-
Βασιλεύει η διαφθορά στην Ελλάδα
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009, 13:09
Και νέα υποβάθμιση για την Ελλάδα από διεθνή οργανισμό σχετικά με το θέμα της διαφάνειας και διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.
Ο οργανισμός «Διεθνής Διαφάνεια» σε έκθεσή του εντοπίζει τις «συστημικές αδυναμίες» που τα πρόσφατα σκάνδαλα έφεραν στην επιφάνεια, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη θέση της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, ουσιαστικά δεν έχουν γίνει προσπάθειες -τουλάχιστον επαρκείς- για την πάταξη της διαφθοράς, ενώ σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η βαθμολογία της Ελλάδας το 2009 υποχώρησε στο 3,8, από 4,7 που ήταν πέρυσι στην Κατάταξη Αντιλήψεων για τη Διαφθορά.
Η λίστα κατατάσσει 180 χώρες ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες την έκταση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα (το 10 αντιστοιχεί σε χαμηλά επίπεδα διαφθοράς και το 0 σε υψηλά).
Στην παγκόσμια κατάταξη, πρώτη σε διαφθορά έρχεται η Σομαλία, ακολουθούμενη από το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, το Ιράκ και το Σουδάν.
Τη μεγαλύτερη βαθμολογία και λιγότερη διαφθορά έχει η Νέα Ζηλανδία, ακολουθούμενη από τη Δανία, τη Σιγκαπούρη, τη Σουηδία, και την Ελβετία
-
Σχετικά με το θέμα της αντίστασης η άποψη μου διαφέρει από αυτό που μας έχουν περάσει από μικρά παιδιά σχετικά με το τι είναι αντίσταση...
Αντίσταση για εμάς είναι ο Καζάκος γενειοφόρος που την έστηνε με άλλους 3 μουστακαλήδες και πολυβόλαγε καμιόνια γεμάτα Γερμαναράδες. Κοινώς μαλακίες.
Για μένα αντίσταση είναι αυτή που έκαναν οι Γάλλοι πχ. Δεν έμπλεκαν σε αψιμαχίες του κώλου που θα είχαν μηδαμινά ωφέλη αλλά θα είχαν φοβερές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό που δεν μπορούσε να κρυφτεί στα βουνά. Αντίθετα έκαναν φοβερή δουλειά στον τομέα των πληροφοριών και ΟΤΑΝ ο πόλεμος έφτασε στην πόρτα τους, πήραν τα όπλα και βγήκαν στους δρόμους για να πολεμήσουν ΜΑΖΙ με τους συμμάχους. Οι δικοί μας αντάρτες πέρα από τέτοιες χαριτωμενιές σαν αυτή που ανέφερα (και που απέφεραν περισσότερα αρνητικά παρά θετικά) έχουν μόνο να επιδείξουν την ανατίναξη στο Γοργοπόταμο που και αυτή έγινε από Άγγλους και που παραλίγο να αναβληθεί επειδή οι οπλαρχηγοί δεν τα έβρισκαν (μαλακισμένο έθνος...).
Οι δικοί μας την είδαν λίγο παρτιζάνοι που εκεί όμως (Σ. Ένωση) ουσιαστικά λόγω άλλων μεγεθών είχαν εμπλακεί σε ολόκληρο πόλεμο πίσω από την πρώτη γραμμή. Ένας νεκρός γιατρός στον Αετό Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να έχει καμμία μα καμμία προσφορά στον αγώνα κατά των Ναζί. Το να ξεκληρίσεις ένα λόχο καθ' οδόν για το μέτωπο όμως θα είχε και μάλιστα μεγάλη αξία.
Στα του Αφγανιστάν. Επιμένω ότι η άποψη μου είναι να φύγουν οι Έλληνες από εκεί. Όμως μην φτάνουμε στο άκρο να λέμε μακάρι να ακρωτηριαστούν όλοι επειδή ιδεολογικά δεν θέλουμε να είναι εκεί.
Και τώρα που το σκέφτομαι, εσύ Pai Mei ήθελες να πας ειδικές δυνάμεις. Με την άποψη που έχεις για τον ελληνικό στρατό θα έπρεπε να πας και να δηλώσεις ότι δεν θες να υπηρετήσεις σε ένα στρατό κατοχής (το ίδιο εθνόσημο θα φοράς με τη δύναμη Αφγανιστάν). Εσύ αντιθέτως θες να υπηρετήσεις στις πιο απαιτητικές και αυστηρές από πλευράς πειθαρχίας (και ιδεολογίας) μονάδες του στρατού αυτού κατοχής.
Αλλάζει κάτι που δεν το αντιλαμβάνομαι; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και τώρα που το σκέφτομαι, εσύ Pai Mei ήθελες να πας ειδικές δυνάμεις. Με την άποψη που έχεις για τον ελληνικό στρατό θα έπρεπε να πας και να δηλώσεις ότι δεν θες να υπηρετήσεις σε ένα στρατό κατοχής (το ίδιο εθνόσημο θα φοράς με τη δύναμη Αφγανιστάν). Εσύ αντιθέτως θες να υπηρετήσεις στις πιο απαιτητικές και αυστηρές από πλευράς πειθαρχίας (και ιδεολογίας) μονάδες του στρατού αυτού κατοχής.
Αλλάζει κάτι που δεν το αντιλαμβάνομαι;εγω θα ηθελα να παω ΕΔ για την εκπαιδευση
ο pai mei πηγε ηδη
κ ελληνες υπηρετησαν τον οθωμανικο στρατο οποτε στην επανασταση ειχαν αλλες εμπειριες κ ικανοτητες απο καποιον αλλο -
Skye τί κάνεις εδώ? Δεν πήγες στην πορεία?
-
ΟΚ. Τώρα που παραδέχεσαι ότι αυτό που προβάλεις ως ιδεολογία είναι πασατέμπος για να περνά η ώρα (και το αυτό προφανώς για τον Pai Mei) δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Τη σύγκριση με τους Οθωμανούς την προσπερνώ, εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου σύγχρονο Ανδρούτσο... (αν δεν δώσεις εδώ θετική απάντηση θα απογοητευτώ).
Πολύ το ζαλίσαμε πάντως...ΥΓ: Ενημερωτικά, μια από τις μεγαλύτερες 'νίκες' του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν η μηδαμινή συμμετοχή Ελλήνων στα waffen SS (SS με στρατιώτες από χώρες εκτός Γερμανίας) όπου χώρες όπως η Νορβηγία, το Βέλγιο και κάτι Κροατίες, Λετονίες κλπ είχαν να επιδείξουν εξαιρετικά πλούσια δράση. Εσύ φαντάζομαι θα πηγαίνατε αγκαζέ με τον Pai Mei για την εμπειρία...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Skye τί κάνεις εδώ? Δεν πήγες στην πορεία?Ειμαι κομματια, πριν λιγο γυρισα σπιτι απο χθες το απογευμα (με ελαχιστο υπνο στο σπιτι της κοπελας μου) και δεν αντεχω αλλο
ΟΚ. Τώρα που παραδέχεσαι ότι αυτό που προβάλεις ως ιδεολογία είναι πασατέμπος για να περνά η ώρα (και το αυτό προφανώς για τον Pai Mei) δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Τη σύγκριση με τους Οθωμανούς την προσπερνώ, εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου σύγχρονο Ανδρούτσο... (αν δεν δώσεις εδώ θετική απάντηση θα απογοητευτώ).
Πολύ το ζαλίσαμε πάντως...Που ακριβως προεβαλα κατι τετοιο ως ιδεολογια;
Η ιδεολογια μου περι ΕΔ ειναι να με ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ το ιδιο το κρατος που ειμαι εναντιον του και σκοπευω να καταστρεψω οπως μπορω. Κοινως να με βοηθησει οχι μονο στην περιπτωση που θα υπαρξει ενοπλη επανασταση αλλα πχ και σε ψυχολογια σε συλληψεις βασανιστηρια κλπ -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Η ιδεολογια μου περι ΕΔ ειναι να με ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ το ιδιο το κρατος που ειμαι εναντιον του και σκοπευω να καταστρεψω οπως μπορω. Κοινως να με βοηθησει οχι μονο στην περιπτωση που θα υπαρξει ενοπλη επανασταση αλλα πχ και σε ψυχολογια σε συλληψεις βασανιστηρια κλπιδεολογίες του λούτσου
-
ιδεολογίες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Skye τί κάνεις εδώ? Δεν πήγες στην πορεία?
Ειμαι κομματια, πριν λιγο γυρισα σπιτι απο χθες το απογευμα (με ελαχιστο υπνο στο σπιτι της κοπελας μου) και δεν αντεχω αλλο
Αφήνεις τους αγώνες και ερωτοτροπείς?
-
Η ιδεολογια μου περι ΕΔ ειναι να με ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ το ιδιο το κρατος που ειμαι εναντιον του και σκοπευω να καταστρεψω οπως μπορω. Κοινως να με βοηθησει οχι μονο στην περιπτωση που θα υπαρξει ενοπλη επανασταση αλλα πχ και σε ψυχολογια σε συλληψεις βασανιστηρια κλπ
Εντάξει είσαι θεός. Είσαι αλλού...
Πλάκα θα χε πάντως να πήγαινες και να έλεγες σε κανά καραβανοκαταδρομέα τις απόψεις σου και το λόγο για τον οποίο πήγες εκεί... 70% θα αυτοκτονούσε επειδή δεν θα μπορούσε να βάλει στο μυαλό του αυτό που του είπες, 25% ψυχοθεραπεία και 5% απλά παραίτηση...
Αυτό πάντως που θα εκπαιδευόσουν σίγουρα είναι η κακοπέραση και το κακό φαί. 50άρα πορεία κάνουν και οι παμπαίδες στο μπάσκετ... -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ο ερωτας ειναι πανω απ'ολα
Εντάξει είσαι θεός. Είσαι αλλού...
Πλάκα θα χε πάντως να πήγαινες και να έλεγες σε κανά καραβανοκαταδρομέα τις απόψεις σου και το λόγο για τον οποίο πήγες εκεί... 70% θα αυτοκτονούσε επειδή δεν θα μπορούσε να βάλει στο μυαλό του αυτό που του είπες, 25% ψυχοθεραπεία και 5% απλά παραίτηση...
Αυτό πάντως που θα εκπαιδευόσουν σίγουρα είναι η κακοπέραση και το κακό φαί. 50άρα πορεία κάνουν και οι παμπαίδες στο μπάσκετ...-
δε θα το ελεγα προφανως
-
κανεις λαθος, δεν ειναι η κακοπεραση και το φαγητο μονο, ουτε καν θεμα οπλων (πας και σ'ενα σκοπευτηριο και ριχνεις περισσοτερες βολες που λεει ο λογος) ειναι το συνολο των καταστασεων που βιωνεις (τουλαχιστον αυτο μου εχουν πει συντροφοι που εχουν παει)
αν νομιζεις οτι ειμαι ο μονος που το εχει σκεφτει αυτο, κανεις τεραστιο λαθος.
οπως το βλεπω με το στρατο εχω τις εξης επιλογες:
α. να παω ΕΔ και να εκπαιδευτω
β. να γινω αντιρρησιας συνειδησης
λυση τυπου Ι5 δε μου ταιριαζει γιατι δεν ειναι πολιτικη σταση, και προπαντων δεν ειναι συντροφικη σταση, παρ'ολο που σεβομαι τους συντροφους που επελεξαν το δρομο του Ι5 φοβουμενοι τις συνεπειες της δηλωσης αρνησης -ολικης-. λυση εναλλακτικης θητειας παλι ειναι ακυρη καθως δε σου σωζει χρονο/εργο.
να παω απλα να κανω τη θητεια μου δεν εχει κανενα νοημα. θα ειμαι... αεροπορος, αρα εξ ορισμου το μονο θετικο που θα ειχε η εμπειρια του στρατου (συντροφικη κινηση) θα ειναι χαμενο -
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αλλάζει κάτι που δεν το αντιλαμβάνομαι;Οι έφεδροι των ΕΔ τι δουλειά έχουν με το στρατό κατοχής; Αν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή σε νατοϊκή επιχείρηση ή αν το ελληνικό γεωπολιτικό -όχι επιχειρησιακό- δόγμα ήταν επιθετικό, ούτε απέξω απ' το Πεύκο δεν θα περνούσα. Το ότι φορέσαμε το ίδιο εθνόσημο δεν σημαίνει ότι κάνουμε και την ίδια δουλειά ή αναλαμβάνουμε την ίδια αποστολή, και οι ταγματασφαλίτες το ίδιο εθνόσημο φορούσαν.
-
Πλάκα μου κάνεις; Σε λίγο θα μας πεί κάποιος ότι αυτοί στο Αφγανιστάν είναι από καμμιά ιδιωτική εταιρεία security ή ότι μιλάνε τη διάλεκτο της φυλής των Χούτου. Ελληνικός στρατός είναι και εσύ επέλεξες να τον υπηρετήσεις και μάλιστα στην πιο 'σκληροπυρηνική' εκδοχή του. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (τονίζω το θεωρητικά) αν κλιμακωθεί η κατάσταση εκεί (λέεεεμε τώρα) μπορεί να σε ξυπνήσουν ένα ωραίο πρωί και να σου πουν φεύγεις για Καμπούλ... Εκεί τι θα τους πεις; Συγνώμη λάθος παρεξήγηση; Εγώ ήρθα απλά να εκπαιδευτώ;
Ο Μοχάμεντ Άλι δήλωσε ανυποταξία λόγω του πολέμου στο Βιετνάμ. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε λόγω ονόματος να κάνει θητεία σε καμμιά εθνοφρουρά (βλέπε Bush junior), αλλά αυτός επέλεξε το δύσκολο δρόμο ακριβώς επειδή δεν ήθελε να είναι μέρος ενός στρατού που κάνει έναν απαράδεκτο πόλεμο.
Αν θες να ξέρεις και αυτοί που είναι τώρα στο Αφγανιστάν λένε ότι αυτοί είναι απλά γιατροί, μηχανικοί κλπ και δεν είναι εκπαιδευμένοι για τέτοιες καταστάσεις σε αντίθεση με τους ειδικοδυναμίτες.
Εκεί σε θέλω Τάτα μου, αν γίνει καμμιά τέτοια πλάκα και σου πούνε 'Έφεδρε Pai Mei ( ) πάρε τις γυαλισμένες σου πουλάδες, αστεράκια ή ότι άλλο έχεις ράψει στο χιτώνιο σου και πήγαινε να τιμήσεις το έθνος στο Αφγανιστάν...'
Τον skye δεν θα τον στέλναν γιατί μετά θα καταδικαζόταν η χώρα για εγκλήματα πολέμου... -
Ο στρατιώτης δεν μεταλλάσσεται απαραιτήτως σε άβουλο ον, που εκτελεί εντολές σαν ρομπότ, πάντα υπάρχει η δυνατότητα της ανυπακοής σε ένα έλλογο ον. Από τη στιγμή που σιχαίνεσαι οποιαδήποτε έννοια εισβολής-κατοχής, εννοείται ότι εξαιρείς αυτομάτως τον εαυτό σου από οποιοδήποτε τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο.
-
Εγώ σε καταλαβαίνω, απλά το θέμα είναι ότι είσαι σε στρατό και όχι σε εταιρεία. Δεν έχεις υπογράψει κάποια σύμβαση εργασίας στην οποία να διευκρινίζεται το τι θα κάνεις και τι όχι. Στρατιώτης είσαι, έχεις ορκιστεί υπακοή κλπ κλπ και θεωρητικά να κάνεις ότι σου πουν. Το ότι οι Ε.Δ τη σήμερον ημέρα είναι ολίγον τι προσκοπική κατασκήνωση δεν σημαίνει ότι έχουν παύσει να αποτελούν στρατιωτική μονάδα ενός συγκεκριμένου στρατού μιας συγκεκριμένης χώρας.
Εντάξει ο skye είναι αρχικομμάντο και σκοπεύει να αναλάβει το αντάρτικο πόλεων που θα ξεκινήσει σε λίγα χρόνια. Αλλά εσύ με το να δέχεσαι τη φράση 'Να ακρωτηριαστούν όσοι είναι εκεί' αυτόματα δικαιώνεις το 15χρονο αναρχικό που μια ωραία μέρα που θα του καβλώσει, θα πάρει μια μολότωφ και θα την πετάξει σε ένα στρατιωτικό όχημα για να δείξει την αντίθεση του στον πόλεμο του Αφγανιστάν... Ολόψυχα εύχομαι να μην γίνει ποτέ τίποτα τέτοιο και φυσικά εύχομαι να μην είσαι εσύ μέσα στο όχημα αυτό...
Η μπατσίνα στην οποία επιτέθηκαν πέρσυ τα αναρχικά δεν είχε καμμία σχέση με ΜΑΤ. Ούτε στολή τους φόραγε, ούτε μπότες, ούτε γκέτες, ούτε κράνος. Στο σήμα κόλησαν τα καλόπαιδα και της επιτέθηκαν.
Πίστεψε με πλέον που όλα αυτά τα Αφγανιστάν είναι υποχρεωτικά, όλοι ψάχνουν τρόπο να τα αποφύγουν, οπότε μην τους έχετε στο μυαλό σας σαν στρατό κατοχής αλλά σαν υπαλλήλους που τους γ@μησε ο εργοδότης τους. -
EDDIE, γιατί υπερθεματίζεις τόσο πολύ με την συγκεκριμένη φράση; Ουσιαστικά συμπύκνωσε την οργή του για την αποστολή δύναμης σε ξένο έδαφος και λαό μη εχθρικά διακείμενο προς την Ελλάδα. Κι εγώ έχω ευχηθεί άπειρες φορές να κλείσουν όλα τα ελληνικά περιοδικά αυτοκινήτου, δεν σημαίνει ότι θα χαιρόμουν ή ότι χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι κάποιος εργαζόμενος απολύθηκε.
-
Το είπα από το πρώτο μου σχόλιο. Γιατί ήταν ΧΟΝΤΡΑΔΑ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ο ερωτας ειναι πανω απ'ολα
Έλα βρε skye...
Προδίδεις τόσο εύκολα τους συντρόφους σου, τον αγώνα και τα ιδανικά για να τρέχεις πίσω από φουστάνι; Τσκ, τσκ, τσκ. Πρόσεχε μην καταλήξεις σαν τον ratanplan
Εντύπωση μου κάνει πάντως. Πως και δεν κατέβηκες Εξάρχεια με το Mito έστω να πιεις κανά καφεδάκι; Εσύ ένα χρόνο πριν το έπαιζες υπεράνω όταν καταστρεφόντουσαν αυτοκίνητα άλλων και θεωρούσες παράλογες τις αντιδράσεις τους. Τι φοβάσαι; Μήπως προσφερθεί και το δικό σου, έτσι θυσία για το καλό του αγώνα;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Έλα βρε skye...
Προδίδεις τόσο εύκολα τους συντρόφους σου, τον αγώνα και τα ιδανικά για να τρέχεις πίσω από φουστάνι;
Η κοπελα μου ειναι συντροφισσα και αυτοδιαχειριζομαστε τον ερωτα μας
Εσύ ένα χρόνο πριν το έπαιζες υπεράνω όταν καταστρεφόντουσαν αυτοκίνητα άλλων και θεωρούσες παράλογες τις αντιδράσεις τους.
Δεν τις θεωρουσα παραλογες, απλα δε με ενδιεφεραν οι καταστροφες. Δε λυπαμαι εναν ανθρωπο που εχει σκοπο της ζωης του ενα αμαξι, οταν αυτο καταστραφει, δε με ενδιαφερει καθολου. Παραλογες ομως, οχι.
Τι φοβάσαι;
Την κινηση και το μποτιλιαρισμα
Ετσι κ αλλιως δεν επαιζε να κατεβω κεντρο, εκανα πενηντα ωρες να ερθω σπιτι σημερα... φιλος μου με μηχανη που μενει Εξαρχεια δε μπορουσε καν να ερθει γιατι ουτε απο στενα δε μπορουσε να φυγειΜήπως προσφερθεί και το δικό σου, έτσι θυσία για το καλό του αγώνα;
Το δικο μου το εχουν ηδη σπασει αναρχικοι
Αν και για να ειμαι ειλικρινης, διαφωνω στο να σπανε ιταλικα αυτοκινητα (εργα τεχνης)
Τοσα βαρετα γερμανικα κυκλοφορουν -
'Ο φετινός δείκτης της Διεθνούς Διαφάνειας (CPI 2009) βαθμολογεί την Ελλάδα με 3.8 βαθμούς και την κατατάσσει στην 71η θέση του σχετικού πίνακα....' ... μαζί με τις Βουλγαρία, ΦΥΡΟΜ και Ρουμανία.
http://www.transparency.gr/Press.aspx?p ... rticle=249
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]