-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χάλασε η μανέστρα των ελεεινών τύπων του αθλητικού τύπου. Θ' αναγκαστούν να γράψουν καλά λόγια για τον αντιπαθή Γερμαναρά που δεν παίρνει στην ομάδα τα καμάρια των μάνατζερ και των προέδρων που τους πληρώνουν. Χοχοχο!
τι έγινε και ποιος Γερμαναρας
-
-
-
ναι εστω και αργά και μετά απο ψάξιμο στα intrawebz βρήκα οτι αναφερόσουν στους μαλάκες με το τοπι στα πόδια
απλά τη στιγμη που το έγραψες δεν κατάλαβα πως κολλούσε ο γερμαναρας με το mickey
τεσπα
-
'...με το ΠΕΤΣΙ...'
-
για διαβάστε αυτό
Ηταν γραφτό να το δούμε κι αυτό: μια τρομοκρατική οργάνωση αποφασίζει να εκδόσει προκήρυξη με την οποία ΔΕΝ αναλαμβάνει την ευθύνη για μια ένοπλη επίθεση για την οποία ΔΕΝ είχε όμως κατηγορηθεί. Γιατί πέρα από μια αναμενόμενη φραστική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ή την διευκρίνιση ότι δεν έχει σχέση με τους «ληστές με τα μαύρα» η προκήρυξη που ο «Επαναστατικός Αγώνας» αποφάσισε να στείλει χθες στο «Ποντίκι» έχει ένα βασικό στόχο: να αποποιηθεί την ευθύνη για την δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στο Αστ. Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.
σα περίεργα να είναι τα πράγματα με τη συγκεκριμένη επίθεση
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε gino μη λες χαζομάρες. Μάλλον δεν διάβασες καλά τι έγραψα. Περήφανος εγώ που θέλω να φύγουν; Πρέπει να το έγραψα ίσαμε 5-6 φορές. Το 1.000.000 το άκουσα κι εγώ χτες στο Λαζόπουλο. Πολύ σωστά είπε εδώ στην Ελλάδα δεν μας φτάνουν για τηγανιστάν.
Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κάνει πίσω. Και επειδή υποψιάζομαι ότι επειδή όλες οι χώρες έχουν θρηνήσει θύματα, μάλλον ήρθε και η σειρά μας. Σαν καλοί σύμμαχοι (πουτανάκια) πρέπει να πάρουμε κι εμείς λίγο από το πολιτικό κόστος (φέρετρα). Καλό θα ήταν να φεύγαν από εκεί αλλά ξέρουμε ότι είναι αφελές να ελπίζουμε κάτι τέτοιο.
Αυτό που με ενοχλεί είναι αντί να πούμε μακάρι να μην πάθει κανείς τίποτα και να μην έχουμε άλλα (αντίποινα από μουσουλμανικό κόσμο-βλέπε Ισπανία), βγαίνει ο χ γραφικός skye και λέει μακάρι να ακρωτηριαστούν. Ε όχι. Αυτό είναι μαλακία και μάλιστα χονδροειδής. Και αν ο skye που το είπε για χαβαλέ (χαίρω πολύ) είναι μια φορά φάουλ, ο Pai Mei που συμφωνεί και μάλιστα είναι και κομμάντος (να μην ξαναγράφω τα ίδια) είναι 10 φορές φάουλ.
Επειδή έχω μιλήσει με ανθρώπους που πέρασαν (όχι εθελοντικά) από το Αφγανιστάν, σας ενημερώνω ότι είναι τα θύματα της υπόθεσης. Γιατί τους βάζουν με το ζόρι να φορέσουν ένα νατοϊκό σήμα και να πατήσουν πόδι σε ένα πόλεμο που δεν αφορά τη χώρα τους.
Ελπίζω ο καλός διπλωμάτης Γιωργάκης να μπορέσει να βελτιώσει κάπως την κατάσταση.Υποθέτω ότι για να μην λέω χαζομάρες θα πρέπει να συμφωνώ με αυτά που λές.
Δεν συμφωνώ και ας λέω χαζομάρες. Δεν ήρθε η ώρα να θρηνήσουμε θύματα σε πόλεμο που δεν μας αφορά. Δεν είδα , επιπλέον , να χάνει η Τουρκία που πάτησε πολλάκις πόδι στις ΗΠΑ. Εμείς και ξαβρακωμένοι συνεχώς και πολλά λεφτά να δίνουμε και να μην παίρνουμε τίποτα και τελικά η εξωτερική μας πολιτική να εξαρτάται από τα πόσα θύματα θα θρηνήσουμε στον κωλοπόλεμο των ΗΠΑ που δεν μας αφορά , δεν το καταλαβαίνω. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από αυτούς που μας πηδούν κάθε φορά που έχουν σηκωμάρες να μαζέψουν την Τουρκία και να μην πληρώνουμε επίσης πολλά λεφτά για την συντήρηση των ΑΦ που μας πουλούν. Θα μπορούσαμε να πούμε ' Μάγκες , εάν δεν αποφασίσετε ότι τα σύνορά της ΕΕ είναι η Ελλάδα και μέγάλο μέρος των ελλειμάτων μας προέρχεται από την προσπάθειά μας να τα διατηρήσουμε τότε εμείς δεν πρόκειτε να ξαναψωνίσουμε τα όπλα σας ( πχ ) αλλά θα στραφούμε σε άλλους συμμάχους ( Ρωσσία επίσης πχ )'. Αλλά είμαστε υπερήφανοι και μας πειράζουν οι ευχές του σκάι αλλά δεν μας πειράζει να πούμε ότι οι στρατιώτες μας που πιθανόν να σκοτωθούν είναι παράπλευρες απώλειες. Μάλλον σου διαφεύγουν πράγματα. Μάλλον φίλε έντι , κάτι δεν έχεις σκεφτεί σε όλο του το μέγεθος.
Και μία ερώτηση σχετική με τον Θωδοράκη : Τι διαφορετικό έχει κάνει ο επικρινόμενος στην πολιτική του ζωή από την Δαμανάκη ( πχ ) που εμπιστεύφθηκε με την ψήφο του το 45+% του Ελληνικού λαού ; Μάλλον θα πρέπει να την βάζουμε λίγο βαθύτερα την γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν ανοίξουμε το στόμα μας.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
υπενθυμιζω τι ειπαν οι πυρηνες
[...]Για αυτο το σκοπό δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο εύστοχο χτύπημα απο την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον τηλε-λακε της εξουσίας Μίμη Ανδρουλάκη.
Ο συγκεκριμμένος μαζί με άλλες επιφανείς προσωπικότητες της 'αντι-δικτατορικης' αυτοεξορίας, στο Παρίσι της καλοπέρασης , οπως ο Μικης Θεοδωρακης , ο Βασιλης Βασιλικος κ.α. συγκεντρώνουν ολα τα παραπανω χαρακτηριστικά.
Γνωστοί πρωην αριστεροί με κύρος και διεθνή φήμη , που ξεπληρώνουν τις ολιγοήμερες 'διακοπές' τους στα κρατητήρια της Ασφάλειας με βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα (ο 'αγωνιστής' Μ. Θεοδωράκης διετέλεσε υπουργός 'ανευ χαρτοφυλακίου' σε προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.)Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται απέναντι στους χιλιάδες ανώνυμους αριστερούς, που ξυλοκοπήθηκαν ,βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, και εκτελέστηκαν...Για αυτους που δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ουτε μια σελίδα στην επίσημη ιστορία των νικητών.
Αντιθετα η πλέμπα της αριστερής διαννόησης αρέσκεται να συνεστιάζεται σε καθε ευκαιρία με τους εκπροσώπους της δημοκρατίας και της τάξης, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις σε εγκαίvια και δεξιώσεις της 'καλής κοινωνίας'.
Ειναι η πικρόχολη λιγοψυχία όλων αυτων ,που ποτε δεν ειχαν ψυχή. Αυτων που ανέξοδα πρόδωσαν οτι γράφτηκε με αίμα .παντως εδω που τα λεμε, οι πυρηνες λενε στα ισια πραγματα που λιγοι εχουν πει
Eίναι προφανές, ακόμη και σε αυτούς που γνωρίζουν λίγα πράγματα από τη σύγχρονη ιστορία, ότι οι πυρήνες με αυτά που γράφουν, απλά δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα.
-Τηλελακές ο Μίμης? Νταξ' ότι πείτε
-αυτοεξορία στο Παρίσι? Προφανώς ξεχνάμε εδώ τις πολυετείς διώξεις και φυλακίσεις και βασανισμούς του Μίκη από Ιταλούς, και Έλληνες και τις εξορίες σε Μακρόνησο, Ικαρία, Ζάτουνα, και το ξύλο που έχει φάει ο Μίμης και τα κουσούρια που του έχει αφήσει στο σώμα του. Επίσης είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν ότι ο Βασιλικός εξεδιώχθη από τη χούντα και (ξανα)έφυγε για το εξωτερικό γιατί δεν μπορούσε να βρει δουλειά πουθενά σαν δημοσιογράφος.
-ολιγοήμερες διακοπές στα κρατητήρια? ρε φρούτα απομόνωση στου Αβέρωφ και στη Μπουμπουλίνας ξέρετε τι πάει να πει?
Συμπερασματικά οι πυρήνες λένε στα ίσια μαλακίες που κανένας μέχρι τώρα δεν έχει πει.
Σωστός.
-
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση με τη σειρά μου.
Τι κακό έκαναν και στοχοποιούνται από τη συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς οι Ανδρουλάκης, Θεοδωράκης και Βασιλικός? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
για διαβάστε αυτόΗταν γραφτό να το δούμε κι αυτό: μια τρομοκρατική οργάνωση αποφασίζει να εκδόσει προκήρυξη με την οποία ΔΕΝ αναλαμβάνει την ευθύνη για μια ένοπλη επίθεση για την οποία ΔΕΝ είχε όμως κατηγορηθεί. Γιατί πέρα από μια αναμενόμενη φραστική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ή την διευκρίνιση ότι δεν έχει σχέση με τους «ληστές με τα μαύρα» η προκήρυξη που ο «Επαναστατικός Αγώνας» αποφάσισε να στείλει χθες στο «Ποντίκι» έχει ένα βασικό στόχο: να αποποιηθεί την ευθύνη για την δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στο Αστ. Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.
σα περίεργα να είναι τα πράγματα με τη συγκεκριμένη επίθεση
Θαυμάζουν την 17Νοέμβρη. Τα ίδια έκανε και η 17Ν.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και μία ερώτηση σχετική με τον Θωδοράκη : Τι διαφορετικό έχει κάνει ο επικρινόμενος στην πολιτική του ζωή από την Δαμανάκη ( πχ ) που εμπιστεύφθηκε με την ψήφο του το 45+% του Ελληνικού λαού ; Μάλλον θα πρέπει να την βάζουμε λίγο βαθύτερα την γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν ανοίξουμε το στόμα μας.
αν πώ ότι πολιτικά τους θεωρώ και τους δύο ακριβώς το ίδιο χρεωκοπημένους με την στάση που κράτησαν μετέπειτα τί θα πεις
Τις δηλώσεις του μίκη για το χριστόδουλο τις θυμάστε?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τι κακό έκαναν και στοχοποιούνται από τη συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς οι Ανδρουλάκης, Θεοδωράκης και Βασιλικός?Ό,τι και να έχουν κάνει δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση. Τυφλή, άνανδρη, κρυπτόμενη ένοπλη βία είναι και τπτ άλλο. Δημοκρατία έχουμε. Δεν έχουμε δικτατορία όπου μαζεύονται ομάδες πολιτών για να ανατρέψουν το καθεστώς. Σε καθεστώς δημοκρατίας δεν νομιμοποιείται καμία ένοπλη ομάδα. Το γρηγορότερο δυνατόν να τους βρουν και να οδηγηθούν στα δικαστήρια να κριθούν.
-
Θα πώ ότι είμαι μαζί σου. Οι αγώνες είναι ένα ζήτημα και το πώς διαχειρίζεσαι τον πολιτικό σου βίο άλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τίποτε από τα δύο. Το πρόβλημα είναι ότι με την Δαμανάκη η πλειψηφία το ξεχνάει ( προφανω΄ς γιατί έτσι βολεύει ) αλλά με τον Θεωδοράκη το θυμόμαστε γιατί μας αρέσει να ξεφτυλίζουμε ανθρώπους που το πνεύμα τους δεν μπορούμε να φτάσουμε. Δεν αρκεί δηλαδή στην περίπτωση του Μίκη το να κρίνουμε απλώς την στάση του. Πρέπει να τον μειώσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Και αυτό δεν είναι καλό.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τι κακό έκαναν και στοχοποιούνται από τη συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς οι Ανδρουλάκης, Θεοδωράκης και Βασιλικός?Ό,τι και να έχουν κάνει δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση. Τυφλή, άνανδρη, κρυπτόμενη ένοπλη βία είναι και τπτ άλλο. Δημοκρατία έχουμε. Δεν έχουμε δικτατορία όπου μαζεύονται ομάδες πολιτών για να ανατρέψουν το καθεστώς. Σε καθεστώς δημοκρατίας δεν νομιμοποιείται καμία ένοπλη ομάδα. Το γρηγορότερο δυνατόν να τους βρουν και να οδηγηθούν στα δικαστήρια να κριθούν.
Οταν ειχε ξεκινησει η 17Ν δολοφονουσαν βασανιστες της χουντας κτλ,και γι αυτο ειχαν και μια θετικη ανταποκριση απο μεγαλο μερος της κοινωνιας.
Στις μερες μας οποιον τον ξερει η μανα του και δεν εχει ενα στρατο απο αστυφύλακες εξω απο την πορτα του, ειναι Νο1 (ευκολος) στοχος
-
Εκλασε η 17Ν και βγηκαν οι πυρηνες.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θα πώ ότι είμαι μαζί σου. Οι αγώνες είναι ένα ζήτημα και το πώς διαχειρίζεσαι τον πολιτικό σου βίο άλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τίποτε από τα δύο. Το πρόβλημα είναι ότι με την Δαμανάκη η πλειψηφία το ξεχνάει ( προφανω΄ς γιατί έτσι βολεύει ) αλλά με τον Θεωδοράκη το θυμόμαστε γιατί μας αρέσει να ξεφτυλίζουμε ανθρώπους που το πνεύμα τους δεν μπορούμε να φτάσουμε. Δεν αρκεί δηλαδή στην περίπτωση του Μίκη το να κρίνουμε απλώς την στάση του. Πρέπει να τον μειώσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Και αυτό δεν είναι καλό.Γι αυτό μίλησα μόνο για πολιτική στάση ως κοινό σημείο (και ήμουν ξεκάθαρος μιλώντας για την μεταπολιτευτική περίοδο)
Η Δαμανάκη είναι ένας φελος ολκής, τί να λέμε...για να το ελαφρύνω, μόλις μου το έστειλε ο συνάδελφος απ την αλγερία:
supporter's kit για το ματς
έφυγαν καμιά 200αριά αεροπλάνα για το Σουδάν με τιμές εισιτηρίου κάτω του κόστους
α, πλέον η αλγερία από 3 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχει 2
το απίστευτο της υπόθεσης είναι ο΄τι οι δύο χώρες δεν είχαν κανένα παρελθόν, και τώρα όλοι οι αιγύπτιοι στην αλγερία είναι υπο αυστηρή προστασία...
όποιος θέλει ανάλυση για το τί και πώς, μπορούμε να γράψουμε λίγα το βραδάκι
@γηραιό: αποκλείες το ενδεχόμενο προβοκάτσιας?
-
Ποτε δεν αποκλειω αυτο το ενδεχομενο. Ειδικα οταν ειναι προφανες πως αν πυροβολησεις σε ενα γκρουπ 10 ατομων, και θες να σκοτωσεις θα σκοτωσεις. Οπως σκοτωσε η Σεχτα (αν δεν κανω λαθος) τον φρουρο φερ'ειπειν.
Παντως ειναι αστειο να συγκρινεις τους μπαχαλακηδες αυτους με μια οργανωση που χτυπησε στο ξεκινημα της τον σταθμαρχη της CIA, τον Μαλλιο και τον Μπαμπαλη
-
Όποιος συγκρίνει αυγά με πορτοκάλια έχει σοβαρό πρόβλημα, δεν το συζητάμε αυτό...
απλά πολλά ανισσόροπα έχουν γίνει, και για να είμαι ειλικρινής, ενώ στην αρχή απέκλεισα την προβοκάτσια και μάλιστα τσακώθηκα και με φίλους γι αυτό, τώρα αρχίζω να το ξανασκέφτομαι...
-
Περι Σ.Π.Φ.
Εχει δικιο ο ηρακληδεας απο πανω σε οσα λεει αλλα καπου εχει χαθει η μπαλα και να σας πω την αληθεια δεν τους κατηγορω (προβοκατσια δεν παιζει). Τα ατομα ειναι μηδενιστες. Το ζητημα λοιπον ειναι πως γινεται καποιος μηδενιστης (προσωπικα δε συμφωνω με το μηδενισμο, ειναι αντισυντροφικη σταση σε τελικη αναλυση, αρα οσο εχασε το δρομο του ο Μικης, αλλο τοσο εχουν χασει τη μπαλα κι αυτα τα παλικαρια).
Εχω βαρεθει σε καθε γωνια να εχει και μπατσους στα Εξαρχεια. Ενας νεος με επαναστατικες ιδεες ζει σε ενα συστημα απιστευτης σαπιλας, αστυνομοκρατια, 'καμερα στραμμενη πανω μου' που λεει και ο Μυτακιδης, κρατικες αυθαιρεσιες σε βαθμο αηδιας, συντηρητισμος σε ολα τα κοινωνικα επιπεδα, πολιτικη ορθοτητα. Και τα συμβολα που θα μπορουσες να ελπιζεις σ'αυτα, απο τους καλλιτεχνικους κυκλους και τους κυκλους της διανοησης οπως ο Μικης που πραγματι, ενεπνευσαν καποτε τις επαναστατικες ιδεες και το κινημα -καπως σαν τους Beatles που στην τελικη μπορει να κονομησαν, 'We're only in it for the money' οπως ελεγε και ο κορυφαιος Frank Zappa αλλα απο 'κει και περα ενεπνευσαν εκατομυρια ανθρωπους σε ολο τον κοσμο, ειχαν ενα μηνυμα και το περασαν-, εχουν γινει σημερα το κατεστημενο, οι στυλοβατες της σαπιας νεοελληνικης υπερηφανειας που χαιρουν εκτιμησης απο ατομα συντηρητικα οπως ο -επιτελους ψοφησε- Χριστοδουλος. Τα ατομα που θαυμαζουν το Μικη ειναι στην πλειοψηφια τους πια αυτοι που χαιρονται με οτιδηποτε τους εχουν πεισει οτι ειναι γαματο και ελληνικο, ειναι υπερηφανοι που ειναι ελληνες γιατι γεννηθηκαν στην Ελλαδα τυχαια και τους επεισαν οτι ειναι γαματοι, ειναι υπερηφανοι για τον Μικη και ειναι εξισου υπερηφανοι που η Παπαριζου νικησε στη Eurovision. Μικροαστοι, μεγαλοαστοι, εργατες, ολοι ενωμενοι σε μια ιδεα παρανοϊκη, σε μια κοινωνια που βασιζεται σε φαντασιακους δεσμους, σε μια κοινωνια που βλεπει μπροστα της να παρελαυνουν ολες οι φανταστικες φυσιογνωμιες της Ντισνευ και μαλιστα το θεωρει και φυσιολογικο που βλεπει αυτο το πραγμα να συμβαινει.
Eιναι λοιπον οι ανθρωποι που μισω περισσοτερο απ'ολους. Οι λεγομενοι 'υπερηφανοι'. Μου ειναι αδιανοητο ενας ανθρωπος να ειναι υπερηφανος, ακομα κι αν ειναι ο Bill Gates ή ο Obama. Δε γινεται να εισαι ανθρωπος, να στεκεις στα καλα σου, να μην παιρνεις ουσιες και να εισαι γενικως υπερηφανος, σε τελικη αναλυση απλως ενας ανθρωπος εισαι. Γεννηθηκες επειδη το ηθελαν (;) καποιοι αλλοι, ζεις υπηρετωντας αλλους (Οικογενειες, καθηγητες, βασιλιαδες, ανωτερους, εργοδοτες, αφεντικα, μουνια, καυλια, θεους, διαβολους, το χρημα) και θα ψοφησεις στο κρεβατι του πονου. Ειτε στο κρεβατι του πιο ακριβου νοσοκομειου του κοσμου και σε θαψουν με τιμες Σεϊχη, ειτε σε ενα υγρο και σμπαραλιασμενο κρεβατι στο τελευταιο κωλοχωρι, παντως θα ψοφησεις, at the end of the day εισαι αλλος ενας μαλακας στο πληθος των αλλων μαλακισμενων.
Δεν ειμαι μηδενιστης, πραγματικα. Τα παραπανω ομως ειναι μαλλον αλανθαστα, η πικρη αληθεια που οσο και να κρυβει κανεις στην προσωπικη του μαστουρα και καυλα -και καλα κανει- ας ειναι τα ναρκωτικα το αλκοολ το καλο γαμησι ή το ταβλι, θα παραμενουν. Και δε μπορω να μην εχω κατανοηση στους μηδενιστες, κι ας διαφωνω καθετα με το μηδενισμο. Ο σκοπος ειναι να ανατρεψεις ολο αυτο το σαπιο status στην τελικη, τη δουλεια, τη σκλαβια καθε ειδους. Οταν απελευθερωθεις μεσα σου απο την ιδεα οτι οι παραπανω σκλαβιες ειναι δεδομενες και απαραιτητες, οταν απελευθερωσεις τον εαυτο σου απο τα φαντασιακα δεσμα που σε κραταει το συστημα, της ιδεας ακριβως οτι ειναι φυσιολογικο να εισαι μια ζωη δουλος, υπαρχει παντα ο κινδυνος αντι να επικεντρωθεις στον αγωνα αυτον για μια αταξικη κοινωνια, να κλισεις προς ιδεες μηδενιστικες, ατομιστικες, στιρνερικες, χαοτικες, αναρχοκαπιταλιστικες. Δεδομενων λοιπον και των συνθηκων στην ελληνικη κοινωνια του σημερα, διχως μια επαναστατικη αριστερα που να πειθει (και πως να πεισεις το νεο για την προσφορα του καθε Μικη που ειναι το υποτιθεμενο συμβολο, οταν οντως προσεφερε, οι νεοι δεν ειχαμε καν γεννηθει, στα αρχιδια μας λοιπον και δυο αυγα τουρκιας..) δεν ειναι και δυσκολο να γινεις μηδενιστης.
Αφηνοντας τη Σ.Π.Φ στην ακρη και επιστρεφοντας στο ζητημα του Μικη, ερωτω: θεωρει καποιος απο εσας πως ειναι κανεις υπερανω κριτικης για καποιο λογο; Για ποσα χρονια ακομα θα υμνουμε 'Χριστουληδες' και λοιπους σωτηρες; Οταν τα συμβολα χανουν το νοημα τους μπορουν να παραμεινουν συμβολα επειδη καποτε υπηρξαν συμβολα, κι ας εχει αλλαξει η σημασια του συμβολου; Η σβαστικα ως συμβολο εχει σημερα και τα τελευταια 80 χρονια την ιδια σημασια με αυτη που ειχε πριν 2000 χρονια;
Τα ειδωλα σε τελικη αναλυση ειναι για τους ανοητους. Το εργο καποιων μπορει να ειναι σεβαστο. Οταν ομως το ατομο χανει το δρομο του -οπως το βλεπω εγω, υποκειμενικο ειναι (;)- μαλλον καλυτερη λυση ειναι η αυτοκτονια. Και θυμηθηκα τωρα το συγχωρεμενο τον Κομπεϊν που φυτεψε μια σφαιρα στο κεφαλι του οταν καταλαβε οτι εγινε, εστω και λιγο, αυτο που εβριζε, ενας 'δεινοσαυρος' του χωρου του. Μακαρι λοιπον, αν γινω αυτο που βριζω, αυτο που μισω, να εχω κι εγω το σθενος να φυτεψω μια σφαιρα στο κεφαλι μου. Κι ας ακουγεται μηδενιστικο. Παω στοιχημα οτι κανενος απο αυτα τα 'ειδωλα', πρωην συμβολα, δεν το λεει η καρδουλα του να το κανει σημερα. Των πυρηνων ομως η καρδουλα μπορει και να το λεει. Σκατα να φανε, συμφωνοι. Ουτε κι εγω συμφωνω με την πολιτικη τους δραση, αν το λες καν πολιτικη δραση αυτο το πραγμα. Αυτοι ομως, σημερα, θα ειναι απο τους πρωτους που θα τρεξουν για μια αταξικη κοινωνια και δε νομιζω να διαφωνει κανεις. Για τους αλλους ομως, τους πρωην επαναστατημενους νυν βολεμενους και υπερηφανους του συστηματος που ανταλλασσουν φιλοφρονησεις με τους αλλους διανοουμενους αυλικους, ισχυει αραγε το ιδιο; Εγω αμφιβαλλω. -
skye
η γκόμενα σου πρέπει να είναι τελείως ψόφια στο κρεβάτι
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]