-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Με όλο το σεβασμό στην κ. Μπιρμπίλη και το (ανύπαρκτο στο δίκτυο) βιογραφικό της, μου φαίνεται τραγικό να μη μπορώ να βρώ παρά μόνο 2 δημοσιεύσεις της σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο με κριτές, καθώς και 2-3 άρθρα που προφανώς και δεν αποτελούν δημοσιεύσεις. Φτωχότατο αποτέλεσμα. Πάντως το διδακτορικό στο Imperial υπάρχει, σε αντίφαση με διδακτορικά άλλων που είναι μαϊμούδες.Το θλιβερό είναι ότι και το διδακτορικό αλλά και οι δημοσιεύσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται με την περιβαλλοντική διαχείρηση αλλά με την αγροτική πολιτική, ενάντια σε όσα διατείνονται οι διάφορες δημοσιογραφικές πηγές.
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ψάξτε τον όρο birbili
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣΚαι φυσικά πως θα μπορούσε ένας φυσικός (πτυχίο) να ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικής διαχείρησης και μελέτες που αφορούν το περιβάλλον; Συγχωρείστε τυχόν άγνοια αλλά άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε τέτοια θέματα (και προφανώς νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα άποψης) δεν παίρνει κανείς παρά μόνο μηχανικός περιβάλλοντος εγγεγραμένος στο ΤΕΕ, κάτι το οποίο προφανώς η κ. Μπιρμπίλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Εφόσον λοιπόν το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε τη γνώμη του όσον αφορά το θέμα των τελών και της απόσυρσης, να δημοσιευθεί λοιπόν 1ον, η μελέτη η οποία αφορά τη σκοπιμότητα και την επίπτωση αυτών των μέτρων στο περιβάλλον, υπογεγγραμένη από αρμόδιο μηχανικό περιβάλλοντος και κατόπιν ο μηχανικός αυτός να φάει την καταγγελία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο για άμεση διαγραφή, αφού προφανώς καμμία σοβαρότης δεν έχει επιδειχθεί στο θέμα αυτό. Επίσης το Τεχνικό Επιμελητήριο να κινηθεί κατά των προσυπογράφοντων υπουργών για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και προφανώς εξάσκηση επαγγέλματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια (αφού @@ μελέτη είχανε, οι δυό τους μιλήσανε για 5 λεπτάκια πόσο θα βάλουνε τις τιμές και μας παίζουνε και τους περιβαλλοντολόγους).
Μπράβο στο ΤΕΕ μας και σ'αυτούς που το διοικούν, έχουν ξεφτιλίσει το μηχανιλίκι διεθνώς, ντρεπόμαστε στους ξένους συνάδελφους.
Στη χώρα του ότι δηλώσεις είσαι, δε στέλνουμε εμείς ένα δικό μας προεδρικό διάταγμα; Ποιός θα ελέγξει ότι είναι μούφα;
Να ρωτήσω κ κάτι άλλο. Αφού λοιπόν τα τέλη απαλλάχθηκαν από το μανδύα του περιβαλλοντικού μέτρου και άρα είναι αποκλειστικά πιά ένας φόρος, η αρχή της αναλογικότητας λέει, ο κάθε έλληνας να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του (και όχι τις δυνατότητες που είχε πριν από 5 χρόνια όταν πήρε ότι αμάξι πήρε). Δεν είναι τα τέλη αντισυνταγματικά; Δεν είναι αυτό αναδρομική φορολόγηση; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ;
Κάποιος είπε να τα πουλήσουν όσοι έχουν μεγάλα, να πάρουν μικρά. Ναι ρε, σε ποιον; Ας τα βάζανε σαν ποσοστό επί του εισοδήματός μας να τα πληρώναμε με την εφορία μας στην τελική. Και να πληρώσει ο έχων (30 ακίνητα + 2 αυτοκίνητα 1.2, βλέπε Αλαβάνος) τον κώλο του, κι όχι ο ανθρωπάκος που δεν του περισσεύουν να πάρει καινούριο σώβρακο κ οδηγάει το αυτοκίνητο που του άφησε ο πατέρας του όταν πέθανε.
Και τέλος για αυτούς που λένε ότι ο Έλληνας γκρινιάζει - ναι ρε, γκρινιάζουμε εμείς, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι πολίτες, που κάνουμε τη δουλειά μας με συνείδηση, που δεν κλέβουμε, που συνεισφέρουμε στην κοινωνία, που μας έχουν πετσοκόψει 20 χρόνια τώρα.
πως και δεν εκλέχθηκε;
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Για τα υβριδικά για το 2010 τα τέλη θα είναι 3 ευρώ. Μάλλον ο τρόπος που ανακοινώθηκε καταδεικνύει ότι για το 2011 τα υβριδικά θα πάψουν να έχουν ειδικής μεταχείρισης στα τέλη πέρα της έκπτωσης του ΕΤΤ.
αυτό από που προκύπτει ? με ποιον τρόπο ανακοινώθηκε ?
από το τρόπο ανακοίνωσης...
'Για φέτος όλα τα υβριδικά θα πληρώσουν 3 ευρώ...'
Μάλλον και το θέμα του διαχωρισμού
-
τι τα υβριδικα μηδεν; και τα μεγαλα. Τι να πεις....
φετος θα κυκλοφορω καθε μερα στο κεντρο με το διλιτρο. αλλιώς δεν κανω απόσβεση... τα τέλη
-
thanks για την παρατήρηση .....
@παλιά@ .... προ ΠΑΤΣΟΚ, τα υβριδικά δεν πλήρωναν ΠΟΤΕ τέλη ή πλήρωναν ανάλογα με τα κεκ, μετά από κάποια χρόνια κυκλοφορίας ?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τι τα υβριδικα μηδεν; και τα μεγαλα. Τι να πεις....φέτος θα κυκλοφορώ καθε μερα στο κεντρο με το διλιτρο. αλλιώς δεν κανω απόσβεση... τα τέλη
πως θα την κάνεις δηλαδή την απόσβεση, _?
το κράτος αύξησε τα τέλη σε όλα τα κεκ. Κάποιος είπε ότι ότι 92% είναι τα κάτω από 1928cc. Τα περισσότερα έσοδα τότε, θα τα έχει από τις αυξήσεις στα μικρά. Για ξεκάρφωμα /παραδειγματισμό, τώρα ξέσκισε τα +1928cc, μιας και τα περισσότερα ανήκουν σε εταιρίες κτλ, μαζί με αυτούς υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες τύπου coyote ή και εμου ..... αφού ήθελα να πάρω 306 2.0 ή ClioRs προ του 2000, αξίας 5Κ€.
-
Να ρωτησω, αν γυρισω σε υγραεριοκινηση θα εχω καμια εκπτωση στα τελη κυκλοφοριας?
-
Η μόνη λύση(εκτός απ' τη Μιτσουμπίσι) είναι το ποδαράτο, το ποδήλατο ή το γαϊδουράκι. Όλα τα άλλα είναι για τους έχοντες και κατέχοντες(τους οποίους και πρέπει να εξοντώσουν οικονομικά και να εξορίσουν στην Σιβηρία).
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
εχω ενα αυτοκινητο με ημερομηνια πρωτης αδειας 2008 αλλα το αμαξι ειναι του 1994 με αυτο τι γινεται?
Καλή ερώτηση. Δηλαδή άν φέρω ένα τέτοιο απο Γερμανία θα θεωρείται Euro 5 επειδή η άδεια θα γράφει 2009?
Καλή ερώτηση χ2. Νομίζω ότι έχουμε νομικό κενό εδώ.
@ Θύμιος: πολλά θέλεις!
@ www2000: κι εσύ το ίδιο!Και φυσικά πως θα μπορούσε ένας φυσικός (πτυχίο) να ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικής διαχείρησης και μελέτες που αφορούν το περιβάλλον; Συγχωρείστε τυχόν άγνοια αλλά άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε τέτοια θέματα (και προφανώς νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα άποψης) δεν παίρνει κανείς παρά μόνο μηχανικός περιβάλλοντος εγγεγραμένος στο ΤΕΕ, κάτι το οποίο προφανώς η κ. Μπιρμπίλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
No offence, αλλά από ποιό πλανήτη κατέβηκες;
Ας δούμε και τον προκάτοχο της που όντας μηχανικός κατάφερε να έχει παρανομίες στο δικό του σπίτι. Σε μια χώρα που οικονομολόγοι γίνονται υπουργοί Παιδείας, ακαδημαϊκοί-νομικοί πουργοί Άμυνας, δικηγόροι υπουργοί Υγείας, γιατροί υπουργοί Γεωργίας κλπ., οι δικές της σπουδές πρέπει να είναι ό,τι κοντινότερο πρέπει να υπήρξε ποτέ σε γνωστικό αντικείμενο υπουργού... -
τι τα υβριδικα μηδεν; και τα μεγαλα. Τι να πεις....
φέτος θα κυκλοφορώ καθε μερα στο κεντρο με το διλιτρο. αλλιώς δεν κανω απόσβεση... τα τέλη
πως θα την κάνεις δηλαδή την απόσβεση, _?
το κράτος αύξησε τα τέλη σε όλα τα κεκ. Κάποιος είπε ότι ότι 92% είναι τα κάτω από 1928cc. Τα περισσότερα έσοδα τότε, θα τα έχει από τις αυξήσεις στα μικρά. Για ξεκάρφωμα /παραδειγματισμό, τώρα ξέσκισε τα +1928cc, μιας και τα περισσότερα ανήκουν σε εταιρίες κτλ, μαζί με αυτούς υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες τύπου coyote ή και εμου ..... αφού ήθελα να πάρω 306 2.0 ή ClioRs προ του 2000, αξίας 5Κ€.
αφου θα το πουλήσω φτηνα.... να μη το χω να καθεται , να το βολταρω..... πσκ στο λουτράκι. υπερτιμολόγηση τιμολόγιο βενζίνης ας κλεψουμε και λιγο. Αφου ειμαι κερδοφόρο. φουλ...
.... πάγωσαν και τα μεταχειρισμένα. Σε πεντε μηνες ελάτε να σας πω εσοδα απο ΕΤΤ.
-
thanks για την παρατήρηση .....@παλιά@ .... προ ΠΑΤΣΟΚ, τα υβριδικά δεν πλήρωναν ΠΟΤΕ τέλη ή πλήρωναν ανάλογα με τα κεκ, μετά από κάποια χρόνια κυκλοφορίας ?
Το 2007 η κατάσταση είχε ως εξής. Δεν πλήρωνες τέλη τα πρώτα 5 έτη (πλήρωνες ποσό 3 ευρώ). (όπως το γνωρίζω αγοράζοντας όχημα).
Φέτος το μέτρο άλλαξε με το να πληρώνουν τα μισά τέλη τα υβριδικά με κινητήρες άνω των 2000 κυβικών (1929).
Μάλλον ξανα-άλλαξε και επιστρέφουμε στο παλαιό σύστημα. Για του χρόνου κανείς δεν γνωρίζει.
(άλλωστε μπορεί να αλλάξουν και πάλι τα Τέλη πριν το 2010).
-
edit λαθος tab στον FF
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Με όλο το σεβασμό στην κ. Μπιρμπίλη και το (ανύπαρκτο στο δίκτυο) βιογραφικό της, μου φαίνεται τραγικό να μη μπορώ να βρώ παρά μόνο 2 δημοσιεύσεις της σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο με κριτές, καθώς και 2-3 άρθρα που προφανώς και δεν αποτελούν δημοσιεύσεις. Φτωχότατο αποτέλεσμα. Πάντως το διδακτορικό στο Imperial υπάρχει, σε αντίφαση με διδακτορικά άλλων που είναι μαϊμούδες.Το θλιβερό είναι ότι και το διδακτορικό αλλά και οι δημοσιεύσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται με την περιβαλλοντική διαχείρηση αλλά με την αγροτική πολιτική, ενάντια σε όσα διατείνονται οι διάφορες δημοσιογραφικές πηγές.
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ψάξτε τον όρο birbili
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣΚαι φυσικά πως θα μπορούσε ένας φυσικός (πτυχίο) να ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικής διαχείρησης και μελέτες που αφορούν το περιβάλλον; Συγχωρείστε τυχόν άγνοια αλλά άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε τέτοια θέματα (και προφανώς νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα άποψης) δεν παίρνει κανείς παρά μόνο μηχανικός περιβάλλοντος εγγεγραμένος στο ΤΕΕ, κάτι το οποίο προφανώς η κ. Μπιρμπίλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Εφόσον λοιπόν το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε τη γνώμη του όσον αφορά το θέμα των τελών και της απόσυρσης, να δημοσιευθεί λοιπόν 1ον, η μελέτη η οποία αφορά τη σκοπιμότητα και την επίπτωση αυτών των μέτρων στο περιβάλλον, υπογεγγραμένη από αρμόδιο μηχανικό περιβάλλοντος και κατόπιν ο μηχανικός αυτός να φάει την καταγγελία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο για άμεση διαγραφή, αφού προφανώς καμμία σοβαρότης δεν έχει επιδειχθεί στο θέμα αυτό. Επίσης το Τεχνικό Επιμελητήριο να κινηθεί κατά των προσυπογράφοντων υπουργών για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και προφανώς εξάσκηση επαγγέλματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια (αφού @@ μελέτη είχανε, οι δυό τους μιλήσανε για 5 λεπτάκια πόσο θα βάλουνε τις τιμές και μας παίζουνε και τους περιβαλλοντολόγους).
Μπράβο στο ΤΕΕ μας και σ'αυτούς που το διοικούν, έχουν ξεφτιλίσει το μηχανιλίκι διεθνώς, ντρεπόμαστε στους ξένους συνάδελφους.
Στη χώρα του ότι δηλώσεις είσαι, δε στέλνουμε εμείς ένα δικό μας προεδρικό διάταγμα; Ποιός θα ελέγξει ότι είναι μούφα;
Να ρωτήσω κ κάτι άλλο. Αφού λοιπόν τα τέλη απαλλάχθηκαν από το μανδύα του περιβαλλοντικού μέτρου και άρα είναι αποκλειστικά πιά ένας φόρος, η αρχή της αναλογικότητας λέει, ο κάθε έλληνας να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του (και όχι τις δυνατότητες που είχε πριν από 5 χρόνια όταν πήρε ότι αμάξι πήρε). Δεν είναι τα τέλη αντισυνταγματικά; Δεν είναι αυτό αναδρομική φορολόγηση; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ;
Κάποιος είπε να τα πουλήσουν όσοι έχουν μεγάλα, να πάρουν μικρά. Ναι ρε, σε ποιον; Ας τα βάζανε σαν ποσοστό επί του εισοδήματός μας να τα πληρώναμε με την εφορία μας στην τελική. Και να πληρώσει ο έχων (30 ακίνητα + 2 αυτοκίνητα 1.2, βλέπε Αλαβάνος) τον κώλο του, κι όχι ο ανθρωπάκος που δεν του περισσεύουν να πάρει καινούριο σώβρακο κ οδηγάει το αυτοκίνητο που του άφησε ο πατέρας του όταν πέθανε.
Και τέλος για αυτούς που λένε ότι ο Έλληνας γκρινιάζει - ναι ρε, γκρινιάζουμε εμείς, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι πολίτες, που κάνουμε τη δουλειά μας με συνείδηση, που δεν κλέβουμε, που συνεισφέρουμε στην κοινωνία, που μας έχουν πετσοκόψει 20 χρόνια τώρα.
εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, στον πυρήνα της ουσίας. Το θέμα των επαγγελμάτων/γνωστικού πεδίου καθενός έχοντος του δικαιώματος υπογραφής είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά σημαντικό και κακώς έχει τεθεί στο περιθώριο!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
No offence, αλλά από ποιό πλανήτη κατέβηκες;
Ας δούμε και τον προκάτοχο της που όντας μηχανικός κατάφερε να έχει παρανομίες στο δικό του σπίτι. Σε μια χώρα που οικονομολόγοι γίνονται υπουργοί Παιδείας, ακαδημαϊκοί-νομικοί πουργοί Άμυνας, δικηγόροι υπουργοί Υγείας, γιατροί υπουργοί Γεωργίας κλπ., οι δικές της σπουδές πρέπει να είναι ό,τι κοντινότερο πρέπει να υπήρξε ποτέ σε γνωστικό αντικείμενο υπουργού...+1
'Ετσι δυστυχώς, όποιος λέει τα αυτονόητα είναι από άλλο πλανήτη στο Ελλάντα... Καλά, κάτι ήξερε ο Λαζόπουλος κ το σήμα του Αλ Τσαντίρι είναι ο πλανήτης-καρπούζι!!!
-
Ερώτηση:
Πώς ορίζεται στην Ελληνική νομοθεσία το 'υβριδικό'? Αρκεί να το αποκαλεί έτσι ο κατασκευαστής ή πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές (ποιές?).
Αν βάλω ένα φωτοβολταϊκό στην οροφή μου, να μου γεμίζει τη μπαταρία και να μου εξοικονομεί, τελικά, βενζίνη, μπορώ να το κάνω και το δικό μου 'υβριδικό'? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Παντως αναφέρθηκε οτι θα γίνει γενική αναδιοργάνωση του υπολογισμου των τελών,με βάση του ρύπους.
Το πότε και πως άγνωστο...εγω θεωρώ ότι δεν αναφέρθηκε από τα επίσημα χείλη.
Αναφέρθηκε στις δηλώσεις για το πράσινο δακτύλιο που πήρε αναβολή.
Θα πάρει 'σκούπα' τα πάντα περί αυτοκινητου, όποτε και αν γίνει τελικά το μέτρο... -
Παιδιά καλημέρα.είδα,όπως και όλοι εσείς φαντάζομαι την απόφαση για αύξηση των τελών κυκλοφορίας.Ρε παιδιά δεν πρέπει να κάνουμε κάτι κάποια στιγμή;έχουν βρεί όλοι οτι το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη πηγή φόρων και αποφάσισαν να βγάλουν από εκεί τα σπασμένα της κυκλοφορίας;μήπως πρέπει κάποια στιγμή να φερθούμε σαν ενεργοί πολίτες και να διαμαρτυρηθούμε;να κάνουμε ένα ψήφισμα,ξέρω κι εγώ;κάτι..δεν έχετε αγανακτίσει;
Καλό θα είναι να ρίχνουμε μια ματιά τριγύρω πριν ανοίξουμε νέο θέμα. [mod]
-
Ο χρήστης driver_22 έγραψε:
Παιδιά καλημέρα.είδα,όπως και όλοι εσείς φαντάζομαι την απόφαση για αύξηση των τελών κυκλοφορίας.Ρε παιδιά δεν πρέπει να κάνουμε κάτι κάποια στιγμή;έχουν βρεί όλοι οτι το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη πηγή φόρων και αποφάσισαν να βγάλουν από εκεί τα σπασμένα της κυκλοφορίας;μήπως πρέπει κάποια στιγμή να φερθούμε σαν ενεργοί πολίτες και να διαμαρτυρηθούμε;να κάνουμε ένα ψήφισμα,ξέρω κι εγώ;κάτι..δεν έχετε αγανακτίσει;Υπάρχει ήδη ανοιχτό τόπικ. viewtopic.php?f=5&t=35661&start=0
-
Για τα επαγγελματικα αυτοκινητα ΙΧ πως θα υπολογιζονται τα νέα τέλη κυκλοφοριας?
Δεν είδα κάπου να αναφέρονται αυτά...
Επίσης, αν δεν πληρωσω τελη κυκλοφοριας επειδη έχω σκοπό να 'αποσυρω' το αμάξι εν καιρο, πρέπει απαραίτητα να παραδωσω πινακιδες ώστε να μην μου τα 'ζητανε' μετα τα τέλη του 2010? -
Αν δεν παραδώσεις πινακίδες θεωρούν ότι κυκλοφορείς χωρίς να έχεις πληρώσει και τους τα χρωστάς.
Το κατά πόσο [και με ποιον τρόπο] σε 'ακολουθεί' αυτή η οφειλή αν αποσύρεις το αμάξι μετά μερικές μέρες ας μας το πει κάποιος που το γνωρίζει στα σίγουρα.
-
εχω την εντυπωση οτι για να παραδωσεις πινακιδες πρεπει να πας και χαρτι οτι εστειλες το αυτοκινητο για σκραμπ.
Αν γνωριζει κανεις σιγουρα, ας πει.
μας εμειναν κι εμας 2 παλια 1800 και 1200 κ.εκ. οποτε δε λεει να πληρωνονται τα τελη...
Τέλη κυκλοφορίας