-
Παιδια το σαββατο ειχα δωσει το αμαξι μου (Kia ceed 1,4 intense) στον αδερφο μου και δυστυχως ειχε ενα ατυχημα ( έπεσε σε ένα δέντρο). Ευτυχώς ο αδερφός μου είναι καλά αλλά το αμάξι θέλει 14 χιλιαρικα για να φτιαχτεί και δυστυχώς δεν υπάρχει μικτή. Μάλλον θα πάει για ανταλλακτικά μιας και πρακτικα δεν εχει χαλάσει τίποτα εκτός απο τους αερόσακους και τη μάσκα μπροστά. Οπότε θα ήθελα τη συμβουλή των πιο έμπειρων ποια περίπου τιμή θα ήταν καλή.
Υ.Γ. το αμάξι ήταν 2 χρόνων με ελάχιστα χιλιόμετρα (17.000 περίπου) καινούργια λάστιχα, ηλιοροφή δερμάτινα καθίσματα κτλ.
-
Παιδια το σαββατο ειχα δωσει το αμαξι μου (Kia ceed 1,4 intense) στον αδερφο μου και δυστυχως ειχε ενα ατυχημα ( έπεσε σε ένα δέντρο). Ευτυχώς ο αδερφός μου είναι καλά αλλά το αμάξι θέλει 14 χιλιαρικα για να φτιαχτεί και δυστυχώς δεν υπάρχει μικτή. Μάλλον θα πάει για ανταλλακτικά μιας και πρακτικα δεν εχει χαλάσει τίποτα εκτός απο τους αερόσακους και τη μάσκα μπροστά. Οπότε θα ήθελα τη συμβουλή των πιο έμπειρων ποια περίπου τιμή θα ήταν καλή.
Υ.Γ. το αμάξι ήταν 2 χρόνων με ελάχιστα χιλιόμετρα (17.000 περίπου) καινούργια λάστιχα, ηλιοροφή δερμάτινα καθίσματα κτλ.
-
-
Πώς γίνεται να μην έχει χαλάσει τίποτε πρακτικά αλλά η επισκευή του αυτοκινήτου να κοστίζει όσο σχεδόν η τιμή αγοράς του;
-
Υπερβολικό μου ακούγεται το 14.000 για αυτά που αναφέρεις.
Ολοι οι αερόσακοι να έσκασαν μιλαμε περίπου για κανα 1000αρικο έκαστος Χ 6 που έχει το ceed
είναι 6.000
Αντε και η υπόλοιπη μάσκα που αναφέρεις μπροστά σου βάζω ένα 2χίλιαρο πάλι στα 14.000 δεν φτάνεις.
Μήπως η ζημιές είναι ποιό εκτενής; -
Μόνο για τους αερόσακους θέλουν γύρω στις 6.000, μετά πρέπει να έχει χαλάσει το ψυγείο, η μάσκα μπροστά έχει γίνει κομμάτια όπως και τα φανάρια. Χωρίς να είμαι σίγουρος καθώς μίλησα τηλεφωνικά με τον άνθρωπο από την αντιπροσωπεία πρέπει να έχουν πάθει και κάποια ζημία η μπροστινοί τροχοί
-
Ο χρήστης black7ack έγραψε:
Μόνο για τους αερόσακους θέλουν γύρω στις 6.000, μετά πρέπει να έχει χαλάσει το ψυγείο, η μάσκα μπροστά έχει γίνει κομμάτια όπως και τα φανάρια. Χωρίς να είμαι σίγουρος καθώς μίλησα τηλεφωνικά με τον άνθρωπο από την αντιπροσωπεία πρέπει να έχουν πάθει και κάποια ζημία η μπροστινοί τροχοίΠάω να παίξω τζόκερ μου φαίνεται.
Εαν θές την γνώμη μου κάνε και μια ερώτηση για κοστολόγηση ζημιάς και εκτός
αντιπροσωπίας.
Θα εκπλαγείς με την διαφορά που θα βρείς. -
Από αερόσακους έσκασαν μόνο οδηγού και συνοδηγού. Αλλά μετά από αυτό πρέπει εκτός από τους ίδιους τους αερόσακους να αντικατασταθεί ο εγκέφαλος, το ταμπλό και κάτι προεταντήρες που δεν έχω ιδέα τι είναι...
-
Από αερόσακους έσκασαν μόνο οδηγού και συνοδηγού. Αλλά μετά από αυτό πρέπει εκτός από τους ίδιους τους αερόσακους να αντικατασταθεί ο εγκέφαλος, το ταμπλό και κάτι προεταντήρες που δεν έχω ιδέα τι είναι...Ναί όντως μετά απο 'σκάσιμο αερόσακου' έχει μια πλιάδα πραγμάτων που θέλουν αλλαγή.
Οι προεντατήρες αφορούν τις ζώνες ασφαλείας.Είναι αυτά που συγκρατάνε τις ζώνες 'τραβάνε για την ακρίβεια αν θυμάμαι καλά' σε περίπτωση σύγκρουσης για να μην εκσφενδονιστείς.
Δύσκολη φάση ομολογώ,αλλά όπως είπα κάνε και μια ερώτηση προς τα έξω,εκτός αντιπροσωπείας. -
Κοίτα το αμάξι το είχα πάρει πρακτικά καινούργιο από ένα φίλο μου σε αντιπροσωπεία τις λάμδα, το είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος κανα μήνα, για 9,5 χιλιάρικα. Δεν θέλω να δώσω άλλα τόσα για να το φτιάξω. Προτιμώ να πάω για κάτι άλλο.
-
Κοίτα το αμάξι το είχα πάρει πρακτικά καινούργιο από ένα φίλο μου σε αντιπροσωπεία τις λάμδα, το είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος κανα μήνα, για 9,5 χιλιάρικα. Δεν θέλω να δώσω άλλα τόσα για να το φτιάξω. Προτιμώ να πάω για κάτι άλλο.Πάσο τότε.
Αλλά σύμφωνα με αυτά που έχεις περιγράψει δεν βλέπω να το δίνεις πάνω απο 1.500-2000 ευρόπουλα. -
Πριν ένα 1,5 χρόνο με είχαν τρακάρει (χτύπημα από RAV στο δεξλι φτερό), δεν έφταιγα, οπότε πλήρωσε η ασφαλιστική του άλλου. Το αμάξι i30, 2 μηνών φτιάχτηκε με original ανταλλακτικά στην αντιπροσωπεία.
Έχουμε και λέμε (ότι θυμάμαι, βαριέμαι να βρω το τιμολόγιο): Καπό, προφυλακτήρας, δεξί φτερό, δεξιά πόρτα, δεξιός καθρέφτης, δεξιά ανάρτηση, δεξί λάστιχο, γέφυρα, βάψιμο (όχι ολικό) και εργασία πήγαν 6.000 ευρώ.
Τα επιμέρους ανταλλακτικά τελικά κοστίζουν πολύ παραπάνω από την αξία του αυτοκινήτου.Σπύρος
-
Αποκλειεται να θελει 14 χιλιαρικα για επισκευη.Καινουργιο κανει περιπου τοσα,το πολυ να θελει 6-7 χιλιαρικα για επισκευη αλλα και παλι δεν αξιζει.Aν το δωσεις βαρια-βαρια μπορει να πιασει 3500ευρω.
-
14000 είναι μια φυσιολογική τιμη για αντιπροσωπία Mercedes!!!!
Μάλλον πάνε να σας πιάσουν κορόϊδα. Ρωτήστε τιμές εκτός αντιπροσωπίας θα εκπλαγείτε πόσο πιο φτηνα θα σας έρθει σε σημείο να φτιάξετε το αμάξι αντι να το πουλήσετε ανταλλακτικά. -
Ψάξε και για τροπέτο, αν βρεις ίδιο τρακαρισμένο πίσω πχ, για να πάρεις τα ανταλλακτικά μτχ.
-
Δες κατ'αρχάς αν αξίζει να επισκευαστεί. Μετόπη-τραβέρσα αντικαθίστανται, αν όμως έχει πάρει θόλο ή τα ράμφη έχουν γίνει κομμάτια, καλύτερα να το δώσεις.
Οπωσδήποτε επισκευή εκτός αντιπροσωπείας, αν το αποφασίσεις.
-
Παιδιά πήγα και το είδα σήμερα και δυστυχως εχουν σπάσει και ψυγειο. Επίσης η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η μηχανή έχει ραγίσει. Σκέφτομαι να ψάξω για κανένα χτυπημένο απο πίσω ή το πλάι πριν το σκοτώσω. Αν γνωρίζει κανείς για κανένα cee'd τρακαρισμένο από πίσω που θέλουν να το διώξουν ας μου κάνει ένα pm το σίγουρο είναι οτι θα δώσω περισσότερα από κάθε φαναρτζή...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
14000 είναι μια φυσιολογική τιμη για αντιπροσωπία Mercedes!!!!Μη το λες αυτό.... τα ανταλλακτικά είναι πανάκριβα!!!!! Αφού έχω σκεφτεί (αν έχω χρόνο και χώρο) να πουλήσω το τέριος ωσάν ανταλλακτικά , κομμάτι κομμάτι , θα πιάσω πάνω από 20.000 ευρώ!!!!!!
-
kalispera se olous!tha ithela tin gnomi sas k tis gnoseis sas sto parakato thema.simera to proi eixa parkarismeno to aytokinito mou kanonika kai nomima.logo broxis dierxomeno fortigo glistrise kai epese pano sto piso meros tou aytokinitou opou kai to katestrepse.logo taxititas kai dinamis to aytokinito mou metakinithike kai prosekrouse sto mprosta stathmeymeno aytokinito kai katastrafike kai to mprosta meros profilaktires psigeia prepei na pire kai imiaksonia.to aytokinito einai 92 montelo kai den nomizo oti einai sineto na to epskeyaso kai na kano taksidi meta apo tetia stouka....o fortigatzis anelabe tin efthini kai einai asfalismenos stin interamerikan.ego tora ti prepei na kano gia na bgalo oliki katastrofi
?eyxaristo ek ton proteron!Γράφε Ελληνικά σε παρακαλώ! [kouk]
-
Το αυτοκίνητο αξίζει πχ 3000. Αν η βλάβη κοστίζει περισσότερο σε εργατικά και υλικά να φτιαχτεί τότε προτιμάνε να στο βγάλουν off.
Αν θυμάμαι καλά η ασφαλιστική θα στείλει σχετικό άνθρωπο (στο συνεργείο σου όπου μάλλον θα είναι το αυτοκίνητο) να δει το αυτοκίνητο και να αποφασίσει. Ο δικός σου μηχανικός θα κάνει μια εκτίμηση για το πόσο θα κοστίσει. Στην περίπτωση αυτή υπερτιμολογεί λιγάκι αν χρειαστεί ώστε να μην συμφέρει η επισκευή.
Εσύ τότε προκειμένου να πάρεις την αποζημίωση πρέπει να τους πας χαρτί ότι το αυτοκίνητο το μεταβίβασες (είτε το πούλησες είτε το έδωσες για διάλυση).
Αυτα έγιναν πριν από κάμποσα χρόνια αλλά υποθέτω δεν αλλάζουν και πολύ.Προσπάθησε να γράφεις ελληνικά σύμφωνα και με τους κανονισμούς του forum.
τρακαρισμα. Τώρα?