-
κάτσε γιατι έχω χάσει λίγο την μπάλα εδώ πέρα.... (έχω πιει και μια μαργαρίτα πρωι πρωϊ)
Δλδ θα πάει + 11 λεπτά / lt η βενζίνη και θα πληρώνουμε και τέλη ;;;
Και αν πληρώνουμε ΚΑΙ τέλη με ποια κριτήρια θα βγαίνουν τα ποσά ;;;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πχ εγώ τη Νίτσα την παρκάρω πάντα σε πιλοτή
γονείς μου συνήθως σε χώρο της πολυκατοικίας τους (υπάρχει),
στα πεθερικά μου, έχουν κλειστό χώρο στάθμευσης δικό τους,Πληρωσε τους για τα ακίνητα !!!!
Καλύτερη ιδέα: να μπουν παντού παρκόμετρα!!!!
κρύβεται
-
Ψυχρολουσία για ΙΧδες: Ερχεται διπλή αύξηση του φόρου στη βενζίνη
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι ΙΧήδες θα κληθούν να πληρώσουν έναν επιπλέον φόρο επί της τιμής της βενζίνης ο οποίος θα συνδέεται άμεσα με τα τέλη κυκλοφορίας του 2010'Η' Online 18/1 08:12
Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης.
Διπλή ...ψυχρολουσία έρχεται για του ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο διπλής αύξησης του φόρου στην βενζίνη σε αντιστάθμισμα της αναμενόμενης σημαντικής μείωσης των τελών κυκλοφορίας.
Ειδικότερα πιθανότατα εντός του Μαρτίου ή λίγο αργότερα θα έχουμε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην βενζίνη η οποία ουσιαστικά έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση. Ανάλογα με το ύψος της αύξησης τα πρόσθετα έσοδα μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 800 εκατ. ευρώ ετησίως.
Επιπρόσθετα όμως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι ΙΧήδες θα κληθούν να πληρώσουν έναν επιπλέον φόρο επί της τιμής της βενζίνης ο οποίος θα συνδέεται άμεσα με τα τέλη κυκλοφορίας του 2010.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τα νέα τέλη θα είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα περσινά και το αυξημένο κόστος θα αφορά στην χρήση (και όχι στην κατοχή) του αυτοκινήτου.
Έτσι με την επιπλέον φορολόγηση θα επιβαρυνθούν όσοι κάνουν πολλά χιλιόμετρα.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.
«Θα υπάρξει μείωση τελών και αντίστοιχη αύξηση στα καύσιμα ή οποία έτσι και αλλιώς είναι μία υποχρέωση που έχουμε και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είχε πει.
Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να είναι έτοιμη η εισήγηση της κοινής επιτροπής των υπουργείων Οικονομικών , Υποδομών και Περιβάλλοντος που έχει συσταθεί με αντικείμενο τη συνολική αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων.
Η επιτροπή εξετάζει δύο σενάρια.
Το πρώτο λαμβάνει ως υπόδειγμα το μοντέλο της Ολλανδίας όπου η φορολόγηση γίνεται με βάση τα χιλιόμετρα και το δεύτερο άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η επιπλέον φορολόγηση επιβάλλεται στα καύσιμα.
Όλα δείχνουν ότι προκρίνεται το δεύτερο σενάριο.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=24089145
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
Δλδ θα πάει + 11 λεπτά / lt η βενζίνη και θα πληρώνουμε και τέλη ;;;
Και αν πληρώνουμε ΚΑΙ τέλη με ποια κριτήρια θα βγαίνουν τα ποσά ;;;
αν αναφέρεσαι σι'αυτό που έγραψα εγώ, μιλάω για αύξηση ενός λεπτού ανά λίτρο* (λόγω διαμοίραση των τελών στις βενζίνες)
Επιπλέον θα υπάρχει ένα μικρό ποσό τέλους κυκλοφορίας ώστε να αντιστοιχεί πχ σε κάποιον που έχει το αμάξι μόνιμα παρκαρισμένο στο δρόμο, ώστε να του δίνεται η δυνατότητα να κάνει χρήση του δρόμου.
*αν και νομίζω ότι βγαίνει ακόμα λιγότερο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
καλα προβλεπω τα σωματεια φορτηγων,μηχανηματων,ταξι κτλ να βγαινουν για απεργιες.
τωρα που δεν εχει και δουλεια θα γινει χαμος,θα κοπει η ελλαδα στα δυο.
οι οποίοι πληρώνουν τέλη για 2.5lt και 3.0lt φορτηγό ή αγροτικό 90€ (ασχέτως χρονολογίας κτλτ-κτλ) όταν το ΙΧ για τα ίδια κυβικά πληρώνει τα 10πλάσια.
επίσης...το ΙΧ σίγουρα είναι πιο καλοσυντηρημένο από το αντίστοιχο επαγγελματικό μετά από 3-4 χρόνια, οπότε μάλλον μας δουλεύει το κράτος με τα τωρινά τέλη. ......Και 6.0lt και 5.7lt με 400hp που δεν μπορείς να πλησιάσεις στο χωράφι με αυτά. Αλλά 1500 Τέλη ήταν εξωφρενικά και τα έβγαλαν κάποιοι επαγγελματικά.
Anyway, καθόλου δεν με απασχολεί πόσο θα πληρώσει κάποιος που κάνει όπως ελέχθει 90χλμ για να πάει στη δουλειά του. Επιλογή του είναι. Και εγώ έκανα κάθε μέρα το Καλαμαριά-Σινδο για να πάω στο ΤΕΙ. Ας έπερνα λεωφορείο αν δεν μου έβγαιναν.
Δηλαδή αυτός που πάει στη δουλειά του δεν μολύνει; Δεν επιβαρύνει το κυκλοφοριακό; Δεν φθείρει την άσφαλτο; Το γεγονός ότι τόσα χρόνια την έβγαζε 'τζάμπα' εις βάρος του συνταξιούχου, με την 20ετίας mercedes του εφαπαξ, μου φαίνεται απείρως πιο άδικο.
Τόσο κυκλοφορείς, τόσο πληρώνεις. Απλό, αναλογικό, χωρίς ίχνος αδικίας. Για κάποιους βέβαια η δουλειά τους εξαρτάται από τις μετακινήσεις. Συμφωνώ. Τις κάνουν όμως; Ας πληρώσουν. Να πληρώσει η εταιρία που με τα νοικιάρικα 1.2lt έβαζε τους πωλητές να οργώνουν την επαρχία. Έχω 2 φίλους πωλητές, που με τα fiestaκια κάνουν 60.000χλμ το χρόνο. Για αυτούς το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς.
Το ίδιο συμβαίνει όμως τόσα χρόνια με τη ΔΕΗ. Πληρώνουμε οι επαγγελματίες βιομηχανικό ρεύμα. Με τιμή την ακριβότερη που υπάρχει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λόγο κατανάλωσης! Δηλαδή αντί να με επιβραβεύσει που της δίνω δουλειά, με παίρνει το σκαλπ. Τι θα η βενζίνη είναι απαραίτητη; Το ρεύμα δεν είναι πιοπ απαραίτητο;
Ισονομία εδώ και τώρα. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το ίδιο συμβαίνει όμως τόσα χρόνια με τη ΔΕΗ. Πληρώνουμε οι επαγγελματίες βιομηχανικό ρεύμα. Με τιμή την ακριβότερη που υπάρχει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λόγο κατανάλωσης! Δηλαδή αντί να με επιβραβεύσει που της δίνω δουλειά, με παίρνει το σκαλπ. Τι θα η βενζίνη είναι απαραίτητη; Το ρεύμα δεν είναι πιοπ απαραίτητο;αν και βγαίνουμε offtopic, να σου πω ότι για να μπορείς να έχεις βιομηχανικό ρεύμα (και άρα υπερ-αυξημένες απαιτήσεις ρεύματος-σταθερότητας τάσης και άλλα) η ΔΕΗ (και η κάθε ΔΕΗ) οφείλει να κάνει επιπλέον επενδύσεις για να παράγει το ρεύμα που καταναλώνεις και να έχει και (λαϊκιστί) back-up γεννήτριες σε περιπτώσεις βλάβης, πτώσης τάσης, αυξημένης ζήτησης κτλ (εφεδρία λέγεται κανονικά ) ώστε εσύ που βγάζεις το ψωμί σου με το ρεύμα να μην πέσει το ρεύμα σε σένα αλλά στους 'απλούς' καταναλωτές.
(θυμήσου καλοκαίρια με black-outs.Εγώ δε θυμάμαι καμιά βιομηχανία να έμεινε χωρίς ρεύμα έστω για 1 ώρα κι ας καταναλώνει ενέργεια όσο μία κωμόπολη).Όλα αυτά καλώς ή κακώς πληρώνονται.
Δεν μπορεί να έχεις μετασχηματιστή έξω από το σπίτι σου μέσης τάσης (σε χαμηλής τάσης), να σε αντιμετωπίζει η ΔΕΗ σαν 'καλό καταναλωτή-πελάτη' και να μην σου κόβει το ρεύμα για 'ψύλλου πήδημα' και να πληρώνεις το ίδιο με τους 'απλούς καταναλωτές'
end of offtopic.
-
Το ίδιο συμβαίνει όμως τόσα χρόνια με τη ΔΕΗ. Πληρώνουμε οι επαγγελματίες βιομηχανικό ρεύμα. Με τιμή την ακριβότερη που υπάρχει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λόγο κατανάλωσης! Δηλαδή αντί να με επιβραβεύσει που της δίνω δουλειά, με παίρνει το σκαλπ. Τι θα η βενζίνη είναι απαραίτητη; Το ρεύμα δεν είναι πιοπ απαραίτητο;
αν και βγαίνουμε offtopic, να σου πω ότι για να μπορείς να έχεις βιομηχανικό ρεύμα (και άρα υπερ-αυξημένες απαιτήσεις ρεύματος-σταθερότητας τάσης και άλλα) η ΔΕΗ (και η κάθε ΔΕΗ) οφείλει να κάνει επιπλέον επενδύσεις για να παράγει το ρεύμα που καταναλώνεις και να έχει και (λαϊκιστί) back-up γεννήτριες σε περιπτώσεις βλάβης, πτώσης τάσης, αυξημένης ζήτησης κτλ (εφεδρία λέγεται κανονικά ) ώστε εσύ που βγάζεις το ψωμί σου με το ρεύμα να μην πέσει το ρεύμα σε σένα αλλά στους 'απλούς' καταναλωτές.
(θυμήσου καλοκαίρια με black-outs.Εγώ δε θυμάμαι καμιά βιομηχανία να έμεινε χωρίς ρεύμα έστω για 1 ώρα κι ας καταναλώνει ενέργεια όσο μία κωμόπολη).Όλα αυτά καλώς ή κακώς πληρώνονται.
Δεν μπορεί να έχεις μετασχηματιστή έξω από το σπίτι σου μέσης τάσης (σε χαμηλής τάσης), να σε αντιμετωπίζει η ΔΕΗ σαν 'καλό καταναλωτή-πελάτη' και να μην σου κόβει το ρεύμα για 'ψύλλου πήδημα' και να πληρώνεις το ίδιο με τους 'απλούς καταναλωτές'
end of offtopic.
Διόρθωση. Επαγγελματικό μήνιαίο και όχι βιομηχανικό(αν και λέγεται το ίδιο). Και κόβεται κανονικότατα όπως και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής.
Και εξηγώ τη σύγκριση για να είμαστε και εντός θέματος. Όπως εγω και πολλοί άλλοι πληρώνουμε παραπάνω τη ΔΕΗ, για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, περιμένω οι εξαρτώμενοι με τις μετακινήσεις επαγγελματίες να πληρώνουν ότι τους αναλογεί. Δεν ζητάω περισσότερο, όπως εφαρμόζει η ΔΕΗ. Ζητάω να πληρώνουν ακριβώς το ίδιο με τους απλούς πολίτες. Δεν είπα να πληρώνουν 20 cent περισσότερο γιατί υπερκαταναλώνουν και υπερμολύνουν, αλλά να πληρώνουν το ίδιο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ζητάω να πληρώνουν ακριβώς το ίδιο με τους απλούς πολίτες. Δεν είπα να πληρώνουν 20 cent περισσότερο γιατί υπερκαταναλώνουν και υπερμολύνουν, αλλά να πληρώνουν το ίδιο.ίδια τιμή βενζίνης για όλους και όποιος καταναλώνει περισσότερο, πληρώνει και περισσότερο.
(για τη ΔΕΗ τα πράγματα περιπλέκουν και είμαστε εκτός θέματος.ΕΝ ΜΕΡΕΙ έχει δίκιο που το κάνει.Απλώς αν έπρεπε πχ να προσθέσει 10% αύξηση στους 'απαιτητικούς', τους βάζει 15-20% )
-
Είτε με Ολλανδικό σύστημα είτε μέσω της βενζίνης εμένα προσωπικά δεν με χαλάει
Ουτε τον τρίφτη
Άντε να το παίξω κι εγώ λίγο παρτάκιας -
καλα προβλεπω τα σωματεια φορτηγων,μηχανηματων,ταξι κτλ να βγαινουν για απεργιες.
οι οποίοι πληρώνουν τέλη για 2.5lt και 3.0lt φορτηγό ή αγροτικό 90€ (ασχέτως χρονολογίας κτλτ-κτλ) όταν το ΙΧ για τα ίδια κυβικά πληρώνει τα 10πλάσια.
επίσης...το ΙΧ σίγουρα είναι πιο καλοσυντηρημένο από το αντίστοιχο επαγγελματικό μετά από 3-4 χρόνια, οπότε μάλλον μας δουλεύει το κράτος με τα τωρινά τέλη. :Ενας γειτονας με dodge ram 5 -6 χιλιαδες κυβικα ποσα ειναι δεν ξερω πληρωσε 88 ευρω
-
Ζητάω να πληρώνουν ακριβώς το ίδιο με τους απλούς πολίτες. Δεν είπα να πληρώνουν 20 cent περισσότερο γιατί υπερκαταναλώνουν και υπερμολύνουν, αλλά να πληρώνουν το ίδιο.
ίδια τιμή βενζίνης για όλους και όποιος καταναλώνει περισσότερο, πληρώνει και περισσότερο.
(για τη ΔΕΗ τα πράγματα περιπλέκουν και είμαστε εκτός θέματος.ΕΝ ΜΕΡΕΙ έχει δίκιο που το κάνει.Απλώς αν έπρεπε πχ να προσθέσει 10% αύξηση στους 'απαιτητικούς', τους βάζει 15-20% )
Ακριβώς αυτό.-
(στα περί ΔΕΗ, εκτός από την αύξηση στη μονάδα, πληρώνουμε και τη ζήτηση. Δηλαδή το χρησιμοποιείς ή όχι, πληρώνεις για το ρεύμα που ΘΑ κατανάλωνες... )
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Ενας γειτονας με dodge ram 5 -6 χιλιαδες κυβικα ποσα ειναι δεν ξερω πληρωσε 88 ευρω
το έχει δηλώσει αγροτικό και τα επαγγελματικά πληρώνουν με το απόβαρο.
εν μέρει αυτό είναι σωστό γιατί ένα φορτηγό φορτωμένο με 10 τόνους ανεξάρτητα από το πόσα κυβικά εκατοστά μηχανή έχει, η καταπόνηση που κάνει στο οδόστρωμα είναι τουλάχιστον τεράστια.
Από την άλλη πάντα θα υπάρχουν οι 'τσάτσοι' του συστήματος.Οποιοδήποτε σύστημα έχει τρύπες.ΥΓ:αυτό που έγραψα πιο πάνω (με ποσοστό τελών ως στάνταρ 'πάγιο ποσό' και τα υπόλοιπα χρήματα να διαμοιραστούν στην τιμή της βενζίνης θεωρώντας μέσες καταναλώσεις έλληνα και km που διανύει κάθε χρόνο.) είναι μακράν το πιο δίκαιο αλλά σίγουρα θα ενοχλούν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα αμάξια τους για πολλές μετακινήσεις (έχω θείο που κάνει το χρόνο πάνω από 60.000km - προφανώς για επαγγελματικούς λόγους με το ΙΧ του όμως ).
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
επίσης...το ΙΧ σίγουρα είναι πιο καλοσυντηρημένο από το αντίστοιχο επαγγελματικό μετά από 3-4 χρόνια, οπότε μάλλον μας δουλεύει το κράτος με τα τωρινά τέλη. ......Και 6.0lt και 5.7lt με 400hp που δεν μπορείς να πλησιάσεις στο χωράφι με αυτά. Αλλά 1500 Τέλη ήταν εξωφρενικά και τα έβγαλαν κάποιοι επαγγελματικά.
Anyway, καθόλου δεν με απασχολεί πόσο θα πληρώσει κάποιος που κάνει όπως ελέχθει 90χλμ για να πάει στη δουλειά του. Επιλογή του είναι. Και εγώ έκανα κάθε μέρα το Καλαμαριά-Σινδο για να πάω στο ΤΕΙ. Ας έπερνα λεωφορείο αν δεν μου έβγαιναν.
Δηλαδή αυτός που πάει στη δουλειά του δεν μολύνει; Δεν επιβαρύνει το κυκλοφοριακό; Δεν φθείρει την άσφαλτο; Το γεγονός ότι τόσα χρόνια την έβγαζε 'τζάμπα' εις βάρος του συνταξιούχου, με την 20ετίας mercedes του εφαπαξ, μου φαίνεται απείρως πιο άδικο.
Τόσο κυκλοφορείς, τόσο πληρώνεις. Απλό, αναλογικό, χωρίς ίχνος αδικίας. Για κάποιους βέβαια η δουλειά τους εξαρτάται από τις μετακινήσεις. Συμφωνώ. Τις κάνουν όμως; Ας πληρώσουν. Να πληρώσει η εταιρία που με τα νοικιάρικα 1.2lt έβαζε τους πωλητές να οργώνουν την επαρχία. Έχω 2 φίλους πωλητές, που με τα fiestaκια κάνουν 60.000χλμ το χρόνο. Για αυτούς το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς.
Ισονομία εδώ και τώρα.Αν και με βρίσκουν σύμφωνο έως ένα σημείο να μπαίνει ο φόρος στην βενζίνη, σκεφτήκατε ότι πέρα απο όλους εμάς μπορεί να επιβαρυνθούν και διάφορα προιόντα μαζί;
Το ξέρω ότι δεν υπάρχει λόγος αλλά πιστέψτε με θα γίνει.
Μετά θα γυρίσει ο εκάστοτε(όσοι υπάρχουν ακόμα) που δεν έχει αμάξι και θα σου πει εγώ γιατί να πληρώνω την βενζίνη για σένα...
Και τέλος μερικές φορές δεν είναι επιλογή να δουλεύουμε εκεί που δουλεύουμε. Αν δεν έχει κάπου αλλού εργασία(γιατί τα έχουν κάνει μαντάρα τόσα χρόνια) εγώ δεν θα το έλεγα επιλογή.
Λέγεται επιβίωση. -
Πολυ ωραια, πληρωσαμε τρελα ποσα για τελη τον Δεκεμβριο και ερχονται να το διορθωσουν με τον επιπλεον φορο στα καυσιμα το Μαρτιο. Δηλαδη δυο φορες κερατιατικα Μηπως να τους πει κανεις οτι ο φορος θα πρεπει να μπει στις 1/1/2011;;;
-
μα μέχρι τις 31/12/2010, μπορεί να έχουν βάλει άλλους 2-3 ακόμα extra φόρους ......
-
Εκεί λέει για τέλη βάσει αξίας εμπορικής και ρύπων.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=24087145Η ιπποδύναμη και το βάρος έχουν σχέση με τη φθορά του δρόμου και έχει λογική να συμμετέχει... ή μήπως όχι αφού η κατανάλωση βενζίνης εξαρτάται άμεσα από αυτά. Και με τα νούμερα που ισχύουν στην πράξη και όχι στη θεωρία (μπορεί να έχεις 500 άλογα αλλά να είσαι φρόνιμος ας μην πληρώσεις ή να ζυγίζεις 2,5 τόνους αλλά να κάνεις λίγα χλμ ή να ζυγίζεις 1000 αλλά να είσαι πάντα φορτωμένος πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω μέσω της κατανάλωσης)
Τα κυβικά όμως δεν έχουν σχέση.
Η αξία έτσι κι αλλιώς έχει πληρώσει με την αγορά αλλά έστω μπορεί να συμμετέχει.
Τα χλμ που θα βάλουν στην Ολλανδία δεν μπορεί να ισχύσει εύκολα αλλού χωρίς να είναι πολύ άδικο. Είχα διαβάσει σχετικό κείμενο, εκεί οι αποστάσεις είναι μικρές και χωρίς ανηφόρες κατηφόρες, η συγκοινωνία πολύ καλή και άλλες ιδιαιτερότητες.
Οι ρύποι ναι να συμμετέχουν σε μικρό βαθμό, σαν κατηγορία euro ή ΚΕΚ και όχι σαν ημερομηνία. Το κυρίως μέρος όμως θα πρέπει να είναι από τα καύσιμα.Όμως αν το σκεφτούμε και τώρα δεν πληρώνουμε ένα τεράστιο μέρος της αξίας των καυσίμων σε φόρο;; Και επιπλέον και τέλη... Και λέμε να προσθέσουμε κι άλλο φόρο στα καύσιμα. Και βέβαια λίγα χρόνια μετά θα αυξηθούν-αναπροσαρμοστούν κι άλλο τα τέλη.... και μετά θα αυξηθούν και οι φόροι στα καύσιμα.... η ιστορία επαναλαμβάνεται και μας δουλεύουν κανονικά....
-
Έλα ντε! Να πάει και με το βάρος...
-
*αστα αυτα τα κολπα xenos που θα πεις να παει και με το βαρος.
*
ο επαγγελματιας που καιει με το φορτηγο 100 λιτρα την ημερα απο που θα βρει λεφτα να πληρωσει το πετρελαιο;
απτο μεγαλο μεροκαματο που παιρνει;ο ταξιτζης που δουλευει 12 ωρες την ημερα το μοτερ απο που θα βρει λεφτα ;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ο επαγγελματιας που καιει με το φορτηγο 100 λιτρα την ημερα απο που θα βρει λεφτα να πληρωσει το πετρελαιο;
απτο μεγαλο μεροκαματο που παιρνει;ο ταξιτζης που δουλευει 12 ωρες την ημερα το μοτερ απο που θα βρει λεφτα ;
Αφού κλέβουν την εφορία αβέρτα δηλώνοντας 10κ/χρόνο ας χάσουν και κάτι.
-
εισαι ασχετος με την αγορα,κανε βολτες με το αμαξακι σου και μην παιρνεις θεση σε δουλειες που δεν γνωριζεις.
Τέλη κυκλοφορίας