-
Έχω ψάξει όλο το φόρουμ να πάρω κάποιες συμβουλές για αυτά τα πράγματα...αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι. Είμαι σε καλό δρόμο καθώς ο γάμος μου είμαι 1η Μαΐου (ναι το αποφάσισα ) και λίγα πράγματα έχουν μείνει ακόμα.
Αρχικά, αφού δεν υπάρχει ένα τέτοιο τόπικ για αυτούς που παντρεύονται και θέλουν κάποια συμβουλή είτε για το αν είναι σίγουροι ή όχι ( ), είτε για το bachelor ή για οτιδήποτε άλλο...είπα να το ανοίξω.
Το δικό μου checklist:
Ημερομηνία γάμου: ΟΚ
Χώρος Δεξίωσης/πάρτυ: ΟΚ
Νυφικό νύφης: ΟΚ
Φωτογράφος: ΟΚ
Επιλογή Προσκλητηρίων: ΟΚ
Μοίρασμα Προσκλητηρίων: In progress...
Επιλογή μπομπονιέρας: ΟΚ
DJ: In progress...
Βέρες: ΟΚ
Στολισμός Χώρου: ΟΚ
Κουστούμι-ντύσιμο Γαμπρού: In progress...
Bachelor: OK (Mykonos )Ακόμα δεν έχω βρει κουστούμι...και θα ήθελα να το ράψω. ...δε θέλω να πάρω κάτι φανταζί και 'γαμπριάτικο' αλλά κάτι που θα έχει αξία καθώς θέλω να το φορέσω και στη δουλειά μου κλπ και να μη πάει στη ντουλάπα.
Ξέρετε κανένα μαγαζί στην Αθήνα (κέντρο λογικά) που να ράβουν κουστούμια? Πόσο καιρό παίρνουν? Προλαβαίνω να το έχω έτοιμο πριν τον γάμο?
Εδώ θέλω τη βοήθειά σας (όσοι ξέρετε).
(αν υπάρχει κάποιο ήδη υπάρχον τόπικ σχετικά με τον γάμο κλπ...δε βρήκα κάτι και ζητώ συγνώμη, ας ενσωματωθεί εκεί).
-
Έχω ψάξει όλο το φόρουμ να πάρω κάποιες συμβουλές για αυτά τα πράγματα...αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι. Είμαι σε καλό δρόμο καθώς ο γάμος μου είμαι 1η Μαΐου (ναι το αποφάσισα ) και λίγα πράγματα έχουν μείνει ακόμα.
Αρχικά, αφού δεν υπάρχει ένα τέτοιο τόπικ για αυτούς που παντρεύονται και θέλουν κάποια συμβουλή είτε για το αν είναι σίγουροι ή όχι ( ), είτε για το bachelor ή για οτιδήποτε άλλο...είπα να το ανοίξω.
Το δικό μου checklist:
Bachelor: OK (Mykonos )Ακόμα δεν έχω βρει κουστούμι...και θα ήθελα να το ράψω. ...δε θέλω να πάρω κάτι φανταζί και 'γαμπριάτικο' αλλά κάτι που θα έχει αξία καθώς θέλω να το φορέσω και στη δουλειά μου κλπ και να μη πάει στη ντουλάπα.
Ξέρετε κανένα μαγαζί στην Αθήνα (κέντρο λογικά) που να ράβουν κουστούμια? Πόσο καιρό παίρνουν? Προλαβαίνω να το έχω έτοιμο πριν τον γάμο?
(αν υπάρχει κάποιο ήδη υπάρχον τόπικ σχετικά με τον γάμο κλπ...δε βρήκα κάτι και ζητώ συγνώμη, ας ενσωματωθεί εκεί).
-
Το δικό μου checklist:
-
Πρωτομαγιά ε;
Δεν το ρισκάρετε για να γίνει έξω υποθέτω;
-
Τουρτα δεν βλεπω στη λιστα σου.....μην την ξεχασεις αν και δε θελουν λογικα πολυ χρονο να την φτιαξουν...
Εγω σε κουστουμι προτιμησα ενα Hugo Boss ετοιμο.....
Αντε και η ωρα η καλη
-
Τζανέτος τα καλύτερα θεωρώ αν θες να ράψεις, ήταν στην πανεπιστημιου νομίζω δεν γνωρίζω αν είναι ακόμα εκεί. Αλλα boss, prince oliver, Bάρδας είναι πολύ καλά, κανε μια βόλτα προς Kεφαλάρι μεριά !!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πρωτομαγιά ε;Δεν το ρισκάρετε για να γίνει έξω υποθέτω;
Θα γίνει μεσημέρι ο γάμος και το πάρτυ θα είναι σε παραλιακό χώρο στη Γλυφάδα, ο οποίος κλείνει σε περίπτωση βροχής...αλλά ας ελπίσουμε ότι δε θα έχουμε θέμα, γιαυτό και το κάνουμε μεσημέρι.
Τουρτα δεν βλεπω στη λιστα σου.....μην την ξεχασεις αν και δε θελουν λογικα πολυ χρονο να την φτιαξουν...
Εγω σε κουστουμι προτιμησα ενα Hugo Boss ετοιμο.....
Αντε και η ωρα η καλη
Ναι τη ξέχασα...τη τούρτα την έχει αναλάβει ο χώρος για το πάρτυ/δεξίωση (μου τη σπάει ο όρος δεξίωση) καθώς και τις σαμπάνιες κλπ.
Έχω δει και κάποια Armani, στα Boss δε μου αρέσει η γραμμή τους...αλλά το πρόβλημα είναι ότι το σακάκι δεν είναι παραμετροποιήσιμο, γιαυτό ψάχνω ράπτη...καθώς μου κάνει το 50 σακάκι, αλλά 52 παντελόνι. Το 50 είναι μικρό και δε παραμετροποιείται εκεί που το θέλω.
Τζανέτος ε? Που ακριβώς στη Πανεπιστημίου?
Θα πάω αύριο στο Tailors, και στο Βάρδα.
-
Δεν θυμάμαι γαμώτο .. Ίσως κάποιος ξέρει καλύτερα από μένα είναι πασίγνωστος
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πρωτομαγιά ε;
Θα γίνει μεσημέρι ο γάμος και το πάρτυ θα είναι σε παραλιακό χώρο στη Γλυφάδα, ο οποίος κλείνει σε περίπτωση βροχής...αλλά ας ελπίσουμε ότι δε θα έχουμε θέμα, γιαυτό και το κάνουμε μεσημέρι.
Μπράβο για το μεσημεριανό του πράγματος.
Γενικά εγώ είμαι φουλ υπέρ των μεσημεριανών γλεντιών, ειδικά όταν τελειώνουν νωρίς(το άλλο πρωί )
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πρωτομαγιά ε;
Μπράβο για το μεσημεριανό του πράγματος.
Γενικά εγώ είμαι φουλ υπέρ των μεσημεριανών γλεντιών, ειδικά όταν τελειώνουν νωρίς(το άλλο πρωί )
Ακριβώς!
Αυτή ήταν η σκέψη μας...ο χώρος δικός μας όλη μέρα, ο κόσμος δε κουράζεται να περιμένει ατέλειωτες ώρες να φάει (στις 12 τα μεσάνυχτα για παράδειγμα στους απογευματινούς γάμους), αν έχει κανονίσει να φύγει 3μερο, μπορεί το βράδυ να φύγει...και το ηλιοβασίλεμα θα είναι σούπερ καθώς και ο μεσιμεριανός ήλιος (ελπίζω).
Γενικά είναι πολύ πρωτότυπος ο μεσημεριανός γάμος και ξεφεύγει από τον κλασσικό βραδινό...έτσι το σκεφτήκαμε. Θέλουμε γενικώς να κάνουμε διαφορετικά πράγματα...μου τη σπάνε οι κλασσικούρες.
Ένα παράδειγμα είναι ο φωτογράφος: http://www.studioasfis.com/
Αν δείτε τη δουλειά του...είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ...αλλά ακριβός και νομίζω ότι αξίζει καθώς είναι από τα λίγα πράγματα που σου μένουν.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αυτοκίνητο ?Καλή ερώτηση!
Ή το Α4 του πατέρα μου, ή μια 320i Cabrio M-Pack λευκή ενός γνωστού που προσφέρθηκε. Θα φύγουμε μάλλον με το 500άκι με τενεκεδάκια κλπ
Έχεις κάτι στο μυαλό σου?
Που μπορώ να βρω να ράψω κουστούμι?
Έχω ξεχάσει κάτι άλλο?Οι μπομπονιέρες δεν έχουν κλείσει 100%...έχουμε βρει με 2ευρώ τη μια, σχετικά απλές. Καμιά πρόταση κανένας?
-
delete
-
Είναι σαν να ρωτάνε αυτόν που πάει στην γκιλοτίνα αν θέλει το κεφάλι του να πέσει σε καλάθι σκέτο ή επενδεδυμένο με τούλι...
-
-
Δεν ξερω σε ποια σειρα Armani αναφερεσαι, αλλα να ξερεις οτι εχουν διαφορες μεταξυ τους.
Υπαρχουν οι Giorgio Armani, Armani Collezioni και Emporio Armani, με την ιδια σειρα τιμης. Εμενα μου αρεσουν πολυ τα collezioni αφου ειναι γενικα πιο ανετα και τα μονα που δεν χρειαζονται το παραμικρο εκτος απο το στριφωμα στο παντελονι, οποτε κι εσυ ισως να μην εχεις το προβλημα που αναφερεις.
Δεν τα βρισκεις στις μπουτικ Αρμανι και Εμποριο αλλα σε Αττικα κλπ.
Για τον Γαννετο δεν εχω και την καλυτερη αποψη απο κατι κοστουμια που εχει ραψει ο πατερας μου.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Bachelor: OK (Mykonos )
Ακόμα δεν έχω βρει κουστούμι...και θα ήθελα να το ράψω. ...
Μ'αρέσουν οι προτεραιότητες σου
Εγώ ξέρω έναν ράφτη στο Γαλάτσι, στη Βεϊκου, δεν ξερω αν σε βολεύει. Τωρα για τον χρόνο, θα βαζα κανα 2βδόμαδο γιατι ξερω θελει 2-3 πρόβες μεχρι να ειναι έτοιμο, αλλά στο τέλος είναι πολύ καλύτερο μιας και είναι στα μέτρα σου, πραγμα πολύ καλό ειδικά αν το σωμα σου εχει ιδιαιτερότητες πχ φαρδιές πλάτες, κοιλίτσα κλπ.
Αν θες βρισκω τη διεύθυνση και σου λέω.
-
Θα σου πρωτινά να πάτε με διαφορετικά αμάξια!!! Η νύφη με ένα μεγάλο και εσύ με κάποιο διθέσιο και μετά φεύγετε με το διθέσιο!!!!
Το μεσημέρι είναι όντως πολύ καλή ώρα, εγώ έτσι το είχα κάνει και καθημερινή, 11 το βραδυ είχαμε ξεμπερδέψει και φύγαμε μετά με την Z και tria bmw 2002 ... μας έμαθε όλη Αθηνα -
To δώρο της κουμπάρας ΡΕ!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Bachelor: OK (Mykonos )
Ακόμα δεν έχω βρει κουστούμι...και θα ήθελα να το ράψω ...
Μ'αρέσουν οι προτεραιότητες σου
Εγώ ξέρω έναν ράφτη στο Γαλάτσι, στη Βεϊκου, δεν ξερω αν σε βολεύει. Τωρα για τον χρόνο, θα βαζα κανα 2βδόμαδο γιατι ξερω θελει 2-3 πρόβες μεχρι να ειναι έτοιμο, αλλά στο τέλος είναι πολύ καλύτερο μιας και είναι στα μέτρα σου, πραγμα πολύ καλό ειδικά αν το σωμα σου εχει ιδιαιτερότητες πχ φαρδιές πλάτες, κοιλίτσα κλπ.
Αν θες βρισκω τη διεύθυνση και σου λέω.
...αν και εκεί ακόμα δεν έχουμε κλείσει...αλλά παίζουν διάφοροι γνωστοί κλπ.
Ναι, δώσε διεύθυνση να πάω να τον δω τη Τρίτη.
Τον γάμο τον κάνεις εσύ ή οι γονείς σου ?
Το τραπέζι οι γονείς μας, καθώς και το μερίδιό τους σε προσκλητήρια και μπομπονιέρες, όλα τα υπόλοιπα εμείς.
Είναι σαν να ρωτάνε αυτόν που πάει στην γκιλοτίνα αν θέλει το κεφάλι του να πέσει σε καλάθι σκέτο ή επενδεδυμένο με τούλι...
...πόσο κορυφαίες ατάκες λες?!
Δεν ξερω σε ποια σειρα Armani αναφερεσαι, αλλα να ξερεις οτι εχουν διαφορες μεταξυ τους.
Υπαρχουν οι Giorgio Armani, Armani Collezioni και Emporio Armani, με την ιδια σειρα τιμης. Εμενα μου αρεσουν πολυ τα collezioni αφου ειναι γενικα πιο ανετα και τα μονα που δεν χρειαζονται το παραμικρο εκτος απο το στριφωμα στο παντελονι, οποτε κι εσυ ισως να μην εχεις το προβλημα που αναφερεις.
Δεν τα βρισκεις στις μπουτικ Αρμανι και Εμποριο αλλα σε Αττικα κλπ.
Για τον Γαννετο δεν εχω και την καλυτερη αποψη απο κατι κοστουμια που εχει ραψει ο πατερας μου.
Τα Giorgio είχα δει, στο Άττικα στο κέντρο. Θα δω και τα Collezioni που λες. Που τα βρίσκω? Στο Άττικα νομίζω δε τα βρήκα...και δεν έχει και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ρε γμτ.
Θα σου πρωτινά να πάτε με διαφορετικά αμάξια!!! Η νύφη με ένα μεγάλο και εσύ με κάποιο διθέσιο και μετά φεύγετε με το διθέσιο!!!!
Το μεσημέρι είναι όντως πολύ καλή ώρα, εγώ έτσι το είχα κάνει και καθημερινή, 11 το βραδυ είχαμε ξεμπερδέψει και φύγαμε μετά με την Z και tria bmw 2002 ... μας έμαθε όλη ΑθηναΘα πάμε ή με το Α4 ή με την Ε93...και θα φύγουμε με το 500άκι με τενεκεδάκια κλπ.
To δώρο της κουμπάρας ΡΕ!
Αυτό είναι της γυναίκας μου ...ο κουμπάρος έχει φαγωθεί να του πάρω iPhone, εγώ θέλω να του πάρω ρολόι...θα δούμε.
-
Έχεις κανονίσει εκκλησία και παπάδες, έχετε πάρει χαρτιά από ενορία σας ότι είστε άγαμοι, έχετε συμπληρώσει τα χαρτιά. Και καμιά καλή συνεννόηση με τον παπά για το τί θα κάνετε στην εκκλησία. Ίσως χρειαστεί δίσκος κλπ. Επίσης ρύθμιση για φώτα, χαλιά και κλιματισμό εκκλησίας αν υπάρχει. (ρύθμιση σημαίνει μάλλον πληρωμή στους επίσημους και λάδωμα στους ανεπίσημους....) Επιτρέπεται το ρύζι;
Προφανώς έχετε κουμπάρους και αυτοί έχουν ενδυματολογικά ταιριαχτεί με τη νύφη. Ο ψηλός κουμπάρος είναι καλό πράμα, βάζει καλά τα στεφάνια!
Παπούτσια νύφης και γαμπρού να είναι πάνω από όλα άνετα. Δεν θέλεις να τα βγάλει η γυναίκα και να πατάει το νυφικό της αν είναι μακρύ...
Κουστούμι αν δεν είσαι μαθημένος να σε ράβουν να το αποφύγεις.... Υπάρχουν ωραιότατα έτοιμα κι ας μην είναι πανάκριβα...
Τα προσκλητήρια να έχουν και καμιά οδηγία αν χρειάζεται.
Αν ενδιαφέρεστε ανοίξτε λίστες γάμου και κανέναν λογαριασμό γιατί πολλοί θα ρωτάνε (αν δεν το λέτε στις προσκλήσεις)
Έχετε μοιράσει κόσμο στα τραπέζια; Το γλυτώνετε αν το έχετε όρθιο σε στυλ πάρτυ αλλιώς είναι μεγάλο αγγούρι και είναι συνεχές καθώς κάποιοι ακυρώνουν ενώ άλλοι φέρνουν παρέα... Τυπώστε τις λίστες και κατά τραπέζι και αλφαβητικά. Καλό είναι εκτός από του μαγαζιού και κάποιος δικός σου να έχει λίστα και να ενημερώνει ανεπίσημα τους πιο φίλους. Εμένα η αδελφή μου έτσι κατάλαβε ότι είχαν κάνει πατάτα σε 2-3 τραπέζια και το διόρθωσε τελευταία στιγμή χωρίς να το καταλάβει κανένας.
Εκτός από στολισμό εκκλησίας έχεις το μπουκέτο που δίνεις στη νύφη με την παραλαβή αυτής και στολισμό τραπεζιών δεξίωσης και χώρου που μπορεί να περιλαμβάνει και μεταφορά αυτού της εκκλησίας.
Επίσης υπάρχουν και οι λαμπάδες καθώς και τα στέφανα. Και δεν ξεχνάμε το κλείσιμο μακιγιάζ και χτενίσματος.
Γενικά τα κόστη για τα ίδια πράματα ποικίλλουν κατά πάνω από 200% για τα περισσότερα πράματα του γάμου και αξίζει να τα ψάξεις σε περιοχές που δεν περιμένεις (πχ εμπορικό κέντρο, Περιστέρι κλπ) και να τα παζαρέψεις σκληρά... όλοι σε κλέβουν από όπου μπορούν κι από όπου δεν το περιμένεις... Και τίποτα δεν είναι αυτονόητο, όλα χρεώνονται πχ σε κάποιους 2 μέρες πριν τη δεξίωση τους λένε μήπως θέλετε και κάλυμα στις καρέκλες... δεν περιλαμβανόταν και το χρεώναν τόσο όσο να τα έραβες μόνος σου! Το μια φορά παντρεύεσαι που σου λένε, όπως το βλέπω εγώ ισχύει με την έννοια ότι τόσα που σου ζητάνε δεν θα τολμούσες να ξαναπαντρευτείς...!
Εκτός από DJ πρέπει να αποφασίσετε για το είδος της μουσικής και τυχόν ιδιαιτερότητες, happenings γάμου ή και bachelor κλπ.
Παρκαδόροι και χώρος.
Με τον φωτογράφο κάνε καλή συμφωνία τόσο για τα οικονομικά όσο και να μην σου έχει έναν προβολέα συνέχεια στα μούτρα. Και θα τυφλώνεσαι και θα ιδρώνεις.Τέλος τα logistics. Πράματα όπως ποιος αγοράζει ρύζια, ποιος τα πακετάρει, ποιος τα μοιράζει και σε τί και ποιος μοιράζει τις μπομπονιέρες και πού. Ποιος παραλαμβάνει και μεταφέρει μπομπονιέρες, νύφη, γαμπρό, συγγενείς και πίτα της γιαγιάς προς και από την εκκλησία, χώρο δεξίωσης κλπ. Έχε και καμιά ομπρέλα στο αυτοκίνητο καλού κακού. Πολύ σημαντικό ποιος υπεύθυνος συλλέγει δώρα στην εκκλησία, πάντα υπάρχουν περαστικοί φίλοι των γάμων που μπορεί να θέλουν σουβενίρ...
Μετά μάζεμα στολισμού τραπεζιών (ή χάρισμα σε φίλους) κάποιος να επιστρέψει τα καλαθάκια από τις μπομπονιέρες, χαρτιά στο ληξιαρχείο, καθαριότητα και τακτοποίηση ρούχων. Και επιλογή φωτογραφιών, δώρα κουμπάρων, υποβολή χαρτιών στη δουλειά για αύξηση μισθού και τέλος το χειρότερο.... οι αλλαγές των δώρων!
Αλλά όπως έμαθα τον γάμο σου τον κάνεις για τους γονείς σου και τους φίλους τους και τον γάμο που ήθελες εσύ θα το κάνει το παιδί σου κοκ... Προσπάθησε να συμβιβάσεις τα πράματα ώστε όλοι να μείνετε ευχαριστημένοι. Μην πολυζορίζεσαι, δεν αξίζει, λάθη θα υπάρχουν και καλοθελητές να τα σχολιάσουν το ίδιο... οπότε προσπάθησε να έχεις μοιράσει καθήκοντα και μετά γράψτους όλους και όλα και διασκέδασέ το με την καλή σου! Και τα περί ωραιότερης μέρας της ζωής σου που πρήζουν την καημένη τη νύφη σου λέω ότι είναι μια μέρα που θα χαρείς περισσότερο μόλις τελειώσει...
Α ναι, μην φύγετε γαμήλιο ταξίδι αμέσως μετά, όποιος το έκανε το μετάνιωσε, μεγάλη ταλαιπωρία. Καλύτερα να περάσουν 2-3 μέρες. Και βασικό, σπίτι έχετε να μείνετε;.. άλλο μεγάλο κεφάλαιο..
Με το καλό...!
Γάμος, δεξίωση και τα παρελκόμενα