέλη ταβάνι, ούτε βάζεις αστείους φόρους κατανάλωσης σε αναψυκτικά κτλ. Μόνο να μειώσεις την κατανάλωση και τα έσοδα από ΦΠΑ καταφέρνεις έτσι. Η κατανάλωση βενζίνης είναι ήδη -30% κάτω.
Βασίλη μου έχω μεγαλώσει στη ζωή μου με το εξής σοφό ρητό που έλεγε το παππούς μου. Άπλωνε τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Αν έβγαλαν τα πόδια πολύ έξω από το πάπλωμα, φυσικό κι επόμενο δεν είναι να πουλάνε τώρα τη περιουσία τους επειδή δε μπορούν να τη πληρώσουν? Ή περίμεναν στη 35ετή δόση του στεγαστικού τα πράγματα να μείνουν ως έχουν, σταθερά?
Δεν είπα να απλώσεις παραπέρα, αλλά όπου μπορείς σε συνάρτηση με τις υπάρχουσες κάθε φορά συνθήκες. Το να κάνει κάποιος άνοιγμα τώρα ή πριν 2 χρόνια που ξεκινούσε η κρίση να σου πω ναι. Είναι αυτοκτονία. Αν ήταν παλαιότερα που με βάση εκείνες τις συνθήκες δεν επηρέαζαν καθόλου την προσωπική του ζωή, ε δεν είναι το ίδιο.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Οταν είσαι μία οικογένεια που έχασες 20Κ σε μία χρονιά... το κόστος του αυτοκινήτου μπορεί να σε απασχολεί.
Αν εχεις ακίνητη περιουσία που δεν ενοικιάζεται πρέπει να την ξεπουλήσεις? Είναι λογικά αυτά τα πράγματα?
Δεν είναι δυνατόν να μπορούν να επιβάλουν ότι τέλη θέλουν.... Δεν υπάρχει νόμος γι αυτό... κάτι στην Ευρωπαική ένωση?
Τίποτα που να καλύπτει αυτό τον τομέα?Όχι.. όμως υπάρχουν κάποιες αρχές σχετικά με την βέλτιστη λειτουργία των συστημάτων φορολογίας που είναι γενικότερα αποδεκτές στον κόσμο των δημοσιονομικών, και δή του κου. Adam Smith (μάλιστα αυτές οι αρχές ενσωματώνονται και στο Ελληνικό Σύνταγμα). Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει η αρχή της βεβαιότητας του φόρου, που λέει
The tax which each individual is bound to pay ought to be certain and not arbitrary. The time of payment, the manner of payment, the quantity to be paid, ought all to be clear and plain to the contributor and to every other person. Where it is otherwise, every person subject to the tax is put more or less in the power of the tax gatherer.
Τυπικά, τέτοιο θέμα πιθανώς να μην υπάρχει από τη στιγμή που οι φόροι περιγράφονται με νόμο (άρα είναι βέβαιο και όχι αυθαίρετο το τι θα πληρώσει κανείς όταν έχει θεσπιστεί ο νόμος). Πιθανώς όμως σε κάποιο δικαστήριο μπορεί κανείς να υπερασπισθεί κάποια γραμμή του στυλ ότι οι επαναλαμβανόμενες και αναπάντεχες μεταβολές στη φορολογία αντιβαίνουν στις διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές βέλτιστης απόδοσης των φορολογικών συστημάτων. Άρα το υπουργείο Οικονομικών, με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες πολιτικές ή τις δηλώσεις περί μεταβολής, βλάπτει (σκόπιμα;) την λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού και συνεπώς υπάρχει θέμα παράβασης καθήκοντος.
Οσον αφορά την απαξίωση της περιουσίας κάποιου μέσω υπερβολικής φορολόγησης (ώστε να είναι αναγκασμένος όχι μόνο να πουλήσει αλλά να χάσει και από την αξία της περιουσίας), αυτό είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό γιατί αποτελεί υποχρεωτική απαλλοτρίωση (της αξίας που χάνεται) χωρίς την καταβολή αντιτίμου, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το link που είχα βάλει εδώ http://www.oikopsychiko.gr/files/Resour ... 032010.pdf
-
Χανουμε την ουσία του θέματος
Βαζουν τέλη σε κάτι που έχεις χωρίς να έχουν αλλάξει οι κανόνες. Και βάζουν τέλη μόνο σε Έλληνες που πρέπει να πληρώσουν για κάτι που έχουν.
Δε λέω ότι δεν έχω να τα δώσω που κι αυτό μπορεί να παίζει. Λέω ότι είναι παράλογο να ανεβαίνουν τα τέλη στο 1/20 της αξίας του αυτοκινήτου.... (σε μερικά είναι ίσα με το 1/5 της αξίας..... στα 8 έτη)
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βασίλη...δεν ζητάω από κανένα τίποτα. Θα αναγκαστεί να πάει, όπως πάμε όλοι. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη ζωή που κάναμε. Όλοι μας έχουμε περιορίσει τις παράλογες σπατάλες και όλοι θα πρέπει να το κάνουν. Ξεκινάμε από εκεί και βλέπουμε που θα μας πάει.
Μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλά ...
Τις παραλογες αλλα και τις απλές σπαταλες η πλειοψηφια του κοσμου τις εχει κοψει. Και αυτο παλευεται αν εχεις ενα σπιτι που εσυ θεωρεις καλό και ενα αμαξι που γουσταρεις και ειχες παρει πριν λιγα χρονια. Περιοριζεσαι και ξοδευεις αναλογως τα εσοδα σου, τουλαχιστον ομως χαιρεσαι εσυ και η οικογενεια σου τα κεκτημενα σου (σπιτι, αμαξι κλπ) που δουλεψες πληρωσες (και πιθανον ακομα να πληρωνεις) τις καλες εποχες στο Τεξας .
Οταν ομως απο την μια χρονια στην αλλη, οι φοροι κατοχης στα αυτοκινητα κ τα ακινητα αυξανονται με τρελους ρυθμους και το εισοδημα σου μειωνεται συνεχως ... υπαρχει σοβαρο προβλημα ! Υποχρεωνεσαι απο το κρατος να ξεφορτωθεις οσο οσο περιουσια σου προκειμενουν να μην βρεθεις να χρωστας στην εφορια και στο κατασχεσουν.
Δηλαδη τραβας τα ζορια σου με τα γνωστα προβληματα στις δουλειες και τα εισοδηματα και ταυτοχρονα υποχρεουσαι να υποβαθμισεις την ποιοτητα ζωης σου πηγαινοντας σε φτηνοτερο - μικροτερο - παλιοτερο σπιτι ή οδηγωντας υποδεεστερο αμαξι, εκτος και αν πιασεις δευτερη δουλεια παριστανοντας τον Βεγγο προκειμενου να χεις να πληρωνεις τους φορους για πραγματα που ειναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ σου
Αληθεια, σου ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις οτι αυτα δεν στεκουν λογικά ?
Αν αυριο βαλουν τεκμηριο στις τηλεορασεις πανω απο 20 ιντσες και ετησιο τελος οφθαλμολουτρου (οσο πιο πολλες οι ιντσες τόσο πιο πολυ το ματι τόσο πιο πολύ το τέλος) ... θα σου φανει λογικο επειδη το ειπε ο πρωθυπουργος ή ο υπουργος ? -
μα είναι πιο απλό... αν αντί να το είχες το νοικιαζες. Σήμερα θα ήσουν κερδισμένος
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτο το εκανε το κρατος και ζηταει τωρα τα ρεστα.
Προβλημα στην πληρωμη των φορων εχουν παρα πολλοι ανθρωποι που καμια σχεση δεν εχουν με δανεια. Ειδικα στα ακινητα αντιμετωπιζουν προβλημα ανθρωποι ακομα και με ακινητα 50ετιας+ .
Στα αυτοκινητα δε, θα σου πω για εναν φιλο 25χρονων τοτε που ειχε αγορασει ενα sunny 2ltr gti για 3000 ευρω μετρητα 94μοντελο πριν χρονια γιατι του αρεσαν τα γκαζια και ηταν οτι καλυτερο αντεχε η τσεπη του (τοτε 1200ευρω με φουλ υπερωριες και ειχε ενοικιο γιατι εμενε μονος του) . Τοτε τα τελη ηταν 370ευρω περιπου και η ασφαλεια κανα 150αρι το 6 μηνο.
Τωρα ειναι στα 800ευρω μισθο (υπερωριες γιοκ) και τα τελη περοπερσι ηταν 821ευρω και φετος 600. Τον Δεκεμβρη θα δουμε που θα κληρωσει οριστικα. Θεωρεις οτι απλωσε κανα ποδι εξω απο το παπλωμα ο συγκεκριμενος και του ερχονται αυτες οι σφαλιαρες ?
Μην ακουσω ας προσεχε να μην παρει 2λιτρο ... λες και μιλαμε για τον απαγορευμενο καρπό και το θανασιμο αμαρτημα !!! -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Μην ακουσω ας προσεχε να μην παρει 2λιτρο ... λες και μιλαμε για τον απαγορευμενο καρπό και το θανασιμο αμαρτημα !!!
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ μια ζωή αυτό ακούω.
-
ελα τωρα... μην ακουω βλακίες.
οι διπλασιασμοί γίνανε απο τον σουφλιά για να κάνουμε απόσυρση. τωρα έμειναν.... οι διπλασιασμοί.
σε κάθε περίπτωση θα ρωτήσω έναν από τους συμβούλους που τα προτείνουν αυτά (πιστεύω ότι πρέπει να ειναι χρόνια το ίδιο άτομο στο υπουργείο!!!!) και θα σας πω...
ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩ -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν πας ούτε τον ΦΠΑ, ούτε τα τέλη ταβάνι, ούτε βάζεις αστείους φόρους κατανάλωσης σε αναψυκτικά κτλ. Μόνο να μειώσεις την κατανάλωση και τα έσοδα από ΦΠΑ καταφέρνεις έτσι. Η κατανάλωση βενζίνης είναι ήδη -30% κάτω.Μαζί σου.
Η αυξημένη βενζίνη και το ΦΠΑ έχουν γονατίσει την αγορά (βεβαίως χθες γινόταν χαμός στην Εθνική...αλλά τέσπα).
Τώρα λέει θα ρίξει το ΦΠΑ...αλλά κανείς δε βγήκε να δώσει μια λύση. Λες και ο Σαμαράς ή ο κάθε Σαμαράς που θα βγει, θα κάνει κάτι διαφορετικό.
Δεν είπα να απλώσεις παραπέρα, αλλά όπου μπορείς σε συνάρτηση με τις υπάρχουσες κάθε φορά συνθήκες. Το να κάνει κάποιος άνοιγμα τώρα ή πριν 2 χρόνια που ξεκινούσε η κρίση να σου πω ναι. Είναι αυτοκτονία. Αν ήταν παλαιότερα που με βάση εκείνες τις συνθήκες δεν επηρέαζαν καθόλου την προσωπική του ζωή, ε δεν είναι το ίδιο.
Κάτσε ρε φίλε...δηλαδή όταν πάω να κάνω μια αγορά μόνο εγώ σκέφτομαι '...κι αν αργότερα μείνω άνεργος, τι θα κάνω'? Δηλαδή κάποιος που σήμερα βγάζει 1.200 και η γυναίκα του άλλα τόσα, είναι λογικό το μισό εισόδημά τους να είναι η δόση, όσο γαμάτο κι αν ήταν το οικονομικό κλίμα? Μόνο εγώ το βλέπω παράλογο ρε συ Βασίλη μου?
Γιατί πάνω-κάτω...έτσι είναι τα πράγματα. Για τέτοια ανοίγματα μιλάμε, που τώρα τους γυρίζει μπούμερανγκ.
Το 2007 όταν πήρα την 120i θα μπορούσα να είχα πάρει 3λτ...αλλά είπα, όχι...δε ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον. Μόνο εγώ το σκέφτηκα αυτό?
Το 2009 που άλλαξα και πήρα το si, πίσω ακριβώς ήταν ένα Z4 3.0si που ήταν πιο φθηνό...θα μπορούσα να το πάρω. Δεν το πήρα γιατί σκέφτηκα ότι στο μέλλον, δε ξέρω τι γίνεται.
... θα σου φανει λογικο επειδη το ειπε ο πρωθυπουργος ή ο υπουργος ?
Γιατί είπα πουθενά ότι είναι λογικά τα τέλη και η αύξηση αυτών?
Στα αυτοκινητα δε, θα σου πω για εναν φιλο 25χρονων τοτε που ειχε αγορασει ενα sunny 2ltr gti για 3000 ευρω μετρητα 94μοντελο πριν χρονια γιατι του αρεσαν τα γκαζια και ηταν οτι καλυτερο αντεχε η τσεπη του (τοτε 1200ευρω με φουλ υπερωριες και ειχε ενοικιο γιατι εμενε μονος του) . Τοτε τα τελη ηταν 370ευρω περιπου και η ασφαλεια κανα 150αρι το 6 μηνο.
Τωρα ειναι στα 800ευρω μισθο (υπερωριες γιοκ) και τα τελη περοπερσι ηταν 821ευρω και φετος 600. Τον Δεκεμβρη θα δουμε που θα κληρωσει οριστικα. Θεωρεις οτι απλωσε κανα ποδι εξω απο το παπλωμα ο συγκεκριμενος και του ερχονται αυτες οι σφαλιαρες ?
Μην ακουσω ας προσεχε να μην παρει 2λιτρο ... λες και μιλαμε για τον απαγορευμενο καρπό και το θανασιμο αμαρτημα !!!Και τώρα τι περιμένεις να σου πω για το παράδειγμα που δίνεις? Έφτασα στα 30 μου για να πάρω 2λτ αυτοκίνητο και να λυπηθώ τον 25χρονο φίλο σου που βρήκε με 3.000€ ένα 2lt GTI του '94 για να κάνει τη κ@υλ@ του? Δε σκέφτηκε ότι η συντήρηση σε τόσο παλιό, φθηνό και 2λτ θα είναι ακριβή? Δε σκέφτηκε ότι θα καίει?
Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι στα 25 του με 1.200 ευρώ, ενοίκιο, σπίτι μόνος του και συντήρηση 2λτ αυτοκινήτου...είναι λογικό? Έχεις υπογράψει με κάποιον σταθερότητα για τα υπόλοιπα 50 χρόνια? Γιατί αυτό πιστεύουν μερικοί, ότι επειδή τότε ήταν έτσι...τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, δεν σκέφτηκε ποτέ κανείς τι θα γίνει αν ΔΕΝ έχω να πληρώσω.
Γιατί εγώ στα 25 μου που έβγαζα 550 ευρώ και έμενα με τους γονείς μου είχα ένα 1.200άρι Corsa.
Και εν πάσει περιπτώσει...ο φίλος σου το δίνει και 1.500-2.000 και δεν έχασε και τίποτα, γιατί προφανώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια, εδώ άλλοι χάνουν σε μεταπώληση ΠΟΛΥ μεγαλύτερα ποσά, πολύ πιο σύντομα.
-
Αλλο λέμε Νίκο...
Δε μας άλλαξε η βενζίνη.... το κόστος για μένα είμαι πάνω κάτω το ίδιο.... Κάνω λίγα χλμ και θέλω να τα κάνω καλα..Λέμε ότι κάποιος άλλος σου αλλάζει τη ζωή. Πχ εχτισες εξοχικό για να πηγαίνεις τα ΣΚ και τώρα ο φορος θα ειναι καλύτερα να νοικιαζεις hotel...
Κάποιος άλλος αλλάζει τα πράγματα και πιάνει τα φυσικά πρόσωπα.... Το ΕΤΑΚ ήταν κάτι δίκαιο και για όλους, το έκοψε.... και μετά το ξανάφερε μαζί με τον ΦΜΑΠ
Τωρα εχουμε και τον φόρο κατοχής στα αυτοκίνητα.... ΜΗΔΕΝ πωλήσεις θέλουν λεει για να μην εξάγουμε εισόδημα. Αυτό ακουω... από στελέχη και τρελαίνομαι
Τέλη κυκλοφορίας