-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή διάβασα από 2-3 συμφορουμίτες ότι δε θα περάσουν ούτε έξω από το εκλογικό τμήμα, ότι θα βάλουν σκ@τ@ στον φάκελο, κτλ να υπενθυμήσω ότι η αποχή και το άκυρο δεν έχουν καμία αξία διαμαρτυρίας αφού 'πριμοδοτούν' με μεγαλύτερη βαρύτητα την ψήφο αυτών που θα ψηφίσουν για ακόμα μια φορά τους γνωστούς-αγνώστους (δεν αναφέρομαι σε αυτούς των εξαρχείων). Διαμαρτυρία προς το κόμματα που διαχειρίζονται τις τύχες μας τα τελευταία χρόνια μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ με σοβαρή μείωση των ποσοστών τους, δηλαδή με ψήφο σε μικρότερα κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά.
Υ.Γ.: Αν έκανα αυτήν τη συζήτηση με τον εαυτό μου όπως ήταν πριν 5 χρόνια, μάλλον θα έπεφτε ξύλο
Τα λέω εδώ και 15 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι είναι πιο επαναστατικό να ρίχνεις ποιηματάκια στην κάλπη. Δείχνει και πιο κουλτουρέλ.
Ενώ το να υποστηρίζεις τα περισσότερα μέτρα του κόμματος που κυβερνά και να ψηφίζεις (;) μικρά κόμματα, τι δείχνει;
-
Το προοδευτικό είναι να λες όχι σε όλα, αλλά να υποστηρίζεις με τις πράξεις σου πολιτικές που ο ίδιος χαρακτηρίζεις 'αντιλαϊκές'.
Μην τα ξαναλέμε, είναι βαρετό. -
Όχι βρε Μάνο, εσύ βαρετός?!!
Μην το ξαναπείς αυτό : μόνο ο Κώστας Καββαθάς έχει λόγο πιο πρωτότυπο και διεισδυτικό από σέναΟ Θεός να μου κόβει μέρες και να σου δίνει posts...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ο Θεός να μου κόβει μέρες και να σου δίνει posts...54 years and counting ...
-
Πω ρε.. τωρα που'πατε εκλογες, πρεπει να κατεβω και στη γκωλομπατρα για τις φοιτητικες εκλογες, αλλιως θα ειναι η πρωτη φορα (φανταζομαι) που καποιος θα'ναι ψηφοδελτιο και δεν θα παει ουτε καν να ψηφισει
Στα πεπονακια σας, το ξερω, αλλα μη μου πειτε οτι δεν ειναι πιο ευχαριστο να διαβαζετε τις μαλακιες μου απ'τη νεοελληνικη γκρινια
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επειδή διάβασα από 2-3 συμφορουμίτες ότι δε θα περάσουν ούτε έξω από το εκλογικό τμήμα, ότι θα βάλουν σκ@τ@ στον φάκελο, κτλ να υπενθυμήσω ότι η αποχή και το άκυρο δεν έχουν καμία αξία διαμαρτυρίας αφού 'πριμοδοτούν' με μεγαλύτερη βαρύτητα την ψήφο αυτών που θα ψηφίσουν για ακόμα μια φορά τους γνωστούς-αγνώστους (δεν αναφέρομαι σε αυτούς των εξαρχείων). Διαμαρτυρία προς το κόμματα που διαχειρίζονται τις τύχες μας τα τελευταία χρόνια μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ με σοβαρή μείωση των ποσοστών τους, δηλαδή με ψήφο σε μικρότερα κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά.Υ.Γ.: Αν έκανα αυτήν τη συζήτηση με τον εαυτό μου όπως ήταν πριν 5 χρόνια, μάλλον θα έπεφτε ξύλο
Μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιους το λογιστικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Είναι πολιτική θέση το 'δεν συμφωνώ με κανέναν άρα δεν ψηφίζω κανέναν', και χέστηκα για το ποιός θα βγεί. Επίσης μπορεί να θυσιάσει άνετα κάποιος το λογιστικό αποτέλεσμα της ψήφου του, που βγαίνει απο έναν ηλίθιο εκλογικό νόμο και να αποφασίσει να εκφραστεί όπως γουστάρει, με σκατά, τσόντες, ποιήματα κλπ και να αφήσει τους πολιτικά ορθά σκεπτόμενους παπαρολόγους να βγάλουν μια ακόμη ηλίθια κυβέρνηση. Προτεραιότητες.. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΣΕ αυτες τις εκλογες, το ζητούμενο δεν είναι τι θα ψηφίσω: ειναι αν θα περάσω και απέξω απο το εκλ . τμήμα !
Τελικά καλό θα τους κάνεις,τα λαμόγια θα ξαναβγούν με βάση τα ποσοστά των ψηφοφόρων.
παρακολουθώντας όλα όσα γραφτηκαν εδώ, ακόμη δεν πίστηκα, γιατί θα πρέπει να πάω να ψηφίσω, για να δώ, κάποιους μετά απο 4 χρόνια να έχουν φάει τον αγλέουρα-που λενε στο χωριό μου, χωρίς να έχουν κάνει ένα καλό για τον τόπο, και για τους κατοίκους του.
Οπως έλεγε πρίν 30 χρονια ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ, :
ρε παιδιά,
να μα την παναγία,
εγώ δεν θα ψηφίσω αυτόν που θα μου πεί ότι,
θα κάνει το μεγαλύτερο καλό στην χώρα,
αλλά αυτόν που θα πεί,
ότι θα κάνει,
το μικρότερο κακόδιότι ήμουν παρών στην αλλαγή:
και μου άλλαξαν τα φώτα.
φώναζα για την απλή αναλογική, αλλά ποτέ δεν εισακούστηκα.περίμενα την κάθαρση, ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, και πήρα τα ....ΊΔΙΑ ΜΟΥ !
Και σε κάθε φάση της ζωής μου , βλέπω: ,** ότι όλα γινονται για μένα χωρίς,εμένα**.
γι αυτό τον λόγο , δεν θα πάω όύτε να τους φτύσω -καθώς έμαθα ότι το σάλιο, είναι πολύτιμο , για να καταπίνω , τοσες μλκίες, που θα δούν τα ματάκια μου , μέχρι να πεθανω!
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
ΣΕ αυτες τις εκλογες, το ζητούμενο δεν είναι τι θα ψηφίσω: ειναι αν θα περάσω και απέξω απο το εκλ . τμήμα !
Τελικά καλό θα τους κάνεις,τα λαμόγια θα ξαναβγούν με βάση τα ποσοστά των ψηφοφόρων.
παρακολουθώντας όλα όσα γραφτηκαν εδώ, ακόμη δεν πίστηκα, γιατί θα πρέπει να πάω να ψηφίσω, για να δώ, κάποιους μετά απο 4 χρόνια να έχουν φάει τον αγλέουρα-που λενε στο χωριό μου, χωρίς να έχουν κάνει ένα καλό για τον τόπο, και για τους κατοίκους του.
Γιατι εχει πλακα.
-
δεν νομίζω, να έχει πλάκα, να μεχρησιμοποιούν σαν δοχείο νυκτός, σε όλη την προεκλογκή περίοδο, και μετά να μην προλαβαίνω, να μαζεύω τα κομμάτια μου, σε όλη την 4ετία
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Είναι πολιτική θέση το 'δεν συμφωνώ με κανέναν άρα δεν ψηφίζω κανέναν', και χέστηκα για το ποιός θα βγεί. Επίσης μπορεί να θυσιάσει άνετα κάποιος το λογιστικό αποτέλεσμα της ψήφου του, που βγαίνει απο έναν ηλίθιο εκλογικό νόμο και να αποφασίσει να εκφραστεί όπως γουστάρει, με σκατά, τσόντες, ποιήματα κλπ και να αφήσει τους πολιτικά ορθά σκεπτόμενους παπαρολόγους να βγάλουν μια ακόμη ηλίθια κυβέρνηση. Προτεραιότητες..Αν για κάποιον το αποτέλεσμα δε θα κάνει την παραμικρή διαφορά, κτλ, καλά θα κάνει να μην ψηφίσει. Εγώ αναφέρομαι σε όσους λένε ότι δε θα ψηφίσουν για να διαμαρτυρηθούν. Διαμαρτύρομαι σημαίνει ότι ελπίζω να εισακουστεί η γνώμη μου ώστε να υπάρξει κάποια διαφορά (προς το καλύτερο). Ειλικρινά, θέλω να μου πει κάποιος γιατί θα ιδρώσει ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης ή ... αν εγώ και άλλοι 50 δεν ψηφίσουμε ως διαμαρτυρία, οπότε δεν επηρεαστεί και η εκλογική τους δύναμη.
-
Είναι πολιτική θέση το 'δεν συμφωνώ με κανέναν άρα δεν ψηφίζω κανέναν', και χέστηκα για το ποιός θα βγεί. Επίσης μπορεί να θυσιάσει άνετα κάποιος το λογιστικό αποτέλεσμα της ψήφου του, που βγαίνει απο έναν ηλίθιο εκλογικό νόμο και να αποφασίσει να εκφραστεί όπως γουστάρει, με σκατά, τσόντες, ποιήματα κλπ και να αφήσει τους πολιτικά ορθά σκεπτόμενους παπαρολόγους να βγάλουν μια ακόμη ηλίθια κυβέρνηση. Προτεραιότητες..Αν για κάποιον το αποτέλεσμα δε θα κάνει την παραμικρή διαφορά, κτλ, καλά θα κάνει να μην ψηφίσει. Εγώ αναφέρομαι σε όσους λένε ότι δε θα ψηφίσουν για να διαμαρτυρηθούν. Διαμαρτύρομαι σημαίνει ότι ελπίζω να εισακουστεί η γνώμη μου ώστε να υπάρξει κάποια διαφορά (προς το καλύτερο). Ειλικρινά, θέλω να μου πει κάποιος γιατί θα ιδρώσει ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης ή ... αν εγώ και άλλοι 50 δεν ψηφίσουμε ως διαμαρτυρία, οπότε δεν επηρεαστεί και η εκλογική τους δύναμη.
συν 1.000.000 απο μένα
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Οπως έλεγε πρίν 30 χρονια ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ, :
ρε παιδιά,
να μα την παναγία,
εγώ δεν θα ψηφίσω αυτόν που θα μου πεί ότι,
θα κάνει το μεγαλύτερο καλό στην χώρα,
αλλά αυτόν που θα πεί,
ότι θα κάνει,
το μικρότερο κακόδιότι ήμουν παρών στην αλλαγή:
και μου άλλαξαν τα φώτα.
φώναζα για την απλή αναλογική, αλλά ποτέ δεν εισακούστηκα.περίμενα την κάθαρση, ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, και πήρα τα ....ΊΔΙΑ ΜΟΥ !
Και σε κάθε φάση της ζωής μου , βλέπω: ,** ότι όλα γινονται για μένα χωρίς,εμένα**.
γι αυτό τον λόγο , δεν θα πάω όύτε να τους φτύσω -καθώς έμαθα ότι το σάλιο, είναι πολύτιμο , για να καταπίνω , τοσες μλκίες, που θα δούν τα ματάκια μου , μέχρι να πεθανω!
Ψήφισε Λεβέντη,κάτι δεν ξέρω τι,σπάσε το δικομματισμό όχι πάντως αποχή.
-
Γιατί ρε lok δεν είμαστε 50
-
Διαφωνώ στο εξής σημείο, και δεν μιλάω για αποχή αλλα για λευκή η άκυρη ψήφο. Το λευκό η το άκυρο είναι σαφέστατες πολιτικές θέσεις ανεξάρτητα με το πως γουστάρει ο εκλογικός νόμος να τα μετράει. Και είναι ΨΗΦΟΣ και τσούζει κιόλας. Δεν είναι η προσωπική μου επιλογή, εγώ θα ψηφίσω κόμμα σ αυτές τις εκλογές. Εχω ψηφίσει κι άκυρο και το φχαριστήθηκα πάντως.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το λευκό η το άκυρο είναι σαφέστατες πολιτικές θέσεις ανεξάρτητα με το πως γουστάρει ο εκλογικός νόμος να τα μετράει. Και είναι ΨΗΦΟΣ και τσούζει κιόλας. Δεν είναι η προσωπική μου επιλογή, εγώ θα ψηφίσω κόμμα σ αυτές τις εκλογές. Εχω ψηφίσει κι άκυρο και το φχαριστήθηκα πάντως.
Βασικα εχεις ενα λαθος...
στην δικια σου κοσμοθεωρια ειναι πολιτικες θεσεις το λευκο και το ακυρο! Στην πραγματικοτητα στην οποια ζουμε και συμφωνα με τον εκλογικο μας νομο ψηφιζωντας κατα τον παραπανω τροπο οχι μονο δεν ενισχυεις την οποια πολιτικη σου θεση, αλλα μαλλον σττηριζεις αυτον που ΔΕΝ σε εκφραζει.
Εχεις δικιο στο οτι ειναι ΨΗΦΟΣ και ναι ΘΑ ΣΕ ΤΣΟΥΞΕΙ! (προφανως δεν θα τσουξεις αυτους, γιατι και το λευκο σου τους κανει μια χαρα)Μην ξεχνιεσαι αγαπητε.... u r playing the game with their rules... not yours και αυτο ειναι που μετραει.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το λευκό η το άκυρο είναι σαφέστατες πολιτικές θέσεις ανεξάρτητα με το πως γουστάρει ο εκλογικός νόμος να τα μετράει. Και είναι ΨΗΦΟΣ και τσούζει κιόλας. Δεν είναι η προσωπική μου επιλογή, εγώ θα ψηφίσω κόμμα σ αυτές τις εκλογές. Εχω ψηφίσει κι άκυρο και το φχαριστήθηκα πάντως.
Βασικα εχεις ενα λαθος...
στην δικια σου κοσμοθεωρια ειναι πολιτικες θεσεις το λευκο και το ακυρο! Στην πραγματικοτητα στην οποια ζουμε και συμφωνα με τον εκλογικο μας νομο ψηφιζωντας κατα τον παραπανω τροπο οχι μονο δεν ενισχυεις την οποια πολιτικη σου θεση, αλλα μαλλον σττηριζεις αυτον που ΔΕΝ σε εκφραζει.
Εχεις δικιο στο οτι ειναι ΨΗΦΟΣ και ναι ΘΑ ΣΕ ΤΣΟΥΞΕΙ! (προφανως δεν θα τσουξεις αυτους, γιατι και το λευκο σου τους κανει μια χαρα)Μην ξεχνιεσαι αγαπητε.... u r playing the game with their rules... not yours και αυτο ειναι που μετραει.
Εντάξει δεν μπορω να το εξηγήσω καλύτερα, αν βγεί ένας εκλογικός νόμος όπου όποιος ψηφίζει κάτι άλλο εκτός πασοκ και νδ, τότε το 1/3 θα πηγαίνει στο κόμα που ψήφισε, το άλλο 1/3 στο πασόκ και το άλλο 1/3 νδ, τι θα πρέπει να κάνει ακριβώς;
Χέστηκα λοιπόν που θα πάει το ποσοστό της άρνησής μου. Μου φτάνει που σας είπα πως δεν θεωρώ κανέναν κατάλληλο απ τους συμμετέχοντες. -
Απο το να ψηφισω καποιο 'νουμερο' που θα νομισει οτι εχει περαση στον κοσμο προτιμώ το λευκο.
Βαρεθηκα τους Βεργηδες και τους Λεβεντες. -
Ακούστε μια μικρή ιστοριούλα και βγάλτε συμπέρασμα.
Έγινε συνέλευση ιδιοκτητών στην πολυκατοικία. Από τους δεκατόσους ήρθαν 4. Φυσικά για απαρτία ούτε λόγος, οπότε θα επαναληφθεί η συνέλευση και θα ληφθούν σοβαρότατες αποφάσεις (με κόστος αρκετά υψηλό) από τους 4 (γιατί δεν πιστεύω να έρθουν περισσότεροι). Κάποιοι δεν έρχονται γιατί δεν γουστάρουν να δουν συγκεκριμένες φάτσες και άλλοι γιατί απλώς αδιαφορούν κι ας τους αφορά άμεσα το αποτέλεσμα.
Στο τέλος θα πληρώσουν όλοι αυτό που τους αναλογεί, ενδεχομένως για πράγματα που δεν θέλουν ή για αποφάσεις που δεν θα τους φανούν σωστές. Και φυσικά θα ήταν πολύ εύκολο να τα κάνουν οι λίγοι συναποφασίζοντες πλακάκια μεταξύ τους και να μοιράσουν λεφτά όπου γουστάρουν...
Αλλά οι περισσότεροι δεν συμμετέχουν...
Πρόβλημά τους στην τελική... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μην το ξαναπείς αυτό : μόνο ο Κώστας Καββαθάς έχει λόγο πιο πρωτότυπο και διεισδυτικό από σέναΟ Θεός να μου κόβει μέρες και να σου δίνει posts...
Θα είχα σίγουρα πολύ διεισδυτική και πρωτότυπη ματιά αν φρόντιζα αυτή να είναι απολύτως συμβατή με τα κέφια και το ατομικό μου βόλεμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα είχα σίγουρα πολύ διεισδυτική και πρωτότυπη ματιά αν φρόντιζα αυτή να είναι απολύτως συμβατή με τα κέφια και το ατομικό μου βόλεμα.
Αυτό τώρα είναι ευχή;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]