-
Δίκιο έχεις μακρυά σύμβολα και εικόνες από σχολεία. Η ψυχή του παιδιού είναι ευαίσθητη, σφουγγάρι και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στος τί τους λέμε - δείχνουμε.
Όταν αναφέρθηκα στον ότι έχει κατακτηθεί εννοώ πως δεν έχουμε ούτε λιθοβολισμούς, ούτε δακτυλοδεικτούμενους κλπ ανάλογα περιστατικά 3κοσμικών χωρών. Δεν μας εφησυχάζει όμως, ο αγώνας είναι διαρκής.
Μακρυά οι παπάδες από τα σχολεία. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αξίζουν σαν άνθρωποι πάνω απ'όλα και πάλι όμως και αυτοί δεν έχουν θέση στα σχολεία.
Και τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό, δεν πάει εκκλησία όμως τακτικά, παρά μόνο 2 φορές το χρόνο και που και που μπαίνω μέσα ανάβω ένα κεράκι και φεύγω. Δεν θέλω πολλά πολλά με παπάδες όμως.Στο σχολείο είχα πιαστεί στα χέρια με τον παπά που μας έκανε θρησκευτικά και έφαγα αποβολή
-
Χθες πέτυχα στη Πανεπιστημιούπολη κάτι κορεάτες 'φοιτητές' (καμιά δεκαριά να ήταν) που κόβανε βόλτες και ρωτάγανε τον κόσμο αν πιστεύει στο θεό. Δυστυχώς πεινούσα και δε προλάβαινα να τους τρολλάρω για αρκετή ώρα. Τον έναν τον λέγανε Γιάννη, τον άλλο Παύλο και τη μία Μαρία . Να τονίσω οτι δε μπορούσανε καλά καλά να μιλήσουν ελληνικά, τα είχανε γραμμένα, ένα ένα με τη σειρά τι θα ρωτήσουν. Εγώ τους γείωσα λόγω πείνας* , αλλά είδα κάτι κοπελιές που κονομήσανε φυλλαδιάκι. Ποιός ξέρει από ποιά αίρεση θα'τανε. Ο προσηλυτισμός** είναι παράνομος απ'ότι ξέρω..
*-Πιστεύεις στο θεό; -Όχι. -Γιατί; -Γιατί μου είναι άχρηστος. -Σε ποιά σχολή είσαι; Φυσικό. Όλα αυτά στα αγγλικά. Επρεπε να το παίξω οτι δε ξέρω αγγλικά, να τους έβλεπα στα ελληνικά τι θα κάνανε..
**Πρώτη φορά τη γράφω αυτή τη λέξη, οπότε την έψαξα στο google και να το πρώτο αποτέλεσμα: '..Η έννοια του προσηλυτισμού ενέχει μέσα την έννοια του βιασμού..'
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στο σχολείο είχα πιαστεί στα χέρια με τον παπά που μας έκανε θρησκευτικά και έφαγα αποβολή
Τι μου θύμησες... Στην τρίτη λυκείου για τη μισή χρονιά είχαμε έναν βλάκα θεολόγο που (όπως ο ίδιος έλεγε) ήταν συμμαθητής στη θεολογική σχολή της Χάλκης με τον πατριάρχη... είχαν πάντως πάνω κάτω την ίδια ηλικία... Μπορείς να φανταστείς ότι ήταν ένας εξαιρετικά προοδευτικός άνθρωπος...
Όταν νευρίαζε κοκκίνιζε ολόκληρος (πρώτη φορά είχα δει τόσο κόκκινη φαλάκρα... ) και φυσικά νευρίαζε με το παραμικρό... Πχ, όταν του πέταξε ένας φίλος μου (από άλλο τμήμα, που είχε κενό και ήρθε για να γελάσει και ο καθηγητής στη μέση της χρονιάς χαμπάρι δεν πήρε...) ότι δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα κατάγεται μόνο από ένα ζευγάρι (ο ίδιος ήταν απολύτως σίγουρος...) ή όταν μόλις είχα τελειώσει το διαγώνισμα του εξαμήνου με βρήκε να έχω ανοιχτό βιβλίο πάνω στο θρανίο...
Σημείωση: Καθόμουν στο ΠΡΩΤΟ θρανίο και η συνηθισμένη του θέση ήταν ακριβώς μπροστά από το θρανίο μας με τα χέρια του να ακουμπάνε εκεί... Επί 35-40 λεπτά δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι το βιβλίο ήταν ανοιχτό δίπλα στο χέρι του...
Αχ... ωραίες εποχές...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
ή όταν μόλις είχα τελειώσει το διαγώνισμα του εξαμήνου με βρήκε να έχω ανοιχτό βιβλίο πάνω στο θρανίο...
Αχ... ωραίες εποχές...Τσόντες?
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να σεβόμαστε τι πιστεύει ο άλλος και να μην του μοστράρουμε τα σύμβολα της πίστης μας μόνο και μόνο επειδή την έχουμε μεγαλύτερη... τη δύναμη εξουσίας.
**Βλέπεις μερικές φορές είσαι το περιστέρι, δεν ξέρεις όμως πότε θα γίνεις το άγαλμα. **Δεν νομίζω να υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να διαφωνεί σε αυτό. Ευτυχώς πλέον τούτο έχει κατακτηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Πραγματικά θάθελα να ίσχυε αυτό που λες, ότι έχει σε μεγάλο βαθμό κατακτηθεί. Δε νομίζω όμως και δε μιλάω εδώ μόνο ή για σύμβολα του χριστιανισμού. Ούτε το πάω μακριά, σε χώρες όπου γονείς προσλαμβάνουν πληρωμένο δολοφόνο να σκοτώσει την κόρη τους που φοράει μίνι φούστα και όχι τσαντόρ. Δες τι γίνεται με το αυτονόητο. Αν ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει (η ανεξιθρησκία ήταν ...προγραμματική δήλωση των χριστιανών εξάλλου, όταν ήταν αυτοί το άγαλμα) γιατί θα πρέπει να υπάρχουν στις αίθουσες σύμβολα ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ θρησκείας ή μιας και μόνης;
Προσωπικά ότι και να έχει πάνω απο τον πίνακα, το ίδιο μου κάνει από πλευράς συμβολισμού και με τον τρόπο που αντιμετωπίζω τις πνευματικές μου ανησυχίες. Όσοι όμως τις συγκεκριμενοποιούν σε σύμβολα και ειδικά τα παιδιά, γιατί θα πρέπει να το βλέπουν εκεί απέναντι, ταυτόσημο με τη γνώση, την επιστήμη και πάνω από το κεφάλι του δασκάλου; Είτε είναι σταυρός, είτε Βούδας, είτε η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια.
ΥΓ. Και τα λέει αυτά ένα άτομο που πρόλαβε στο τσακ εκεί, ένα δικέφαλο πουλί με φαντάρους και φλόγες και αργότερα είχε 20 στα θρησκευτικά ενώ δεν πήγαινε κατηχητικό, την εποχή που αυτό σήμαινε απουσία και είχε δηλώσει στον παπά/θεολόγο της, ότι το μάθημα είναι άλλο και αν εκεί με στριμώξει ας κάνει ότι καταλαβαίνει αλλά το τι πιστεύει είναι δικό της θέμα. Και ο οποίος θεολόγος, όταν έφυγε από το σχολείο, της δήλωσε πως 'ήταν το πιο θρήσκο/άθεο πλάσμα που γνώρισε'.
Να συμπερανω λοιπον οτι ενοχλησαι και απο τις οποιες δηποτε αφισες με σφυροδρεπανα και αλλα πολιτικο ιδεολογικα συμβολα που οι νεοι βομβαρδιζονται καθημερινα και σε χωρους που δεν ειναι μονο τα σχολεια..... Και εμενα δεν μου αρεσουν οι ταμπελες.... στην οικογενεια μου υπηρχαν αντικρουομενες πολιτικες και θρησκευτικες αποψεις και μαλιστα σε εποχες του 60.... καταλαβαινετε οτι δεν μπορουσα να συμπερανω ποιος ειχε δικιο..... ετσι συνηθισα να δεχομαι οτι ο καθενας δικαιουται να πιστευει ο,τι νομιζει.... δεν δικαιουται ομως να με πιεζει να δεχτω οτι εχει δικιο η να με παραπλανει προσπαθοντας να με κανει να πιστεψω σε αυτον..... Σε οτι καταληξω να πιστεψω τελικα θελω να ειμαι εγω υπευθηνος και το μυαλο που κουβαλαω..... Για αυτο στη ζωη μου επιμενω παντα με ενα ΓΙΑΤΙ οταν ακουω θεωριες που καποιοι διαφημιζουν...
Φυσικα δεν περιμενω στο τελος να εχω βρει το σωστο.... ισως γιατι δεν υπαρχει κιολας... -
Από τη στιγμή που λέω ότι πάνω από τον πίνακα δε θέλω ούτε Βούδα, ούτε Κούδα, ούτε πουλιά και βασιλιάδες γιατί να θέλω ήλιους, δάδες, δρεπάνια και λοιπά σύμβολα;
Προφανώς σε κάποια πράγματα 'πιστεύω' ή με αντιπροσωπεύουν λιγότερο ή περισσότερο, μα δεν γουστάρω ΟΥΤΕ αυτά να διαφημίζονται σα σερβιέτες μέσα στα σχολεία, πάνω από τον πίνακα. Άλλο να μάθουν τα παιδιά για τις θρησκείες, τους πολιτισμούς και τα πολιτικά συστήματα και άλλο να κάνουν μάθημα κάτω από τα σύμβολα οποιουδήποτε από αυτά. Ήμουν ξεκάθαρη νομίζω.
-
Σε βλεπω να εχεις κολλησει με τον χωρο πανω απο τον πινακα..... για τους αλλους χωρους του σχολειου (διαδρομους τοιχους, μεσα και εξω απο αυτο) εχεις αντιρρηση να γινονται επιφανειες διαφημησης??? γιατι προσωπικα εγω και εκει διαφωνω... οπως και διαφωνω να υπαρχουν μονο εκκλησιες.... οπως και με το να γινονται σε αλλα μερη συναξεις διαφορετικων ομαδων θρησκευτκων - πολιτικων πεπειθησεων με σκοπο να με υποχρεωσουν να ζησω σε περιβαλλον δικο τους, απο αποψη ελευθεριας προτιστως για να μην μπω σε αλλα θεματα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Σε βλεπω να εχεις κολλησει με τον χωρο πανω απο τον πινακα..... για τους αλλους χωρους του σχολειου (διαδρομους τοιχους, μεσα και εξω απο αυτο) εχεις αντιρρηση να γινονται επιφανειες διαφημησης???Μήπως γιατί ΑΥΤΟ συζητάμε;
ΥΓ. Μέσα στα σχολεία στα μέρη μου ΔΕΝ έχει αυτά που λες. Ούτε αφίσες, ούτε διαφημίσεις. Αν τώρα αναφέρεσαι σε σχολές ενήλικων ατόμων, ας λουστούν τις επιλογές τους, άσχετα με το τι θέλω ή όχι εγώ.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ή όταν μόλις είχα τελειώσει το διαγώνισμα του εξαμήνου με βρήκε να έχω ανοιχτό βιβλίο πάνω στο θρανίο...
Αχ... ωραίες εποχές...Τσόντες?
Κλασσικός δικηγόρος... διαστρευλώνει τα λεγόμενα του άλλου... Κάτι ξέρω εγώ και δεν σας μιλάω...
Ήταν το βιβλίο των θρησκευτικών ανοιχτό στο μάθημα που γράφαμε διαγώνισμα... Μπροστά στα μάτια του... Ακόμα τον θυμάμαι πόσο κόκκινη έγινε η φαλάκρα όταν το πήρε χαμπάρι (αλλά δεν με μηδένισε... ). Επειδή όμως όλοι είχαν ανοιχτά βιβλία, δεν πήρα τον μεγαλύτερο βαθμό...
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Σε βλεπω να εχεις κολλησει με τον χωρο πανω απο τον πινακα..... για τους αλλους χωρους του σχολειου (διαδρομους τοιχους, μεσα και εξω απο αυτο) εχεις αντιρρηση να γινονται επιφανειες διαφημησης???
Μήπως γιατί ΑΥΤΟ συζητάμε;
ΥΓ. Μέσα στα σχολεία στα μέρη μου ΔΕΝ έχει αυτά που λες. Ούτε αφίσες, ούτε διαφημίσεις. Αν τώρα αναφέρεσαι σε σχολές ενήλικων ατόμων, ας λουστούν τις επιλογές τους, άσχετα με το τι θέλω ή όχι εγώ.
ΑΥΤΟ που κουβεντιαζεις ειναι μικρο μερος απο το προβλημα που θα ερθει.... οταν δωσουμε θαρρος στο χωριατη και ανεβει στο κρεββατι με τετοιες 'πολιτικα σωστες' συμπεριφορες σε πληθυσμους που δεν ειναι οριμοι να τις διαχειρηστουν..... σκεψου μονο οτι σε χωρες που εχουν στους πινακες αυτα τα συμβολα υπαρχει στο μεγιστο βαθμο και η λεγομενη δημοκρατια .... της εποχης μας και ο καθενας τελικα οταν ενηλικιωθει μπορει να πιστευει οτι θελει....και να εκφραζεται αναλογα, ενω αλλου!!!??? ασε καλλυτερα.... Ελπιζω να μην γυρισουν τα πραγματα σε χειρωτερο βαθμο απο οτι ειναι οσο ζω, εξ αιτιας του φανατισμου.... που θα ερθει μονο και μονο απο τον ρυθμο αυξησης των φανατικων πληθισμων....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Σε βλεπω να εχεις κολλησει με τον χωρο πανω απο τον πινακα..... για τους αλλους χωρους του σχολειου (διαδρομους τοιχους, μεσα και εξω απο αυτο) εχεις αντιρρηση να γινονται επιφανειες διαφημησης???
Μήπως γιατί ΑΥΤΟ συζητάμε;
ΑΥΤΟ που κουβεντιαζεις ειναι μικρο μερος απο το προβλημα που θα ερθει.... οταν δωσουμε θαρρος στο χωριατη και ανεβει στο κρεββατι με τετοιες 'πολιτικα σωστες' συμπεριφορες σε πληθυσμους που δεν ειναι οριμοι να τις διαχειρηστουν..... σκεψου μονο οτι σε χωρες που εχουν στους πινακες αυτα τα συμβολα υπαρχει στο μεγιστο βαθμο και η λεγομενη δημοκρατια .... της εποχης μας και ο καθενας τελικα οταν ενηλικιωθει μπορει να πιστευει οτι θελει....και να εκφραζεται αναλογα, ενω αλλου!!!??? ασε καλλυτερα.... Ελπιζω να μην γυρισουν τα πραγματα σε χειρωτερο βαθμο απο οτι ειναι οσο ζω, εξ αιτιας του φανατισμου.... που θα ερθει μονο και μονο απο τον ρυθμο αυξησης των φανατικων πληθισμων....
Α εκεί πήγαινε. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό μιας και είμαι από τους 'άλλους'. Είμαι χωριάτισσα. Κυριολεκτικά.
-
Δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε! ...
Την ώρα που έχει γίνει ζήτημα πρώτης προτεραιότητας αν θα γίνει τζαμί στην Αθήνα για να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι μουσουλμάνοι που ζουν ανάμεσά μας νόμιμα ή όχι -μάλιστα το θέμα έφτασε και στη Βουλή- και τη στιγμή που αφήνουμε τους μουσουλμάνους στη Θράκη να... αλωνίζουν ανενόχλητοι και να δρουν ακόμα και αντεθνικά, καθοδηγούμενοι από πράκτορες της Άγκυρας, κάποια άλλα κράτη δεν έχουν τέτοια προβλήματα, γιατί δεν τα αντιμετωπίζουν ως προβλήματα!
Αντίθετα, τα αντιμετωπίζουν με βάση τη λογική, όπως θα αντιμετώπιζαν, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, μια τροχαία παράβαση!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αυστραλού πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ, ο οποίος δέχθηκε τις επικρίσεις των μουσουλμάνων μεταναστών στην Αυστραλία, όταν υποστήριξε πως τα τζαμιά που λειτουργούν στη χώρα του θα πρέπει να επιτηρούνται από τις μυστικές υπηρεσίες, γιατί ενδεχομένως να μετατραπούν από κάποιους φανατικούς σε άντρα τρομοκρατών.Αντί λοιπόν να «τα μαζέψει» ο αυστραλός πρωθυπουργός και να πει ότι δεν εννοούσε αυτό αλλά κάτι άλλο, όπως κάνουν συνήθως οι δικοί μας ιθύνοντες, απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους μετανάστες που τον κατηγορούσαν, αλλά και σε κάθε... κουλτουριάρη που έσπευσε να τους συμπαρασταθεί, τόνισε:
«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτήν τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού......
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό. Δεν έγινε οργανωμένα, αλλά είναι γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτήν τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει λοιπόν να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σάς προβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχθείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που κι εσείς δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω και τον τρόπο ζωής μας, να ξέρετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και άλλη μία μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας, το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δεν σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!» -
Αυτό ειπώθηκε πέρσι. Διατηρώ μια επιφύλαξη για το αν είναι αληθές.
Εdit:
μάλλον μπαρούφα είναι (όχι 100% βέβαιο πάντως): http://catandv.vox.com/library/post/kev ... -hoax.html -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να σεβόμαστε τι πιστεύει ο άλλος και να μην του μοστράρουμε τα σύμβολα της πίστης μας μόνο και μόνο επειδή την έχουμε μεγαλύτερη... τη δύναμη εξουσίας.
**Βλέπεις μερικές φορές είσαι το περιστέρι, δεν ξέρεις όμως πότε θα γίνεις το άγαλμα. **Δεν νομίζω να υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να διαφωνεί σε αυτό. Ευτυχώς πλέον τούτο έχει κατακτηθεί σε μεγάλο βαθμό.
dld eisai kata ths yparkshs ekklhsiwn ?
Giati kai h ekklhsia einai ena terastio mostrarisma enos symvoloy pisths, mono kai mono epeidh thn exoyn megalyterh. Or not ?(sorry gia ta greeklish, den exei ellhnika edw)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
(sorry gia ta greeklish, den exei ellhnika edw)botswana, siera leone, burudi
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
dld eisai kata ths yparkshs ekklhsiwn ?
Giati kai h ekklhsia einai ena terastio mostrarisma enos symvoloy pisths, mono kai mono epeidh thn exoyn megalyterh. Or not ?(sorry gia ta greeklish, den exei ellhnika edw)
Η συζήτησή μας με την fog είχε να κάνει με την προβολή - επιβολή συμβόλων στα σχολεία. Συνεπώς αν κτιστεί ναός χριστιανικός ή οποιουδήποτε άλλου δόγματος μέσα στο χώρο του σχολείου είμαι σαφέστατα αντίθετος ναι. Έκτός του χώρου του σχολείου δεν με ενοχλεί όπως δεν με ενοχλεί και ο μιναρές που υπάρχει λ.χ. στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή και στα πέριξ αυτών χωριά, γιατί δεν είναι μοστράρισμα αλλά λατρευτικοί χώροι για τους πιστούς εκάστου δόγματος. Νομίζω ότι αυτά είναι αυτονόητα για ένα εχέφρονα άνθρωπο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η συζήτησή μας με την fog είχε να κάνει με την προβολή - επιβολή συμβόλων στα σχολεία[...]OK
[pantws 'ligo' mostrarisma einai oi terastioi stayroi, h epilogh twn topo8esiwn, to mege8os, oi kampanes poy varane klp... ](sorry gia ta greeklish, den exei ellhnika edw)
botswana, siera leone, burudi
gkasmadia
-
7 killed in shootings at Fort Hood, Pentagon says
November 5, 2009 4:19 p.m. EST(CNN) -- Two gunmen opened fire at Fort Hood in Texas on Thursday, killing seven people and wounding between 12 and 15 others, officials said.
One of the shooters has been apprehended, Fort Hood spokesman Sgt. Maj. Jamie Posten told CNN.
'At this point we're looking for the other shooter,' Posten said. Asked for a description, he said, 'we're trying to develop that information.'
President Obama has been informed of the incident, Press Secretary Robert Gibbs told reporters.
Watch developments live
Fort Hood was asking people on post to stay away from windows, CNN affiliate KXXV said. The incident took place at the sports dome, now known as the soldier readiness area, the station reported.
Video: Deadly shooting at Army base