-
Προσωπικα fiesta 1.6 sport!
-
Το corsa ειναι 90 άλογα και όχι 95. Σάν σύνολο το corsa έχει μεγάλους χώρους, πολύ άνετο για τους επιβάτες, αλλά ο κινητήρας είναι αδύναμος για το βάρος του. Επίσης λόγω κοντού σασμάν θα πρέπει να έχεις πολλές στροφές στον κινητήρα για να κινείσαι ικανοποιητικά (στο ταξίδι)
Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις το νέο Polo με τον 1.2 tsi των 105 ίππων. Θα έχει και 6άρι κιβώτιο οπότε θα σε βολέψει στο ταξίδι. Άλλη μια εναλλακτική θα ήταν το νέο grande punto evo που ερχεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, με κινητηρα Multiair 1,4 105 ps (ατμοσφαιρικό ) με μικρότερη κατανάλωση από το τωρινό (βέβαια σε κάποιους δεν αρέσει εμφανισιακά)
Εγώ θα ήμουν ανάμεσα σε αυτα τα 2, και αν το Polo ερθει με σχετικά καλή τιμή, θα το προτιμούσα λόγω 1,2 κινητηρα με περισσοτερη ρόπη και λόγω μικρότερων διαστάσεων, που θα σε βολέψει αρκετά μεσα στην πόλη.
Για το fiesta 1.4 96 ps κι αυτό πρέπει να πιεστεί για να πάει. Το 1,6 όμως είναι κορυφή!
Η επιλογή δικιά σου -
Ο χρήστης butters έγραψε:
Δεδομένου ότι βγήκε και το νέο Polo, ποιο εκ των Corsa / Polo / Fiesta θα προτιμούσατε;Σημειώνω ότι το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί στην Αθήνα, ωστόσο θα κάνουμε και ταξίδια αρκετά συχνά (συνήθως κάθε ταξίδι συνολικά θα είναι περισσότερο από 200χμ), οπότε σκεφτόμαστε για 1.400 κυβικά και όχι αυτοκίνητα 1000-1100 cc. Γνωρίζω ότι τα Fiesta & Corsa έχουν 94 & 96 άλογα σε αυτά τα κυβικά, ενώ το Polo έχει κατώτερους κινητήρες, ωστόσο μπορούμε να περιμένουμε τον 1,2 TSI με τα 100 άλογα.
αν το σκέφτεσαι καιρό τώρα έχασες την ευκαιρία να χτυπήσεις με 18k ίσως το πιο ολοκληρωμένο σούπερμινι που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το ibiza με τον tsi του tiguan... ευκολία στην κίνηση λόγω αυτόματου, άνετο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο με χαμηλές στροφές, σπορ χαρακτήρας όταν το θελήσεις, macho εμφάνιση (σε σχέση με τα υπόλοιπα μετροσέξουαλ σούπερμινι), ακαριαίες ρεπρίζ σε επαρχιακές οδούς...
Ibiza FR από μένα ακόμα και τώρα που βγαίνει κοντά στα 20k...
-
εγώ κανονικά θα σου πρότεινα το polo γιατί σε πολλούs τομείς είναι πολύ μπροστά για την κατηγορια του, αλλα με τους κινητήρες που έχει αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να στο προτείνω
από αυτά που έχουν αναφερθεί σίγουρα θα κοίταγα το jazz και το fiesta (96hp)
-
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Μέχρι τώρα έχω δει Corsa Fiesta Ibiza & Polo. Από αυτά κλείνω μάλλον προς το polo, αλλά σίγουρα όχι με τους κινητήρες στους οποίους διατίθεται αυτή τη στιγμή, μάλλον θα περίμενα την έκδοση 1.2 105 άλογα. Το Ibiza προσωπικά το θεωρώ σαν σχέδιο πολύ επιτηδευμένο με σκοπό να εντυπωσιάσει, προτιμώ το πιο απλό σαν σχέδιο polo. Εναλλακτικό του Polo βλέπω μάλλον το Corsa, αλλά θα δω και το νέο Renault Clio πριν αποφασίσω
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσειςΜέχρι τώρα έχω δει Corsa Fiesta Ibiza & Polo. Από αυτά κλείνω μάλλον προς το polo, αλλά σίγουρα όχι με τους κινητήρες στους οποίους διατίθεται αυτή τη στιγμή, μάλλον θα περίμενα την έκδοση 1.2 105 άλογα. Το Ibiza προσωπικά το θεωρώ σαν σχέδιο πολύ επιτηδευμένο με σκοπό να εντυπωσιάσει, προτιμώ το πιο απλό σαν σχέδιο polo. Εναλλακτικό του Polo βλέπω μάλλον το Corsa, αλλά θα δω και το νέο Renault Clio πριν αποφασίσω
Ρώτα και κανά ιδιοκτήτη προηγούμενου Polo να σου πει πώς πήγε με το αμάξι από αξιοπιστία...
Για να γελάσεις τώρα και να μην κλαις μετά.
Corsa, άμα σ΄ αρέσει είναι πιο αξιόπιστο σαν επιλογή. Εννοείται ότι 1ο είναι το yaris.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Ρώτα και κανά ιδιοκτήτη προηγούμενου Polo να σου πει πώς πήγε με το αμάξι από αξιοπιστία...Για να γελάσεις τώρα και να μην κλαις μετά.
Σ' αυτό δίνω απόλυτο δίκιο, χωρίς υπερβολή.
Τα μικρά VAG τα τελευταία χρόνια είναι ΑΘΛΙΑ από πλευράς αξιοπιστίας, συμφωνώ με τον όρο που είχε αναφέρει κάποιος παλιότερα και ενδεχομένως έχει να κάνει με πολλά αμάξια της κατηγορίας δηλαδή και εκτός VAG:
Α Ρ Π Α Χ Τ Ε Σ των εταιρειών δυστυχώς!Δεν έχω άποψη για να προτείνω κάποιο μικρό που να 'ναι αξιόπιστο, αν ξέρει κάποιος ας μας διαφωτίσει...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Ρώτα και κανά ιδιοκτήτη προηγούμενου Polo να σου πει πώς πήγε με το αμάξι από αξιοπιστία...Για να γελάσεις τώρα και να μην κλαις μετά.
Corsa, άμα σ΄ αρέσει είναι πιο αξιόπιστο σαν επιλογή. Εννοείται ότι 1ο είναι το yaris.
butters για ρωτα με
-
Έχω προσέξει που έχεις γράψει ότι έχεις το τελευταίο Polo και είσαι υπερβολικά ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του καθώς δεν είχες κανένα πρόβλημα.
Δυστυχώς είσαι η εξαίρεση.Μπορώ να αναφέρω πολλά σημεία και προβλήματα με την ποιότητα και την αξιοπιστία του Polo που είχαν άλλοι ιδιοκτήτες...
-
ακριβώς(αν εξαιρέσω τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία τα οποια είναι gtpk) και δεν νομίζω ότι είμαι ο μονος, τι στο διάολο το κοκαλάκι της νυχτερίδας έχω?
από την άλλη όντως έχουν ακουστεί προβλήματα για το προηγούμενο polo αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τα αντιμετωπίσει και το καινούργιο
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
από την άλλη όντως έχουν ακουστεί αρκετά προβλήματα για το προηγούμενο polo αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τα αντιμετωπίσει και το καινούργιοΣ' αυτό συμφωνώ, μολονότι ένας μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων της προηγούμενης γενιάς επαναχρησιμοποιούνται και στην επόμενη γενιά.
Όσο για τα προβλήματα που έβγαλε το προηγούμενο Polo,
δεν ήταν μόνο μικροπράγματα πχ να πεις ότι κόλλαγε η βαλβίδα του φρένου και έμενε αναμμένο το πίσω STOP, ότι η ανακύκλωση πότε λειτουργούσε από μόνη της και πότε καθόλου, ότι άναβε κανένα λαμπάκι παραπάνω, ότι έκαιγε λάδι, ότι έπεφτε και κανένα πάράθυρο
(αυτό κι αν ήταν καθαρή κατασκευαστική αστοχία που αν η VW δεν πάταγε στην αλαζονεία της, όφειλε να προβεί σε ανακλήσεις των Polo, Golf κλπ, γιατί χρησιμοποιούσε πλαστικούς γρύλλους που έσπαγαν και όχι μεταλλικούς όπως όφειλε),
ούτε μόνο αφορούσαν την εν γένει ποιότητα κατασκευής πχ η κεντρική κονσόλα και ο λεβιές που ξέφτιζαν, τριγμοί κλπ,
αλλά και σοβαρά προβλήματα που οδηγούσαν στην ακινητοποίηση του αυτοκινήτου πχ πολλαπλασιαστές, εγκέφαλος κλπ κλπ.Και όλα αυτά ήταν τα ίδια προβλήματα που δεν συναντούσαν ένας και δύο, αλλά πάαρα πάαρα πολλοί...
Τυχαίο;(Εσύ μάλλον σώθηκες γιατί το δικό σου ήταν το facelift και ίσως κάτι μπόρεσαν να συμμαζέψουν...)
-
ναι τα ξέρω αυτά τα προβλήματα ειδικά για τους πολλαπλασιαστές. τι να πω μπορεί στο f/l (το οποιο έχω) να τα έχουν λύση τα περισσότερα για αυτό να μην μου έχουν τύχει εμενα (η μπορεί απλά να είμαι κωλόφαρδος )
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
... ότι έπεφτε και κανένα πάράθυρο
(αυτό κι αν ήταν καθαρή κατασκευαστική αστοχία που αν η VW δεν πάταγε στην αλαζονεία της, όφειλε να προβεί σε ανακλήσεις των Polo, Golf κλπ, γιατί χρησιμοποιούσε πλαστικούς γρύλλους που έσπαγαν και όχι μεταλλικούς όπως όφειλε),
ούτε μόνο αφορούσαν την εν γένει ποιότητα κατασκευής πχ η κεντρική κονσόλα και ο λεβιές που ξέφτιζαν ...Το θέμα με τα παραθυρα είναι πρόβλημα που το συναντώ σε VW από το 1998 στο Passat μου και μια 5ετία σε Golf Fsi και σε Megane του 2000 που είχαν ίδιο μηχανισμό (και σε παραπλήσια τιμή).
Η συνεργασία με την Bosch που προέρχονται οι μηχανισμοί τους έχει φέρει κερδοφορία στο aftersales, γι' αυτό δεν έκαναν και τίποτα τόσα χρόνια!
Όσο για το ξέφτισμα στα ψευτοβελούδα στις πόρτες και στα δερματα των λεβιέδων (ιδίως στα ανοιχτόχρωμα γκρι και μπεζ) ... τι να πω! Φαινεται η ιστορία συνεχίζεται ... -
Καλη λυση σε οτι αφορα τους χωρους κ τον κινητηρα ειναι κ το jazz . Με 1339 κ.εκ και 100 ps ειναι μια χαρα , κ εχει καλη οδικη συμπεριφορα . Παρολαυτα, πρωτη επιλογη , γτ μ αρεσει εμφανισιακα πιο πολυ, θα ειχα το yaris.
-
Χμ το Yaris παραμένει σοβαρή πρόταση, αν και εδώ και 10 χρόνια είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο εμφανισιακά. Δεν περίμενα ότι το Polo (έστω το προηγούμενο) θα είχε τόσο θέματα ως προς την αξιοπιστία
-
Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΑΠΤΗΣ ποιότητας και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ...
Και αυτή είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης και η έλλειψη σεβασμού στον καταναλωτή από τη VW όσο δεν πάει άλλο.
Γιατί είναι κάτι που σε ενθουσιάζει όταν το βλέπεις στην έκθεση και το αγγίζεις απαλό όσο είναι καινούριο, και που σε θυμώνει όταν το ζεις κάθε μέρα και το βλέπεις να ξεφλουδίζει.Καλά αυτό με τα χερούλια είναι το σημείο που είναι το άκρον άωτο, λες και δεν ήξεραν ότι στα χερούλια είναι εκεί που θα ξεφτίσει πιο εύκολα, αλλά αφού το πούλησαν το αμάξι δεν τους νοιάζει γιατί πάει, έφυγε από τα χέρια τους. Φτάνει που στην έκθεση έδειχνε ποιοτικό...
Και δυστυχώς το κόλπο με τα υλικά που ξεφλουδίζουν τo εφαρμόζουν και σήμερα και μάλιστα όχι μόνο στο Polo, όχι μόνο στα χερούλια αλλά σε διάφορα σημεία, και μάλιστα όχι μόνο η VW αλλά και άλλες μάρκες του γκρουπ.
Γι' αυτό προτείνω όσοι προσεχώς ενδιαφέρεστε να αγοράσετε αυτοκίνητο - ιδιαιτέρως του γκρουπ - μην πολυενθουσιάζεστε από την όμορφη άισθηση που έχουν τα πλαστικά γιατί αυτό ίσως και να είναι επιφανειακό και μετά να αρχίσει να ξεφτίζει.Ειδικότερα για το Polo ευτυχώς δεν το έκαναν στα χερούλια (αυτά είχαν το θέμα ότι έτριζαν...) αλλά το έκαναν σε όλη την κεντρική κονσόλα εκεί που είναι τα χειριστήρια του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, οι αεραγωγοί, τα αλάρμ, η θήκη στο πάνω μέρος του ταμπλώ. Και σε ένα ακόμα σημείο, σε όλο το βάθος του ταμπλώ εκεί που είναι οι αεραγωγοί του παρμπρίζ πίσω από το τελείωμα του μαλακού πλαστικού του ταμπλώ κοντά στο τελείωμα με το παρμπρίζ.
Για να μην πω για το ψευτονίκελ που είναι στο λεβιέ και ...τί άλλο από το να ξεφλουδίζει κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα είναι πλαστικό και όχι νίκελ,
ή μήπως να πάω στην ταπετσαρία από τις πόρτες που στις μπροστά θέσεις έχει μαλακή γέμιση από μέσα και όχι στις πίσω κλπ κλπΚαι δυστυχώς βλέπω φτήνιες με το καλημέρα και στο καινούριο Polo γιατί διαπιστώνω ότι και το πραγματικά μαλακό ταμπλώ έχει γίνει εξοπλισμός!
Υπάρχουν πλέον εκδόσεις του νέου Polo που έρχονται με ταμπλώ σκληρό όσο δεν πάει...Για τους γρύλλους, το πρόβλημα δεν ήταν τα μοτέρ των Siemens/Bosch, αλλά ένα άλλο εξάρτημα και συγκεκριμένα οι πλαστικοί οδηγοί που είχαν .
Ενώ το ήξεραν ότι σπάνε, συνέχιζαν να τους βάζουν, γιατί άραγε;...
Τελευταία δέησαν και έβγαλαν τα κιτ επισκευής που έρχονται με μεταλλικούς οδηγούς, για να μη ξαναχαλάνε.
Αυτό για μένα αποδεικνύει ότι μπορούσαν και ήξεραν τελικά πώς να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν σωστά το μηχανισμό, αλλά δεν έκαναν τίποτε, δεν ανακάλεσαν κανένα ελαττωματικό, ούτε και φυσικά ενημέρωσαν. Θα ήθελα να πιστεύω ότι τα τελευταία μοντέλα δε θα έχουν προβλημα σ' αυτό τουλάχιστον, θα ήθελα, αλλά... -
Χμ το Yaris παραμένει σοβαρή πρόταση, αν και εδώ και 10 χρόνια είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο εμφανισιακά. Δεν περίμενα ότι το Polo (έστω το προηγούμενο) θα είχε τόσο θέματα ως προς την αξιοπιστίατο mazda 2 το έχεις κοιτάξει καθόλου?
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
Χμ το Yaris παραμένει σοβαρή πρόταση, αν και εδώ και 10 χρόνια είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο εμφανισιακά. Δεν περίμενα ότι το Polo (έστω το προηγούμενο) θα είχε τόσο θέματα ως προς την αξιοπιστία
το mazda 2 το έχεις κοιτάξει καθόλου?
+1 από μένα με μόνο μια μικρή ένσταση όσον αφορά το κόστος για τα ανταλλακτικά (αν είναι στα ίδια πλαίσια με το 3 που έχω μια κάποια εμπειρία)
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
το mazda 2 το έχεις κοιτάξει καθόλου?
+1 από μένα με μόνο μια μικρή ένσταση όσον αφορά το κόστος για τα ανταλλακτικά (αν είναι στα ίδια πλαίσια με το 3 που έχω μια κάποια εμπειρία)
Το Mazda 2,θέλει λίγο προσοχή με τα λάστιχα του.Τα 1ης τοποθέτησης είναι επιεικώς άθλια.
Κατ' τα άλλα,αν εξαιρέσεις την λίγο πιο σκληρή ανάρτηση του σε σχέση με τα υπόλοιπα
της κατηγορίας όπως και το αυξημένο κόστος των ανταλλακτικών, είναι καλό αμαξάκι
και αρκετά ευχάριστο οδηγικά.
Fiesta vs (new) Polo vs Corsa vs Yaris vs ...?