Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
Παιδιά εγώ ξεμπέρδεψα, αναπάντεχα είν' η αλήθεια.Σήμερα μου τηλεφώνησαν από την αντιπροσωπεία ότι το αυτοκίνητο ήρθε, πήγα και το είδα, αύριο θα είναι έτοιμο!
1/3 παρέδωσα το παλιό στο κέντρο ανακύκλωσης και πήρα τη βεβαίωση παραλαβής.
4/3 πήρα την πράξη οριστικής διαγραφής από το Τμήμα Μεταφορών.
8/3 έφυγαν τα χαρτιά για τα κεντρικά της Κοσμοκάρ και 9/3 πήγαν τελωνείο.
14/3 (χθες το απόγευμα) ο πόλαρος ήρθε στην αντιπροσωπεία.
(Δεν είμαι Αθήνα)
Υπομονή σε όσους περιμένουν και καλές παραλαβές...
καλορίζικο φίλε!!
φίλε έμεινα άναυδος με την ταχύτητα την οποία έγιναν όλες οι κινήσεις!!
απλά είμαι περίεργος, εμένα γιατί με ζαλίζουν με τον υποτιθέμενο 'έλεγχο', το αμάξι εκτελωνίστηκε στις 9, άρα πρωί της 10 ξεκίνησε ο έλεγχος, τι κάνουν τόσες μέρες, τι σούπερ έλεγχος είναι αυτός? Ακόμα και τους μισούς να απέλυσαν (αυτό όμως υποθέτω συνέβη σε όλες τις αντιπροσωπείες) τόσο αργεί;
Υ.Γ έχω αρχίσει και φοβάμαι πως ο κάθε αντιπρόσωπος παίρνει τηλέφωνο και τους λέει 'σπρώξτε λίγο πιο γρήγορα το αυτοκίνητο του πελάτη μου από τον έλεγχο' και έτσι παρακάμπτουν την σειρά προτεραιότητας...
Λοιπόν, παιδιά....εγώ έχω ιστορία να σας πω!!!!
24 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη, βρίσκω αγοραστή για σαραβαλάκι και το πάω για απόσυρση.
28 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, το Κέντρο Ανακύκλωσης μου βγάζει όλα τα χαρτιά και είμαι έτοιμος να πάω Υπ. Μεταφορών
02 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, παίρνω τηλέφωνο στο Υπ. Μεταφορών (Αγ. Παρασκευή) και μου λένε ότι μόλις την προηγούμενη τους πήγε η Εγκύκλιος και ότι να περάσω από Δευτέρα - την επόμενη να παραλάβω το χαρτί μου).
07 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, πάω Υπ. Μεταφορών και παίρνω το χαρτί οριστικής διαγραφής και μαζί με τις λοιπές εξουδιοτήσεις πάω στην Volvo για να προχωρήσει σε εκτελωνισμό!
09 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, με παίρνουν τηλέφωνο από Volvo, και μου ζητούν ακόμα 2 εξουσιοδοτήσεις από τον ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου αυτοκινήτου, οι οποίες είναι τυποποιημένες βάση....Εγκυκλίου προς το Τελωνείο. Παίρνω τον ταλαίπωρο τον ιδιοκτήτη (μια καλή γυναικούλα 60 ετών), πάω την παίρνω από το σπίτι της, την πάω καροτσάκι στο ΚΕΠ, μου τα υπογράφει και βουρ ξανά για την Volvo.
16 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, με παίρνουν ξανά τηλέφωνο από την Volvo και μου λένε ότι δεν μπορούν να εκτελωνίσουν το αυτοκίνητο, διότι το Τελωνείο τους ζήτησε ακόμα ένα χαρτί όπου ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα πρέπει να εξουσιοδοτεί την Volvo (τον έμπορο) να κάνουν απόσυρση. Αφού φρικιάζω, τους εξηγώ ότι η απόσυρση έχει γίνει αλλά αυτοί επιμένουν ότι το Τελωνείο το απαιτεί.
(σημείωστε ότι στα χαρτιά που τους έχω δώσει είναι τόσο το χαρτί οριστικής διαγραφής όσο και η εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη προς εμένα ότι μεταβιβάζει το δικαίωμα απόσυρσης σε μένα).
Εν τω μεταξύ, εγώ δεν θέλω να βάλω σε νέα ταλαιπωρία την κυριούλα που μου πούλησε το αυτοκίνητο, διότι μπορεί να μου πει κανά 'άει σιχτίρ' - και με το δίκιο της, και μετά άντε να ξεμπλέξεις!
Τους ζητάω την εγκύκλιο, μου την στέλνουν και βλέπω ότι λέει ότι το χαρτί αυτό το υπογράφει είτε ο ιδιοκτήτης ή ο δικαιούχος της απόσυρσης στην περίπτωση που ο έμπορος θα κάνει και την απόσυρση (τι πιο λογικό!)!
Γίνομαι....Τούρκος!!
Τους παίρνω και τους εξηγώ ότι 'παιδιά, λέτε παπαριές αλλά εν πάσει περιπτώσει, να σας το υπογράψω εγώ το χαρτί ως δικαιούχος, πέρα από το γεγονός ότι είναι παράνομο να υπάρχουν 2 εξουσιοδοτήσεις σε 2 διαφορετικά πρόσωπα από τον ιδιοκτήτη να κάνουν απόσυρση εκ μέρους του στο ίδιο αυτοκίνητο'....αλλά αυτοί ανένδοτοι: Το Τελωνείο επιμένει...'δεν πάει να λέει η Εγκύκλιος, εμείς ρωτήσαμε με το Υπ. Οικονομικών, πρέπει να υπογράψει ο ιδιοκτήτης. Βρέστα με το Υπ. Οικονομικών, αλλιώς no ektelonismos'!
Στην δε Volvo μου λένε ότι 20 από τα 25 αυτοκίνητα που ήταν να εκτελωνίσουν τους τα γυρίσανε πίσω με το ίδιο αίτημα!! (Ελλάς το Μεγαλείο σου)
Τι να κάνω - έχει φτάσει ήδη το απόγευμα - παίρνω στις 7 την καλή μας κυριούλα, πάω την παίρνω από το σπίτι της, την πάω καροτσάκι σε ένα Αστυνομικό Τμήμα και μου υπογράφει το γαμώ-χαρτο!
Την αδειάζω στο σπίτι της και βουρ το πάω το χαρτί πάλι στην Volvo!
Πέμπτη 17/03: Σήμερα ημέρα Πέμπτη, και λογικά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες!
Σημειώνω ότι ζω με το άγχος μην ξαναχτυπήσει κανά τηλέφωνο και μου ζητήσουνε πάλι καμιά ανοησία!