-
τωρα θα αρχισουν οι λεγόμενες 'διορθωτικές' μου φαίνεται..
-
Ο πατέρας μου έχει ένα Nissan Almera 1.4 GX του 1997 και αποφασίσαμε να το αποσύρουμε για να πάρουμε καινούριο. Πράγματι το κάναμε αυτό και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες. Το θέμα είναι ότι στην αντιπροσωπέια της Skoda μας είπαν πως το νέο μας Octavia θα έρθει 15-20 μέρες μετά την απόσυρση του Almera. Όλα καλά άλλα πως θα μετακινούμαστε αυτές τις 20 μέρες; Είναι μεγάλο διάστημα.
-
Άσε φίλε, από τις 21/2 είμαι χωρίς αμάξι.
ας ελπίσουμε πως στις 21/3 θα οδηγώ το νέο.. -
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
ας ελπίσουμε πως στις 21/3 θα οδηγώ το νέο..Μεγάλος μπελλάς άλλα στο τέλος θα δικαιωθώ θέλω να πιστεύω.
-
Παιδιά εγώ σε λίγο κλείνω δύο μήνες με το αμάξι στο τελωνείο. Κοντεύω να λυσσάξω...
(Τουλάχιστον μου έδωσε η αντιπροσωπεία ένα μεταχειρισμένο να κινούμαι, γιατί στη δουλειά μου ούτε με κτελ δε βολεύει να πάω)
Επειδή ξεκινάει νέα βδομάδα, όποιος είναι σε φάση εκτελωνισμού παρακαλείται να ενημερώνει για τις εξελίξεις.
Αριστείδη, δε θυμάμαι αν το έγραψες ξανά, ποιο αυτοκίνητο παίρνεις; -
kia ceed 5θ φίλε..
-
Έχω κάνει απόσυρση τον Ιανουάριο του 2011 με πιάνει το μετρό για αγορα νέου ιχ ;
-
δεν νομιζω, 21-2 ξεκίνησε..
-
kia ceed 5θ φίλε..Ωραίος! Με το καλό...
Έχω κάνει απόσυρση τον Ιανουάριο του 2011 με πιάνει το μετρό για αγορα νέου ιχ ;
δεν νομιζω, 21-2 ξεκίνησε..
Έτσι είναι. Αντιγράφω από την ΚΥΑ:
'1. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης, εφαρμόζο−
νται για την παραλαβή καινούργιων επιβατικών αυτο−
κινήτων ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι
και 2.000 κυβικών εκατοστών **σε αντικατάσταση επι−
βατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης παλαιάς τεχνο−
λογίας **για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας
στην Ελλάδα μέχρι και 31.12.1998, που αποσύρονται από
την κυκλοφορία για καταστροφή, με τις προϋποθέσεις
που προβλέπονται από την παράγραφο 2 του άρθρου
8 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212/Α΄), για τα οποία έχουν
καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του
οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλές
προηγουμένων ετών **και που θα έχουν αποσυρθεί από
την ημερομηνία ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι
και 20.12.2011. Ως ημερομηνία απόσυρσης θεωρείται η
ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης παραλαβής **του
οχήματος από εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής δια−
χείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).
..................................
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει 10 ημέρες από τη
δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.'(Η δημοσίευση έγινε 11/2, άρα...)
-
ας ελπίσουμε πως στις 21/3 θα οδηγώ το νέο..τι ήθελα και το γρουσούζεψα..
με πήραν τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία να μου πουν ότι λόγω απολύσεων προσωπικού είναι μεγάλος ο φόρτος για τους εναπομείναντες μηχανικούς στα κεντρικά και ο τελικός έλεγχος του οχήματος πριν την αποστολή θα αργήσει 3-4 μέρες (+2 το σαββατοκύριακο) = άλλες 5-6 μέρες καθυστέρησης..
πάνω που έλεγα πως δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση..
άντε να δούμε τι θα τύχει μετά. -
ας ελπίσουμε πως στις 21/3 θα οδηγώ το νέο..τι ήθελα και το γρουσούζεψα..
με πήραν τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία να μου πουν ότι λόγω απολύσεων προσωπικού είναι μεγάλος ο φόρτος για τους εναπομείναντες μηχανικούς στα κεντρικά και ο τελικός έλεγχος του οχήματος πριν την αποστολή θα αργήσει 3-4 μέρες (+2 το σαββατοκύριακο) = άλλες 5-6 μέρες καθυστέρησης..
πάνω που έλεγα πως δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση..
άντε να δούμε τι θα τύχει μετά.ελεος με αυτη την κατασταση. φιλος μου περιμενει ενα φαμπια εδω και 2 μηνες. το ειχε παραγγειλει πριν την αποσυρση..
-
Παιδιά εγώ ξεμπέρδεψα, αναπάντεχα είν' η αλήθεια.Σήμερα μου τηλεφώνησαν από την αντιπροσωπεία ότι το αυτοκίνητο ήρθε, πήγα και το είδα, αύριο θα είναι έτοιμο!
1/3 παρέδωσα το παλιό στο κέντρο ανακύκλωσης και πήρα τη βεβαίωση παραλαβής.
4/3 πήρα την πράξη οριστικής διαγραφής από το Τμήμα Μεταφορών.
8/3 έφυγαν τα χαρτιά για τα κεντρικά της Κοσμοκάρ και 9/3 πήγαν τελωνείο.
14/3 (χθες το απόγευμα) ο πόλαρος ήρθε στην αντιπροσωπεία.
(Δεν είμαι Αθήνα)Υπομονή σε όσους περιμένουν και καλές παραλαβές...
-
Καλορίζικο!
-
Καλοταξιδο φιλε!!! Με το καλο να παραλαβετε κ οι υπολοιποι!
-
Ο χρήστης geologist έγραψε:
Παιδιά εγώ ξεμπέρδεψα, αναπάντεχα είν' η αλήθεια.Σήμερα μου τηλεφώνησαν από την αντιπροσωπεία ότι το αυτοκίνητο ήρθε, πήγα και το είδα, αύριο θα είναι έτοιμο!
καλορίζικο φίλε!!
φίλε έμεινα άναυδος με την ταχύτητα την οποία έγιναν όλες οι κινήσεις!!
απλά είμαι περίεργος, εμένα γιατί με ζαλίζουν με τον υποτιθέμενο 'έλεγχο', το αμάξι εκτελωνίστηκε στις 9, άρα πρωί της 10 ξεκίνησε ο έλεγχος, τι κάνουν τόσες μέρες, τι σούπερ έλεγχος είναι αυτός? Ακόμα και τους μισούς να απέλυσαν (αυτό όμως υποθέτω συνέβη σε όλες τις αντιπροσωπείες) τόσο αργεί;Υ.Γ έχω αρχίσει και φοβάμαι πως ο κάθε αντιπρόσωπος παίρνει τηλέφωνο και τους λέει 'σπρώξτε λίγο πιο γρήγορα το αυτοκίνητο του πελάτη μου από τον έλεγχο' και έτσι παρακάμπτουν την σειρά προτεραιότητας...
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους, να είστε καλά.
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται με τη διαδικασία του pdi, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη (σύμφωνα με όσα μου είπε ο ντίλερ), είχαν πάει στην Κοσμοκαρ 33 φάκελοι απόσυρσης και οι 26 ήταν ελλιπείς ως προς κάποιο απαιτούμενο έγγραφο.
Ευτυχώς εγώ ανήκα στους υπόλοιπους 7, αλλά την είχα ψάξει αρκετά με τα χαρτιά πριν παραδώσω το παλιό, γι' αυτό και το παρέδωσα μία βδομάδα μετά την έναρξη του μέτρου της απόσυρσης.Με το καλό όσοι αναμένουν...
-
καλορίζικο φίλε!!
φίλε έμεινα άναυδος με την ταχύτητα την οποία έγιναν όλες οι κινήσεις!!
απλά είμαι περίεργος, εμένα γιατί με ζαλίζουν με τον υποτιθέμενο 'έλεγχο', το αμάξι εκτελωνίστηκε στις 9, άρα πρωί της 10 ξεκίνησε ο έλεγχος, τι κάνουν τόσες μέρες, τι σούπερ έλεγχος είναι αυτός? Ακόμα και τους μισούς να απέλυσαν (αυτό όμως υποθέτω συνέβη σε όλες τις αντιπροσωπείες) τόσο αργεί;Υ.Γ έχω αρχίσει και φοβάμαι πως ο κάθε αντιπρόσωπος παίρνει τηλέφωνο και τους λέει 'σπρώξτε λίγο πιο γρήγορα το αυτοκίνητο του πελάτη μου από τον έλεγχο' και έτσι παρακάμπτουν την σειρά προτεραιότητας...
Λοιπόν, παιδιά....εγώ έχω ιστορία να σας πω!!!!
24 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη, βρίσκω αγοραστή για σαραβαλάκι και το πάω για απόσυρση.
28 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, το Κέντρο Ανακύκλωσης μου βγάζει όλα τα χαρτιά και είμαι έτοιμος να πάω Υπ. Μεταφορών
02 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, παίρνω τηλέφωνο στο Υπ. Μεταφορών (Αγ. Παρασκευή) και μου λένε ότι μόλις την προηγούμενη τους πήγε η Εγκύκλιος και ότι να περάσω από Δευτέρα - την επόμενη να παραλάβω το χαρτί μου).
07 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, πάω Υπ. Μεταφορών και παίρνω το χαρτί οριστικής διαγραφής και μαζί με τις λοιπές εξουδιοτήσεις πάω στην Volvo για να προχωρήσει σε εκτελωνισμό!
09 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, με παίρνουν τηλέφωνο από Volvo, και μου ζητούν ακόμα 2 εξουσιοδοτήσεις από τον ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου αυτοκινήτου, οι οποίες είναι τυποποιημένες βάση....Εγκυκλίου προς το Τελωνείο. Παίρνω τον ταλαίπωρο τον ιδιοκτήτη (μια καλή γυναικούλα 60 ετών), πάω την παίρνω από το σπίτι της, την πάω καροτσάκι στο ΚΕΠ, μου τα υπογράφει και βουρ ξανά για την Volvo.
16 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, με παίρνουν ξανά τηλέφωνο από την Volvo και μου λένε ότι δεν μπορούν να εκτελωνίσουν το αυτοκίνητο, διότι το Τελωνείο τους ζήτησε ακόμα ένα χαρτί όπου ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα πρέπει να εξουσιοδοτεί την Volvo (τον έμπορο) να κάνουν απόσυρση. Αφού φρικιάζω, τους εξηγώ ότι η απόσυρση έχει γίνει αλλά αυτοί επιμένουν ότι το Τελωνείο το απαιτεί.
(σημείωστε ότι στα χαρτιά που τους έχω δώσει είναι τόσο το χαρτί οριστικής διαγραφής όσο και η εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη προς εμένα ότι μεταβιβάζει το δικαίωμα απόσυρσης σε μένα).Εν τω μεταξύ, εγώ δεν θέλω να βάλω σε νέα ταλαιπωρία την κυριούλα που μου πούλησε το αυτοκίνητο, διότι μπορεί να μου πει κανά 'άει σιχτίρ' - και με το δίκιο της, και μετά άντε να ξεμπλέξεις!
Τους ζητάω την εγκύκλιο, μου την στέλνουν και βλέπω ότι λέει ότι το χαρτί αυτό το υπογράφει είτε ο ιδιοκτήτης ή ο δικαιούχος της απόσυρσης στην περίπτωση που ο έμπορος θα κάνει και την απόσυρση (τι πιο λογικό!)!
Γίνομαι....Τούρκος!!
Τους παίρνω και τους εξηγώ ότι 'παιδιά, λέτε παπαριές αλλά εν πάσει περιπτώσει, να σας το υπογράψω εγώ το χαρτί ως δικαιούχος, πέρα από το γεγονός ότι είναι παράνομο να υπάρχουν 2 εξουσιοδοτήσεις σε 2 διαφορετικά πρόσωπα από τον ιδιοκτήτη να κάνουν απόσυρση εκ μέρους του στο ίδιο αυτοκίνητο'....αλλά αυτοί ανένδοτοι: Το Τελωνείο επιμένει...'δεν πάει να λέει η Εγκύκλιος, εμείς ρωτήσαμε με το Υπ. Οικονομικών, πρέπει να υπογράψει ο ιδιοκτήτης. Βρέστα με το Υπ. Οικονομικών, αλλιώς no ektelonismos'!
Στην δε Volvo μου λένε ότι 20 από τα 25 αυτοκίνητα που ήταν να εκτελωνίσουν τους τα γυρίσανε πίσω με το ίδιο αίτημα!! (Ελλάς το Μεγαλείο σου)Τι να κάνω - έχει φτάσει ήδη το απόγευμα - παίρνω στις 7 την καλή μας κυριούλα, πάω την παίρνω από το σπίτι της, την πάω καροτσάκι σε ένα Αστυνομικό Τμήμα και μου υπογράφει το γαμώ-χαρτο!
Την αδειάζω στο σπίτι της και βουρ το πάω το χαρτί πάλι στην Volvo!
Πέμπτη 17/03: Σήμερα ημέρα Πέμπτη, και λογικά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες!
Σημειώνω ότι ζω με το άγχος μην ξαναχτυπήσει κανά τηλέφωνο και μου ζητήσουνε πάλι καμιά ανοησία!
-
Αν υπάρξει και τρίτη φορά, η 60χρονη θα πειστεί πως της την πέφτεις!
-
Γεια σας και παλι!Διαβασα στην εγκυκλιο οτι το αμαξι μπορει να παει κ με γερανο για αποσυρση αρκει να εχει ολα τα μηχανολογικα μερη.Εμενα εχει σπασει ο στροφαλοφορος αξονας στ'αμαξι μου κ δεν θελω να το επισκευασω,μπορω να το αποσυρω?
-
Εφόσον δεν λείπει κάτι, πληροί τις προϋποθέσεις.
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015