-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
το οτι θα ανεβουν 20% σε ολα αναφέρθηκε-συζητήθηκε Θωμά οχι οτι παιζουν 3 περιπτώσεις! Αν κανω λαθος διορθώστε με!(αν κ δυο περιπτώσεις τις λες μάλλον κ οχι τρεις)
Για δυο μου εκαναν και εμενα .
-
Θα το κανω 2λιτρο αδηλωτο να δικαιολειται το ποσο..
-
τι ωραίααααα...
λα λα λαααα ...
νιώθω πριμιουμ κάτοχος...
-
Έχουμε και λέμε:
Αυτοκίνητο 2000 κ.εκ
Κατανάλωση Μικτή 11,0 λτρ/100
Χλμ./Έτος: 22000
Μέσο κόστος βενζίνης: 1,66
Ετήσιο κόστος: 3276,9 βενζίνη + 720 (νέα τέλη) + 720 ασφάλεια + 450 σέρβις = 5166,9 ευρώΤο αντίστοιχο κόστος για 1000 κ.εκ.:
Κατανάλωση Μικτή: 5,0 λτρ/100
Ετήσιο κόστος: 1820,5 βενζίνη + 130 (νέα τέλη) + 400 ασφάλεια + 210 σέρβις = 2565,5 ευρώΔιαφορά 2601,4 ευρώ/χρόνο ή 216,78 ευρώ/μήνα
Κόστος μεταχειρισμένου: 5000 ευρώ
Επιτόκιο 9%
Δάνειο τριετές
Δόση μηνιαία: 159,00 ευρώΆρα μηνιαίο όφελος: 57,78 ευρώ/μήνα
Ετήσιο όφελος: 693,40 ευρώ.Άρα, καταθέτω πινακίδες και παίρνω χιλιάρι.
Φιλικά
-
Εχει λεει και έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν πάνω απο 2500 κυβικά...
Παλιά είχε απαλλαγές για jeep και τωρα ....
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αναδεικνύομαι σιγά σιγά σε μεγάλο χρηματοδότη του ελληνικού κράτους (μετά τον μανόσκυ φυσικά, από τον ιδρώτα του οποίου ζει το δίχως άλλο η μισή Ελλάδα... ).
Τέλη στην ΒΜW 720€
Τέλη στην Lancia, 145€
Ασφάλεια BMW(μεικτή): 985€ (λογικά θα μειωθεί πάντως λόγω απομείωσης της αξίας)
Ασφάλεια στην Lancia: 325 € (αν θυμάμαι καλά).Συνολάκι: 2125€ τα πάγια.
Toσα και λιγο περισσοτερα ($3000) ειχα πληρωσει σε ασφαλεια για ενα χρονο σε χωρα του εξωτερικου πριν 11 χρονια περιπου. Μην νομιζετε οτι εξω ειναι καλυτερα. Ειδικα στην Αυστραλια τα αυτοκινητα μπορει να ειναι ακριβοτερα και απο Ελλαδα.
Με τι επίπεδα μισθών όμως;
Aρκετα χαμηλοτερα απο τους τωρινους Ελληνικους.
-
SV2 με το συμπάθειο κιόλας, αλλά για να έχεις αυτά τα αυτοκίνητα, προφανός δεν σου λείπουν τα χρήματα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
SV2 με το συμπάθειο κιόλας, αλλά για να έχεις αυτά τα αυτοκίνητα, προφανός δεν σου λείπουν τα χρήματα.
Επειδή πάνε στο βρόντο και δεν πιάνουν τόπο με ενοχλεί ιδιαίτερα......
Δεν είπα κάτι τέτοιο!
Φυσικό είναι να σε ενοχλεί, όπως θα ενοχλούσε και εμένα!
Και μην το πάρεις οτι στην ¨ειπα¨!
Καλά κάνεις και έχεις τα αυτοκίνητα που έχεις και μακάρι να πάρεις και άλλα τόσα!Αλλά το να μπαίνεις και να λες, παιδιά παιδιά εγώ τι να πω που δίνω 12 χιλιάρικα τον χρόνο;
Ε είναι κάπως (πολύ ή λίγο δεν ξέρω) πρόκληση για τον άλλον που δεν έχει να δώσει ούτε τα 300 για το σήμα.Τα 12 χιλιάρικα που δίνεις εσύ για τα αυτοκίνητα, είναι πολλά περισσότερα απο όσα βγάζουν αρκετοί εδω μέσα σε όλο τον χρόνο.
Καλώς κάνεις και τα δίνεις, αλλά μην είσαι τόσο προκλητικός τέτοιους καιρούς... είναι κρίμα για τους άλλους.
Ταπεινή γνώμη.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
γιατι δεν πιανουν τοπο; δεν εχει ασφαλτο ο δρομος εξω απο το σπιτι σου; νοσοκομειο δεν υπαρχει εκει που μενεις κοντα;
-
Βρε άνθρωπε! Σου είπα να μην το κάνεις ή γιατί το κάνεις κτλ;
Μεγειά σου με χαρά σου!
Απλά σου είπα να μην τα ¨πετάς¨ ετσι όταν άλλοι που έχουν δουλεψει 40 χρόνια σε δύσκολες εργασίες δεν ξερουν τι θα τους ξημερώσει! -
θες να μου πεις οτι είσαι εσύ με φερραρι, πορσε κτλ (που επαναλαμβάνω, πολύ καλά κάνεις και μπράβο σου) είσαι στην ίδια μοίρα με τον πατέρα μου που είναι οικοδόμος, στα 57 (οχι εργολάβος, απλός σοβατζής) ;
-
Τι να πω... μακάρι να μην χρειαστείς να πλεύσεις σε μεγάλες φουρτούνες.
-
Εχω να προτεινω καποια καλυτερα μετρα για τον Παπ. Να αυξησει τα τελη 100% ,αλλα και να ψηφιστει νομος στην Βουλη που θα βαζει προστιμο 500ε(γραφειοκρατικα εξοδα ας τα ονομασει) σε οποιον παει να καταθεσει πινακιδες. Ετσι θα ειναι κερδισμενος
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Εχω να προτεινω καποια καλυτερα μετρα για τον Παπ. Να αυξησει τα τελη 100% ,αλλα και να ψηφιστει νομος στην Βουλη που θα βαζει προστιμο 500ε(γραφειοκρατικα εξοδα ας τα ονομασει) σε οποιον παει να καταθεσει πινακιδες. Ετσι θα ειναι κερδισμενοςΠρόσεχε τι γράφεις.
Τους δίνεις ιδέες -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
γιατι δεν πιανουν τοπο; δεν εχει ασφαλτο ο δρομος εξω απο το σπιτι σου; νοσοκομειο δεν υπαρχει εκει που μενεις κοντα;
είστε κουραστικοί.
αυτά τα πληρώσαμε όταν το αγοράσαμε. Τωρα το χρησιμοποιούμε, αλλοί πολύ άλλοι λίγο
Αν δουμε ότι μας ζητάνε πολλά θα το παρκάρουμε και θα πάρει λιγότερα από εμάς -
Ο χρήστης tankerman έγραψε:
Έχουμε και λέμε:
Αυτοκίνητο 2000 κ.εκ
Ετήσιο κόστος: 3276,9 βενζίνη + 720 (νέα τέλη) + 720 ασφάλεια + 450 σέρβις = 5166,9 ευρώΤο αντίστοιχο κόστος για 1000 κ.εκ.:
Ετήσιο κόστος: 1820,5 βενζίνη + 130 (νέα τέλη) + 400 ασφάλεια + 210 σέρβις = 2565,5 ευρώΔιαφορά 2601,4 ευρώ/χρόνο ή 216,78 ευρώ/μήνα
Επιτόκιο 9%
Δάνειο τριετές
Φιλικά
κατανάλωση 5 το χιλιάρι? γύρω στο 7 νομίζω πως είναι πιο λογικό, αρα θα έχεις μηδέν όφελος!!
εξαρτάται από το τί αμάξι είναι το 2λιτρο που εχεις παντως, για το αν αξίζει να το παροπλίσεις.
Αν αξίζει το αμαξι, βάλε lpg!!Αλήθεια, μπορεί κάποιος να κάνει 'μετατροπή' σε 1800 ή 1600 κυβικά, εφόσων το μοντέλο που έχει έβγαινε κ σε αυτά τα κυβικά?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Έχουμε και λέμε:
Αυτοκίνητο 2000 κ.εκ
Επιτόκιο 9%
Δάνειο τριετές
Φιλικά
κατανάλωση 5 το χιλιάρι? γύρω στο 7 νομίζω πως είναι πιο λογικό, αρα θα έχεις μηδέν όφελος!!
εξαρτάται από το τί αμάξι είναι το 2λιτρο που εχεις παντως, για το αν αξίζει να το παροπλίσεις.
Αν αξίζει το αμαξι, βάλε lpg!!Αλήθεια, μπορεί κάποιος να κάνει 'μετατροπή' σε 1800 ή 1600 κυβικά, εφόσων το μοντέλο που έχει έβγαινε κ σε αυτά τα κυβικά?
χαλαρα 5 λιτρα εχει το 1000αρι.Εδω το focus ecoboost 1600 150ps και πετυχαινει μικτες καταναλωσει 6.5 λιτρα αν το πας νορμαλ
-
εχουμε μαθει πλεον την κινηση χελωνας να την λεμε νορμαλ;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εχουμε μαθει πλεον την κινηση χελωνας να την λεμε νορμαλ;Pegeut 205 το 1999, Θεσσαλονίκη - Αθήνα με μισό ντεπόζιτο. Χαλαρά με 120-130 σχεδόν σε όλη τη διαδρομή.
Το αυτοκίνητο, αν θυμάμαι καλά 1100 κ.εκ., πήγαινε με τη φόρα του, και δεν προβληματίστηκα καθόλου.
Έκαψε κοντά στα 30 λίτρα βενζίνης, επίδοση που αντιστοιχεί στο 40% λιγότερο από το Punto GT που είχα και ήθελε γύρω στα 50-55 λίτρα βενζίνης για την ίδια διαδρομή.Φιλικά
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
χαλαρα 5 λιτρα εχει το 1000αρι.Εδω το focus ecoboost 1600 150ps και πετυχαινει μικτες καταναλωσει 6.5 λιτρα αν το πας νορμαλ
Σε ταξίδι ναι, σχετικά χαλαρά. Μέσα στην πόλη, με σταμάτα ξεκίνα κάθε τόσο, καμία σχέση. 6 με 7 είναι καλά για το μέσο 1000άρι (εκτός κι αν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε τελευταίας τεχολογίας 1000άρια) και για το μέσο οδηγό. Στο διαγωνισμό οικονομίας της Daihatsu & των 4Τ πρόπερσι με τα 1000άρια Cuore [με τον κινητήρα που φορούν τα Augo/107/C1] η ελάχιστη κατανάλωση που πέτυχε κάποιος ήταν αν θυμάμαι καλά 4.6 ή 4.7 με οδήγηση που δε θα κάνεις ΠΟΤΕ στην 'πραγματική ζωή' μέσα στην πόλη (αυτό που λεμε 'με αυγό κάτω απ΄το δεξί πόδι' ένα πράγμα - 'ρολάρισμα' με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και όσο γίνεται πιο λίγο γκάζι.
Για να δεχτούμε ότι το 1000άρι γράφει 5άρια, θα πρέπει να δεχτούμε συγκεκριμένη οδήγηση υπό συγκεκριμένες συνθήκες, στις οποίες το 2λιτρο παίζει να γράφει 8άρια-9άρια (τουλάχιστον σε εκτός πόλης διαδρομές με το δικό μου με 2 άτομα + αποσκευές βλέπω εύκολα κάτω από 8 χωρίς να το προσπαθώ και απολαμβάνοντας το γκάζι στο βουνό, ενώ αν προσπαθήσω και λίγο το 7 παρά δεν είναι δύσκολο. Τα 'κυβικά' φαίνονται (σε κατανάλωση) κυρίως στο μποτιλιάρισμα της πόλης, αλλά να συγκρίνουμε όμοια πράγματα - άλλο ένα 2λιτρο 1100κάτι κιλά σαν το δικό μου, άλλο 1500+.
Aλήθεια, μπορεί κάποιος να κάνει 'μετατροπή' σε 1800 ή 1600 κυβικά, εφόσων το μοντέλο που έχει έβγαινε κ σε αυτά τα κυβικά?
Δεν ξέρω, και είναι πολύ ενδιαφέρον ερώτημα - θα ήταν καφρίλα πάντως (άρα λογικό για Ελλάδα ) να μην επιτρέπεται, ειδικά όταν επιτρέπεται ο καθένας να μετατρέψει το αμάξι του να καίει υγραέριο χωρίς να παράγεται και σε υγραεριοκίνητη έκδοση...
Κάποιος φίλος μου έλεγε για έναν 2λιτρο με ραγισμένο μπλοκ που το έψαχνε το θέμα (να το κάνει 1.8Τ αν θυμάμαι), δεν ξέρω αν έβγαλε άκρη...
Τέλη κυκλοφορίας