-
Περί Ξανθούλη (χωρίς να ξέρω ποιός είναι)
+οο σε όσα γράφει με την προϋπόθεση ότι καταλαβαίνετε το αλληγορικό του πράγματος.
Η ζωή πιο παλιά ήταν πιο απλή (δεν μιλάω για ασβεστωμένες αυλές αλλά 2 προηγούμενες δεκαετίες.
Το ότι τώρα αγχωνόμαστε και προβληματιζόμαστε για μλκίες είναι δεδομένο.
Το ότι τα παιδιά όσο πάνε και ξεφεύγουν με την κακή έννοια είναι δεδομένο.
Το ότι είμαστε όλοι καταθλιπτικοί ακριβώς έπειδη μας έχουν περάσει ένα συγκεκριμένο, εξωτικό (και πολλές φορές ψεύτικο) τρόπο ζωής που απέχει από την πραγματικότητα μας το βλέπουμε σε ένα βαθμό όλοι.
Γιατί σήμερα όλοι θέλουν να γίνουν τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα (και ειδικά τραγουδιστές); Γιατί αυτό το μήνυμα περνάνε οι τηλεοράσεις. Μήπως ξαφνικά με το νέο αιώνα μπήκε κάποια παράξενη καλλιτεχνική αύρα στην Ελλάδα; Σίγουρα όχι.Τώρα αν εσείς κολήσατε στα ζαρζαβατικά, τα φασόλια, τις αυλές και τα μνημόσυνα τι να πω...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
- Η ζωή πιο παλιά ήταν πιο απλή (δεν μιλάω για ασβεστωμένες αυλές αλλά 2 προηγούμενες δεκαετίες.
- Το ότι τώρα αγχωνόμαστε και προβληματιζόμαστε για μλκίες είναι δεδομένο.
- Το ότι τα παιδιά όσο πάνε και ξεφεύγουν με την κακή έννοια είναι δεδομένο.
- Το ότι είμαστε όλοι καταθλιπτικοί ακριβώς έπειδη μας έχουν περάσει ένα συγκεκριμένο, εξωτικό (και πολλές φορές ψεύτικο) τρόπο ζωής που απέχει από την πραγματικότητα μας το βλέπουμε σε ένα βαθμό όλοι.
- Γιατί σήμερα όλοι θέλουν να γίνουν τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα (και ειδικά τραγουδιστές); Γιατί αυτό το μήνυμα περνάνε οι τηλεοράσεις. Μήπως ξαφνικά με το νέο αιώνα μπήκε κάποια παράξενη καλλιτεχνική αύρα στην Ελλάδα; Σίγουρα όχι.
- τα ιδια σκατα ηταν απλα δεν ειχαμε κινητα τηλεφωνα
- speak for yourself
- μια χαρα ειναι τα παιδια, χειροτερα απο τους γονεις τους πραγματικα δε γινεται να τα κανουν
- βλ 2
- παντα ο ανθρωπος θελει λεφτα κ εξουσια κ να εχει τα καλυτερα γκομενακια
-
ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται
να γίνει αφίσα στη Συγγρού;Μεγάλη κουβέντα...
Εσύ skye τα βλέπεις από τη δική σου οπτική. Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι αν παλιότερα 1 στους 100 ήθελε να γίνει ηθοποιός ελέω Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ τώρα είναι 1 στους 10...http://www.youtube.com/watch?v=XJ7HZATM ... re=related
Η διαφορά είναι ότι ο Montana δούλεψε, ρίσκαρε και πέτυχε. Αν η άποψη των περισσοτέρων σήμερα για το θέμα δουλειά είναι γυμναστήριο και φωνητικά (ποιά...; ) με τη Τζούλι Μασσίνο τότε πάσο.
Τα 2 και 4 πάντως ισχύουν γενικά. Ο Μπάμπης έχει κατάθλιψη που δεν έχει Μερκέντι και δεν του κάθεται η Καιτούλα η κομμώτρια και ο Ronaldo έχει κατάθλιψη που δεν έχει (ακόμα) προσωπικό νησί με βίλα και που δεν μπορεί να γ@μήσει 100 γκόμενες μέσα σε μια μέρα. Και όταν ο Μπάμπης αποκτήσει το μερκέντι μετά από κανά χρόνο θα ξαναπέσει γιατί δεν θα έχει Πορσικό και πάει λέγοντας...
Σχετικά με το 5 η διαφορά είναι ότι ο άνθρωπος πάντα ήθελε το χρήμα κλπ αλλά ήταν προετοιμασμένος να δουλέψει γι αυτό. Σήμερα όλοι θέλουν το εύκολο χρήμα... -
Σχετικά με το 5 η διαφορά είναι ότι ο άνθρωπος πάντα ήθελε το χρήμα κλπ αλλά ήταν προετοιμασμένος να δουλέψει γι αυτό. Σήμερα όλοι θέλουν το εύκολο χρήμα...
Δυστυχώς στην Ελλάδα απ'ότι καταλαβαίνω υπάρχει είτε το ελάχιστο χρήμα είτε το εύκολο παράνομο χρήμα. Το να καταφέρεις να βγάζεις καλά λεφτά με σωστό τρόπο πρέπει να'ναι εξαιρετικά δύσκολο και να σου τρώει τη ζωή..
-
Ψιλο off topic........Ειμαι φοιτητης, ειμαι εξω απο την παραγωγη, αλλα διακρινω οτι η παραγωγικοτητα δεν ανταμοιβεται, δεν υπαρχουν πολλες ευκαιρειες για επαγγελματικη ανελιξη. Βεβαια ειμαι εξω απο τη παραγωγη και ισως να κανω λαθος. Παντως, αν δω οτι η δουλεια μου δεν με ικανοποιει σε οικονομικο- ηθικο τομεα, θα σκεφτω πολυ σοβαρα την αποφαση να γινω υδραυλικος οπως ο γερος μου ( μαθε τεχνη....καθε καλοκαιρι )
Sometimes less is more -
Με τις αμοιβές που δίνονται στην ελλάδα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί κάποιος να μή στραφεί σε τέτοιες διεξόδους...
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Ψιλο off topic........Ειμαι φοιτητης, ειμαι εξω απο την παραγωγη, αλλα διακρινω οτι η παραγωγικοτητα δεν ανταμοιβεται, δεν υπαρχουν πολλες ευκαιρειες για επαγγελματικη ανελιξη. Βεβαια ειμαι εξω απο τη παραγωγη και ισως να κανω λαθος. Παντως, αν δω οτι η δουλεια μου δεν με ικανοποιει σε οικονομικο- ηθικο τομεα, θα σκεφτω πολυ σοβαρα την αποφαση να γινω υδραυλικος οπως ο γερος μου ( μαθε τεχνη....καθε καλοκαιρι )
Sometimes less is moreφίλε μου τη σήμερον ημέρα υπάρχουν υδραυλικοί που έχουν το navara τους, αναλαμβάνουν υδραυλικές εγκαταστάσεις οικοδομών, έχουν και κανένα βοηθό και κυκλοφορούν με το timberland και καθαρό πουκαμισάκι. αν μπορέσεις να συνδιάσεις τις γνώσεις του πατέρα σου, με μηχανολογικές γνώσεις δικές σου, και με ένα μικρό κεφάλαιο αναλάβεις υδραυλικές εγκαταστάσεις οικοδομών κτλ, τότε μια χαρά θα είσαι.
-
Εσύ skye τα βλέπεις από τη δική σου οπτική. Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι αν παλιότερα 1 στους 100 ήθελε να γίνει ηθοποιός ελέω Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ τώρα είναι 1 στους 10...
εγω παντως αστροναυτης ηθελα να γινω αλλα λογω μυωπιας φοβομουν οτι δε θα με παρουν στη ΝΑΣΑ
ποδοσφαιρο επαιζα στο ερασιτεχνικο και εσπασα τα ποδια μου πολλακις, δε λεει.. και ξυλο εφαγα και βροχη και κρυο και αρρωστος επαιξα και μου εφυγε ο πατος γενικως.. ασε που οι ποδοσφαιριστες ειναι ηλιθιοιΗ διαφορά είναι ότι ο Montana δούλεψε, ρίσκαρε και πέτυχε. Αν η άποψη των περισσοτέρων σήμερα για το θέμα δουλειά είναι γυμναστήριο και φωνητικά (ποιά...; ) με τη Τζούλι Μασσίνο τότε πάσο.
δεν υπαρχει θεμα φωνητικων σημερα, εχεις μεινει πισω, υπαρχει αυτο
Τα 2 και 4 πάντως ισχύουν γενικά. Ο Μπάμπης έχει κατάθλιψη που δεν έχει Μερκέντι και δεν του κάθεται η Καιτούλα η κομμώτρια και ο Ronaldo έχει κατάθλιψη που δεν έχει (ακόμα) προσωπικό νησί με βίλα και που δεν μπορεί να γ@μήσει 100 γκόμενες μέσα σε μια μέρα. Και όταν ο Μπάμπης αποκτήσει το μερκέντι μετά από κανά χρόνο θα ξαναπέσει γιατί δεν θα έχει Πορσικό και πάει λέγοντας...
κοιτα αυτα που λες μου φερνουν λιγο σε
οχι οτι εχεις αδικο αλλα δε σου παει
γενικως το θεμα ειναι αν η βλακεια (εννοω η υπερβολικη βλακεια) ειναι εμφυτη σε μεγαλο αριθμο ανθρωπων ή αν ειναι επικτητη... εγω πιστευω οτι σε μεγαλο βαθμο ειναι εμφυτη οποτε monkey see monkey do... οι φιλοι μας με τις κοκκινες σημαιες λενε οτι δεν ειναι εμφυτη απλα φταιει το συστημα -
Κάποια στιγμή μιλούσα με γιατρό που άνοιξε πρόσφατα το ιατρείο του και βαράει μύγες (δεν έχει κόσμο). Αυτό που συγκράτησα από την κουβέντα μαζί του ήταν μια ατάκα σχετικά με κάποια πράγματα που του έλεγε η αλλοδαπή κομμώτρια που τον κουρεύει αναφορικά με το που έχτισε σπίτι με τον επίσης αλλοδαπό άντρα της, υδραυλικό στο επάγγελμα, που πήγαν διακοπές, τι ψώνια κάνει κλπ κλπ: 'Προσπαθούσα να καταλάβω ποιός είναι ο γιατρός και ποιά είναι η κομμώτρια...'.
Ο άνθρωπος βέβαια είναι επιστήμονας και ασκεί λειτούργημα αλλά καλώς ή κακώς συγκρατώ αυτή τη φράση ως δείγμα της αντίληψης στη νεοελληνική κοινωνία για το θέμα δουλειά.
Δεν ξέρω πολλούς νέους σήμερα που να θέλουν να γίνουν υδραυλικοί (με Cayenne Peter Pan, ποιά Navara; ) αλλά ξέρω πολλούς που πασχίζουν για να μπουν σε ένα ΤΕΙ πιθηκολογίας και μπουρζουαζίας (πασοκικό κατάλοιπο αυτό-να τα λέμε όλα) μόνο και μόνο για να είναι φοιτητές... για 4 τουλάχιστον χρόνια. Οι γονείς θα είναι περήφανοι που ο γιός τους θα είναι σπουδαγμένος επιστήμονας των γραμμάτων και σερενάτα πάσης Ελλάδος να ουμ και όταν δεν θα βρίσκει δουλειά θα φταίει το κράτος, τα κυκλώματα, η διαφθορά.Η Cayenne είναι καλή αλλά ποιός κάθεται να περάσει 3-4 χρόνια δίπλα σε άλλον υδραυλικό για να μάθει την τέχνη; Δεν είναι cool. Δεν είναι in. Θα σε ρωτήσει η γκόμενα τι κάνεις και τι θα της πω; Υδραυλικός; Μήπως είσαι Αλβανός θα με ρωτήσει; Ενώ το φοιτητής ακούγεται αλλιώς... Και μετά στα 28 άσε να τα ρίξουμε στο κράτος. Εκτός αν βρει ο μπαμπάς και ο μαμάς κανά βύσμα και χωθώ στο δημόσιο.
Υπάρχουν βέβαια και σκληρά εργαζόμενα νιάτα που σπουδάζουν παράλληλα, όπως ο γιός του σύντροφου Ανδρουλάκη που με αυταπάρνηση, τόλμη και αυτοθυσία υπερασπίζεται μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αρώματος του την πόρτα στο Island.
ΕΥΓΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ. ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!! -
Αυτό που είπε ο Eddie.
Και εμένα τώρα που άρχισα να πιάνω το 6ο έτος, με 'ρωτάνε' αν θέλω να το παρατήσω και να κάνω κάτι άλλο.
Όταν ήμουν στο λύκειο όμως, καλά μου λέγανε να μη μπω σε ΤΕΙ γιατί το επίπεδο είναι χάλια, να κάτσω να διαβάσω να μπω στο πανεπιστήμιο κλπ.
Πρόσφατα γνώρισα ένα παλικάρι που είναι υδραυλικός και ασχολείται απο τη 1η λυκείου.
Το παιδί έχει αγοράσει κτήμα, βοηθά οικονομικά τους γονείς του, έχει αλλάξει δε ξέρω και γω πόσες μοτοσυκλέτες, και είναι 23 χρονών.
Ε, χέσε με με το πανεπιστήμιο! Τουλάχιστον 5 χρόνια προσπάθεια (εγώ ξυνόμουν) για να πάρεις ένα πτυχίο και να είσαι επιστήμονας χωρίς δουλειά (αυτό προϋποθέτει να περνάς τα μαθήματα με τις γνώσεις σου και όχι με σκονάκια, οπως κάνουν πάρα πολλοί στη σχολή μου). -
ολα καλα, εφοσον μιλαμε ομως για ατομα που υπαρχει ηδη μια καποια οικονομικη ανεση, τιθενται δυο ερωτηματα:
-
γιατι να τρεχω να μαζεψω λεφτα και μετα να.. καααααααθομαι αφου ηδη.. καθομαι
-
ποσους υδραυλικους ξερετε που περα απο υλικα αγαθα εχουν καποιο πνευματικο υποβαθρο λιγο βαθυτερο απο derby και πρωταθλητη; ποσους υδραυλικους ξερετε να παιζουν σκακι, κλασσικη μουσικη, να μιλανε γαλλικα, να διαβαζουν 2-3 βιβλια την εβδομαδα ?????
δεν το παω συγκριτικα σε θεμα ποιοτητας (ας πουμε οτι ειναι ολα υποκειμενικα, εμιλυ ντικινσον = πρωταθλητης, σενμπεργκ = σασα μπαστα) αλλα δε νομιζω αν δεν ειχα το χρονο να τα ξυνω ως φοιτητης και αν δουλευα απο την πρωτη λυκειου, αν επρεπε να ξυπναω απο τις 6-7 καθε πρωι... να ειχα το χρονο ή την ορεξη να διαβασω edgar allan poe ή ντωκινς ή μαξ στιρνερ ή χωκινς ή να μαθω το φωνητικο αλφαβητο απ'εξω για την καυλα μου ή τον αλγοριθμο DUAL ή να επηρεαστω απο τη μουσικη του John Cage ή να ασχοληθω με τον Ντανταισμο ή τελοσπαντων ο,τι αλλη μαλακια εχω κανει ολα αυτα τα χρονια...
θα προτιμουσα λοιπον ΤΕΙ πιθηκολογιας που θα μου εδινε το χρονο να κανω τα παραπανω κ αλλα ενω οι γονεις πληρωνουν παρα να ειμαι αυταρκης απο τα 23 μου χωρις ολα τα παραπανω. το εντυπωσιακο ειναι οτι και οι γονεις μου θα το προτιμουσαν -
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- ποσους υδραυλικους ξερετε που περα απο υλικα αγαθα εχουν καποιο πνευματικο υποβαθρο λιγο βαθυτερο απο derby και πρωταθλητη; ποσους υδραυλικους ξερετε να παιζουν σκακι, κλασσικη μουσικη, να μιλανε γαλλικα, να διαβαζουν 2-3 βιβλια την εβδομαδα ?????
Οι φοιτητές τα χρειάζονται όλα αυτά για να ρίξουν καμμιά γκόμενα στα πανεπιστήμια που τριγυρνούν, γιατί εκεί όλες είναι φαντασμένες 'και καλά' σπουδαγμένες και με επίπεδο, ενώ αυτοί είναι και άφραγκοι συνήθως, ενώ από την άλλη οι υδραυλικοί δεν τα χρειάζονται, έχουν τη βαρβατίλα και ρίχνουν τις γκόμενες με το λαϊκό τους αυθορμητισμό και τα λεφτά που έχουν στην τσέπη και δεν διστάζουν να τα κάνουν γιάχμα στο πρώτο τραπέζι στον Μάκη!
Κατάλαβες τώρα;
-
skye πόσους φοιτητές ξέρεις που περνάνε τον (ευμεγέθη) ελεύθερο χρόνο τους διαβάζοντας Edgar Allan Poe ή μαθαίνοντας φλάουτο ή μελετώντας του κλασσικούς της αρχαίας ελληνικής διανόησης;
Φοιτητής ήμουνα και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα ελέω μεταπτυχιακού. Ξέρεις πολύ καλά ότι στη μεγάλη πλειοψηφία του φοιτητόκοσμου πάει η λακαμία σύννεφο και ότι το μόνο στο οποίο εντρυφούν είναι τα κομματικά (ζήτωωωωωωωωωω) και τα ποδοσφαιρικά.
Και τέλος μην γενικεύεις βάσει της προσωπικής σου περίπτωσης. Υπάρχουν γονείς που στερούνται για το όποιο ΤΕΙ πιθηκολογίας ή το όποιο ΙΕΚ για DJ (άουτς...) και δεν το κάνουν για να μελετήσει ο γιος τους τα άπαντα του Καβάφη αλλά για να βγάλει το παιδί τους κανά ψιλό αύριο μεθαύριο.@markvag
το ότι έβγαλε κάποιος ένα ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΣΚΑΤΙ, σημαίνει ότι έχει ένα κάποιο επίπεδο ενώ κάποιος που ασχολείται με τεχνικό επάγγελμα είναι απολίτιστος μπουρτζόβλαχος; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
- ποσους υδραυλικους ξερετε που περα απο υλικα αγαθα εχουν καποιο πνευματικο υποβαθρο λιγο βαθυτερο απο derby και πρωταθλητη; ποσους υδραυλικους ξερετε να παιζουν σκακι, κλασσικη μουσικη, να μιλανε γαλλικα, να διαβαζουν 2-3 βιβλια την εβδομαδα ?????
Πόσους φοιτητές ξέρεις που τα κάνουν όλα αυτά;
Πόσους φοιτητές ξέρεις που κάνουν αυτά που 'κάνουν οι υδραυλικοί';
Μόνο τη ΔΑΠ να μετρήσεις, είναι παραπάνω απο τους υδραυλικούς -
@markvag
το ότι έβγαλε κάποιος ένα ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΣΚΑΤΙ, σημαίνει ότι έχει ένα κάποιο επίπεδο ενώ κάποιος που ασχολείται με τεχνικό επάγγελμα είναι απολίτιστος μπουρτζόβλαχος;Προφανώς έκανα πλάκα!
Πίστεψέ με έχω σε πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση ανθρώπους που έχω γνωρίσει και δεν έβγαλαν ούτε το δημοτικό, παρά την πλειοψηφία των φοιτητών...
-
Επειδη δεν καταλαβαινομαστε: ο μπολικος ελευθερος χρονος (επι του προκειμενου, του φοιτητη) ειναι απαραιτητη προϋποθεση για να κανει καποιος ολα αυτα που αναφερω. Αναλογικα, το να γαμησεις προϋποθετει να διαθετεις πεος. Το οτι διαθετεις πεος δε συνεπαγεται απαραιτητα οτι θα γαμησεις, απλα οτι εχεις τις προϋποθεσεις.
Ρωτατε ποσους φοιτητες ξερω που 'περνάνε τον (ευμεγέθη) ελεύθερο χρόνο τους διαβάζοντας Edgar Allan Poe ή μαθαίνοντας φλάουτο ή μελετώντας του κλασσικούς της αρχαίας ελληνικής διανόησης'. Λιγοστους, φυσικα. Ποσους υδραυλικους ομως ξερω που κανουν τα παραπανω; Κανεναν. Η διαφορα, τεραστια.
Υπάρχουν γονείς που στερούνται για το όποιο ΤΕΙ πιθηκολογίας ή το όποιο ΙΕΚ για DJ (άουτς...) και δεν το κάνουν για να μελετήσει ο γιος τους τα άπαντα του Καβάφη αλλά για να βγάλει το παιδί τους κανά ψιλό αύριο μεθαύριο.
Τοτε οι γονεις αυτοι ειναι ηλιθιοι, καθως το ΤΕΙ πιθηκολογιας στην αλλη ακρη της χωρας ειναι σαφως χειροτερη επενδυση για να εχεις κανα ψιλο αυριο μεθαυριο σε σχεση με την τεχνη του υδραυλικου. Priorities....
-
Αν δεν διαβάσεις Έντγκαρ Άλαν Πόε θα πάθεις κάτι; Θα φας λιγότερο, θα πηδήξεις λιγότερο ή θα διασκεδάσεις λιγότερο;
Αλλά κι έτσι, αν κάποιος το έχει το σαράκι του βιβλίου και του ψαξίματος, θα βρει βιβλία να διαβάσει ανεξαρτήτως σπουδών και 'επαγγελματικής κουλτούρας'. Εκτός αν νομίζουμε ότι στις πίστες της νυχτερινής Αθήνας υπάρχουν μόνο λαϊκά παιδιά και όχι 'επιστήμονες' με πτυχιάρες (ειδικά τις δικηγοράρες και γιατρουδάρες που έχω δει στα σκυλάδικα, δεν τις έχω δει σε κανένα βιβλιοπωλείο ). -
Σιγά την ανακάλυψη, είναι κοινός τόπος τί κουμάσια είναι και οι δύο.
Ενώ οι μηχανικοί -
Καλά... αν βγει ο Κωστόπουλος και γράψει σε κανά Esquire ότι η περίοδος των γιάπηδων τέλειωσε και ότι πλέον η μαστοράτζα είναι σικ να δεις πώς αλλάζουν τα πράγματα.
Anyway, κολήσαμε στον Poe όπως στο άρθρο του άλλου κολήσατε στα σπανακοφάσουλα και τα μούσμουλα.
skye προφανώς και δεν έχεις γνωρίσει αρκετούς υδραυλικούς, ψυκτικούς κλπ για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα και από την άλλη ο πολύς ελεύθερος χρόνος είναι συνήθως κάτι αρνητικό (Αργία μήτηρ πάσης μαλακίας).
Δυστυχώς οι γονείς δεν είναι ηλίθιοι αλλά θύματα όπως και τα ίδια τους τα παιδιά.
Πολύ σωστά είπες priorities και αυτό είναι το νόημα του άρθρου που κράξαν οι άλλοι χτες.
Έχουμε θέσει όλοι ως πρώτη προτεραιότητα το χρήμα και έχουμε χάσει τη μπάλα γενικότερα. Αυτό ήθελε να πει το ποιητή χτες και όχι για μνημόσυνα, ντομάτες και ζαρζαβατικά... -
άμα ήθελε να πει κάτι τέτοιο, ας χρησιμοποιούσε το ανάλογο ύφος.
Το να μας λέει ότι η μιζέρια που ζούσαν οι πατεράδες μας ήταν ευλογία δείχνει άνθρωπο με σοβαρα προβλήματαhttp://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=319501&cid=191
τί ντροπή για την ελληνική σημαία
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]