-
Αυτά τα θέλετε και τα λέτε;
Ρε 'σεις, αφού μας έχετε πρήξει ότι κουκουλοφόροι είναι κωλόπαιδα που κάνουν κακό στον δίκαιο αγώνα σας μαυρίζοντας τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ότι κάποιοι από αυτούς είναι παρακρατικοί, ότι δίνουν άλλοθι στην εξουσία για την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους, γιατί σας έπιασε τέτοια πρεμούρα κατά του μέτρου;
Δε σταματάτε το δούλεμα λέω 'γω; -
Μάλλον έχεις κουραστεί από την πολύ δουλειά σήμερα...
Κοίτα κι εγώ εναντίον σου έχω να πω τόσα που θα μας πάρει η νύχτα αλλά σίγουρα δεν θα συμφωνούσα με κάποιο νόμο που θα σε φορολογούσε με συντελεστή 70%...Επίσης έχω κάποιες μικρές διαφωνίες με τους βιαστές αλλά δεν θα συμφωνούσα με ένα νόμο που θα τιμωρούσε την οικογένειά τους και τελειωμό δεν έχει η λίστα διαφωνιών μου με νόμους που στρέφονται εναντίον ατόμων που αντιπαθώ ή μέμφομαι...Τώρα τι σχέση έχει το πόσο είναι καλός και αποτελεσματικός ένας νόμος (πες μας αλήθεια πιστεύεις ότι θα μας λύσει τα πρόβληματα με τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων ? ) με την άποψη που έχω για το ποιόν των κουκουλοφόρων θα μας το εξηγήσεις σε λίγο...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτά τα θέλετε και τα λέτε;
Ρε 'σεις, αφού μας έχετε πρήξει ότι κουκουλοφόροι είναι κωλόπαιδα που κάνουν κακό στον δίκαιο αγώνα σας μαυρίζοντας τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ότι κάποιοι από αυτούς είναι παρακρατικοί, ότι δίνουν άλλοθι στην εξουσία για την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους, γιατί σας έπιασε τέτοια πρεμούρα κατά του μέτρου;
Δε σταματάτε το δούλεμα λέω 'γω;κατ' εσέ δηλαδή θα έπρεπε να υποστηρίξουν την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους, προκειμένου να εξαφανιστεί το άλλοθι για την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους; Is brilliant, really
Επίσης :
Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι ταραξίες τρέχουν πιο γρήγορα από τους αστυνομικούς και ξεφεύγουν. Να απαγορευτεί τόσο η προπόνηση στο τρέξιμο όσο και το τρέξιμο εν μέσω πορείας. Αν σε πιάσουν να τρέχεις (το να είσαι ιδρωμένος is just as good ) μετά από επεισόδια να πας για κακούργημαΗ λίστα με τα ανέκδοτα είναι πραγματικά ανεξάντλητη. Ε όχι και να σταματήσουμε το δούλεμα θα είναι κρίμα να πάει τσάμπα τέτοια γελοιότητα
-
Με συμπαθάτε. Δεν κατάλαβα ότι η πρεμούρα σας οφείλεται:
Πρώτον: σε λόγους εγκληματοπροληπτικής πολιτικής.
Δεύτερον: στην υπέρμετρη σκληρότητα του νόμου κατά ατόμων που σπάνε και καταστρέφουν στα καλά καθούμενα.
Τρίτον: στο ότι οι κακοί κουκουλοφόροι δεν θα αντιμετωπιστούν όσο αποτελεσματικά θέλετε.
Τέταρτον: στο ότι η εγκληματικότης θα εξακολουθήσει να κατατρώγει τις κοινωνικές σάρκες.Και γιατί παρακαλώ είναι 'αστυνομικό κράτος' η απαγόρευση τέλεσης ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ με κουκούλα;
Ε ρε γλέντια....
-
Σου αρέσει να κάθεσαι μόνος σου και να φτιάχνεις, από την κοιλιά σου, ιστορίες για αγρίους ε ? Δεν πας πρώτα να ξεκουραστείς λίγο και ξαναγράφεις μετά φρέσκος - φρέσκος, γιατί έχεις ξεπεράσει ακόμα και τον manosk σε παραλήρημα
-
Το ένα εκατομμύριο οχήματα έφτασε η παραγωγή της Toyota στη φίλη και γείτονα !!
Πόσα ήταν τα δικά μας, είπατε ; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σου αρέσει να κάθεσαι μόνος σου και να φτιάχνεις, από την κοιλιά σου, ιστορίες για αγρίους ε ? Δεν πας πρώτα να ξεκουραστείς λίγο και ξαναγράφεις μετά φρέσκος - φρέσκος, γιατί έχεις ξεπεράσει ακόμα και τον manosk σε παραλήρημαΈτσι, έτσι. Πίσω ολοταχώς.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κάνουμε πλάκα, αλλά επανέρχεται δριμύτερος και ο νόμος περιυβρίσης αρχής.+1
Ας δουμε λιγο και την αποψη των ειδικων γιατι ως γνωστον εμεις ειμαστε εγκαθετοι
«Η προσθήκη, ως επιβαρυντικής περιστάσεως, της διάπραξης ορισμένων εγκλημάτων από κουκουλοφόρους είναι περιττή, διότι τα εν λόγω αδικήματα ήδη τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές, ενίοτε και κακουργηματικές. Το ζητούμενο είναι η σύλληψη και αυστηρή τιμωρία όσων εγκληματούν και τρομοκρατούν» αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Παξινός, επισημαίνοντας:
«Περισσότερο ανησυχητική είναι η εξαγγελία για αυτεπάγγελτη δίωξη του αδικήματος της εξυβρίσεως, όταν αυτό στρέφεται κατά δημοσίου λειτουργού [...] Μια τέτοια τροποποίηση μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο δίαυλο, διά του οποίου θα καθίσταται τιμωρητή η άσκηση της όποιας οξείας κριτικής κατά δημοσίων προσώπων. Με κίνδυνο να επανέλθει σε ισχύ ουσιαστικά ένα νέο είδος περιύβρισης αρχής, αδίκημα που παραπέμπει σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά».
«Όχι στα ευκαιριακά μέτρα» λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σωτήρης Μπάγιας. Σύμφωνα με τον κ. Μπάγια, από τα νομοθετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν «ελλείπει το στοιχείο της νομικής ενότητας».
Damn fookin hippiez
Karatzaferi proxora se theli oli i hora -
Mαλακία, όπως λες γνώμη των ειδικών λέω θα κουοτάρεις Μάνο
Τί διάολο, αυτοί οι αναρχικοί έχουν παρεισφρησει παντού
-
Θα μας εξηγήσουν γιατί η χρήση κουκούλας δεν πρέπει να τιμωρείται ως επιβαρυντικό στοιχείο;
Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Τέτοια λένε εδώ και 30 χρόνια για τον χουλιγκανισμό (να συλλαμβάνονται οι ένοχοι, όχι να τιμωρούνται αυστηρότερα) και είδαμε την προκοπή μας.Η χρήση κουκούλας: δυσχεραίνει την ταυτοποίηση των δραστών (και μετά λένε για πράσινα παπούτσια και άλογα), δίνει τη δυνατότητα σε 'άγνωστους' να συμμετέχουν σε συμμορίες καταστροφής και προβοκάτσιας, προστατεύει κοινούς εγκληματίες.
Θα ήθελα να έβλεπα τι θα λέγατε αν δράστες κουκουλοφόροι ήταν τίποτα 'Περίανδροι'. Να άκουγα τότε μύδρους κατά των ηλίθιων που ποινικοποιούν την κουκούλα και τιμωρούν υπέρμετρα κάποιους.
Τώρα, το τι λέει ο πρόεδρος των δικηγόρων, δεν μας αφορά. Αφού είναι τόσο μάγκας, ας ξεράσει στους δικηγόρους συναδέλφους του-βουλευτές/υπουργούς τη χρυσή λύση. Α, να τους συλλαμβάνουν... Σαν τον ληστή κουκουλοφόρο Βουτσητέτοιον ας πούμε, που έγινε αφορμή για τα σπασίματα στο κέντρο.
-
Σήμερα λόγω του δυνατού ανέμου χρειάστηκε να φορέσω κουκούλα γιατί κρύωνε το κεφάλι μου, ενώ ταυτόχρονα περνούσα δίπλα από το λεωφορείο των ΜΑΤ στην Αγγελάκη.
Ευτυχώς την γλίτωσα γιατί έκανα πως περπατάω ανέμελος. -
Θα βάλει κανείς το κείμενο του νομοσχεδίου να δούμε αν η βόλτα του φορουμίτη από πάνω θα χαρακτηρίζεται ποινικά κολάσιμη με επιβαρυντικές συνθήκες; Γιατί κάτι μου λέει ότι τζάμπα φοβήθηκε.
Μη φοβάσαι μπρε, θα ξεδιαλύνει το πράμα!
-
Εγώ απλά προσπαθώ να καταλάβω την λογική αυτής της τροπολογίας για τις κουκούλες.
Καταρχάς, άμα τα σπας χωρίς κουκούλα, η ποινή γιατί να είναι ελαφρύτερη; Και το σημαντικότερο: Για να τιμωρηθεί κάποιος που παρανομεί, είτε φοράει κουκούλα, είτε όχι, πρέπει να τον πιάσουν και κυρίως να τον κρατήσουν. Επιπλέον, για αυτόν που θα πιάσουν και θα κρατήσουν, πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι όντως παρανόμησε και όχι επειδή απλώς έτυχε να φοράει τα ίδια παπούτσια .Δεν χρειάζονται καινούργιοι νόμοι, χρειάζονται ικανοί αστυνομικοί και πολιτική βούλιση. Ακούγεται κλισέ αλλά έτσι δεν είναι; Αλλά να την χέσω την πολιτική βούλιση όταν αυτή εξαντλείται στην θέσπιση ενός ακόμα νόμου/τροπολογίας.
-
Λοιπόν, επειδή αρκετά γελάσαμε, ας σοβαρευτούμε λιγάκι.
Το μέτρο είναι -άλλη μια- ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Αφού για διάφορους λόγους δεν τους συνέλαβαν, προσπαθούν να βοηθήσουν την αστυνομία ξεκουκουλώνοντάς τους.
Θα πετύχουν; Αμφίβολο.Ας δούμε όμως γιατί η φράση 'ποινικοποίηση της κουκούλας' είναι άστοχη. ΦΥΣΙΚΑ η χρήση κουκούλας δεν ποινικοποιείται. Θα θεωρείται απλώς επιβαρυντικό στοιχείο που προστίθεται στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.
Παραδείγματα παρόμοιων διατάξεων υπάρχουν πολλά. Το πιο 'κοινό' είναι το άρθρο 374 του ΠΚ:Άρθρο 374
Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Η κλοπή τιμωρείται, με κάθειρξη μέχρι 10 ετών: α) αν από τόπο προορισμένον για θρησκευτική λατρεία αφαιρέθηκε πράγμα αφιερωμένο σ’ αυτή. β) αν αφαιρέθηκε πράγμα επιστημονικής, καλλιτεχνικής, αρχαιολογικής η ιστορικής σημασίας που βρισκόταν σε συλλογή εκτεθειμένη σε κοινή θέα ή σε δημόσιο οίκημα ή σε άλλο δημόσιο τόπο. γ) αν αφαιρέθηκε πράγμα που μεταφερόταν με οποιοδήποτε δημόσιο συγκοινωνιακό μέσο ή ήταν τοποθετημένο σε χώρο προορισμένο για εναπόθεση πραγμάτων προς μεταφορά ή παραλαβή ή μεταφερόταν από ταξιδιώτη. δ) αν η κλοπή τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες. ε) αν η πράξη τελέστηκε από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια.Η κλοπή γενικά τιμωρείται με φυλάκιση, στη συγκεκριμένη περίπτωση από 3 μήνες το λιγότερο ως 5 χρόνια το ανώτερο. Υπό τις ανωτέρω όμως επιβαρυντικές περιστάσεις, η πράξη τιμωρείται με κάθειρξη, δηλαδή από 5 χρόνια ΚΑΙ ΠΑΝΩ (ως 10 χρόνια). Γιατί; Επειδή κρίθηκε ότι οι συγκεκριμένες περιστάσεις είναι πολύ σοβαρές για να μπουν στο ίδιο τσουβάλι με την κλοπή πχ ενός παπιού. Το γιατί το καταλαβαίνετε χωρίς επεξήγηση πιστεύω, απλώς διαβάζοντάς τις.
Το να τιμωρηθεί βαρύτερα κάποιος που διαπράττει συγκεκριμένες ούτως ή άλλως εγκληματικές πράξεις επειδή κρύβει το πρόσωπό του δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε υπερβολικό. Η καταστροφή περιουσιών και η πρόκληση σωματικών βλαβών ΔΕΝ είναι ανεκτές, ΙΔΙΩΣ αν γίνονται από οργανωμένες συμμορίες. Καλώς ή κακώς, η δράση των συγκεκριμένων συμμοριών (έτσι τις ονομάζω εγώ, εσείς αποκαλέστε τις όπως σας αρέσει) χαρακτηρίζεται χρόνια τώρα από την κουκούλα, η οποία εκτός των άλλων 'προστατεύει' τα συγκεκριμένα άτομα, με ή χωρίς την κάλυψη τρίτων, πχ πολιτικών, δικηγόρων, οργανώσεων, δημοσιογράφων κλπ, επιτρέποντάς τους να ενεργούν υπό καθεστώς ανωνυμίας.Δεν ξέρω αν θα έχει αποτελεσματικότητα το μέτρο, ΟΜΩΣ πρέπει να παρατηρηθούν τα ακόλουθα:
- ως σήμερα η τιμωρία τέτοιων ατόμων με τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου ήταν ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ. Σήμερα συλλαμβάνονταν, την επομένη ήταν ελεύθερα και όταν γινόταν η δίκη τρώγανε μερικά τέρμινα με αναστολή λόγω πρότερου εντίμου βίου.
- η ανεπαρκής τιμωρία συνεπάγεται ανεπαρκή αποτροπή. Όταν ξέρει ο παπαρίκος ότι θα πέσουν πάνω στους δικαστές 20 νοματαίοι για να τον ξελασπώσουν και ότι ο νόμος είναι ελαστικός, βγαίνει και τα σπάει με την ίδια άνεση που θα έβγαινε να κοπανήσει 10 σφηνάκια.
- να τους δω αν θα κάνουν τα ίδια (όχι όλοι, αλλά πολλοί από αυτούς) γνωρίζοντας ότι αν συλληφθούν θα πάνε στην ψειρού με το καλημέρα και για αρκετό καιρό. Γιατί είμαι βέβαιος ότι από τζάμπα μάγκες έχει γεμίσει ο χώρος τους.
Αν δεν πιάσει το μέτρο, ε, πάμε γι' άλλα. Χειρότερα, ε;
Αυτά.
-
Ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Θανάσης Μπούρας δήλωσε χθες (18/03/2009) στη Βουλή:
'O κ. Παπαθανασίου, εξήγησε - και νομίζω ότι δεν έχει αντίρρηση κανείς - που ήταν την περασμένη 'βδομάδα. Όσον αφορά για σήμερα που κατηγορήθηκε ότι έφυγε, θα συμφωνείτε πιστεύω ότι έπρεπε να υποδεχτεί τη νομπελίστα την κυρία Γκρούγκμαν, που μαζί της είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό'.
ΘΕΟΣ
-
Ελληνοφρένεια.
-
Πραγματικότητα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ελληνοφρένεια. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ελληνοφρένεια.
Είναι Ο κυριος Γκρούγκμαν, το έπαιξε στην Ελληνοφρένεια..
-
Λες να μην το ξέρω? Αφού ειμαι φανατικός του Θανάση του Μπούρα
Για το Μάνο ανησυχώ
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]