Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
τα sportage των παιδιων παραπανω ΔΕΝ ειναι SUV
Κι ομως Sport UTILITY Vehicle ειναι...
η 'καθημερινη' του δουλεια ειναι το σπιτι γραφειο παιδια σχολιο σουπερμαρκετ εκδρομες κ.λ.π. κ.λ.π. ΑΥΤΟ δεν ειναι ο ορισμος του SUV????
( Αλληθεια τι ΕΙΝΑΙ Suv??? μηπως εχουμε 'χαλασει' το νοημα του ορου??)
Απλά εχουν γινει 'παραδοχες' που ΔΕΝ θα ειναι το 'αριστο' διευρυνωντας ομως την γκαμα του 'μπορω'
Αν δουμε τις 'ικανοτητες' ως μια γραμμη οπου στην μια ακρη ειναι το 100% ασφαλτος και στην αλλη το 100% χωμα το ευρως των δυνατοτητων καθε αυτοκινητου προσεγκιζει την μια ή την αλλη ακρη αναλλογα με το τι θελει ή τι νομιζει οτι θελει ο ιδιοκτητης.
Δηλ το σαμι απλά περπαταει στην ασφαλτο εκει που το subi γαζωνει, αλλα θα 'καταπιει αμασητο' το νεροφαγωμα οπου το subi ( η λογικη λεει οτι ) θα κολωσει ( εκτός κι αν 'μεινει το μισό εκει' που λενε )
Αναμεσα λοιπον σ' αυτα τα 2 'ακρα' παιζουν ολα τα αυτοκινητα..
κι εδω υπαρχει ενα θεμα με τις 'διαφημηζομενες' δυνατοτητες...
Η κουβεντα μπορεί να παει πολυ μακρυα...
Καποτε, σε αλλο φορουμ νομιζω, προσπαθησαμε να αναλυσουμε τι ειναι SUV και τι οχι.
Κατα τη γνωμη μου ενα αυτοκινητο με πλαισιο σκαλα (κυριως), κοντές σχεσεις και επιλεκτικη τετρακινηση ΔΕΝ ειναι SUV.
Βεβαια μεγαλο ρόλο παιζει και η διαταξη της ανάρτησης.
Για να σου εξηγησω τι αντιλαμβανομαι εγω σαν SUV, κανε συγκριση το δικο σου με το επομενο μοντελο
Το οτι χρησιμοποιείς το αυτοκινητο σου για καθημερινες δραστηριότητες μεσα στην πολη δεν το κανει SUV.
Κι εγω οσο ειχα το Βιταρα (2λιτρο 6κύλινδρο) το χρησιμοποιουσα παντου και μαλιστα η γυναικα μου το θεωρουσε πιο ευκολο μεσα στην πολη απο το 'μικρο' που εχουμε. Δεν σημαινει ομως οτι ηταν SUV (παροτι ήθελε να μοιάσει ).
Τωρα, συγκρινοντας με το Outback που εχω (κι αφου εψαχνα κοντα 2 χρονια να βρω τι θα παρω μπλεκοντας στα γνωστα διληματα), ειναι μερα με τη νυχτα στην ευκολια 'καταναλωσης' χιλιομετρων σε ολα τα τερεν, Ε.Ο., επαρχιακος δρομος με στροφες, χωματοδρομος.
Επίσης τολμω να πω οτι ειναι καλυτερο στο χιονι (οχι στο ψηλο απατητο, αλλα σε ολες τις αλλες περιπτωσεις)
Υστερει στην...πολη και στους πραγματικα κακους δρόμους.
Το Βιταρα το κρατησαμε τελικα και το χρησιμοποιουμε σε μικρες διαδρομες, βοηθητικο σε χωραφια κλπ.
Εκει ειναι πραγματικα απαικτο, αλλα πλεον οταν θελω να κανω μια αποσταση, δεν αντεχω ουτε 50 χιλιομετρα, εχω ...καλομαθει
Ολα λοιπον ειναι σχετικα