-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κοινώς, αφήστε τις χριστιανοπαπαριές περί αξίας της ζωής, και ιδεολογικών ζυγών, τις χαριτωμένες εκθέσεις ιδεών και τα δήθεν ζαμπόνηρα σχόλια, όταν τελικά για ΟΛΟΥΣ πολιτικά είναι τα κριτήρια.What colourful language!
Ειδικά με εμένα στο χριστιανικό κομμάτι έκανες διάνα. Προχτές έκανα ένα ευχέλαιο μούρλια... έξω από την μονή Κλειστών. Μόνο που την άρπαξα ελαφρώς.
Και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά , δεν βλέπω τι σχέση έχει ο πόλεμος και οι επαναστάσεις των λαών για αυτοδιάθεση με το θέμα της 'ιερότητας' της ανθρώπινης ζωής σε καιρό ειρήνης.
Μαντεύω πάντως ποιο είναι το πρόβλημα.
Κάποιοι δεν μπορούν να παραδεχτούν, δεν θέλουν να χωνέψουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας θεωρεί ότι ζούμε σε καιρό ειρήνης και προσπαθούν πάση θυσία να αφυπνίσουν τον λαό από το λήθαργο στο οποίο έχει περιπέσει. Γιαυτό όταν εγώ βλέπω αστυνομικούς και κουκουλοφόρους κάποιοι βλέπουν 'μισθοφόρους και μαχητές', όταν εγώ στεναχωριέμαι για ένα παλικάρι που χάθηκε από έναν trigger-happy ηλίθιο, κάποιοι καίνε την πόλη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 'αγωνιστή που έπεσε θύμα του στυγνού κατεστημένου' και όταν εγώ γράφω αγανακτισμένος για αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ κάποιοι ανασηκώνουν αδιάφορα τους ώμους και μας εξηγούν ότι 'είναι μέρος της δουλειάς τους', λες και είναι Αμερικάνοι φαντάροι στην Βαγδάτη.
-
χριστιανικές απόψεις μπορεί να εκφράζει κανείς και χωρίς να είναι χριστιανός Λάππα. [edit έχεις εκφραστεί δημοσίως για τη θέση σου ως προς το χριστιανισμό, δεν το έχω ξεχάσει]
Εξίσου θα μπορούσα να γράψω μικροαστικές, όπου και πάλι μπορείς να τις εκφράζεις κι ας μην είσαι μικροαστός.Δεν είναι πολύπλοκο.
Τις μαντεψιές καλύτερα άστες, γιατί όταν αρχίζεις για αφυπνίσεις και λήθαργους, κάπου χάνεις τη μπάλα.
Το εν ειρήνη, αν κάτσεις να το καλοσκεφτείς (ξέρω δεν σε ενδιαφέρει ούτως ή άλλως) δεν διαφέρει και πολύ από το ζήτημα αμυνόμενου επιτιθέμενου.
Και οι επαναστάσεις δλδ, σε καιρό ειρήνης ξεκίνησαν. Δεν θα άλλαζε κάτι για την αξία τους όμως, ακόμα κι αν δεν κατάφερναν να το αλλάξουν αυτό (τις κατέπνιγαν δλδ). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα και ο Χίτλερ ισχυριζόταν ότι αμύνεται, γιατί του είχαν φάει το lebensraum. To ίδιο ισχυρίζονται και οι ΗΠΑ, που επιδράμουν ανά τον κόσμο, επειδή τους απειλούν οι τρομοκράτες.Το θέμα είναι ότι άλλα κριτήρια είναι βλακώδη και άλλα σοβαρά, βάσει της κοινής λογικής αλλά και του νόμου, εθνικού ή διεθνούς.
Δεν περιμένω με τίποτα να συμφωνήσουμε, ούτε καν στις απλούστερες των περιπτώσεων (πχ στο ναζιστική Γερμανία κατά Ολλανδίας, στο ΕΣΣΔ κατά Τσεχίας, στο φασιστική Ιταλία κατά Ελλάδας), άρα δεν το συνεχίζω γιατί δεν έχω όρεξη να αποδείξω ότι το άσπρο δεν είναι μαύρο.
Ρε μάνο τι από το παρακάτω δεν καταλαβαίνεις;
Μη μου αραδιάσεις τα κριτήρια σου, ούτε κατά πόσο κάτι μοιάζει ή δεν μοιάζει με κάτι άλλο που φαντάζεσαι ότι εννοώ ή ότι έχω γράψει. Έχεις τα κριτήριά σου, έχω τα δικά μου.
Αλλά παραμένουν κριτήριαΓιατί μου μιλάς για συμφωνίες, για βλακώδη και σοβαρά, για κοινής λογικής και δικαίων, για άσπρα και μαύρα, όταν το ζήτημα παραμένει ότι κι εσύ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ θέτεις τελικά, απλώς για κάποιον ακατανόητο λόγο τσαντίζεσαι (και κάνεις κατά καιρούς κάτι λυρικότατα post-κολάφους) όταν στο λένε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
χριστιανικές απόψεις μπορεί να εκφράζει κανείς και χωρίς να είναι χριστιανός Λάππα.
Εξίσου θα μπορούσα να γράψω μικροαστικές, όπου και πάλι μπορείς να τις εκφράζεις κι ας μην είσαι μικροαστός.Δεν είναι πολύπλοκο.
Τις μαντεψιές καλύτερα άστες, γιατί όταν αρχίζεις για αφυπνίσεις και λήθαργους, κάπου χάνεις τη μπάλα.
Το εν ειρήνη, αν κάτσεις να το καλοσκεφτείς (ξέρω δεν σε ενδιαφέρει ούτως ή άλλως) δεν διαφέρει και πολύ από το ζήτημα αμυνόμενου επιτιθέμενου.
Και οι επαναστάσεις δλδ, σε καιρό ειρήνης ξεκίνησαν. Δεν θα άλλαζε κάτι για την αξία τους όμως, ακόμα κι αν δεν κατάφερναν να το αλλάξουν αυτό (τις κατέπνιγαν δλδ).No, Jacob, baby , μπερδεύεις (ηθελημένα φυσικά ) καταστάσεις στις οποίες υπήρχε βαθιά λαϊκή αγανάκτηση και αναταραχή ενάντια σε απολυταρχικά καθεστώτα με μια κατάσταση στην οποία προσπαθείς να δημιουργήσεις την αναταραχή εσύ ο ίδιος (στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται) και μάλιστα εναντίων κυβερνήσεων εκλεγμένων από τον λαό.
See no difference? Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα σου.
-
@mjacob
Καταλαβαίνω ότι θέλεις να αλλάξεις τη σημασία των πραγμάτων όταν δεν σου αρέσουν.
Αυτό είναι θεμιτό, αλλά όχι ορθό όταν κάτι είναι γενικά αποδεκτό με μία συγκεκριμένη έννοια (επίθεση->άμυνα, διδάσκεται στο α' έτος της νομικής και δεν έχω ακούσει κάποιον να αμφισβητεί στα σοβαρά τέτοιες έννοιες). Τα κριτήρια που λες δεν τα θεωρώ πολιτικά, αλλά ανθρώπινα και λογικά.Αν σε 50 χρόνια, με την εξέλιξη των κοινωνιών και των απόψεων, το να σκοτώνεις 'μπάτσους' (τυχαίο παράδειγμα) θα θεωρείται θεμιτό, εντάξει. Αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς το να θεωρείται ο φόνος ενός 'αντιδραστικού' ως απολύτως δικαιολογημένη πράξη, βάσει της ίδιας (ΙΜΗΟ εξωφρενικής) διαδικασίας μεταβολής των όρων που αποδεχόμαστε ως ορθούς.
Με άλλα λόγια, όταν θες να αλλάξεις αυτά που λέει η κοινή λογική, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο 'εχθρός' σου προς όφελός του. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα σου αρέσει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@mjacob
Καταλαβαίνω ότι θέλεις να αλλάξεις τη σημασία των πραγμάτων όταν δεν σου αρέσουν.
Αυτό είναι θεμιτό, αλλά όχι ορθό όταν κάτι είναι γενικά αποδεκτό με μία συγκεκριμένη έννοια (επίθεση->άμυνα, διδάσκεται στο α' έτος της νομικής και δεν έχω ακούσει κάποιον να αμφισβητεί στα σοβαρά τέτοιες έννοιες). Τα κριτήρια που λες δεν τα θεωρώ πολιτικά, αλλά ανθρώπινα και λογικά.Ωραία, τότε απάντα μου. Στα αρχικά παραδείγματα ποιος είναι ο επιτιθέμενος και ποιος ο αμυνόμενος;
Το απολύτως basic όπως το καταλαβαίνω θα έθετε τον Έλληνα, το Γαλλοχωριάτη και τον Βόρειο ως επιτιθέμενους. Αφού αυτοί εκδηλώνουν την πρώτη επίθεση, αυτοί προσπαθούν να αλλάξουν κάτι διά της βίας, ενώ οι άλλοι αποκρούουν και προσπαθούν να διατηρήσουν τα πράγματα ως έχουν.Εγώ αντιλαμβάνομαι όμως τον Έλληνα ως κατ' ουσίαν αμυνόμενο, όπως και το Γαλλοχωριάτη και το Βόρειο.
Επίσης, ο τούρκος, ο ευγενής και ο νότιος θα βλέπει τα πράγματα αντίστροφα.Αν σε 50 χρόνια, με την εξέλιξη των κοινωνιών και των απόψεων, το να σκοτώνεις 'μπάτσους' (τυχαίο παράδειγμα) θα θεωρείται θεμιτό, εντάξει. Αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς το να θεωρείται ο φόνος ενός 'αντιδραστικού' ως απολύτως δικαιολογημένη πράξη, βάσει της ίδιας (ΙΜΗΟ εξωφρενικής) διαδικασίας μεταβολής των όρων που αποδεχόμαστε ως ορθούς.
Καλά με δουλεύεις;
Μιλάς για κάτι που έχει γίνει πάμπολες φορές στην ιστορία.
Τι 'αν' και 'θα' Big fucking deal. Και σήμερα άλλα δεχόμαστε από αυτά που δέχονταν κάποτε κ.ο.κ. Μη μου πεις ότι πέφτεις από τα σύννεφα....Με άλλα λόγια, όταν θες να αλλάξεις αυτά που λέει η κοινή λογική, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο 'εχθρός' σου προς όφελός του. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα σου αρέσει.
Καλά, παραγράφω το κοινή λογική.
Μα, το ίδιο όχι μπορεί αλλά θα κάνει και ο εχθρός. Είναι αυτό που λέμε ότι στην κρίση καίριο λόγ παίζει η θέση του υποκειμένου; Ever heard of that again; -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
χριστιανικές απόψεις μπορεί να εκφράζει κανείς και χωρίς να είναι χριστιανός Λάππα.
Και οι επαναστάσεις δλδ, σε καιρό ειρήνης ξεκίνησαν. Δεν θα άλλαζε κάτι για την αξία τους όμως, ακόμα κι αν δεν κατάφερναν να το αλλάξουν αυτό (τις κατέπνιγαν δλδ).No, Jacob, baby , μπερδεύεις (ηθελημένα φυσικά ) καταστάσεις στις οποίες υπήρχε βαθιά λαϊκή αγανάκτηση και αναταραχή ενάντια σε απολυταρχικά καθεστώτα με μια κατάσταση στην οποία προσπαθείς να δημιουργήσεις την αναταραχή εσύ ο ίδιος (στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται) και μάλιστα εναντίων κυβερνήσεων εκλεγμένων από τον λαό.
See no difference? Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα σου.
Γι' αυτό σου έφερα και το παράδειγμα του Κιργιστάν, που έχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά δεν ψήνεσαι να ασχοληθείς.
Α ναι. Το πρόβλημά μου, αυτό που συζητάω μιλώντας για πολιτικά κριτήρια στο ζήτημα της δολοφονίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ Μπορείς να ξαναδιαβάσεις όλα μου τα ποστ και να το διαπιστώσεις.
Big enough για να το καταλάβεις επιτέλους;
Δεν προσπαθώ να παραλληλίσω κάτι με τα δικά μας.Δεν μπερδεύω καταστάσεις, γιατί πουθενά δεν έχω βάλει το τι γίνεται αυτές τις μέρες εδώ στην Ελλάδα.
Εμ εσείς τις αναφέρετε, εμ εγώ φταίω.Το ζήτημα είναι, ότι ακόμα κι έτσι όπως το γράφεις ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ.
Μιλάς για λαϊκή αγανάκτηση [καθαρά πολιτκό ζήτημα]
Μιλάς για απολυταρχικά καθεστώτα [καθαρά πολιτικό ζήτημα]Αφού τα δέχεσαι τελικα τα γμμνα, γιατί το κουράζεις;
[edit τραγικό spelling]
-
Jacob, με κεφαλαίο, είναι άλλος χρήστης και είναι κάπως ευαίσθητος στην χρήση του ονόματός του [σε κάποιον είχε κάνει παρατήρηση, δεν θυμάμαι σε ποιον]
Το mjacob δεν βγαίνει από το Jacob και δεν με λένε Ιάκωβο -
ooops!
-
Το μεγαλύτερο αστείο βέβαια, είναι ότι κανείς εδώ πέρα δεν έχει πει ποτέ ότι είναι 'υπέρ' της οποιασδήποτε δολοφονίας στη σημερινή ελλάδα
Yet, σε κάθε post υπάρχουν 'κάποιοι' [που δεν πρέπει να μπορούμε να καταλάβουμε και ποιοι είναι ]που σων και ντε έχουν τεθεί υπέρ της δολοφονίας αστυνομικών στην σημερινή ελλάδα, και πάνε να μπερδέψουνε και να παραλληλίσουνε κ.ο.κ.
great fun!!!!
-
The greatest fun είναι όταν τους ρωτάς αν καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιες ενέργειες και περιμένεις να δεις τι θα απαντήσουν.
-
Νταξ. Τουλάχιστον αυτό ήταν πετυχημένο.
Πλάκα πλάκα έχεις κάτσει ποτέ να διαβάσεις ποιες ήταν οι απαντήσεις; [Τόσες και τόσες φορές το έχουμε συζητήσει, απ' ότι θυμάμαι και οι δυο μας συγκεκριμένα]
Αν ναι, τότε γιατί απαντάς λες και σου έλεγαν ότι τις υποστηρίζουν;Και για να το γυρίσω στο δικό σας στυλάκι [δεν ξέρετε ποιος ειναι το 'σας' κι ετς]
Αν δεν τις καταδικάζουμε, σημαίνει ότι τις υποστηρίζουμε;
With us or against us; Με κάτι τέτοια συνήθως εσείς κατηγορείτε εμάς [πάλι δεν ξέρουμε σε ποιους αναφέρονται οι αντωνυμίες] -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ε, φαίνεται ότι τα κρεμάσματα δεν κάνουν καλό, γιατί μετά είτε οι φίλοι των κρεμασμένων θα κρεμάσουν τους φίλους των τύπων που κρέμασαν (αν όχι τους ίδιους), είτε αυτοί που θα κρεμάσουν θα καλομάθουν και θα κρεμάνε αδιακρίτως.Είσαι απίστευτος !
Εκτός των στρατηγών στο Γουδί, και εγώ δεν θυμάμαι πότε κρεμάσαμε 'έχοντες'... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
:iconcool: Νταξ. Τουλάχιστον αυτό ήταν πετυχημένο.Πλάκα πλάκα έχεις κάτσει ποτέ να διαβάσεις ποιες ήταν οι απαντήσεις; [Τόσες και τόσες φορές το έχουμε συζητήσει, απ' ότι θυμάμαι και οι δυο μας συγκεκριμένα]
Αν ναι, τότε γιατί απαντάς λες και σου έλεγαν ότι τις υποστηρίζουν;Και για να το γυρίσω στο δικό σας στυλάκι [δεν ξέρετε ποιος ειναι το 'σας' κι ετς]
Αν δεν τις καταδικάζουμε, σημαίνει ότι τις υποστηρίζουμε;
With us or against us; Με κάτι τέτοια συνήθως εσείς κατηγορείτε εμάς [πάλι δεν ξέρουμε σε ποιους αναφέρονται οι αντωνυμίες]Πως θα σου φαινόταν αν με ρωτούσες 'Τέκνο Λάππα, καταδικάζεις απερίφραστα την δολοφονία Γρηγορόπουλου, ναι ή ου;' και σου έλεγα 'μα, μου, εχμ... νταξ δεν την καταδικάααααζω, αλλά δεν την υποστηρίζω κιόλας κλπ κλπ;
Αυτή είναι η διαφορά μας, που λες. Σε καιρό ειρήνης (τώρα ντε!) στεναχωριέμαι για οποιονδήποτε χάσει την ζωή του . Δεν έχει καμία σχέση με Χριστιανισμούς και λοιπές πίστες στο υπερφυσικό, αλλά με την φιλοσοφία μου περί αξίας της ανθρώπινης ζωής. Πιο πολύ στεναχωριέμαι όμως που προφανώς αυτό δεν ισχύει για όλο τον κόσμο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πως θα σου φαινόταν αν με ρωτούσες 'Τέκνο Λάππα, καταδικάζεις απερίφραστα την δολοφονία Γρηγορόπουλου, ναι ή ου;' και σου έλεγα 'μα, μου, εχμ... νταξ δεν την καταδικάααααζω, αλλά δεν την υποστηρίζω κιόλας κλπ κλπ;Αφού λοιπόν βαριέσαι να διαβάζεις αυτά που γράφει κάποιος, γιατί επιμένεις ότι γνωρίζεις τι έχει γράψει;
ή αλλιώς
το 'μα, μου, εχμ, νταξ' φαντάζομαι ότι αντικαθιστά κάποιο μη άναρθρο κείμενο που θα εξηγούσε την άποψή σου, και ως εκ τούτου το 'μα, μου, εχμ, νταξ' θα ήταν all there is για να μου φαινόταν έτσι ή αλλιώς.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το 'μα, μου, εχμ, νταξ' φαντάζομαι ότι αντικαθιστά κάποιο μη άναρθρο κείμενο που θα εξηγούσε την άποψή σου, και ως εκ τούτου το 'μα, μου, εχμ, νταξ' θα ήταν all there is για να μου φαινόταν έτσι ή αλλιώς.
ΣΧ εσυ εισαι?
πλακα κανω, δεν διαβασα τα υπολοιπα ποστ σας!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ΣΧ εσυ εισαι?Τώρα, αυτό καλό είναι ή κακό; Δεν ξέρω κι όλας να για να βάλω ανάλογο emoticon
Όχι πάντως, δεν είμαι ο (ελπίζω τουλ. το 'ο' να υπονοείται ) ΣΧ -
εσύ θα θεωρούσες τιμή να σε αποκαλούν στρατισίνο?
@μάνο: εμένα να δεις πόσο με ενδιαφέρει η δική ενός αποδιοπομπαίου τράγου
αλλά επειδή δεν με ενδιαφέρει ώς προς την απόδοση δικαιοσύνης στο νεκρό, αλλά ως γενικότερη στάση την παρακολουθώ.
απ την άλλη εσας ( ) έχω την αμυδρά εντύπωση ότι σας (:shifty: ) καίει, εξ ού και το κατεβατό νωρίτερα -
Παύση καθηκόντων σε υπάλληλο του υπ. Προστασίας του Πολίτη
Παύση καθηκόντων, όπως προβλέπεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, επέβαλε ο διοικητής της Ασφάλειας Βόλου στον πολιτικό υπάλληλο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος για απιστία, παράβαση καθήκοντος και απάτη.
Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, αν και έπαιρνε από τους ιδιώτες χρήματα για τα προβλεπόμενα ένσημα, επικολλούσε σε κάθε άδεια μέρος μόνο αυτών, παρακρατώντας τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), τα οποία, όμως, κρατούσε για τον εαυτό του.
Το όφελος, που αποκόμιζε σε κάθε περίπτωση, για την οποία δεν απέδιδε στο Δημόσιο το παράβολο ένσημο του Μ.Τ.Σ., κυμαινόταν από 4 έως και 14 ευρώ. Στην κατοχή και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένσημα και χρήματα.
Σήμερα το πρωί, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε τιμηθεί για ανδρεία το 1999, όταν ήταν φαντάρος, επειδή είχε αντιδράσει με γενναιότητα, στα Γιαννιτσά, κατά τη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Τότε, είχε ακινητοποιήσει τον πειρατή, αρπάζοντάς του το χέρι με το οποίο κρατούσε χειροβομβίδα και απειλούσε τους επιβάτες.
Για την πράξη του εκείνη, σε ένδειξη τιμής, προσελήφθη στο Δημόσιο ως πολιτικός υπάλληλος στο τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ STOP!!!
Μια εξαιρετική κίνηση απο χρήστες του διαδικτύου σε ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα της Πατρίδος....
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]