-
Νόμιζα ότι είναι θεμελιώδες το θέμα για τους νομικούς, το ξέρει και ο πατέρας μου που έχει πάρει πτυχίο πριν από 40 χρόνια.
-
Στην Ελλαδα
-
Εύγε, κερδίζετε χρυσούν ωρολόγιον.
Περισσότερα σε ολίγον. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Νόμιζα ότι είναι θεμελιώδες το θέμα για τους νομικούς, το ξέρει και ο πατέρας μου που έχει πάρει πτυχίο πριν από 40 χρόνια.Συγχαρητήρια στον πατέρα σου για τις εγκυκλοπαιδικές ή νομικές του γνώσεις.
Καθόλου θεμελιώδες θέμα για τους νομικούς δεν είναι η Σαρία. Ούτε τη διδαχθήκαμε, ούτε ξέρω αν διδάσκουν σχετικά, νομίζω όχι. Στην πρακτική δικηγορία αν περιμένεις να ζήσεις από τη Σαρία κλάφτα Χαράλαμπε συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να εντρυφήσει ο μαχόμενος δικηγόρος.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εύγε, κερδίζετε χρυσούν ωρολόγιον.
Περισσότερα σε ολίγον.Δεν θελω περισσοτερα, το χρυσο ρολοι ,εδω κ τωρα κ οχι μαιμουδιες
-
Καδήδες, μουφτήδες, ψωνίσαμε από σβέρκο. Οι φίλοι αδελφοί Τούρκοι μας έστειλαν πεσκέσι τους δικούς μας, για να μην αναγκαστούν να τους καταπιέσουν τη θρησκευτική ελευθερία. Εμείς τους κρατήσαμε εδώ, παρά την καταπάτηση του κανόνα της αμοιβαιότητας, για να τους καταπιέζουμε κατά το δοκούν.
-
Έχουν γραφτεί πολλές ενδιαφέρουσες μονογραφίες και άρθρα για το θέμα (και κυρίως για τη θέση και τις αρμοδιότητες του μουφτή στη Θράκη ) όπως το πρόσφατο βιβλίο του Γιάννη του Κτιστάκι 'Ιερός Νόμος του Ισλάμ και μουσουλμάνοι έλληνες πολίτες. Μεταξύ κοινοτισμού και φιλελευθερισμού' και η μελέτη του Τσιτσελίκη για το μουφτή στο 'Νομικά ζητήματα θρησκευτικής ετερότητας στην Ελλάδα'.
Βλ. και το διδακτορικό του Μηναϊδη 'Η θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων στην ελληνική έννομη τάξη' (αυτό μου το είχε δώσει ο υποψήφιος τότε διδάκτωρ - τώρα καθηγητής- και το δακτυλογραφούσα στη γραφομηχανή του, όταν ήμουν πιτσιρίκι και το χαζοδιάβαζα ) -
Εγώ πάντως εάν μπορούσα θα ασπαζόμουν τον Σιιτισμό!!!
-
Πατρινέ μας δουλεύεις όλους μου φαίνεται
Βόμβα εξεράγη χθες στο γραφείο του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Θεσ/νίκης ο οποίος στηρίζεται κιόλας από τον Συνασπισμό
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Βλ. και το διδακτορικό του Μηναϊδη 'Η θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων στην ελληνική έννομη τάξη' (αυτό μου το είχε δώσει ο υποψήφιος τότε διδάκτωρ - τώρα καθηγητής- και το δακτυλογραφούσα στη γραφομηχανή του, όταν ήμουν πιτσιρίκι και το χαζοδιάβαζα )
Κουβαλα τον προτζέκτορα - και θα σε κανω λέκτορα;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βλ. και το διδακτορικό του Μηναϊδη 'Η θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων στην ελληνική έννομη τάξη' (αυτό μου το είχε δώσει ο υποψήφιος τότε διδάκτωρ - τώρα καθηγητής- και το δακτυλογραφούσα στη γραφομηχανή του, όταν ήμουν πιτσιρίκι και το χαζοδιάβαζα )
Κουβαλα τον προτζέκτορα - και θα σε κανω λέκτορα;
Ήμουν κάπου 13 χρονών για να με απασχολεί τι θα με κάνουν , μάλλον αυτός κουβάλαγε 'προτζέκτορες' στον Παπαδημητρίου και τον Τσάτσο και τον έκαναν εν τέλει λέκτορα
-
Λοιπόν οι περισσότεροι γνωρίζουν τα πταισματοδικεία, ειρηνοδικεία, κακουργοδικεία και κάποιοι άλλοι και τα διαρκή στρατοδικεία, αλλά υπάρχουν και τα Ιεροδικεία.
Είναι τα εξής τρία, Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου, υπάγονται στη Μουφτεία, αφορούν τους Έλληνες μουσουλμάνους και δικάζουν θέματα οικογενειακού και κληρονομικού νόμου και μόνο με βάση τον μουσουλμανικό νόμο, τη Σαρία.
Διαζύγια, διατροφές, κληρονομιές, κηδεμονία τέκνων και όχι μόνο είναι τα βασικά τους ζητήματα δηλαδή.
Οι αποφάσεις γράφονται στην οθωμανική γλώσσα, κάτι σαν καθαρευουσιάνικα τούρκικα και το ελληνικό κράτος φέρεται να μην έχει καμμία ανάμειξη, αν και εγκρίνει τυπικά τις όποιες αποφάσεις τους.Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι το εθιμικό δίκαιο της Σαρίας στην ελληνική επικράτεια δεν είναι γραπτός νόμος, πρέπει αυτό να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αν οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν συμφωνούν με το Ιεροδικείο και δεν αποδέχονται εκ των προτέρων ως δεσμευτικές τις όποιες αποφάσεις του, τότε το λόγο παίρνουν τα κανονικά δικαστήρια που όλοι γνωρίζουμε. Μάλιστα αυτό έχει εφαρμοστεί σε ορισμένες περιπώσεις νόμιμης μοίρας ή κηδεμονίας τέκνων, γιατί ο μουσουλμανικός νόμος 'ρίχνει' τις γυναίκες σε αυτά τα θέματα και τις συμφέρει να καταφεύγουν σε αυτά, αν και είναι σπάνιο.
Κουφαθήκατε?
Μάλιστα κύριοι, Σαρία στην ευρώπη του 2009. Και μάλιστα στην χριστιανική Ελλάδα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μαζί σας παιδιά, απλά ούτε κι εδώ δέχονται πλάκα με το Χριστιανισμό -
κ εγω που τα ηξερα τι κερδισα ???????? το ρολοι δεν βλεπω κ ασε τις υπεκφυγες
-
Καλά κι εσύ όλα τοις μετρητοίς τα παίρνεις, γράφουμε και τίποτα αβανταδόρικο να τσιμπήσει κανένας και να περάσει η ώρα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ως γνωστόν οι Ελβετοί στην κοσμάρα τους (όχι ότι οι ίδιοι δεν περνάνε καλά και δεν έχουν δυνατή οικονομία).
Oι ελβετοί Μάρκο μου είναι πολύ μπροστά σε όλα και ούτε για πλάκα δεν μπορούμε να συγκριθούμε με αυτούς και συνεπώς θεωρώ εντελώς άκυρη μια συζήτηση που θα κρίνουμε εμείς οι παντελώς αποτυχημένοι ως χώρα τους ελβετούς στο τί θα κάνουν στο σπίτι τους.
Εννοείται πως είναι πολύ μπροστά και όπως είπα, αυτοί περνάνε καλά. Και πίστεψέ με γνωρίζω κάποια πράγματα για το πως λειτουργούν και λόγω δουλειάς και όντως είναι πολύ μπροστά μας (αν και σε κάποια όχι όσο νομίζουμε).
Αυτό δεν αναιρεί το ότι είναι στην κοσμάρα τους... Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι η χρήση μαριχουάνας εκεί είναι πολύ διαδεδομένη...
-
άσχετο αλλά διαβάζοντας το ποστ του dsou μου γεννήθηκε η ερώτηση:
εχει γίνει ποτέ καμιά μελέτη για τους νόμους που είναι αντισυνταγματικοί (ισότητα κλπ) ή λειτουργούν ευνοϊκά σε διάφορες ομάδες (εννοώ εκτός απο επιχειρηματίες ) και τι έχει γίνει για να αλλάξουν
πχ σαν να θυμάμαι να έχει γράψει ο koutsan -μπορεί και αλλος χρήστης- για κόρες που παίρνουν σύνταξη κλπ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
...
εχει γίνει ποτέ καμιά μελέτη για τους νόμους που είναι αντισυνταγματικοί (ισότητα κλπ) ή λειτουργούν ευνοϊκά σε διάφορες ομάδες (εννοώ εκτός απο επιχειρηματίες ) και τι έχει γίνει για να αλλάξουν ......Edit:
οι νόμοι που θίγουν την αρχή της ισότητας είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ
τα επιχειρήματα -όχι νομικά ασφαλώς - για ΠΟΛΛΟΥΣ από αυτούς τους νόμους είναι επίσης ΑΜΕΤΡΗΤΑ, όσο και ΑΠΥΘΜΕΝΑ ΓΕΛΟΙΑ.Ελπίζω να μη θες παραδείγματα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
άσχετο αλλά διαβάζοντας το ποστ του dsou μου γεννήθηκε η ερώτηση:εχει γίνει ποτέ καμιά μελέτη για τους νόμους που είναι αντισυνταγματικοί (ισότητα κλπ) ή λειτουργούν ευνοϊκά σε διάφορες ομάδες (εννοώ εκτός απο επιχειρηματίες ) και τι έχει γίνει για να αλλάξουν
πχ σαν να θυμάμαι να έχει γράψει ο koutsan -μπορεί και αλλος χρήστης- για κόρες που παίρνουν σύνταξη κλπ
Το είχα γράψει και παλαιότερα.
Αν εγώ ψοφήσω και είμαι άκληρος δλδ χωρίς συγγενολόϊ να με κληρονομήσει η περιουσία μου πάει στο κράτος. Αν ήμουν έλληνα πολίτης αλλά εβραίος στο θρήσκευμα και ψοφούσα άκληρος η περιουσία μου βάσει ειδικής σύμβασης δεν πάει στο κράτος αλλά στην ισραηλιτική κοινότητα.
Μην ακούσω ξανά λοιπόν για ρατσισμό κατά των εβραίων στο έτος 2010 -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Νόμιζα ότι είναι θεμελιώδες το θέμα για τους νομικούς, το ξέρει και ο πατέρας μου που έχει πάρει πτυχίο πριν από 40 χρόνια.
Συγχαρητήρια στον πατέρα σου για τις εγκυκλοπαιδικές ή νομικές του γνώσεις.
Καθόλου θεμελιώδες θέμα για τους νομικούς δεν είναι η Σαρία. Ούτε τη διδαχθήκαμε, ούτε ξέρω αν διδάσκουν σχετικά, νομίζω όχι. Στην πρακτική δικηγορία αν περιμένεις να ζήσεις από τη Σαρία κλάφτα Χαράλαμπε συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να εντρυφήσει ο μαχόμενος δικηγόρος.
Αυτό για την Ελλάδα δέν το ήξερα. Πάντως αν δέν κάνω λάθος, σε όσες μή ισλαμικές χώρες αναγνωρίζεται η Σαρία, ισχύει σαν ιδιωτικό δίκαιο οπότε δέν μπορει να υπερισχύσει των νόμων του κράτους.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]