-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Ας κρατήσουμε λοιπόν τα τέλη κυκλοφορίας ως έχουν; Αυτό προτείνεις; Γιατί άλλο από κλάψα δε διαβάζω.
Όπως επίσης κλάψα είναι ότι έχουμε εισοδήματα πολύ κάτω από το ΜΟ της ΕΕ και την ακριβότερη βενζίνη. Καμμιά λύση έχεις να προτείνεις; Γιατί το να ενσωματωθούν τα τέλη κυκλοφορίας στη βενζίνη είναι μια πρόταση πιο δίκαια - κατά τη γνώμη μου - από το να μείνουν ως έχουν.
Δεδομένα: Κίνηση για 50χλμ με 1000άρι Χουνδάι πΆτος του 2005 που καίει 6 λίτρα/100χλμ καθημερινώς τις εργάσιμες. Μισθός 800 ευρώ / μήνα ή 11.200 / ετος. Κόστος βενζίνης / ημέρα (πριν 3 μήνες) 3 ευρώ, σήμερα 4,5 ευρώ, με την προτεινόμενη τιμή 6 ευρώ. Συνολική ετήσια δαπάνη (ας πούμε 200 εργάσιμες, δηλαδή κάνει 10.000χλμ το χρόνο) πριν 3 μήνες 600 ευρώ, σήμερα 900, αύριο 1200, επιπλέον επιβάρυνση/έτος (σε σχέση με την τιμή στο 1 ευρώ) 300 ευρώ (σήμερα), 600 ευρώ (αύριο). % επιβάρυνσης στο ετήσιο εισόδημα: 2,68% σήμερα και 5,36% αύριο. Αν αφαιρέσουμε τα τέλη (κάπου στα 200 ευρώ αν θυμάμαι καλά) τα νούμερα γίνονται 0,9% και 1,8% (αν και κάτι μου λέει ότι αυτό δεν θα συμβεί)
Ιδιοκτήτης lamborghini murcielago. Εισόδημα ετήσιο 500.000 €. Χλμ / έτος 5.000. Κατανάλωση 30 λίτρα / 100χλμ, δηλαδή 1500 / έτος. Κόστος καυσίμων / έτος: 1500 ευρώ (κάποτε), 2250 σήμερα, 3000 αύρο. Επιπλέον επιβάρυνση 750 ευρώ (σήμερα) ή 0,15% του ετήσιου εισοδήματος, 1500 ευρώ αύριο ή 0,3% του εισοδήματος. Ακόμα και αν έκαναν τα ίδια χλμ, ο τύπος με τη lamborghini στα @@ του η αύξηση της βενζίνης... Αν μάλιστα αφαιρέσω τα τέλη (1000 ευρώ για ευκολία) το ποσοστό γίνεται 0,05% ΩΦΕΛΕΙΑ σήμερα και 0,1% επιβάρυνση αύριο.
Θεωρείς λοιπόν ότι είναι δικαιότερο το να αυξήσουμε τον φόρο στη βενζίνη, καταργώντας τα τέλη;;;; Ναι πολύ δίκαιο, αν έχεις μεγάλο εισόδημα...
Αν θέλεις μία πρόταση από εμένα, να μείνουν ως έχουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ή ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, αλλά είναι σαφώς δικαιότερο από την αύξηση της τιμής της βενζίνης σε ΠΑΡΑΛΟΓΑ επίπεδα. & -
Απλά μαθηματικά. Επαναλαμβάνω, οι έμμεσοι φόροι είναι κοινωνικώς άδικοι. Επιβαρύνουν τα χαμηλότερα εισοδήματα πολύ περισσότερο απ' ότι τα ψηλότερα. Όσο αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, τόσο αυξάνεται η αδικία. &-
Άλλη πρόταση; Να βάλουν τον κώλο τους κάτω και να βρουν εισοδήματα από άμεση φορολόγηση και όχι να φορολογούν στα όρια της κλοπής τα κοινωνικά στρώματα που μπορούν να συνεισφέρουν το λιγότερο (και κατά έναν παράλογο τρόπο συνεισφέρουν περισσότερο και το θεωρούμε και σωστό)!
Αν στα παραπάνω διακρίνεις γκρίνια, πάσο.
-
Ο ιδιοκτήτης της Lamborghini μπορεί να έχει πληρώσει κανονικότατα τους φόρους που αναλογούν στο εισόδημα του. Εσύ γιατί θέλεις να τον τιμωρήσεις για την επιλογή του να πάρει καλό αυτοκίνητο; Και κυρίως, γιατί θέλεις να βάλεις αυτόν να χρηματοδοτήσει τις δικές σου ανάγκες στην μετακίνηση;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο ιδιοκτήτης της Lamborghini μπορεί να έχει πληρώσει κανονικότατα τους φόρους που αναλογούν στο εισόδημα του. Εσύ γιατί θέλεις να τον τιμωρήσεις για την επιλογή του να πάρει καλό αυτοκίνητο; Και κυρίως, γιατί θέλεις να βάλεις αυτόν να χρηματοδοτήσει τις δικές σου ανάγκες στην μετακίνηση;Από που προκύπτουν αυτά που λες ότι θέλω;;; Πως προκύπτει ότι αυτός θα χρηματοδοτήσει εμένα;;;
Δεν είπα σε καμμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Είπα: το υπάρχον σύστημα είναι άδικο. (συμφωνείς; προφανώς)
Οι έμμεσοι φόροι είναι άδικοι, άρα όσο αυξάνονται, αυξάνεται η αδικία (ασχέτως με το αν συμφωνείς είναι ένα γεγονός!)
Άρα από τα δύο το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ΑΝ αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθεί και η αδικία εις βάρος των χαμηλότερων εισοδημάτων. Με νούμερα έδειξα ότι η αύξηση της τιμής της βενζινης είναι πιο άδικη από το ήδη άδικο τωρινό σύστημα. Είναι περίεργο αυτό που λέω;
Θα συμφωνούσα με κάποιο μέτρο που επιβαρύνει αντίστοιχα ΟΛΑ τα κοινωνικά στρώματα (1% αυτόν που παίρνει τον βασικό και 1% αυτόν που έχει τα φράγκα για lamborghini). Όμως, όπως σου έδειξα με ένα απλούστατο παράδειγμα, σε ενδεχόμενη αύξηση των φόρων στη βενζίνη ο φτωχομπινές θα επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο από τον πλούσιο!
Τόσο δύσκολο είναι πια να καταλάβει κανείς τι εστί ισοκατανομή των φορολογικών βαρών; Και αν κάποιος πρέπει να επιβαρυνθεί περισσότερο, λογικό δεν είναι να επιβαρυνθεί αυτός που διαθέτει περισσότερα;;; Παράλογο και αυτό;;;
Ούτε να τιμωρήσω θέλω κανέναν (καλά έκανε ο τύπος και πήρε laborghini, μπράβο του, μακάρι να μπορούσα κι εγώ!), απλά λέω ότι αν πρέπει κάποιος να αρμεχτεί, ε δεν μπορούμε συνέχεια να αρμέγουμε τα χαμηλά εισοδήματα! Με την έμμεση φορολόγηση αυτό κάνουμε.
-
Ο ιδιοκτήτης της Lamborghini μπορεί να έχει πληρώσει κανονικότατα τους φόρους που αναλογούν στο εισόδημα του. Εσύ γιατί θέλεις να τον τιμωρήσεις για την επιλογή του να πάρει καλό αυτοκίνητο; Και κυρίως, γιατί θέλεις να βάλεις αυτόν να χρηματοδοτήσει τις δικές σου ανάγκες στην μετακίνηση;Τους φόρους, που αναλογούν στο εισόδημά τους έχουν πληρώσει άπαντες κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου (αν κατάλαβα καλά το σκεπτικό). Εδώ μιλάμε όμως, για δικαιότερη κατανομή των βαρών για ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (και που οπωσδήποτε ΔΕΝ συνδέεται, και δεν πρέπει, αποκλειστικά με την κατανάλωση καυσίμου) ...
-
Ο φόβος του 2ου 3ου κλπ αυτοκινήτου καλύπτεται με τα ΚΤΕΟ, τις κάρτες καυσαερίων και τον έλεγχο για αυτά.
Το θέμα των θέσεων πάρκινγκ καλύπτεται με τις κλήσεις. Αν είναι να πληρώνεις κλήσεις 500 ευρώ το μήνα η θέση θα σου φανεί φτηνή και απαραίτητη και θα φροντίσεις να την εξασφαλίσεις προτού πάρεις το αυτοκίνητο.... όπως ακριβώς γίνεται με τα σκάφη, πρώτα βρίσκεις θέση σε μαρίνα και μετά το αγοράζεις!
Το βλέπω, τα τέλη είχαν αρχίσει να ζορίζουν που έπεφταν όλα μαζί οπότε σου λέει τα μειώνουμε λίγο και τη διαφορά τη βάζουμε στη βενζίνη και βγάζουμε κιόλας! Και φυσικά μετά αυξάνουμε πάλι τα τέλη και πάλι τη βενζίνη....Το ότι πολλοί που έχουν αυτοκίνητο δεν θα έπρεπε να έχουν γιατί δεν τολμά να το εκστομίσει κανένας;; Ακούγεται σκληρό αλλά είναι λογικό. Όχι ότι είμαι εναντίον αλλά απλά δεν μπορούν οικονομικά να το στηρίξουν και το λέω από πριν τις αυξήσεις καυσίμου των τελευταίων μηνών. Πολλοί έχουν κάνει ανοίγματα δυσανάλογα μεγάλα με τις δυνατότητές τους αγοράζοντας αυτοκίνητο ή ακριβότερο αυτοκίνητο. Όπως πηγαίναν στη δουλειά τους παλιά που δεν είχαν όλοι αυτοκίνητα να πάνε και τώρα, ας κάνουν μία ώρα ας κάνουν και δύο. Γιατί αν έχουμε καλομάθει με δανεικά χρήματα κακώς καλομάθαμε. Στο εξωτερικό γιατί να είναι συνηθισμένο να κάνουν 1-2 ώρες κάθε μέρα να πάνε στη δουλειά τους....;;
-
Εδώ είναι το θέμα. Αντί να λέμε ότι είναι παράλογο να χρησιμοποιεί τόσος κόσμος τα ΙΧ για commuting κάθε μέρα, αντί να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό επιβαρύνει πάρα πολύ την οικονομία, το περιβάλλον, τις υποδομές, την ποιότητα ζωής όλων, ότι πρέπει να δημιουργηθούν αντικίνητρα στην πρακτική αυτή, λέμε, όοοοοχι, να εξακολουθήσει να είναι το ΙΧ η πρώτη επιλογή. Το κόστος να το χρηματοδοτήσουν όσοι είχαν το θράσος να αγοράσουν καλό αυτοκίνητο, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιούν παρά σπάνια. Τι και αν δεν καταλαμβάνουν δημόσια θέση στάθμευσης; έχουν ΚΑΙ γκαράζ;;;; Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα, όχι ο φτωχός λαός.
-
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω, γιατί μιλάμε σαν να αφορούν τέτοια 'μέτρα' ΜΟΝΟ τα Ι.Χ. ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στο εξωτερικό γιατί να είναι συνηθισμένο να κάνουν 1-2 ώρες κάθε μέρα να πάνε στη δουλειά τους....;;Κάνω καθημερινά 20 χλμ σε μισή ώρα με 2 συγκοινωνίες (που όσο να'ναι, θα έκανα πιο λίγο αν ήταν μόνο 1 συγκοινωνία). Χωρίς αναμονές, χωρίς να σαρδελοποιούμαι μέσα, άνετος και 'ωραίος'. Ξέρεις πόση ώρα θέλω στην Αθήνα να κάνω με ΜΜΜ την διαδρομή Αθήνα-Γλυφάδα, που είναι περίπου 20 χλμ? Ξέρεις πόσες συγκοινωνίες θέλω? Ξέρεις πόσο ταλαιπωρία θα περάσω?
Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Καμία σχέση οι συγκοινωνίες στο εξωτερικό με τις αστείες μεταφορές στην Ελλάδα...
Εδώ είναι το θέμα. Αντί να λέμε ότι είναι παράλογο να χρησιμοποιεί τόσος κόσμος τα ΙΧ για commuting κάθε μέρα, αντί να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό επιβαρύνει πάρα πολύ την οικονομία, το περιβάλλον, τις υποδομές, την ποιότητα ζωής όλων, ότι πρέπει να δημιουργηθούν αντικίνητρα στην πρακτική αυτή, λέμε, όοοοοχι, να εξακολουθήσει να είναι το ΙΧ η πρώτη επιλογή.
Μπορώ να ρωτήσω σε ποια περιοχή εργάζεσαι, και πως μεταφέρεσαι εκεί κάθε μέρα?
Το κόστος να το χρηματοδοτήσουν όσοι είχαν το θράσος να αγοράσουν καλό αυτοκίνητο, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιούν παρά σπάνια. Τι και αν δεν καταλαμβάνουν δημόσια θέση στάθμευσης; έχουν ΚΑΙ γκαράζ;;;; Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα, όχι ο φτωχός λαός.
Όλοι χρηματοδότησαν το κράτος μέσω της αγοράς των αυτοκινήτων, όχι μόνο οι εύποροι.
Όλοι αγόρασαν ακριβά αμάξια, αν σκεφτείς ότι ο όρος 'ακριβό' ορίζεται από το εισόδημα του καθενός. Το ότι εγώ έχω 20.000 ευρώ εισόδημα και μπόρεσα να χρηματοδοτήσω την αγορά ενός αυτοκινήτου στα 18.500 χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια από άλλους, σημαίνει για μένα ότι αγόρασα ένα 'ακριβό' αμάξι και ότι χρηματοδότησα 'αρκετά' το κράτος μέσω αυτής της αγοράς. Αν εσένα το αντίστοιχο αμάξι που αγοράζεις κυμαίνεται στα 60-70-80.000 ευρώ, τότε σημαίνει ότι έχεις και το αντίστοιχο εισόδημα, και άρα είναι λογικό να επιβαρύνεσαι και αντίστοιχα. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Αν εσένα το αντίστοιχο αμάξι που αγοράζεις κυμαίνεται στα 60-70-80.000 ευρώ, τότε σημαίνει ότι έχεις και το αντίστοιχο εισόδημα, και άρα είναι λογικό να επιβαρύνεσαι και αντίστοιχα.Εντελώς αυθαίρετο το συμπέρασμα σου. Εγώ μπορεί να έκανα αιματηρές οικονομίες για να το πάρω, Μπορεί να βγαίνω μια φορά τον μήνα, να μην ξοδεύω χρήματα σε άλλα πράγματα.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Πως είναι πιο δίκαια με την παρούσα τιμή της βενζίνης, όταν οι πιο χαμηλόμισθοι (οι οποιοι by definition έχουν χαμηλού κυβισμού αμάξια) θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο, ειδικά αν σκεφτείς και επικείμενη αύξηση στις τιμές εισιτηρίων στις συγκοινωνίες?
Με ένα 306 1.4 ας πούμε ότι έχεις κατανάλωση 8 λ/100 χλμ. Τότε καις περίπου 12.500*8/100 = 1.000 λ βενζίνης τον χρόνο. Για να πληρώσεις σε 'νέα τέλη' (τα ενσωματωμένα στη βενζίνη εννοώ) ότι πλήρωνες και με τα παλιά (δηλαδή γύρω στα 200 ευρώ) τότε πρέπει η αύξηση της βενζίνης ανά λίτρο (λόγω ενσωμάτωσης των τελών κυκλοφορίας) να είναι μάξιμουμ 0.20 ευρώ. Πιστεύεις ότι θα είναι τόσο?
Να υπολογίσουμε το πόσα πληρώνει κάποιος στο τέλος του έτους σε βενζίνες, που για να πηγαινοέρχεται στη δουλιά του θέλει 50 χλμ κάθε μέρα?
Να υπολογίσουμε πόσα πλήρωνε σε τέλη ένας με ένα 1000c και πόσα θα πληρώνει τώρα αν κάνει 12.500 χλμ/έτος?
Άκουσα και μιλάω για το σενάριο που αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα των 4Τ που λέει 0,20 € στη βενζίνη και καθόλου τέλη.
Αυτό σχολιάζω, οπότε αν μιλάμε για κάτι άλλο δεν έχει νόημα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν
7,5 λτ / 100 χλμ * 12500 χλμ = 937,5 λτ
0,20 € / λτ * 937,5 λτ = 187,5 €
τωρινά τέλη κυκλοφορίας = 252 €Στοχευμένα παραδείγματα βέβαια μπορούμε να βρούμε πολλά όπως ας πούμε αν το αμάξι μου ήταν του '95 οπότε είχα τέλη 352 €, αλλά νομίζω το σκεπτικό (επιβάρυνση στο περιβάλλον + χρήση αντί για κυβικά) είναι σωστό κατά βάση. Φυσικά και δεν πρόκειται να τους βολέψει όλους αλλά εδώ μιλάμε για τον πραγματικό κόσμο που καμμία απόφαση δε μπορεί να τους βολέψει όλους.
-
Αν εσένα το αντίστοιχο αμάξι που αγοράζεις κυμαίνεται στα 60-70-80.000 ευρώ, τότε σημαίνει ότι έχεις και το αντίστοιχο εισόδημα, και άρα είναι λογικό να επιβαρύνεσαι και αντίστοιχα.
Εντελώς αυθαίρετο το συμπέρασμα σου. Εγώ μπορεί να έκανα αιματηρές οικονομίες για να το πάρω, Μπορεί να βγαίνω μια φορά τον μήνα, να μην ξοδεύω χρήματα σε άλλα πράγματα.
Και πάλι, είναι λιγότερο άδικο από αυτό που φημολογείται ότι θα γίνει (ενσωμάτωση των τελών στη βενζίνη).
Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι είναι άδικο να πληρώνεις εφάπαξ τέλη ανά ιδιοκτησία αυτοκινήτου, αλλά μην το αλλάζουμε με κάτι πιο άδικο...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Πως είναι πιο δίκαια με την παρούσα τιμή της βενζίνης, όταν οι πιο χαμηλόμισθοι (οι οποιοι by definition έχουν χαμηλού κυβισμού αμάξια) θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο, ειδικά αν σκεφτείς και επικείμενη αύξηση στις τιμές εισιτηρίων στις συγκοινωνίες?
Με ένα 306 1.4 ας πούμε ότι έχεις κατανάλωση 8 λ/100 χλμ. Τότε καις περίπου 12.500*8/100 = 1.000 λ βενζίνης τον χρόνο. Για να πληρώσεις σε 'νέα τέλη' (τα ενσωματωμένα στη βενζίνη εννοώ) ότι πλήρωνες και με τα παλιά (δηλαδή γύρω στα 200 ευρώ) τότε πρέπει η αύξηση της βενζίνης ανά λίτρο (λόγω ενσωμάτωσης των τελών κυκλοφορίας) να είναι μάξιμουμ 0.20 ευρώ. Πιστεύεις ότι θα είναι τόσο?
Να υπολογίσουμε το πόσα πληρώνει κάποιος στο τέλος του έτους σε βενζίνες, που για να πηγαινοέρχεται στη δουλιά του θέλει 50 χλμ κάθε μέρα?
Να υπολογίσουμε πόσα πλήρωνε σε τέλη ένας με ένα 1000c και πόσα θα πληρώνει τώρα αν κάνει 12.500 χλμ/έτος?
Άκουσα και μιλάω για το σενάριο που αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα των 4Τ που λέει 0,20 € στη βενζίνη και καθόλου τέλη.
Αυτό σχολιάζω, οπότε αν μιλάμε για κάτι άλλο δεν έχει νόημα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν
7,5 λτ / 100 χλμ * 12500 χλμ = 937,5 λτ
0,20 € / λτ * 937,5 λτ = 187,5 €
τωρινά τέλη κυκλοφορίας = 252 €Στοχευμένα παραδείγματα βέβαια μπορούμε να βρούμε πολλά όπως ας πούμε αν το αμάξι μου ήταν του '95 οπότε είχα τέλη 352 €, αλλά νομίζω το σκεπτικό (επιβάρυνση στο περιβάλλον + χρήση αντί για κυβικά) είναι σωστό κατά βάση. Φυσικά και δεν πρόκειται να τους βολέψει όλους αλλά εδώ μιλάμε για τον πραγματικό κόσμο που καμμία απόφαση δε μπορεί να τους βολέψει όλους.
Ένα χιλιάρι με 12500 το χρόνο πόσο θα πληρώνει? 152 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι η τελική επιβάρυνση θα είναι 0.20.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στο εξωτερικό γιατί να είναι συνηθισμένο να κάνουν 1-2 ώρες κάθε μέρα να πάνε στη δουλειά τους....;;Εγώ πάντως, για απόσταση 45χλμ με ΜΜΜ χρειάζομαι τουλάχιστον 3 αλλαγές λεωφορείου και το καθένα κάνει 45-60 λεπτά. Υποθέτοντας φυσικά ότι δεν θα υπάρχει αναμονή από το ένα στο άλλο, μιλάμε για 2,5-3 ώρες... ΜΟΝΟ για το πάνε, άλλο τόσο για το έλα.
Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι η τελική επιβάρυνση θα είναι 0.20.
Ούτε και το ότι θα καταργηθούν τελείως τα τέλη...
-
αυτα συμβαινουν οταν αυτοι που νομοθετουν εχουν πληρωμενα αυτοκινητα και βενζινες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτα συμβαινουν οταν αυτοι που νομοθετουν εχουν εξασφαλισμένα τα τρισέγγονά τους από τις 'χορηγίες'... -
Θα σας φαινόταν λογικό μια ενδεχόμενη αύξηση του ρεύματος να μην την επωμιστούν όλοι ανάλογα με την κατανάλωση τους... αλλά με ειδικό χαράτσι μόνο όσοι έχουν αγοράσει τηλεοράσεις plasma και LCD από 32 ίντσες και πάνω;
-
Θα σας φαινόταν λογικό μια ενδεχόμενη αύξηση του ρεύματος να μην την επωμιστούν όλοι ανάλογα με την κατανάλωση τους... αλλά με ειδικό χαράτσι μόνο όσοι έχουν αγοράσει τηλεοράσεις plasma και LCD από 32 ίντσες και πάνω;Aτυχές παράδειγμα, γιατί το ρεύμα τιμολογείται/χρεώνεται ήδη βάση χρήσης, συνολικά και άσχετα με το πόσες συσκευές (αυτοκίνητα) διαθέτει. Είναι το βασικό προϊόν, σαν την ίδια την βενζίνη χωρίς φόρους και τέλη.
-
Θα σας φαινόταν λογικό μια ενδεχόμενη αύξηση του ρεύματος να μην την επωμιστούν όλοι ανάλογα με την κατανάλωση τους... αλλά με ειδικό χαράτσι μόνο όσοι έχουν αγοράσει τηλεοράσεις plasma και LCD από 32 ίντσες και πάνω;Είναι το ίδιο άδικο...
Γι' αυτό και υπάρχει κλίμακα στις χρεώσεις, ανάλογα με την κατανάλωση. Εδώ ο διαχωρισμός γίνεται με βάση την κατανάλωση ρεύματος. Στα αυτοκίνητα με βάση τον κυβισμό.
Επαναλαμβάνω και πάλι λάθος είναι, αλλά όχι τόσο λάθος όσο το να αυξηθεί κι άλλο η γ@μημένη η βενζίνη που θα μας τινάξει όλους στον αέρα!
-
Θα σας φαινόταν λογικό μια ενδεχόμενη αύξηση του ρεύματος να μην την επωμιστούν όλοι ανάλογα με την κατανάλωση τους... αλλά με ειδικό χαράτσι μόνο όσοι έχουν αγοράσει τηλεοράσεις plasma και LCD από 32 ίντσες και πάνω;Όχι δεν είναι λογικό (προφανώς), αλλά αν ήταν να πάει 2 ευρώ η kilowatt/ώρα για τον παππού χαμηλοσυνταξιούχο με την 14άρα CRT τηλεόραση, είναι πιο ανρθώπινο να πληρώνει 1.5 ευρώ ο παππούς που δεν έχει να πάρει άλλη τηλεόραση και 2.5 αυτός που έχει κομπόδεμα να πάρει LCD Αλλιώς ο παππούς δε θα βλέπει καθόλου, και ο LCD θα αράζει χαρούμενος που βλέπει πιο φτηνά
-
Και στην επαρχία τι θα κάνουμε ρε παίδες που δεν υπάρχει μετρό και λεωφορεία???
Άλλοι που δουλεύουν στα εργοστάσια πως θα πάνε εκεί?
Έλεος δηλαδή θα γλιτώσουν κάποιοι μερικά ευρώ το χρόνο και αρκετοί θα φάνε μεγάλο χαράτσι.
Τέλη κυκλοφορίας