-
Απορώ πως κάποιοι απαξιώνουν ένα best seller σαν το corsa.
-
Τα best seller δείχνουν ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος, δεν σημαίνει όμως αυτό κάτι πέραν του ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τα best seller δείχνουν ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος, δεν σημαίνει όμως αυτό κάτι πέραν του ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος.Αφού όμως τα προτιμάει πολύς κόσμος...αυτό δεν πάει να πεί ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος;Και αν τα προτιμάει πολύς κόσμος... μήπως πάει να πεί πως κάτι καλό θα συμβαίνει; (ζαλίστικα!)
-
Ναι, αλλά το ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος δεν μας λέει τίποτα για τις γνώσεις, τις προτεραιότητες και το πορτοφόλι του πολύ κόσμου.
Μην αναφέρω πάλι το χιλιοειπωμένο παράδειγμα του Accent.
Μην γελιόμαστε, το Corsa είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Υπάρχει όμως ανταγωνισμός καλύτερος (--->πιο ολοκληρωμένος).
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Τα best seller δείχνουν ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος, δεν σημαίνει όμως αυτό κάτι πέραν του ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος.
Αφού όμως τα προτιμάει πολύς κόσμος...αυτό δεν πάει να πεί ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος;Και αν τα προτιμάει πολύς κόσμος... μήπως πάει να πεί πως κάτι καλό θα συμβαίνει; (ζαλίστικα!)
Αλλο γ@μω τα τοπικ...
ρε ειστε απιθανοι...θα σας προτιμαει πολυς κοσμος...! -
Ναι, αλλά το ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος δεν μας λέει τίποτα για τις γνώσεις, τις προτεραιότητες και το πορτοφόλι του πολύ κόσμου.Μην αναφέρω πάλι το χιλιοειπωμένο παράδειγμα του Accent.
Μην γελιόμαστε, το Corsa είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Υπάρχει όμως ανταγωνισμός καλύτερος (--->πιο ολοκληρωμένος).
Το Accent όμως, όταν μεσουρανούσε στις πωλήσεις ήταν ίσως η πιο φτηνή επιλογή στην κατηγορία του (μέχρι να έρθουν και τα αδερφάκια ΚΙΑ)... το Corsa όμως σίγουρα δεν είναι το πιο φτηνό (όχι ότι είναι πανάκριβο) και όμως πουλάει πολύ καλά... τέλος πάντων... περί ορέξεως... γούστα είναι αυτά και ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει (και μπορεί φυσικά)
-
Ο χρήστης Ασπρουλης έγραψε:
Αφού όμως τα προτιμάει πολύς κόσμος...αυτό δεν πάει να πεί ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος;Και αν τα προτιμάει πολύς κόσμος... μήπως πάει να πεί πως κάτι καλό θα συμβαίνει; (ζαλίστικα!)
Αλλο γ@μω τα τοπικ...
ρε ειστε απιθανοι...θα σας προτιμαει πολυς κοσμος...!Υ.Γ... τον σκύλο μου τον λένε Blacky... με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό!
-
Ναι, αλλά το ότι τα προτιμάει πολύς κόσμος δεν μας λέει τίποτα για τις γνώσεις, τις προτεραιότητες και το πορτοφόλι του πολύ κόσμου.
Το Accent όμως, όταν μεσουρανούσε στις πωλήσεις ήταν ίσως η πιο φτηνή επιλογή στην κατηγορία του (μέχρι να έρθουν και τα αδερφάκια ΚΙΑ)... το Corsa όμως σίγουρα δεν είναι το πιο φτηνό (όχι ότι είναι πανάκριβο) και όμως πουλάει πολύ καλά... τέλος πάντων... περί ορέξεως... γούστα είναι αυτά και ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει (και μπορεί φυσικά)
Δεν είναι μόνο το Accent που 'χαλάει την πιάτσα' με τις πωλήσεις του, ούτε το Atos.
Το Corsa πουλάει πολύ καλά και πολύ καλά κάνει, όπως ΚΑΙ το Astra παρά το γεγονός ότι θάβονται ασύστολα στα αυτοκινητιστικά 'στέκια' internetικά και μη. Σχεδιασμός και όνομα φτάνουν για να πουλήσει κάτι. Δεν τα κάνουν όμως τις καλύτερες επιλογές (ειδικά universally), έτσι δεν είναι; Αν δεν συμφωνείς, θα σου πάρω ένα 1.4αρι Corsa και μετά θα έχεις την ευκαιρία να κλάψεις στον ώμο μου.
Όσο για το αν προσπερνάται χαρακτηριστικά το Corsa στο συγκεκριμένο θέμα, δεν παύει να είναι 4μετρο όπως και τα άλλα πλην Yaris. ΔΕΝ είναι ευέλικτα σαν σουπερμίνι, είναι απλώς πιο ευέλικτα από μικρομεσαία.
-
Δεν είναι μόνο το Accent που 'χαλάει την πιάτσα' με τις πωλήσεις του, ούτε το Atos.
Το Corsa πουλάει πολύ καλά και πολύ καλά κάνει, όπως ΚΑΙ το Astra παρά το γεγονός ότι θάβονται ασύστολα στα αυτοκινητιστικά 'στέκια' internetικά και μη. Σχεδιασμός και όνομα φτάνουν για να πουλήσει κάτι. Δεν τα κάνουν όμως τις καλύτερες επιλογές (ειδικά universally), έτσι δεν είναι; Αν δεν συμφωνείς, θα σου πάρω ένα 1.4αρι Corsa και μετά θα έχεις την ευκαιρία να κλάψεις στον ώμο μου.
Όσο για το αν προσπερνάται χαρακτηριστικά το Corsa στο συγκεκριμένο θέμα, δεν παύει να είναι 4μετρο όπως και τα άλλα πλην Yaris. ΔΕΝ είναι ευέλικτα σαν σουπερμίνι, είναι απλώς πιο ευέλικτα από μικρομεσαία.
Να κλάψω στον ώμο σου;;; μπααα... κάποια στιγμή είχα εταιρικό Corsa 1.4... οπότε... το έχω ζήσει από πρώτο χέρι... πραγματικά για τις μετακινήσεις μου στην πόλη δεν με χάλαγε... έχω οδηγήσει και πολύ χειρότερα... (ειδικά για το μέγεθος... αν εξαιρέσεις το Uno από αυτά που έχουν περάσει από τα χέρια μου σαν 'δικά' μου... όλα τα άλλα είναι αρκετά μεγάλα)
Από την άλλη, αν είναι το μέγεθος που παίζει ρόλο, υπάρχουν και τα Agila/Splash... δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτά τα 'αδερφάκια' μου αρέσουν αρκετά σχεδιαστικά...Δεν έχει τύχει να οδηγήσω κάποιο από αυτά για να δώ τί λένε... -
παντως και το Ibiza παιζει καλα σ αυτη τη κατηγορια.
stanfromgreece... δε το καταλαβα σε ενοχλισε ο σκυλος μου?
-
Α! μην ξεχάσω...έχω οδηγήσει και το Combo της Opel (εταιρικό και αυτό... αν το ξέρεις είναι Corsa βανάκι... ) Εκεί να δείς ευκολία κίνησης στην πόλη
Ειδικά η ορατότητα πίσω μου ήταν τέλεια
Τέλος πάντων...συμφωνώ ότι εμφάνιση και όνομα δεν είναι απαραίτητα οι καλύτερες επιλογές... αλλά κάτι μου λέει πως το 90% των αγοραστών...με αυτά τα κριτήρια αγοράζουν... -
παντως και το Ibiza παιζει καλα σ αυτη τη κατηγορια.stanfromgreece... δε το καταλαβα σε ενοχλισε ο σκυλος μου?
Εμένα; όχι... ίσα ίσα που είμαι και φιλόζωος... απλά... άσπρο εσύ, μαύρο εγώ...
-
Να κλάψω στον ώμο σου;;; μπααα... κάποια στιγμή είχα εταιρικό Corsa 1.4... οπότε... το έχω ζήσει από πρώτο χέρι... πραγματικά για τις μετακινήσεις μου στην πόλη δεν με χάλαγε... έχω οδηγήσει και πολύ χειρότερα...Για μετακινήσεις στην πόλη και μένα δεν με χαλνάει. Τόσο κοντό κιβώτιο που κινείσαι για πλάκα με 80, χωρίς να το καταλάβεις. Το μέγεθος είναι ένα θέμα, αλλά κυκλοφορώ και με μεγαλύτερα μέσα στην πόλη.
Έξω από την πόλη είναι το θέμα τι κάνουμε...Και 15Κ για ένα καθ'όλα σύγχρονο σουπερμίνι με τα ωραία του τα φρένα, την ποιότητα κύλισης, την στιβαρότητα μέσα, το όμορφο αμάξωμα, τον εξοπλισμό και την ασφάλειά του, να μην έχει έναν αντίστοιχο κινητήρα...εκεί είναι που δεν είναι ολοκληρωμένο.
Το έχω ξαναπεί, Corsa με κάναν 120αρη τούρμπο θα τα έσπαγε...Ή έναν 1.2Τ στυλ Clio. Και το GSi μου αρέσει, αλλά πέφτει λίγο ακριβό...
Υ.Γ. Το ότι το 90% αγοράζουν με βάση 'περίεργα' κριτήρια είναι σίγουρο, και δεν το κατακρίνω, o καθένας έχει τον δικό του τρόπο να σκορπάει λεφτά. Δεν μπορώ όμως να προτείνω αυτοκίνητα με βάση το αν είναι best seller. Και καταλήγω πάλι στο Accent.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας. Συγνώμη για το greeklish, δεν ήξερα πως δεν επιτρέπεται. Λοιπόν για να σας πω την αμαρτία μου κλίνω προτιμώ το νέο Fiesta, παρολα αυτά δεν έχω πάει σε καμια αντιπροσωπία ακόμη κ δεν έχω κάνει κανένα test drive. Εκανα το post για να ακούσω μερικές γνώμες κ να παω ενημερωμένος. Επισημαίνω ότι το αυτοκίνητο που θα πάρω δεν θα είναι το 2ο ή το τρίτο. Θα είναι το ένα κ μοναδικό(!) γι αυτό κ προσπαθω όσο μπορω να συνδιάσω ένα μικρο όγκο αυτοκινήτου με ικανοποιητικές επιδόσεις σε τυχόν ταξίδι. Όλα αυτα λοιπόν τα θέλω σε όσο το δυνατόν οικονομικότερη επιλογή. Θα μου πείτε και ποιος δε θελει; Με δόσεις θα το πάρω έτσι κι αλλιώς.. Υπολογίζω γύρω στα 14.000 (περίπου). Ps: Βρήκα το Fiesta στην έκδοση 'trend' με 13.600. Νομίζω πως εχει πάνω - κάτω όσα θέλω και σε καλή τιμη.
-
Ο χρήστης mitsarasss έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας. Συγνώμη για το greeklish, δεν ήξερα πως δεν επιτρέπεται. Λοιπόν για να σας πω την αμαρτία μου κλίνω προτιμώ το νέο Fiesta, παρολα αυτά δεν έχω πάει σε καμια αντιπροσωπία ακόμη κ δεν έχω κάνει κανένα test drive. Εκανα το post για να ακούσω μερικές γνώμες κ να παω ενημερωμένος. Επισημαίνω ότι το αυτοκίνητο που θα πάρω δεν θα είναι το 2ο ή το τρίτο. Θα είναι το ένα κ μοναδικό(!) γι αυτό κ προσπαθω όσο μπορω να συνδιάσω ένα μικρο όγκο αυτοκινήτου με ικανοποιητικές επιδόσεις σε τυχόν ταξίδι. Όλα αυτα λοιπόν τα θέλω σε όσο το δυνατόν οικονομικότερη επιλογή. Θα μου πείτε και ποιος δε θελει; Με δόσεις θα το πάρω έτσι κι αλλιώς.. Υπολογίζω γύρω στα 14.000 (περίπου). Ps: Βρήκα το Fiesta στην έκδοση 'trend' με 13.600. Νομίζω πως εχει πάνω - κάτω όσα θέλω και σε καλή τιμη.Πιστευω πως το πολο θα γινει class leader,θα ειναι σιγουρα το πιο ταξιδιαρικο,οντας ανιωθο,τιγκα ηχομονωμενο(για την κατηγορια) γερμανικο,1.2 100 απο εμενα δαγκωτο.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας. Συγνώμη για το greeklish, δεν ήξερα πως δεν επιτρέπεται. Λοιπόν για να σας πω την αμαρτία μου κλίνω προτιμώ το νέο Fiesta, παρολα αυτά δεν έχω πάει σε καμια αντιπροσωπία ακόμη κ δεν έχω κάνει κανένα test drive. Εκανα το post για να ακούσω μερικές γνώμες κ να παω ενημερωμένος. Επισημαίνω ότι το αυτοκίνητο που θα πάρω δεν θα είναι το 2ο ή το τρίτο. Θα είναι το ένα κ μοναδικό(!) γι αυτό κ προσπαθω όσο μπορω να συνδιάσω ένα μικρο όγκο αυτοκινήτου με ικανοποιητικές επιδόσεις σε τυχόν ταξίδι. Όλα αυτα λοιπόν τα θέλω σε όσο το δυνατόν οικονομικότερη επιλογή. Θα μου πείτε και ποιος δε θελει; Με δόσεις θα το πάρω έτσι κι αλλιώς.. Υπολογίζω γύρω στα 14.000 (περίπου). Ps: Βρήκα το Fiesta στην έκδοση 'trend' με 13.600. Νομίζω πως εχει πάνω - κάτω όσα θέλω και σε καλή τιμη.
Πιστευω πως το πολο θα γινει class leader,θα ειναι σιγουρα το πιο ταξιδιαρικο,οντας ανιωθο,τιγκα ηχομονωμενο(για την κατηγορια) γερμανικο,1.2 100 απο εμενα δαγκωτο.
Ασε να το δουμε πρωτα και μετα... κι εγω μαζι σου!
Και για το Φιεστα συμφονω αφου εχω κι εγω το προηγουμενο, κανενα προβλημα μονο που ειναι καπως σκληρο (με τα ΚΟΝΙ ). Τα ταμπουρα πισω με χαλανε, -
Πιστευω πως το πολο θα γινει class leader,θα ειναι σιγουρα το πιο ταξιδιαρικο,οντας ανιωθο,τιγκα ηχομονωμενο(για την κατηγορια) γερμανικο,1.2 100 απο εμενα δαγκωτο.
Ασε να το δουμε πρωτα και μετα... κι εγω μαζι σου!
Και για το Φιεστα συμφονω αφου εχω κι εγω το προηγουμενο, κανενα προβλημα μονο που ειναι καπως σκληρο (με τα ΚΟΝΙ ). Τα ταμπουρα πισω με χαλανε,Exεις δικιο,πρεπει να το δουμε,απλα επειδη εχει ανεβει πολυ το επιπεδο σε αυτη τη κατηγορια πιστευω πως θα κοιταξουν να χτυπησουν ψηλα ,παρ'ολα αυτα δε με χαλαει το φιεστα καθολου αρκει να ειναι το 1.6.
-
Φίλος που νοικιάζει συχνά αμάξια, λέει ότι το Φιέστα είναι σαφώς καλύτερο από το Πόλο.
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
μητσαρα,(κυριε ελεησον, ονομα!) στον τιτλο αναφερεις το νεο πολο. Μα δεν εχει κυκλοφορησει ακομα. Ασε κατα το καλοκαιρακι που θα βγει, να το δουμε, να το περιεργαστουμε, να μπουμε μεσα , πισω, μπροστα και να εχουμε αποψη.
Εχεις παρει χαρακτηριστικα, εξοπλισμο απο τα υπολοιπα δυο? Ειδες καποιο ? Οδηγησες καποιο? Ποσα λεφτα διαθετεις? Το ποστ σου ειναι πολυ φλου, ζητας να σου γραψει ο καθενας τη γνωμη του για οποιοα αλλα αμαξι θελει...κλαφτα χαραλαμπε. Ακρη δε θα βγαλεις, ο καθενας θα λεει τα δικα του και σε λιγο θα σου προτεινουν..νεο ρενο μεγκαν 'ενταξει ειναι λιγο μεγαλο και εχει και 20 χιλιαρικα αλλα αξιζει να το δεις'Δεν εχω καποιο προβλημα με τη συγκεκριμενη εξελιξη των περισσοτερων ποστς, αντιθετα για αυτο διαβαζω το φορουμ , εχει πλακα και ενδιαφερον και δεν
...Απλα βαριομουνα και ειπα να γραψω και εγω τη χαζομαρα μου.Επισης no greeklish please ( σοβαρα τωρα, απαγορευονται εδω μεσα)
Παρε peugeot, ειναι σκυλια!
Γιατί να πάρει το megane αφού με 20 χιλιάρικα μπορεί να πάρει το superb.. αλλά μήπως είναι πολύ μεγάλο?
-
Χαιρετώ το forum, είμαι καινούριος και μπήκα μια και βρήκα το post στο google (συγγνώμη αν παρακάμπτω εισαγωγικές διαδικασίες). Δεδομένου ότι βγήκε και το νέο Polo, ποιο εκ των Corsa / Polo / Fiesta θα προτιμούσατε;
Σημειώνω ότι το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί στην Αθήνα, ωστόσο θα κάνουμε και ταξίδια αρκετά συχνά (συνήθως κάθε ταξίδι συνολικά θα είναι περισσότερο από 200χμ), οπότε σκεφτόμαστε για 1.400 κυβικά και όχι αυτοκίνητα 1000-1100 cc. Γνωρίζω ότι τα Fiesta & Corsa έχουν 94 & 96 άλογα σε αυτά τα κυβικά, ενώ το Polo έχει κατώτερους κινητήρες, ωστόσο μπορούμε να περιμένουμε τον 1,2 TSI με τα 100 άλογα.
Έχω δει και τα 3 αυτοκίνητα και μου φαίνονται πλήρη ως προς τον εξοπλισμό, οπότε θα ήθελα αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία (ειδικά σε οδική συμπεριφορά) να με βοηθήσει. Ευχαριστώ
Fiesta vs (new) Polo vs Corsa vs Yaris vs ...?