-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ήταν καλοί ή μάπες; Υποθέτω καλοί. Έτσι τουλάχιστον είχα διαβάσει για την Αυστραλία, όπου 'εισήγαγαν' πολλούς Ινδοπακιστανούς πληροφορικάριους.
Ηταν ΓΤΠ φυσικά. Σίγουρα υπάρχουν και καλοί αλλά αυτοί φροντίζουν και να πληρώνονται ανάλογα
Εντάξει, αν πήραν πληροφορικάριους από τη Μενάνδρου, που λέει ο λόγος, λογικό ήταν να προσφέρουν αναλόγου επιπέδου υπηρεσίες.
Και αυτοί λογικό το θεώρησαν να πάρουν προγραμματιστές με μισθό χαμάλη. Τρελή γιάπικη σύλληψη. Για ρώτα τους το ξανακάνουν τώρα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι που έλεγα πριν χρόνια ήταν το εξής: οι πραγματικά κερδισμένοι από τη δουλειά των μεταναστών ήταν -και είναι- οι μεγαλοκεφαλαιούχοι. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ρωτήστε την singular να σας πει περι αυτού, πως τραβάγαν τα βυζιά τους με τους ινδούς
Mα ειναι γνωστο,απο ολο τον κοσμο μονο ενα μικρο κρατος στην Ν.Ευρωπη βγαζει αξιους νομικους, ιατρους,μηχανικους,και τωρα ΚΑΙ πληροφορικαριους
Αληθεια εαν παρεις εναν Ελληνα πληροφορικάριο αποφοιτο σχολων Ξυνή και τον πεταξεις στην Ινδια με ανιδεους και κομπλεξικους βυσματιες manager,τι απαιτησεις θα εχεις απο την αποδοση του;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ρωτήστε την singular να σας πει περι αυτού, πως τραβάγαν τα βυζιά τους με τους ινδούς
Mα ειναι γνωστο,απο ολο τον κοσμο μονο ενα μικρο κρατος στην Ν.Ευρωπη βγαζει αξιους νομικους, ιατρους,μηχανικους,και τωρα ΚΑΙ πληροφορικαριους
Αληθεια εαν παρεις εναν Ελληνα πληροφορικάριο αποφοιτο σχολων Ξυνή και τον πεταξεις στην Ινδια με ανιδεους και κομπλεξικους βυσματιες manager,τι απαιτησεις θα εχεις απο την αποδοση του;
Διαφωνώ, οι καλλίτερες επιδόσεις μας είναι σε διοικητικό προσωπικό, μάνατζερς και εξαιρετικού επιπέδου πλούσιους επιχειρηματίες. Εκει οι επιδόσεις μας είναι καταπληκτικές.
Οσο κι αν δεν το πιστεύεις η Ελλάδα έχει πολύ καλούς πληροφορικάριους, και αν νοιώθεις να σου έχουν πιάσει τον κώλο άσχημα οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής αυτό οφείλεται στις συνομοταξίες που προανέφερα.
-
@dev ή όποιος άλλος του χώρου
μπορείς να μου αναφέρεις 2-3 εταιρίες μεγάλες (ξένες) που εχουν γραφεία στην ελλάδα και δεν τα χρησιμοποιούν μονο για support στα προιόντα που πουλάνε αλλά κάνουν και engineering ?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@dev ή όποιος άλλος του χώρουμπορείς να μου αναφέρεις 2-3 εταιρίες μεγάλες (ξένες) που εχουν γραφεία στην ελλάδα και δεν τα χρησιμοποιούν μονο για support στα προιόντα που πουλάνε αλλά κάνουν και engineering ?
Εχεις pm
-
δεν εχω
-
δεν είχες
-
Το πρόβλημα με τους Ινδούς δεν είναι στις γνώσεις τους ή την ευφυία τους. Τουλάχιστον σε διαφορετικό βαθμό από τους ντόπιους.
Το βασικό πρόβλημα είναι η συνεννόηση. Η γλώσσα δλδ και ο 'τρόπος σκέψης'. Ινδοί που δεν έχουν ζήσει ποτέ σε 'δυτικά' περιβάλλοντα έχουν 'θέμα'. Δλδ οι ίδιοι κανένα θέμα δεν έχουν, εμείς έχουμε θέμα μαζί τους, γιατί δυσκολευόμασε να συνεννοηθούμε.
Ινδοί που έχουν ζήσει 'δυτικα' [κυρίως Αγγλία] είναι μια χαρά, αλλά φυσικά ΔΕΝ έχουν το κόστος των άλλων. Δεν είναι ζήτημα από που τους βρήκαν, όλοι στην Bangalore είναι
j/marr Ονόματα όπως CapGemini, Accenture, IBM, Oracle, SAP, αυτά λένε τπτ ως μεγέθη; Εσύ Τάσο γιατί με pm; Δώσε info στο κοινό Στο κάτω κάτω δεν νομίζω να είναι και καμιά μυστική πληροφορία ή διαφήμιση.
Επίσης η διαφορά μεταξύ support προϊόντος και engineering, δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτη -με τον τρόπο που φαντάζομαι πως εννοείς-. Πολλά προϊόντα out-of-the-box δεν έχουν καμία έννοια, και προϋποθέτουν engineering μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να εφαρμοστούν, ώστε να υπάρξει και support.
-
αυτό που εννοούσα με τον ορο engineering ηταν η ανάπτυξη ενός προϊόντος για την παγκόσμια αγορά και οχι η προσαρμογή του στην εγχώρια αγορά
πχ (και ισως να μην είναι καλό το παράδειγμα αλλά τεσπα)
η javascript engine του chrome εξελίχθηκε απο το google στη Δανία
ποσες εταιρίες κάνουν κάτι παρόμοιο (και αν θέλετε οχι μόνο απο τον τομέα της πληροφορικής αλλά του engineering γενικότερα) στην ελλάδα
-
powerpoint engineering και τα μυαλά στα κάγκελα
-
@mjacob
To pm κολλάει στο να μην ξεφύγουμε του θέματος .. δεν έχω καμμιά μυστικοπάθεια ρε -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το πρόβλημα με τους Ινδούς δεν είναι στις γνώσεις τους ή την ευφυία τους. Τουλάχιστον σε διαφορετικό βαθμό από τους ντόπιους.Το βασικό πρόβλημα είναι η συνεννόηση. Η γλώσσα δλδ και ο 'τρόπος σκέψης'. Ινδοί που δεν έχουν ζήσει ποτέ σε 'δυτικά' περιβάλλοντα έχουν 'θέμα'. Δλδ οι ίδιοι κανένα θέμα δεν έχουν, εμείς έχουμε θέμα μαζί τους, γιατί δυσκολευόμασε να συνεννοηθούμε.
Αυτο ακριβως λεω και εγω (μεταξυ αλλων)
Ειναι εξαιρετικα ευκολο να βγαλεις ενα φιρμάνι του στυλ 'πολύ μαλακες οι Ινδοι' (και οι οποιοι Ινδοι) και να μην ξανασχοληθεις,ειναι δυσκολο να καταφερεις να τους ενταξεις στο υπαρχον παραγωγικο συστημα.
Βεβαια καποιοι 'managers' καλουνται να το κανουν και παρόλλα αυτα επιλεγουν την πρωτη 'λύση' -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αυτό που εννοούσα με τον ορο engineering ηταν η ανάπτυξη ενός προϊόντος για την παγκόσμια αγορά και οχι η προσαρμογή του στην εγχώρια αγοράπχ (και ισως να μην είναι καλό το παράδειγμα αλλά τεσπα)
η javascript engine του chrome εξελίχθηκε απο το google στη Δανία
ποσες εταιρίες κάνουν κάτι παρόμοιο (και αν θέλετε οχι μόνο απο τον τομέα της πληροφορικής αλλά του engineering γενικότερα) στην ελλάδα
Δεν μιλάω για προσαρμογή σε 'αγορά' αλλά σε 'πελάτη'.
Και θα στο ξαναγράψω. Πολλά 'προϊόντα' από μόνα τους (out-of-the-box) δεν σημαίνουν ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΗ η αξία και η σημασία έχει στην προσαρμογή, που ΔΕΝ είναι απλώς ένα configuration που σετάρεις. Μιλάμε για projects ετών, μερικών εκατοντάδων ανθρώπων και αντίστοιχα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με μεγάλο ρίσκο πλήρους αποτυχίας.Μην παραγνωρίζεις την 'προσαρμογή' γιατί πολλές φορές απαιτεί ΠΟΛΥ περισσότερο engineering από την ανάπτυξη του 'προϊόντος' του ίδιου. Και φυσικά μιλάμε για ένα πλήρες engineering lifecyle (από feasibility, ανάλυση απαιτήσεων, σχεδιασμό κλπ κλπ) ακριβώς όπως απαιτεί και η ανάπτυξη ενός προϊόντος, όπως το εννοείς.
-
@mjacob
To pm κολλάει στο να μην ξεφύγουμε του θέματος .. δεν έχω καμμιά μυστικοπάθεια ρεΤο ξέρω... απλώς είμαι περίεργος και θέλω να μάθω κι εγώ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το πρόβλημα με τους Ινδούς δεν είναι στις γνώσεις τους ή την ευφυία τους. Τουλάχιστον σε διαφορετικό βαθμό από τους ντόπιους.
Το βασικό πρόβλημα είναι η συνεννόηση. Η γλώσσα δλδ και ο 'τρόπος σκέψης'. Ινδοί που δεν έχουν ζήσει ποτέ σε 'δυτικά' περιβάλλοντα έχουν 'θέμα'. Δλδ οι ίδιοι κανένα θέμα δεν έχουν, εμείς έχουμε θέμα μαζί τους, γιατί δυσκολευόμασε να συνεννοηθούμε.
Ειναι εξαιρετικα ευκολο να βγαλεις ενα φιρμάνι του στυλ 'πολύ μαλακες οι Ινδοι' (και οι οποιοι Ινδοι) και να μην ξανασχοληθεις,ειναι δυσκολο να καταφερεις να τους ενταξεις στο υπαρχον παραγωγικο συστημα.
Βεβαια καποιοι 'managers' καλουνται να το κανουν και παρόλλα αυτα επιλεγουν την πρωτη 'λύση'Προφανώς δεν κατάλαβες, ισως λέμε και το ίδιο τελικά.
Είναι βλακώδες να πεις θα πάρω ινδούς προγραμματιστές επειδή είναι καλοί και φθηνοί και αυτήν την λογική εγω κοροιδεύω ως κρετίνικη και γιάπικη. Είναι συλλογισμός υπεραπλούστευσης σε μορφή ηλιθιότητας και φυσικά καταλήγει σε ζονγκ. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@mjacob
To pm κολλάει στο να μην ξεφύγουμε του θέματος .. δεν έχω καμμιά μυστικοπάθεια ρεΤο ξέρω... απλώς είμαι περίεργος και θέλω να μάθω κι εγώ
Τουλάχιστον όσο αφορά τους χώρους που κινούμαι(εμπορικολογιστικά και συναφή) ανάπτυξη λίγο ως πολύ υπάρχει σε όλα τα εισαγόμενα για να γίνουν συμβατά με τον ΚΒΣ.
Δεν έχω υπ όψη Ελληνική εξαγωγή καθαρής τεχνολογίας, πολλες εταιρίες έχουν αναπτύξει πχ frameworks για δική τους χρήση για τα δικά τους προιόντα, συνήθως επεκτάσεις που πατάνε σε άλλα frameworks τπτ όμως που να έχει ενδιαφέρον να εξαχθεί ΙΜΟ(πάντα απ όσο γνωρίζω). Προφανώς και δεν έχουν στοχεύσει σε κάτι τέτοιο. Περιορίζονται στην τεχνογνωσία της έννοιας 'παραστατικό' -
Η SAP κανει 'ελληνικοποιηση' πανω απο 10 χρονια με εξαιρετικα αποτελεσματα
-
Βεβαια καποιοι 'managers' καλουνται να το κανουν και παρόλλα αυτα επιλεγουν την πρωτη 'λύση'Προφανώς δεν κατάλαβες, ισως λέμε και το ίδιο τελικά.
Είναι βλακώδες να πεις θα πάρω ινδούς προγραμματιστές επειδή είναι καλοί και φθηνοί και αυτήν την λογική εγω κοροιδεύω ως κρετίνικη και γιάπικη. Είναι συλλογισμός υπεραπλούστευσης σε μορφή ηλιθιότητας και φυσικά καταλήγει σε ζονγκ.Ε ναι, δεν νομίζω να υπονοούσε ο Τάσος ότι τα projects με τους Ινδούς απέτυχαν επειδή οι Ινδοί είναι ηλίθιοι. Μάλλον επειδή οι Έλληνες είναι ηλίθιοι
Το ζήτημα, τουλάχιστον όπως το έχω ζήσει εγώ, είναι ότι πολλοί μανατζεραίοι θεώρησαν ότι μπορούν να καταργήσουν ολόκληρα ΙΤ τμήματα μερικών δεκάδων ανθρώπων π.χ. 70 (με αρκετά υψηλό κόστος μισθών 'experts') και να το αντικαταστήσουν με ένα 'τμήμα' στην Bangalore με 500 Ινδούς που έχουν υποπολλαπλάσιο κόστος. Ότι απλώς θα 'πετάνε' μετά ένα project 30 ανθρωποημερών στους Ινδούς και θα υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα σε μικρότερο χρόνο και με μικρότερο κόστος. Ε, αυτό στην πράξη έχει ΠΟΛΛΕΣ δυσκολίες (στην καλύτερη περίπτωση) και περιπλοκές. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η SAP κανει 'ελληνικοποιηση' πανω απο 10 χρονια με εξαιρετικα αποτελεσματαΚαι όχι μόνο. Έχει στήσει πάμπολλα συστήματα σε πάμπολλες εταιρείες. Μην παραγνωρίζετε την αξία της 'προσαρμογής σε πελάτη'. Το SAP αποτελεί ένα από τα πολύ καλά παραδείγματα του ότι έναεξαιρετικό προϊόν, από μόνο του δεν αρκεί. Θέλει σημαντική δουλειά για να εφαρμοστεί στις ιδαίτερες απαιτήσεις ενός πελάτη [προφανώς εξαρτάται από το μέγεθος και τις απαιτείσεις του πελάτη αυτό].
Εδώ γύρω μου αυτή τη στιγμή βρίσκονται αρκετοί SAPιοι που παλεύουν εδώ και μήνες
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]